Siz Yatarken Kapı Aniden Açılıp Kayınvalideniz Karşınıza Çıksa?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Anie
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim ki de sabahın köründe işe gitmeden torununu sevmek için yatak odasını pat açıyo torununu sevip öle gidiyo kapı tıklatmaya bile gerek duymuyo Allahtan eşimi yolcu etmiş oluyorum o vakte ama hiç düşünmüyo yatak odası mahremdir diye Başlarda bozuluyodum ama alıştım şimdi gözlerimi açma gereği bile duymuyorum torunuyla vedalaşana kadar uyuyorum güya Bi gün patlamam inşallah sabretmek güzel şey

benim kayınvalidemi anlatıyosun sanki. bir gün; kapı kapalı içeride olduğumuzu biliyordu. pat kapı girdi içeri çalmadan, surat kıpkırmızı çıktı. bizi muck muck yaparken görmüştü. o günden beri kapıyı çalmadan girmez içeri. utanmıştım ama, hoşuma da gitmişti bi daha çalmadan girmez diye. sende dene bence mahrem yeri olduğunu bilsin...

Akşam yemeği için uğraşma hasta hasta, ben getiririm yemek dedi kızlar cidden iyi niyetli aksi olsa bunu mutlaka hissederim. Bende yemek yapmadım eşimin işten gelme saatine yakın geldi elinde tepsi olduğu için kapıyı açamadı ve tıklattı bende açtım, artık zili yaptık anne dedim. O da öyle mi filan dedi. Bakalım yarın sabah zili mi anahtarı mı kullanacak şimdi...

Eşime de gülerek anlattım olayı, sabah yatakta yatıyordum kapı birden bi açıldı x anne geldi ay çok şaşırdım ne yapacağımı bilemedim filan dedim, gülerek söyleyince o da olumsuz manada anlamadı, ben yarın alırım o anahtarı ondan dedi...

Yarın nasıl geçecek bakalım...

Bu arada cevaplarınız için sağolun cidden kızlar yalnız olmadığımı hissettim yaşasın gelinler

Son düzenleme:

Bazen ne olursa iyi niyetten oluyor biliyor musun? Yanlıs anlama, kayınvaliden kötü demiyorum ama iyi olmak adına insanın hayatına cok müdahale edebiliyorlar. Kimisi sevdiginden zırt pırt gelir, yakın olmak ister, ister ki, hep birlikte olsunlar ( sevdiginden ) ama buda iliskiyi bir hayli yıpratır cok yakından sahidim böyle bir duruma. Kaynana, esi evde tek yemek yerken ve bu durumdan cok problemler yasanmıs, ulu orta hersey dökülmüsken kayınvalide inatla, ısrarla esini evde yalnız bırakıp yemegi gelini ve ogluyla yiyor. Ne tuhaf dimi?

Siz istenmediginiz bir eve gider misiniz? O gidiyor iste.!
Kendi kayınvalidesi' nin yüzüne bakmazmıs, hatta kocasını bile annesin' den sogutmus, cocukları da aynı sekilde sevmiyor babaanneyi sorsanız, neler etmistir neler?? Simdi aynı seyleri kendi gelinine yaptıgını kabul eder mi acaba?
Kayınvalideniz bir daha ki gelisin de ne yapıcak bakalım, insallah istediginiz gibi gelir..

Son düzenleme:
Canım evde kimse yok biliyorken ses içerden ses gelince korkuyorum falan de. Şimdi özelim vardan girersen kadın iyice dert eder

ya ben bir şeyi anlamıyorum..

bu kayınvalideler ne sanıyorlar, çocuklarının hala oyuncaklarla oynadığını filan mı?

hiç mi düşünemiyorlar acaba?

Kaynanan çok iyi darısı bekarların başına, seni de çok takdir ettim. İncitmeden, kırmadan halletmeye çalışıyorsun sorunları, çok düşüncelisin. Umarım böyle devam edersiniz, hiç bozulmaz

Sorulmuşsa kusura bakmayın; neden kapıda anahtarınız yok ? Kapıda anahtar dursa, başka anahtarla açamaz. Zili çalmak zorunda kalır.

Eğer söylerse anahtarı kaldır diye; o zaman açık açık söylersiniz, ''anne anahtarla girmesen olmaz mı diye ? ''

Son düzenleme:

Bu da çok fenaymış yaa

Anahtarım kapının arkasındaki askıdadır genelde, dışarı çıkarken hemen alır çıkarım. Evet dün bazı arkadaşlarda söylemişler anahtarı kapıda bulundurmayı güzel fikir geldi bana da ama bu kapı biraz değişik anahtar üzerinde olsa da açılıyor, yan mı yoksa kilitli pozisyonda mı durunca dışardan açılmayacak onu biriyle deneyerek öğrenebilirim ancak, valla şimdiye kadar hiç böyle birşeye ihtiyaç olmadığından bilmiyorum resmen eşim bugün yarım gün çalışıyor inşallah eve gelsin de ona bi bakalım... Kapının üst tarafında anahtarsız bir kilit daha var yana döndürerek kilitleniyor eşim dün akşam biz film izlerken onunla kilitlemiş kapıyı, başka birinde daha anahtar olunca şimdi normalde kilitlemezdik evde birlikte otururken...

canım bende onu söyleyecektim sana kapının üst kiliti varsa onu kilitle, kırılmaz inşAllah
neyseki eşin anlayışlı annemdir tabiki gelecek izin mi alacak da diyebilirdi..

eşinizde anahtarla evinize girmesini istemiyor demekki,üstten kilitlemiş baksanıza,eşiniz uygun bir dille söyler zaten merak etmeyin,bu mevzu yüzünden kv ile aranızın bozulucağını sanmam

K.validem sabır zorluyor artık
Bugün eşim yarım gün çalışıyor diye öğleden sonra gezelim istedim hayvanat bahçesine gittik güzelce stres atıyorum sanıyordum eve dönünce asıl stresi gördüm Bizim kata bi geldik kapımız sonuna kadar açık, üzerinde k.validemdeki anahtarımız sallanıyor, içeri bi girdik balkonumuzda k.babamla birlikte bişiler yapıyorlar... Eşimde kızdı. Ya ben evden çıkarken ortalığı müsait mi bıraktım değil mi insan hiç düşünmez mi ya kapı da sonuna kadar açık yuh artık şuan balkondalar hala, işleri bitsin artık bi şekilde konuşcam k.validemle ses çıkarmadım diye iyice abarttı o da

Ne kadar yanlış ya koskoca olgun bi anneye hiç yakışmıyo böyle davranışlar şoktayım yani evlilik bu her hali olur insanın istersen geceliklerle gezersin aksama kadar kapıyı çalmadan girilir mi hiç o dört duvar senın ve eşinin özeli..Anahtarı yan olarak tak düz taktığında açılıyo biliyorum yan çevirirsen açılmaz sanmıyorum. Daha neler neler duyucaz bakalım bazı insanlarda hiç utanma arlanma yok bi yerde okumuştum yatak odasına dalmış kadın o sırada da karı koca bişeler yapıyolarmış anlamışsındır hiç utanmadan gelmiş oğlunun yanına yatmış sevmiş güzel oğlum benim diye gelinde kalkmış giyinmiş mecbur. amacı ne acaba yatak odasına direk dalanların merak edıyorum

İyi niyetli oldukları kesin fakat biraz abartmışlar sizinkiler :) Sonuçta eviniz sizi mahreminiz, istediğiniz şekilde bırakıp gitmekte özgürsünüz, kibar bir şekilde konuşun, kafalarına göre girip çıkmasınlar.

ya hadi ev kapısını anahtarla açıyolar

konu sahibinin ki yapmıyormuş ama diğer yazanlar var yatak odasının kapısının tıklatılmadan içeri girilmeyeceğini 60 yaşında 1 kadın nasıl bilmez?

bu bir görgü kuralıdır kapı tıklatılır, gelin denir, kapıdaki girer

bunu bilmeyende hakikaten görgüsüz o zaman

bunlar çocuklarının odasına da emınım kapı çalmadan dana gibi giriyordur.. evlenince neden değişsinler ki...görgü aileden gelen birşey sonuçta...

annem 1 gun olsun kapımı çalmadan odama girmemiştir.anneannem de girmemiştir...yaşlı ya hani bilmez desek...o da değil...

sevgilimin annesi de kapıyı tıklatmadan içeri girmez...

bilmeyen çocuğuna öğretsin kendide öğrensin yani artık sene oldu 2012 yahu...

Beni de o yüzden bu kadar rahatsız ediyor bu konu mlkctk. Yetişme tarzıyla çok alakalı. Bekarken evde ne annem babam ne kardeşlerim odama lambur lumbur girmezlerdi hiç, bende onların odalarına öyle girmezdim. Bizde yoktur öyle bişi ayıptır. Ki o öz annemdi, şimdi daha yeni akraba olduğumuz insanlar bir bakıyorum pat evimdeler........

bence o ewıne zırt bırtgırebılmek ıcın fırsat kolluyormus hepsı böle bunların kocan solesın sen solersen olmaz

Geç bile kalmıssin ben olsam coktan uyarır alırdım anahtarımı...anahtar olsa bile insan bir arar sorar girebilirmiyim diye valla kötü olmayim diye kafana çıkartma kimseyi

Son düzenleme:

hakkaten biraz abartmışlar canım.bencede konuşmalısın.
kayınpederle gelmesi iyi olmuş.
güzellikle anne ortalıkta iç çamaşırlarım vardı ,
çok utandım de mesela,birdaha anahtarla açmayın kapıyı dersin.

ben açıkçası büyük kavgaların iletişimsizlik yüzünden olduğunu düşünüyorum.
onun için daha fazla içinde biriktirme bomba gibi patlarsın ve sinir anında ağzından çıkanlara kendin bile inanamazsın o yuzden kayınvalıdene açık açık kibarca anne anahtarımızı verir misin demelisin ya kocan söyleyecek ya da sen ya da alavere yapıp anahtarını kaybedip kadından isteyeceksiniz.

eşin durumu biliyor mu o ne düşünüyor ?
ben onun garipseyeceğini düşünmüyorum çünkü kendi annesi sonuçta huyunu suyunu bilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…