• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınızzz ne yapardınız lütfen cevap ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1 Ben bu zamana kadar herşeyi alttan alan bir gelin oldum eşimi yaptıklarını kayınvalidemlerinbir kere sadece fevri davrandım onda da çocuğa bakmam denildi zaten 1ay idare edicekti kreşe vericektim bakarım sonsuza kadar diyip o güveni verip 2haftda böyle bi durum ve yaşadığım muameleyi siz yaşamadınız tabiki onlar çalışmaya zorladı diye çalışmıyorum evime destek olmak için çalışıyorum

Değil torun yeğen bile baksam ( sağlık harici konularda bakmam sanırım) bu tavır karşısında bende durmazdim. Uyarmak ayrı saygısızlık ayrı.

Çocuk bu pişik olur tabi ki.

Merhaba Eşimle 2 senedir evliyiz bir kız çocuğum var 1yaşında kredi borcundan dolayı ile girdim yardımcı olmak amacıyla zaten gelirli kişilerde değildik bi nevi eşim ve aileside baskı yaptı çalışmam konusunda çocuk daha küçük diye pek istemedim
.
kayınvalidem ben bakarım sonsuza kadar ona diyordu annem zaten kayınvalidesine bakıyor eşimde zaten ailemle görüşmüyor kayınvalideme bıraktık bizim evde bakıyordu ama dedim ki 1 ay idare et kreşe vericez zaten dedim yaşlı biraz ve hasta kendinş tam ifade edemiyor ve fazlasıyla alıngan eşim ve görümcem hep öyle entegre etti annem hasta alınmayın vs diyerek herneyse işe girdim çalışıyorum 2hafta olucak akşam geldiğimde kızımın poposu pişik olmuş ama öyle böyle değil ağlıyor susmuyor acıdan bende üzüntüden sinir yaptım kayınvalideme bağırdım anne dedim keşke arasaydın ilacın yeribi sormak için ya dedim herneyse alındı eşime ben bakmıcam naparsanız yapın dedi ortada bişey yoktu aslında yarın gidicem dedi eşimr bende sinir oldum yattım.

sabahları normalde işe kaldırıyor o sabah kaldırmadı bulunduğum ortamda bulunmadı herneyse işe gittim geldim akşam eşim arada kaldığı için tepkisiz bu arada bende sinirliyim haliyle yatı yolda bıraktı diye eşim aldı beni işten geldik kapıyı açtı kaçtı içeri gitti bende odaya kızımın yanına eşim geldi yanıma yemek hazırlasana dedi neyse hayır dedim inatlaştık o sırada kayınvalidem gitmek istediğini söyledi benimde huyum pistir buzamana kadar hep pışpışladım onları hiçbişey demedim biz gidiyoruz dedim bırakmaya gittiler yollamadım bile sinir oldum.
eşim mesaj armış ki ben eve gelmicem annenin evine git sende çok yanlış yaptın diye sürekli tartışmalarımızda annenin evine git diyordu zaten son şansı gibi bişeydi siz napardınız ?
Bir pişik için bu kadar tepki fazla. Size çalışmak zor gelmiş, çalıştığınız için etrafınızdaki insanları suçluyor ve tepkinizi ona göre veriyorsunuz gibi geldi.

Merhaba Eşimle 2 senedir evliyiz bir kız çocuğum var 1yaşında kredi borcundan dolayı ile girdim yardımcı olmak amacıyla zaten gelirli kişilerde değildik bi nevi eşim ve aileside baskı yaptı çalışmam konusunda çocuk daha küçük diye pek istemedim
.
kayınvalidem ben bakarım sonsuza kadar ona diyordu annem zaten kayınvalidesine bakıyor eşimde zaten ailemle görüşmüyor kayınvalideme bıraktık bizim evde bakıyordu ama dedim ki 1 ay idare et kreşe vericez zaten dedim yaşlı biraz ve hasta kendinş tam ifade edemiyor ve fazlasıyla alıngan eşim ve görümcem hep öyle entegre etti annem hasta alınmayın vs diyerek herneyse işe girdim çalışıyorum 2hafta olucak akşam geldiğimde kızımın poposu pişik olmuş ama öyle böyle değil ağlıyor susmuyor acıdan bende üzüntüden sinir yaptım kayınvalideme bağırdım anne dedim keşke arasaydın ilacın yeribi sormak için ya dedim herneyse alındı eşime ben bakmıcam naparsanız yapın dedi ortada bişey yoktu aslında yarın gidicem dedi eşimr bende sinir oldum yattım.

sabahları normalde işe kaldırıyor o sabah kaldırmadı bulunduğum ortamda bulunmadı herneyse işe gittim geldim akşam eşim arada kaldığı için tepkisiz bu arada bende sinirliyim haliyle yatı yolda bıraktı diye eşim aldı beni işten geldik kapıyı açtı kaçtı içeri gitti bende odaya kızımın yanına eşim geldi yanıma yemek hazırlasana dedi neyse hayır dedim inatlaştık o sırada kayınvalidem gitmek istediğini söyledi benimde huyum pistir buzamana kadar hep pışpışladım onları hiçbişey demedim biz gidiyoruz dedim bırakmaya gittiler yollamadım bile sinir oldum.
eşim mesaj armış ki ben eve gelmicem annenin evine git sende çok yanlış yaptın diye sürekli tartışmalarımızda annenin evine git diyordu zaten son şansı gibi bişeydi siz napardınız ?
Esiniz tam oküz kendi gitsin annesinin evine terbiyesiz

Bir pişik için bu kadar tepki fazla. Size çalışmak zor gelmiş, çalıştığınız için etrafınızdaki insanları suçluyor ve tepkinizi ona göre veriyorsunuz gibi geldi.
Iyide kadın kakali bezi uzun süre degistirmemis demekki gitmek istiyormus zaten bilerek yapmis da olabilir. Yazik degil mi bebege. Ben olsam ben de tepki veririm

Önce karı koca işe girip çalışıp kendinizi toplasaydınız, sonra çocuk yapıp zamanı geldiğinde kreş/bakıcıya gitseydiniz. Yaşlı başlı insanlar daha doğrusu kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil

Hata sizde. Benim bebegimede gorumcem bakmaya basladi. Krem, bebek bezi, ilaclari, havlu, battaniye akliniza gelebilecek herseyi onun evine tasidim. Bebege bir cekmece tahsis etti, esyalari oraya yerlestirdi. Yemeklerini de evimde pisirip, oraya götürüyorum saati gelince yediriyor.

Eger sizin evinizde bakiyorsa isiniz daha kolay. Esyalarin yerini o sormadan kendiniz göstermeliydiniz. Kendi evime dolap içi duzenleyicilerin buyuk boylarindan aldim. Bebek bezi, islak mendil, pisik kremi hepsi bir arada ortada duruyor. Bu sekilde bir duzen yapabilirsiniz. Al bebege bak deyip, cikip giderseniz bu kadar olur yani.

Aklımdan geçenleri yoruma dökmüşsünüz.
Çocuğun ihtiyacı olan her şey kişi sormadan gözü önüne konmalı diye düşünüyorum?
Sormasına istemesine gerek yok ki?
Size çalış, ben sonsuza kadar bakarım demiş olsa bile iyi niyetiyle, elinden geleni yapmıyor anlamına gelmez.
Zaten bir takım sağlık sorunları varmış yaşı da malum, siz arayın gün içinde sık sık çocuğunuzun durumu hakkında bilgi almış olur, çıkacak sorunların önüne geçmiş olursunuz..

Amaaaann saçma saçma şeyler yaaaa
O ona git demiş o ona bağırmış diğeri laf etmiş vs vs
Keşke konu açmanın şartı olsa da herkes açamasa

Off bende bu evlenir evlenmez koştur koştur çocuk yapanlardan ve sorunlarından sıkıldım valla. :işsiz:

Arkadaş bi durun ya. Evliliğiniz bir otursun, maddi durumunuz otursun, ondan sonra yapın çocuğu da sorun yaşamayın, kimseye muhtaç olmayın.

Aklımdan geçenleri yoruma dökmüşsünüz.
Çocuğun ihtiyacı olan her şey kişi sormadan gözü önüne konmalı diye düşünüyorum?
Sormasına istemesine gerek yok ki?
Size çalış, ben sonsuza kadar bakarım demiş olsa bile iyi niyetiyle, elinden geleni yapmıyor anlamına gelmez.
Zaten bir takım sağlık sorunları varmış yaşı da malum, siz arayın gün içinde sık sık çocuğunuzun durumu hakkında bilgi almış olur, çıkacak sorunların önüne geçmiş olursunuz..
Büyüklerimizin cocuklarina baktigi sekille bizimkiler ayni degil. Cok sey degisti 30 40 yil oncesinin yontemiyle cocuk bakilmaz. Dogru olani bizlerin gostermesi gerekiyor. Birde esyalarin yerini babaanne bilemez ki, herseyi tek tek gostermek lazim. Kremin yerini gösterirsin ama surmez o zaman uyarirsin, o baska bir mevzu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X