Siz olsaydınızzz ne yapardınız lütfen cevap ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hata sizde. Benim bebegimede gorumcem bakmaya basladi. Krem, bebek bezi, ilaclari, havlu, battaniye akliniza gelebilecek herseyi onun evine tasidim. Bebege bir cekmece tahsis etti, esyalari oraya yerlestirdi. Yemeklerini de evimde pisirip, oraya götürüyorum saati gelince yediriyor.

Eger sizin evinizde bakiyorsa isiniz daha kolay. Esyalarin yerini o sormadan kendiniz göstermeliydiniz. Kendi evime dolap içi duzenleyicilerin buyuk boylarindan aldim. Bebek bezi, islak mendil, pisik kremi hepsi bir arada ortada duruyor. Bu sekilde bir duzen yapabilirsiniz. Al bebege bak deyip, cikip giderseniz bu kadar olur yani.

Demediğimi kim söylüyor başkaları gibi işimr gidip gelip yatıp uyumadım evime baktım her yemekte allah razı olsun dedim birkere kendimi tutamadım diye bakmıyorum bebeğe demesi mi lazım bu zamana kadar hep alttan aldım bana salak bile dedi hadi hasta kadın dedim ses etmedim
Başkalarından öncelikle banane,,tabiki bakmıyorum diyecek babannesi diye mecbur değil bakmaya ,,bir pişik oldu diye kocaman insanın yüzüne o şekilde bagirilmaz zeytinyağı bile geçiriyor pisigi

Başkalarından öncelikle banane,,tabiki bakmıyorum diyecek babannesi diye mecbur değil bakmaya ,,bir pişik oldu diye kocaman insanın yüzüne o şekilde bagirilmaz zeytinyağı bile geçiriyor pisigi
Zeytinyagi asitli oldugu icin pisikli bolgeyi yakiyormus. Yemeklerde kullandigimizdan degil, saf zeytinyagi olarak satilanlardan surmek gerekiyormus 🙁

Bencede yanlış olan sizsiniz
Karşınızdakinin zayıflığını fırsat bilmişsiniz
Size destek olmaya çalışan yaşlı bir insana bu şekilde davranamazsınız
Evladının bile olsa bir yaştan sonra çocuğuna bakmayacaksın
Sevip okşayıp ellinden geliyorsa maddi bir destek sunarsın lakin bir yaştan sonrada afedersiniz ama kaka temizletmeyin/temizlemeyin bir zahmet

Ben okuduklarimi yanlış anlamadiysam (ki anladıysam sorumlusu sensin,çok kötü yazmissin) adam zaten seni istemiyor.
Yapacak şey belli..
O pis huylarini da alıp gideceksin.
Size yardım eden insanlara da cemkirip azarlamayi keseceksin.

Kayinvalidem marketten aldigimiz zeytinyagini sürmem icin cok israr etmisti. Surmedim, doktora sordum belki baska birsey onerir diye. Bilmeyen cok fazla insan var, bende sonradan öğrendim.

Kayinvalidem marketten aldigimiz zeytinyagini sürmem icin cok israr etmisti. Surmedim, doktora sordum belki baska birsey onerir diye. Bilmeyen cok fazla insan var, bende sonradan öğrendim.

Ben marketten aldığımı pişik için hiç kullanmadım bi köyden geliyor organik olduguda çok belli zaten, bu arada konu başka yerlere gidiyor 😄

Ben hiç kadının anlattığınız gibi isteyerek baktığına inanmadım.
Sizin de hiç bu zamana kadar sustum dediğinize inanmadım.
Zaten işe başlayalı 2 hafta olmuş.
Bakıcı tutsaydınız ve ona bağırsaydınız o bile durmazdı hani işe ihtiyacım var diye.
Bir de sabahları bile işe kayınvalideniz kaldırıyormuş yok artık ehh yani.
Yok yani

yani konuyu nereden tutsan elinde kalıyor. kadın borcunuz ödensin diye evinize bebek bakmaya geliyor, onun sizden bir çıkarı yok anladığım kadarıyla sizin ondan bir çıkarınız var. baktınız pişik oldu, yanlış giden bir durum var "bak anne pişik kremi burada, bir kaç gün bunu sürelim" dersiniz. o 1 ay sizi idare edecekse, siz de onu etmek zorundasınız. çünkü zorunlu olan sizsiniz. eşinize baktığımda, zaten her kavgada annenin evine git diyen adamdan mantıklı biri olmasını beklemekte saçmalık. çok fevri davranmışsınız. sanırım yaşlı ve hasta halimle, gelinim çalışıyor diye çocuk bakarken bağırılsa bende bırakıp giderdim.

Size çalışmaya zorlamışlar burada sesinizi çıkarmamışsınız. Yaşlı ve hasta size yardımcı olmaya çalışan kadına bağırmışsınız olacak iş değil. Hoş değil o sizin büyüğünüz hoş bir dille anlatılabilinirdi. Alıngan olduğunu biliyormuşsunuz. Eşinizin isteklerini yapmayıp onu mu cezalandırmayı amaçladınız anlayamadım.

Merhaba Eşimle 2 senedir evliyiz bir kız çocuğum var 1yaşında kredi borcundan dolayı ile girdim yardımcı olmak amacıyla zaten gelirli kişilerde değildik bi nevi eşim ve aileside baskı yaptı çalışmam konusunda çocuk daha küçük diye pek istemedim
.
kayınvalidem ben bakarım sonsuza kadar ona diyordu annem zaten kayınvalidesine bakıyor eşimde zaten ailemle görüşmüyor kayınvalideme bıraktık bizim evde bakıyordu ama dedim ki 1 ay idare et kreşe vericez zaten dedim yaşlı biraz ve hasta kendinş tam ifade edemiyor ve fazlasıyla alıngan eşim ve görümcem hep öyle entegre etti annem hasta alınmayın vs diyerek herneyse işe girdim çalışıyorum 2hafta olucak akşam geldiğimde kızımın poposu pişik olmuş ama öyle böyle değil ağlıyor susmuyor acıdan bende üzüntüden sinir yaptım kayınvalideme bağırdım anne dedim keşke arasaydın ilacın yeribi sormak için ya dedim herneyse alındı eşime ben bakmıcam naparsanız yapın dedi ortada bişey yoktu aslında yarın gidicem dedi eşimr bende sinir oldum yattım.

sabahları normalde işe kaldırıyor o sabah kaldırmadı bulunduğum ortamda bulunmadı herneyse işe gittim geldim akşam eşim arada kaldığı için tepkisiz bu arada bende sinirliyim haliyle yatı yolda bıraktı diye eşim aldı beni işten geldik kapıyı açtı kaçtı içeri gitti bende odaya kızımın yanına eşim geldi yanıma yemek hazırlasana dedi neyse hayır dedim inatlaştık o sırada kayınvalidem gitmek istediğini söyledi benimde huyum pistir buzamana kadar hep pışpışladım onları hiçbişey demedim biz gidiyoruz dedim bırakmaya gittiler yollamadım bile sinir oldum.
eşim mesaj armış ki ben eve gelmicem annenin evine git sende çok yanlış yaptın diye sürekli tartışmalarımızda annenin evine git diyordu zaten son şansı gibi bişeydi siz napardınız ?
Tavriniz çok yanlış geldi kadın tabi ki alınır belki beceremedi belki yanlış bişi yaparım kremi sürerken dedi sizin tavriniz zaten yazmanızdaki öfkenizden belli Yapmissiniz bı iyilik eşinize eve fayda olsun diye bunu sürekli neden soyluyosunuz ki eşiniz bu mücadeleyi hak eden bir hayat sunuyorsa size en azından sorumluluklarını yerine getiriyorsa pişiktir gecer benimde var evladım Allah beterinden korusun ...Yaşlılar alınır ...yaşlılar cocuklasiyor ve cocuklarada bakmak zorunda değiller 1 aylık 5 aylık fark etmez ayıp etmişsiniz

Demediğimi kim söylüyor başkaları gibi işimr gidip gelip yatıp uyumadım evime baktım her yemekte allah razı olsun dedim birkere kendimi tutamadım diye bakmıyorum bebeğe demesi mi lazım bu zamana kadar hep alttan aldım bana salak bile dedi hadi hasta kadın dedim ses etmedim
Başkaları işine gidip gelip uyuyor mu😅
Kadın yemeğinizi bile yapmış anladığım.
Bir kere tutamadım dediğim 15 gündür bakıyor zaten ondan önce uzakmış belli.
Hepiniz hatalısınız kayınvalide az hatalı ama.
Hatası bakarım demek olmuş onun da

Size çalışmaya zorlamışlar burada sesinizi çıkarmamışsınız. Yaşlı ve hasta size yardımcı olmaya çalışan kadına bağırmışsınız olacak iş değil. Hoş değil o sizin büyüğünüz hoş bir dille anlatılabilinirdi. Alıngan olduğunu biliyormuşsunuz. Eşinizin isteklerini yapmayıp onu mu cezalandırmayı amaçladınız anlayamadım.
Çalışmaya zorlamışlar ne demek ki.
Zaten borçları varmış. Zaten gelirli kişiler değildik diyor.
Ama evliliğin 3. Ayında hamile kalınıyor.
Bir evin geliri de ev işi de ortaktır.
Ve bu eve yeni birey getirirken düşünülüp maddi olanaklar da tartılıp getirilir.
Ben konu sahibinin direkt kayınvalide ile değil başka başka şeylerle derdi olduğunu düşünüyorum.
Baştan düşünülmeyen şeylerin getirdiği sonuçlarla ile mesela

Merhaba Eşimle 2 senedir evliyiz bir kız çocuğum var 1yaşında kredi borcundan dolayı ile girdim yardımcı olmak amacıyla zaten gelirli kişilerde değildik bi nevi eşim ve aileside baskı yaptı çalışmam konusunda çocuk daha küçük diye pek istemedim
.
kayınvalidem ben bakarım sonsuza kadar ona diyordu annem zaten kayınvalidesine bakıyor eşimde zaten ailemle görüşmüyor kayınvalideme bıraktık bizim evde bakıyordu ama dedim ki 1 ay idare et kreşe vericez zaten dedim yaşlı biraz ve hasta kendinş tam ifade edemiyor ve fazlasıyla alıngan eşim ve görümcem hep öyle entegre etti annem hasta alınmayın vs diyerek herneyse işe girdim çalışıyorum 2hafta olucak akşam geldiğimde kızımın poposu pişik olmuş ama öyle böyle değil ağlıyor susmuyor acıdan bende üzüntüden sinir yaptım kayınvalideme bağırdım anne dedim keşke arasaydın ilacın yeribi sormak için ya dedim herneyse alındı eşime ben bakmıcam naparsanız yapın dedi ortada bişey yoktu aslında yarın gidicem dedi eşimr bende sinir oldum yattım.

sabahları normalde işe kaldırıyor o sabah kaldırmadı bulunduğum ortamda bulunmadı herneyse işe gittim geldim akşam eşim arada kaldığı için tepkisiz bu arada bende sinirliyim haliyle yatı yolda bıraktı diye eşim aldı beni işten geldik kapıyı açtı kaçtı içeri gitti bende odaya kızımın yanına eşim geldi yanıma yemek hazırlasana dedi neyse hayır dedim inatlaştık o sırada kayınvalidem gitmek istediğini söyledi benimde huyum pistir buzamana kadar hep pışpışladım onları hiçbişey demedim biz gidiyoruz dedim bırakmaya gittiler yollamadım bile sinir oldum.
eşim mesaj armış ki ben eve gelmicem annenin evine git sende çok yanlış yaptın diye sürekli tartışmalarımızda annenin evine git diyordu zaten son şansı gibi bişeydi siz napardınız ?
Kadın çocuğunuza bakıyor siz de pişik oldu diye bağırıyorsunuz,kadın sizi işe kaldırmıyor bilmem ne bilmem ne....Canım pardon da mecbur mu,değil.Kadin bakmak istemiş bakmış, sonunda da yaptığınız ayıptan midesi bulanmış bakmak istememiş gitmiş iyi de etmiş... Her çocuk pişik olur kadının aklına.o an ilaç gelmemiş olabilir insanlık hali napsin kadın kendini mi atsın,dogurdugunuz çocuğa bakın madem millet sizin oyuncaginiz mi

Iş ne ara "ananin evine git" demeye geldi. Madem söz konusu sadece bir aydi, disi sıkıp kendiniz bakacaktiniz.

.

Konudan hiçbir şey anlamadım. Kim kime git dedi ? Sonuç olarak inşallah kayınvalidenize trip yapmamışsınızır.

Ben bu konuyu hatirladım.

Konuyu o zaman daha iyi anlatmıştı.

Pişik konusundan hatırladım🤔 Konu sahibi sen hala bu pişik meselesini unutamadın mı? Çok kafaya takmışsın ama yine haksızsın.

.

Konu sahibine hak veren bir ben varim sanirim. Yani pisik buyuk olasilikla cocugun alti degistirilmedigi yani cocukla ilgilenilmedigi icin olmus. Bu anda cocuk aglarken bakan kisiye laf soylemek o anin pwikolojisi ile bana cok normal geldi. Tabi babanesi de bilerek cocugun canini yakasak is yapmaz ama o anin hissi ile tepki verilip sonra abarttiysam kusura bakma derdim ben olsam.

Annenin evine git ne alaka? Kendimi dusunuyorum benim ne yapip nereye gidecegime o mu karar verecek. Koca kisisi cok sacma sapan geldi bana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X