Siz olsaydınız zam yapar mıydınız

Elinizde kira kontrati olmali. O kontratta zam zamani ne zamansa o zaman zam yapabilirsiniz. Bildigim kadariyla kiracinin eski ev sahibiyle kontrati/haklari yeni kontrat yapilmazsa aynen devam eder. Siz yeni ev sahibi olarak yeni kontrat yaparsaniz bilen biriyle yapin, kira kontratlari anlasma halinde de anlasmazlik halinde cok cok onemlidir. Bu kisim zam yapma isteginizle alakaliydi. Kiraciyi cikartma operasyonu ise bambaska. Her 2 konu da avukat bilgisi gerektirir
 
Kiracılı ev almışsınız büyük sıkıntı, çıkmam derse zor çıkartırsınız. Üstüne birde zam yapıp gıcıklandırmayın derim madem çıkıcam diyor. Birde kontratı aynen devam eder diye biliyorum yani. Sizde haklarınızı araştırın kiracının haklarını da öğrenin iki taraflı mağdur olmayın derim.
 
14.000 bin liraya nerde kiralık daire var ya ben ona şaşırdım. Şimdi sene dolmadan ara zammı kabul etmeyebilir maalesef
Aslında tanıştık kiracıyla yüz yüze, samimiyetlerine güvendim, adamın yalan söylediğini de düşünmüyorum. Hatta kendisi demişti evi aldığım ay isterseniz zam yapabiliriz diye. Daha yeni zam yapılmıştı diye gerek yok demiştim. 2 sene önce eski ev sahibine 6 ay geçtikten sonra kendisi arttırmıştı kirayı, düşük kaldı diye.
 
Herkes konuyu çok farklı yere bağladı ama sormak istediğim şey tamda buydu, adam gıcık olursa bu sefer çıkacağı varsa da çıkmaz. Kira çok düşük evet ama sanırım arttırmayacagim. Aslında tanıştık onlarla yüz yüze samimi insanlar. Kendisi de demişti evi aldığım ay zam yapabiliriz diye, gerek yok demiştim eski ev sahibi sattığı ay zam yapmıştı diye kiraci mağdur olmasın eski ev sahibinin zammına hiç dokunmadım.
 
Yanlış anlamadıysam ev aldıktan sonra kiraya zam yapmadınız.6 ay oldu ve zam yapmak istiyorsunuz. Bir sene olmadan zam yapmanız yasal değil. Adam çıkmamakta ısrar ederse avukata verin. İhbar süresi filan oluyor, onu geçince şartları kabul etmiş oluyorsunuz. Yeni sözleşme yapmanız gerekirdi. Avukat ile uğraşmak yerine konuşup anlaşmak daha kolay ama bazen konuşmak zor oluyor.
 
Çıkacağım dedi, yanlış anladınız

çıkacağım demiş olmasının hiçbir anlamı yok. sizin çıkacağını düşündüğünüz tarih geldiğinde vazgeçtiğini söylerse ne yapmayı düşünüyorsunuz? avukatınız ne diyor bu konuda?
 
Doğru anladınız.
Evi satın aldığım ay kiracıyla tanıştık yüz yüze bana isterseniz zam yapabiliriz demişti bende gerek yok demiştim o ay daha yeni zam yapıldığı için. 2 sene önce 6 ay geçtikten sonra eski ev sahibine kendisi kirayı arttırmıştı, düşük kaldı diye şuan da bayağı piyasanın altında ödediği kira bedeli
 
Sözüne güvenerek bir risk aldım evet. İhtarname çekseydim, 6 ay içinde mecbur kalsaydı ve çıkmasaydı mahkemeye verecektim, bu da en az 3 4 yıl bir süreç demek. Zaten 6 yıldır oturuyor, 10 yılı dolunca sebep olmadan çıkartabiliyorum. Suan en iyi ihtimal kiracının samimiyetine güvenerek onun gönlünü yaparak 1 yıl daha oturmasına müsaade ettim. Aksi durumda 3 4 yıl daha orda, burda daha çok zarardayım
 
Bencede huyuna gidin
 
Bu arada tanıştım kiracı ve hanımıyla samimiyetlerine güvendim, kendisi de aldığım ay teklif etmişti kiraya zam yapmayı. Erdemli birine benziyor emekli öğretmen, kültürlü biri. Böyle birinin sözüne güvendim. Sorun değil zaten otursun bir yıl daha
 

e şu anda çıkmadığını belirttiğinde elinizde gösterebileceğiniz ihtarname dahi yok? burada kiracı sorunu başlıklı yazıların hepsini inceleyin. hepsi de sözüne güvendiğinden bahsedip mağduriyetlerini anlatıyorlar.
 
Hayır yok, kiracı ve hanımıyla tanıştım öyle bir imaj vermediler, sözlerine güvendim. Çıkmayacaklarını sanmıyorum
Bu işler belli olmaz,onların bir durumu gelişir orada oturmak daha mantıklı gelir süreyi uzatırlar.Devlet kiracının yanında deyip işi yokuşa sürebilirler...Sözle anlaşma olmaz...
 
Avukata sordum tavsiye etmedi bizim durumumuzda, eğer kiracı 1 yıl içinde çıkacağım diyorsa kabul edin güzellikle anlaşın dedi. Mahkeme süreci 3 yıl sürüyor en az, siz zararda olursunuz dedi
Evet mahkemeye giderse uzun sürüyor ama kiracının sözünde duracağını nereden biliyorsunuz? Madem 1 yıl sonra çıkacaktıysa tahliye taahhütnamesi imzalatmanız gerekirdi. Evi aldıktan 6 aylık süreç içerisinde noterden ihtar çekmeniz gerekiyor bu süreyi kaçırmadan bence başka bir avukatla daha görüşün. İyi insanlar vs diye düşünmeyin benim evime yakinen tanıdığımız kişi göz koydu, sahiplendi, zor çıkarttım. Söz uçar, yazı kalır. Elinizde resmi belge olması size fayda sağlar.
 
Teşekkür ederim bir siz anladınız sorumu ve 2 kişi daha, herkes çok farklı cevap verdi :)
Siz gerçekten bu kadar insanın sizin dediğinizi anlamadığını mı düşünüyorsunuz? İnsanlar anladi merak etmeyin. Sadece gittiğiniz yolun risklerinden bahsediyorlar.
 
Evet haklısınız
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…