Siz olsaydınız ?

defne44

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2010
173
2
0
Ankara
8 aylık hamileyim. 1 ay sonra dogumum var kayınvaldeme yakın oturuyorum ve ben dogumdayken onlar tatilde olacak kayınvaldem ve kayınpederim tur ile birlikte. ilk torunları ama onlar için bu kadar önemsiz. sizce bu bana ve bebegime yapılan saygısızlık degilmidir? zaten bebek ihtiyaçlarını hep kendi annem yaptı. onlar bişi almadı yapmadıda. durumları var olmasa neyse dicem. hiçmi merak etmezler torunlarını görmeyi, çok kötüyüm. haftanın 2 günü gelirler onlara hizmet edecem diye ugraşırım. artık agırlaştım rahat haereket edemiyorum zorlanıyorum yinede hizmet ediyorum. ama onlar böyle yapıyor sizce benmi abartıyorum? siz olsanız ne yapardınız?

tabiki olmaları gerekir benimde bir tane yigenim var annem ve babam yapacakları seyleri onun gelisine gore ayarlar hep bu sevgiden kaynaklanır zaten..ben hic birsey demem zamanı gelince soylerim diyecegimi sen uzulme bosver annen yanındaymıs zaten

bence yanında olupda seni sıkacalarsa olmamaları daha ii snei bu halinde çalıştırıolarsa pekde düşünceli değillerdir en isii olmamalrı daha sonra neden öle deiğimi anlarsın zaten

kimisi torun olsun diye gelinin gozune bakar kimide allah torun veriyo kiymet bilmiyorlar.

gitsin bakalim tatiline, sende o gelince laflari bir bir sirala...

boşver annen yanındaymış ya...takma kafana gerisini....yaptıkları çok ayıp üstelik ilk torunları hemde mazaretide tatil ..hani önemli bişey olmuş olsa amenna ama tatil ertelenebilirdi..
değmez üzülüp sıkıntı yapmaya...sırası geldiğinde vurursun yüzlerine...
Allah bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin canım

geldiği zamanda herşeye karışır. daha şimdiden çocuk 1 yaşına basınca neti kapattır yok şöyle yap yok böyle yap demeye başladı. çok vurdumduymaz bebek olunca hergün bizde olucaklar eminim. eşimde laf söyletmez ailesine boşver der

boşver canım yaaa zaten yeni doğum yapmış olcan bebeğinlemi uğraşcan onlarlamı uğraşcan zaten kendinde bakıma ihtiyaç olacaksın eğer imkan varsa kendi annen gelsin yanına daha rahat olursun kayganan olsa bide o hasta halinle ona hizmet etmek zorunda kalcan ben kendi ananemi çağırdım rahat rahat takıldım valla kayganamda bebek 5 aylık oldu geldi gördü hiçbişeycik te almamış sonrada gitti...

bunları takma kafana ne yapmak istiyorlarsa yapsınalr. tatile gidecekelrse gitsinler herkes onları ayıplar. neyseki annen var sana yardımcı destek boşver. hem geldiklerinde sen neden hizmetleniyorsun kalksınlar kendileri ne istiyorsa alsınlar otur bir pişkinliğe vur kendini çok ağırlaştım artık de. valla kendine yapıyorsun güzelim hiçbirşeyi dert etme çocuğunu düşün. mevlam sağlıkla kucağına almak nasip etsin.

ah keşşke görüp gitse dogumda annemle babam gelcek kalcak ama kayınvaldemlerde 2 günde bir gelir sanki bebegi haketmişler gibi otururlar annemde onlara hizmet edecem diye ugraşır.

dün akşam çaya geldiler kayınpederimin çayı bitmiş görmedim hemen çay ver diyo çok yüzsüzler benim yanımda sigara içiyo salonda dedesiyle torunu karşılıklı sigara içmiş oluyolar yani cvplar için teşekkür içimi döktüm azcık

dok icini canim. bunlar cok rahat bir aile anladigim kadariyla. esimin ailesi de oyle cok vurdum dumazlar. ama konusmalarini duysan sanki en iyi aile onlarin sanarsin yani.......

Abartıyorsun...
Onlar öyle düşünmüşlerse napabilirsin?
ılla bu özveriyi onlardan zorla isteyemezsin ki a.s
ıçlerinden gelerek yanında olmayacaklarsa hiç olmasınlar.
Eşin olsun yeter yanında valla...
yerimseniben
Siz mutlu olun beraber olun yeter :1hug:

oh valla ne güzelmiş,en zor zamanlarda burda olmayacak,sana destek olmayacak sonra her gün gelicek sevmeye birde karışacak..sinir bozucu bir durum olsada hiç kafana takma,bebeğinin ve senin huzurun çok daha önemli.ayrıca bu halinle hizmet bekleyenlere sakın boyun eğipte hizmet etme

cnm ne yapabilirim ki kalkın kendiniz yapın diyemem. hayyal abartmıyorum insanın çok zoruna gidiyo siz tatildeyken dogumda olcak dedi eşim. kayınvaldem gülüyo.

booşş verrrrr
sende ve bebeğinde emekleri olmasın...
ve tabii ilerde söz haklarıda olmasıın...
takma kafana..

annen onlara hizmet etmek zorunda değil, etmesinde ne demek onşlar gelince senin yanında otursun annen odanızda, çok seviyorlarsa gelsin başında kalsın sana bişeyler hazırlasın...
hem gelmemeleri daha iyi seni üzerler canını sıkarlar, uzak olsunlar daha iyi..

bende olsam kırılırdım ama yalnızda değilmişsin canım
sen de anneni çağır yanına daha da rahat edersin eminim
hiç düşünme bile bu konularıyerimseniben

Ya bacım git, şaka mı yapıyorsun. Önce senin canın önemli, ne hizmet edeceksen bencil insanlara. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama herkes herkese saygı göstermek zorunda. Nereye giderse gitsinler, hatta senin çocuğunun düğününe kadar gelmesinler. Mümkünse ıssız bir adaya düşsünler. Bırak onları dert etme, kendi canına, bebişine bak. Ağırlaşmışsın zaten gelip o sana hizmet etsin. Annen yanında ya gerisini boşver. Bebeğin doğunca da tavrını koy, çocuğumu ben istediğim gibi yetiştireceğim, kimse karışmasın de annenle kaynananaın olduğu bir ortamda. Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla hesabı. Kıyama sana, bunları takma kafana

Back
X