Siz olsaydınız zam yapar mıydınız

Rica ederim, bu platformda bi grup var sadece saldırmak için girip yorum yapıyor maalese

Tabiki beni ilgilendirmez istediği yere taşınsın, yasal zam ayı haziranda idi, haziranda evi satın aldım. Aslında o ay arttırabilirdim kendisi de yüz yüze tanıştığımızda teklif etti, isterseniz zam yapabiliriz diye bende gerek yok demiştim o ay eski ev sahibi zam yapmıştı zaten dokunmak istemedim.

Birde kendi evinden bahsetme sebebim kendisi demişti memlekette evim var oraya taşıyacağım diye yoksa isterse yan daireye taşınsın beni ilgilendirmez

Keske avukata danışıp öyle hareket etseydiniz, çünkü ihbar süresi var. O süre içinde hareket etmeyince eski olanı kabul etmiş oluyorsunuz diye biliyorum. 6 ayda bir zam yapamazsınız sanırım. Adam 6 ay sonra çıkacaksa uğraşmayın çıkmazsa yasal oranda zam yapabilirsiniz. Çıkması için dava açabilirsiniz ama onlarda uzun süren davalar.

Avukatla zam konusunu konuşmamıştım ama evet zam yapmaktan vazgeçtim

Hata ustune hata yapmissiniz. Madem zor durumdaydiniz evi alır almaz ihtarını çekmeniz lazımdi hadi ihtarı çekmediniz bir yıl sonraya söz verdi tahliye taahutnamesi imzalamanız lazımdi onu da yapmadınız şimdi keyfi gelir zam yapar keyfi gelmez çıkmaz kolay gelsin valla.

Avukat bizim durumumuzda tavsiye etmedi ihtarı

avukatınızı değiştirin..
Neden ?
Ben istanbulda oturuyorum evi sakaryadan aldım. Bu durumda mahkeme kiracıdan yana olur dedi, sakaryada oturmadığınız için mahkeme kiracının - daireyi ne kadar da satın almış olsanız bile- bu daireye daha çok ihtiyacı olduğuna ikna olup, davayı kiracıdan yana sonuçlandırabilir. Sakaryada oturmuş olsaydınız durum farklı olurdu dedi. Bu durumda zıtlasmak yerine kiracıyla anlaşmak daha mantıklı olur dedi, madem 1 yıl daha oturmak istiyor arabulucuğa anlaşın dedi. Bizde kiracıyla görüştük adam emekli öğretmen erdemli ve kültürlü biri, sizi mağdur etmem kendimde ev sahibiyim bir yıl sonra çıkacağım dedi. Hatta kiraya zam yapmayı kendi teklif etti. Simdi detay bilmeden avukatı değiştirip demek de mantıksız herkesin durumu farklı dediğim gibi. Bizim tek hatamız kiracıyla tahliye taahütnamesi imzalamamak oldu. Onu da açıkladım karı koca tanıştık bize güven verdiler, bende zıtlaşmak yerine anlaşma yoluna gitmeyi tercih ettim

Siz bu adamla sözleşme yaptınız mı veya evi satın aldığınız zaman ihtarname gönderdiniz mi? Yapmadıysanız geçmiş olsun adam çıkmak istemezse zor çıkarırsınız. Kira artışını da adam kabul etmezse kira döneminde yapabilirsiniz.

Burada yorum yapan herkes herşeye hakim galiba bir benim yorumum sıkıntı oldu. Avukatı öldürün demedim değiştirin dedim. Madem herşey yolunda neden zam peşindesiniz ? bence adamın gönlünün yapmak için üstüne harçlık verin.

30 aralıkta 6 ay doluyor haziranda aldım daireyi
6 aylık süre için ihtar cekmeniz gerekirdi(zam için değil) evi satın aldığınızda ihtar cekiyorsunıçuz kendimiz tasınacağız diye,6 ay süresi oluyor daha sonra tahliye davası acıyordunuz 6 ayda cıkmazsa.

6 ay değil evi alınca 30 gün içinde cekmesi gerekiyordu

Adam haziranda tasinmazsa artik avukatin evinde yasarlar

Bence sen önce noterden çıkması için uğraş. Elinde resmî evrak olsun

Adam Haziran'da taşınmadı peki ne yapacaksınız şuan ihtar süreniz gecmiş zaten.

1 yıl dolunca kendiniz mi oturacaksınız yine en az 2 ay önceden ihtar cekmeniz gerek ki yasal süre baslasın(6 aylık) eger kendiniz oturacaksanız.Hazirani beklerseniz zaten kira sözlesmesi otomatik yenileniyor.

Cıkmazsa dava süresine girince yine 3 yılı bulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…