- 15 Temmuz 2015
- 2.799
- 6.257
- 158
- Konu Sahibi Kokunhuzur_2014
-
Canim bak kendin diyorsun kendi gorumceleri eltileri için demisler diye.Yok cnm biz kizlada tanistim annesiylede hatta yuzume bile soylediler sen cok iyisin diye yeni gelin bile ben arkadas olmayi istiyorum seninle diye eger kv deseydi gelinimde gelsin diye gelmesin diycek insanlar degiller onlari. Kalabaliktam ziyade kendi gorumcelrri eltileri ni kastetmisler biz bize aile ici gidelim demisler
Valla ben ole karisicak insan degilim soyledim herseye ilimli bi insanim eger sorun cikarsaydim cikarirdim simdiye kadar
Soz elbisesi alindi soz yuzugu takildi ben agzimi acip bisy demedim bana yapmadiniz diye
İlk size yaziyorum ben kendi tektasimi bile kendim begenmedim kv aldi
Bana karsida ole davransin o zmn cnm suan tek dilimde olan diger gelin belli ediyo sanki gecen komsular geldi yeni gelinde vardi ben bi konu actim islerle alakali niye sen eltinin yaninda o konuyu actin kiz bes dk rahat oturamadi bi daha konusmuycaksin diye uyarildim sertceNe boş işler bunlar.
Kız istememiş veya annesi istememiş.
Çok da haklılar bence.
Ben olsam ben de istemezdim.
Kayınvaliden de baştan gelinlerindrn birinin tarafında olmak istemediğini belli etmiş.
Gayet iyi yapmış bence.
Dert edecek bir şey yok.
Ama cnm hersyde beni cagiriyolar eltimde ole kv gitcekce yenge ben gidiyorum sende gel diyo yada onlar kv geliyosa hmn araniyorum gel diye yani sadece uzuldum kv biliyo bnm karisicak biri olmadigimi bu zmna kadar her isine kosuyorum alisveristede karismayacagimi bilir ben sadece o gunu yasamak istedim hani kendi aramizda konusmsak surlardan alicaz alisverisi diye hic alinmiycam belki o gun bana gelmeseydi hic haberim olmiycakti alisveristenBakın çok fazla şahsi alıyorsunuz olayları. Nişan alışverişinde sadece anneleri istemiş olmaları sizi sevmedikleri anlamına gelmiyor. Bir arkadaş olduğunuzu düşünün, arkadaşları değil sadece anneleri istemişler. Artık çiftler kendi alışverişlerini kendi paralarıyla yaptıkları için çoğu kişi anneleri de istemiyor. Çıkıp çift olarak kendileri yapıyorlar. Bu anneleri sevmedikleri anlamına gelmiyor. Yani sizin orda olmamanız istenmediğiniz anlamına gelmiyor.
Bunu nereden bilebiliriz biz?Bana karsida ole davransin o zmn cnm suan tek dilimde olan diger gelin belli ediyo sanki gecen komsular geldi yeni gelinde vardi ben bi konu actim islerle alakali niye sen eltinin yaninda o konuyu actin kiz bes dk rahat oturamadi bi daha konusmuycaksin diye uyarildim sertce
Ben alinmazdim cnm hatta isterdim daha yakin hissetmek icin belki ben cok iyi niyetliyimgereksiz alınganlık yapıyosunuz. size ne ki o alışverişten. sizin alışverişinize eltiniz gelse memnun olur muydunuz hem bi de o açıdan düşünün. neyine bu kadar heves ettiniz anlamadım. çok saçma.
Kendini geri çek çok fazla Karışma. Ben olsam oyle yapardim. Biz gelin milleti tabiki anne olarak görüyoruz ama onlar için geliniz kızım lar bi yere kadar. Sende merak etmişsin büyük ihtimal ne alınacak diye. Ama ben olsam karismazdimGunaydin kizlar
Kafamda donen sorular icimdeki kirginlik acaba bosuna mi uzuluyorum diye size danismak istedim
Ben uc senelik evliyim kv ole cok problemim yok sayilir beni sever deger verir bende onu severim ismimle bile hitap etmez kizim yavrum vs.
Simdi kaynim nisanlaniyo kismetse mayista alisveris yapariz filan diye konusuyoduk hep aramizda oglum var onu anneme birakiriz diyoduk
Cumartesi annem geldi kv geldi annem gelince oturuyoduk kv me
Anne yarin komsu gelicek dedim sende gelirsin oda demezmi biz yarin icin kinustuk nisan alisverisi yapicaz die
Ben sok oldum kv demis ki kizin annesine hani kim kim gidicez diye
Anneside biz bize olalim kalabalik olmayalim demis
Anliycaginiz kv bana teklif bile etmedi (aslinda cok gitmek istiyodum)
Kelimelerden yanlarinda olmami istemedi gibime geldi bana kizim gibisin diyo ama kizi olsaydi bole bi gunde onu evde birakirmiydi diye dusunuyorum
Simdi arar aldiklarini gostrrmek icin gitmek istemiyorum
Annemde git ayip olmasin diyo
Napim kizlar kendimi geri cekim mi bu yasananlardan sonra
Eve sericekmis alinanlari yardima cagirir gelene gidene hizmet icin hic o tarafli olmiycamAyrıca neden alınanlar gösterilir millete onu da anlamış değilim. Ne meraklı milletiz yahu.
Ben alinmazdim cnm hatta isterdim daha yakin hissetmek icin belki ben cok iyi niyetliyim
Neden eve seriliyor ki? Sonuçta alınanlar kızla erkeğin özeli değil mi? Bide millete gösterilecek onlar hemde hizmet yapılacak.Eve sericekmis alinanlari yardima cagirir gelene gidene hizmet icin hic o tarafli olmiycam
Karismak istemiyorum bundan sonra ben hep anne gordum cnm bayramlardan once gittim temizligini yaptim koca gobegimde mutfak dolaplarini sildim gecen sene kucucuk cocugumla bi tencere sarma sardim ona yuk olmasin diye eger bole ilk gunden ben geride birakiliyosam karismam onlarin gelecekleri gun aranip kek yap borek yap vs. Diye gece yarilarina kadar hazirlik yaptim severek yaptim hic oflamamdim ama onun dilindeyse kizm sozcugu bilememKendini geri çek çok fazla Karışma. Ben olsam oyle yapardim. Biz gelin milleti tabiki anne olarak görüyoruz ama onlar için geliniz kızım lar bi yere kadar. Sende merak etmişsin büyük ihtimal ne alınacak diye. Ama ben olsam karismazdim
Ozelin disinda seyler de aliniyo cnm genellikle sandik tin bohca takimi cicegi uzerine alinan kiyafrtler seriliyo bizdeNeden eve seriliyor ki? Sonuçta alınanlar kızla erkeğin özeli değil mi? Bide millete gösterilecek onlar hemde hizmet yapılacak.
Benimde az kaldı nisanima umarım böyle adetlerle gelmez ne annem ne kayinvalidem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?