Siz olsaydnz emzirir miydiniz?

ben olsam eğer bebeklerimiz farklı cinsiyetlerdeyse emzirmezdim.onları kardeş yapımazdım.ama elimden geleni yapardım rahatı için.
ama eğer bebekler aynı cinsiyetteyse hiç düşünmeden emzirirdim sanırım.
annesinin yaptığı beni ırgalamaz.sonuçta benim elimde hiç bir suçu günahı olmayan,daha 40 ı çıkmamış bir bebek var.bunun hoşuma gitmemesi gibi bir durum olamaz.kucağımdaki bana muhtaç...
annesini sevmemem ayrı konu.
bence çok iyi yapmışsın.
boşver gerisini unut.

canım şu mübarek ramazan günü çok büyük bir savaba girmissin Allah kimseye nasip etmez sen bunu düşün gerisinide boş ver.a.s

ALLAH kabul etsin yaptigin iyiligi..helede bu MÜBAREK ayda! Tabiki dogru davranmissin...ufacik bir bebisin ne gibi bir sucu olabilir ki? Senin derdin annesiyle olabilir ama bebisle olmamali..! Ayirt etmelisin..!

Simdi süt annemi olmus oluyorsun? Yani senin cocugunun süt kardesi oldu...bak buda hos birsey aslinda..herkese nasip olmaz..!!

Bende seve seve emzirirdim. Görümcenizle aranızdaki sorun başka, karnı aç bir bebeğin karnını doyurmak başka.
Neden pişman oldunuz anlamadım. Teşekkür etse ne olur etmese ne olur. Siz teşekkür için mi emzirdiniz onu, Allah rızası için yaptınız.
Pişmanlık duygunuzdan hemen sıyrılın bence.

anneyle aranızda ne geçerse geçsin o masum bir yavrucak.onun ne günahı var.süt kuzusu o.pişman olmanız çok yanlış bence.siz iyiliğinizi yapmışsınız görümceniz için değil allah için.rabbim ki yapılan iyilikleri görür siz merak etmeyin.tşk etmemekte görümcenizin ayıbı........

onun suçu yokki odaha melek masum çaresiz.ben yaptığım iyilikleri karşılık beklemeden yaparım allah biliyo o yeter bana..

Görümcemle kanlı bıçaklıyız nerdeyse ama masum günahsız bir yavruyu aç bakıma muhta olduğu için bırakmazdım eğer benim çocuğum o durumda olsaydı ben hastanede yatıyo olsaydım eminimki görümce hanım aynı şeyi kesinlikle yapmazdı vicdan meselesi tamamen.
Seni kutluyorum ne kadar büyük bir sevap işledin.

sakın deme keşke bakmasaydım , pişmanım , teşekkür etmeyen görümcen , emin ol o bebiş konuşabilseydi sana dua bile ederdi , kendisini yalnız , aç , kimsesiz bırakmadığın için , kalbini bozma , iyi ki yapmışsın , allah senden razı olsun ...a.s.

Bence de iyi yapmışsınız.. Annesinin densizliği ile o masum bebeğin hiç alakası yok ki... Ayrıca orada yardıma muhtaç kişi görümceniz dahi olsa böyle durumlarda bütün kırgınlıklar bir tarafa bırakılmalı... Ne olursa olsun... diye düşünüyorum ben....

kronickim merak ettim neden bebekler ayrı cinsiyetteyse emzirmezdin ki:uhm:

Kesinlikle emzirirdim hiç düşünmeden...
Düşünsenize siz o durumda olsanız yavrunuz da halasına gitse;o hala da emzirmese sizi sevmediğinden ne kadar üzücü ne kadar acımasızca olur..
Kişilerin birbirlerine olan sert düşüncesizce ve artniyetlii tavırları bebekleri çocukları etkilememeli..Allah cc sizden razı olsun bırakın sitem etmeyin canım RAbbim bu yaptığınız iyiliğin ecrini sevabını muhakkak verecektir çünkü O hakk ve adalet sahibidir..
Onlar cennetten bize gelmiş;yüce Rabbin emanetleri;melekler;mis gibiler;tertemizler;günahsızlar..
Kıyamam hiçbirine...
Aranızdaki problem gerçekten canınızı sıkıyor olabilir çok iyi anlıyorum ama ailesinin günahlarını ve hatalarını bebiş çekmesin ...
Hem siz de annesiniz artık ne kadar güzel Allah bagıslasın...
Daha iyi anlarsınız bunu;yaptıgınız sey sonuct kısa surelı bırsey;mecburıyetten ama nıyetınız onemlı..Bu da bir imtihan..
Sevgilerimle..

emzirirseniz süt kardeş olurlar ve büyüdüklerinde nikah düşmez.
bunu düşünerek farklı cinsiyette olursa emzirmezdim dediniz sanırım.

ben akraba evliliğine hoş bakmıyorum. bu yüzden kız-erkek diye ayrım yapmazdım. ikisine de aynı davranır, emzirirdim.gamyoncuiremsu

canım bunda pişman olacak bişey yok.sen işlenebilecek en büyük sevaplardan birini işlemişsin.bir meleği bir muhtacı bir savunmasız bebeği doyurmuşsun bakmışsın.tamam haklısın bir teşekkür beklemişsin kim olsa beklerdi.ama inan rabbimin yazdığı sevap karşında teşekkür minnacık kalır .evladım var demişsin.umarım bu yaptığın sevap karşısında mevlam evladını hiç aç bırakmaz.ben senin yerin olsam pişman olmak yerine kendimle gurur duyardım ve rabime şükür ederdim beni bu kadar merhametli yarattığı için.hiç pişman olma her normal anne bunu yapardı.çünkü annelik böyle bişey.....

bende aynı fikirdeyim hç onaylamıyorum akraba evliliğini ve istememde....ama keşke bize bağlı birşey olsa ...ya çocuklar arasında böyle bir şey gelişirsefisfisfis...genelde biz ebeveynlere gelene kadar sevgiler olgunlaşıyor...hele birde akrabalık olunca çok daha titizce saklayabilir çocuklar...ben kroniğe katılıyorum bu riski göz ardı edemezdim...yani orda ne görümcem ne kişisel problemler aklıma bile gelmezdi ama bunu düşünürdüm...gelecek çok çabuk gelir ve herşeyin kontrolunü elimizde tutamayız:sm_confused:tedbirli olmak gerek....bir diğer konuda bence bunun için karşınında rızası olmalı...yani belki o istemiyecek emzirmemi bebeğini...ve dinimizce bu konularda eşlerimizinde rızası gerekli yani her iki baba da buna onay verecek...ben öyle biliyorum....birde bunlar süt kardeş olunca diğer kardeşlerde buna bağlı olarak kardeş olmuyorlarmı...:uhm: hangi birini kontrol edeceksin...çok iyi düşünülmesi gereken ciddi bir konu bence...heralde ben o gece için yaşına uygun bir mama alıp kaşıkla yavaş yavaş beslerdim...ve tüm bakımınıda severek yapardım... kişisel problemler aklımın işi bile olamaz...o bir bebek o an bana ihtiyacı var...değil zıtlaştığım biri can düşmanımın çocuğu olsa farkrtmez.....

haklısınız, ailelerin de rızası olmalı. ama o anda bunu düşünemediler ya da önemsemediler.

Soru: Bir çocuk bir kadının sütünü emse, çocuk kimlerle süt kardeş olur?
Cevap: İki yaşından küçük iki çocuk, aynı kadından süt emince, süt kardeşi olur.

Bir çocuk, bir kadının sütünü emince, bu sütün hâsıl olmasına sebep olan erkek, bu çocuğun süt babası olduğu gibi, bu erkeğin babası da, süt dedesi, anası da, süt ninesi, kardeşleri de süt amca ve süt halası olur.
Çocuğun, süt anası ve süt babası ile ve bunların anaları, babaları ve kardeşleri ve çocukları ve her kuşaktan torunları ile evlenmesi, ebedî harâmdır. Bunlarla soydan akrabâ olsaydı, yine evlenemezdi. Bu çocuğun çocukları, bunun süt anası veya süt babası ile evlenemez. Çocuğun hanımı, çocuğun süt babası ile ve çocuğun kocası da, çocuğun süt anası ile evlenemez. Aynı kadından emen oğlan ile kız, süt babaları başka olsa ve başka yıllarda emmiş olsalar bile, birbiri ile ve birbirlerinin çocukları ve torunları ile evlenemez.....(biraz karışık anlatılmış)

Suâl: Annemi emen çocuğun, ya'nî süt kardeşimin bacısı ile evlenebilir miyim?

Cevap: Evet

netten alıntıdır.

yanlış anlamadıysam; süt kardeşin(görümcenin şu anki bebeği) hiç bir şekilde bu aileden biri ile evlenemez(çocukları gibi olmuş ). ama emziren annenin çocukları, emen bebeğin kardeşleri ile evlenebilir.

offf, cidden karışıkmış.

özellikle bu alıntıları yaptım. konuyu açan arkadaş şimdiden bilgi sahibi olsun.
yanlış anladığım-yorumladığım yer varsa düzeltin lütfen.

Son düzenleme:
doğru olanı yapmışsın.Ben de kesinlikle emzirirdim.Görümcenin yaptığı yanlış tabi ki ama bence bunu düşünme.O günahsız bebek için o içtiği sütün çok önemli.Annesine de bebeğe de emeğini helal et arkadaşıma.s.

günahsız,savunmasız bir bebeğe baktın...
bence çok iyi yapmışsın ama yaptığından pişmanlık duyarsan
işte o olmaz...
sen teşekkür etsin diye yapmadın sonuçta...
Allah rızası için yaptın...
sevgiler...

benim başıma böyle bişey gelse bakmayacağından eminim.üzmez hiç kendini..benneyaptımki
.bikaç akrabamız daha var çocuk emziren ...
ona götür derdi kocama onlarla daha iyi anlaşıyor karın derdi eminim bundan bu kadar iyi tanıyorum onu...pişmanlığım biraz bundandı açıkçası..mirmirmirmir.önceden bikaç işim düşmüştü bazı konularda ,yapmamıştı çok basit olmasına rağmen...
o çok uyanık da ben safmıyım acaba diye düşünmüştüm:dilcikar:
ama yorumlarınızdan doğru bişey yaptığımı daha iyi anladım teşekkürler arkadaşlar:enbuyukkk:
benim ki kız ,onunki oğlan bebek süt kardeşi oldular yani...:ecrin_bebek:

arkadaşım masum bir bebeciğin ne günahı var.açlığa dayanabilirmi o bebecik.en doğru olanı yapmışsın.görümcene duyduğun nefreti bu konu ile karıştırma.Allah rızası için bir bebeciğe iyilikte bulunmuşsun.teşekkür filan bekleme o insandan.bu işin manevi boyutu önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…