sizce 4 ay erken mi?

ebruvera

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
118
138
303
merhabalar. ben bugün aranıza katıldım. aslına bakarsanız uzun zamandır hep takip ediyordum burayı ama üye olmak bugüneymiş. herneyse bu bölümde daha önce buna benzer sorunlar açılmıştır belki ama ben yinede içimi dökmek ve sizlerden fikir almak istiyorum. internetten tanıştığım erkek arkadaşımla 4 aydır çıkıyoruz. onun iyi bir mesleği var ve ailesinin maddi durumuda gayet iyi.ben 31 yaşına girdim 2 gün önce erkek arkadaşım 29 yaşında. 4 aydır beraberiz ve çok güzel zaman geçiriyoruz. haftada 2 defa görüşüyoruz. ben hayatımda ilk defa bukadar ciddi bi ilişki yaşıyorum şimdiye kadar sevgililerim hep uzakta olurdu. ben yaşımında etkisiyle artık ciddi bi yola girmek istiyorum. oysa bu konuyu direkt olarak konuşmaktan kaçınıyo sürekli. bi ara bana annesinin sürekli evlenmesi için kendisini sıkıştırdığını ama daha 3-4 yılım var benim dediğini söyledi.ben çocuk istiyorum 3-4 yıl beklersem ne zaman cocuk yapıcam zaten yaşım 31 oldu:( benim de annnem bi yandan beni sıkıştırıyo. ben erkek arkadaşıma bundan açık açık bahsedemiyorum beni evlilik delisi sanmasın diye ama konuyu onunda açmaması beni deli ediyo. 4 ay kısamı sizce kızlar? ben balık burcuyum oysa ikizler. annem bu cocugun niyeti ciddi değil bırak diyor ama ben seviyorum hayatımda ilk defa. vazgeçmek istemiyorum:( nolur yardım edin bana. sizce erkenmi karar verdim ben? ona bu konuyu nasıl açabilirim beni evlilik delisi sanmaması için?

Canım valla bence 4 ay çok erken. Niye die sorarsan bu forumda okadar bu dertten muzdarip insan gördümki ben. Bi kaç aylık tanımayla evlenip bin pişman olan insanlar tanıdım burda ne eziyetler çekmişler. Konuyu evliliğe sadece sizin getirmeniz bence olmaz ortak bir karar sonuçta sevgilinizde hazır olduğunda zaten hissedersiniz bu muhabbetler kendiliğinden açılır diye düşünüyorum

Bence son treni kaçırıyormuş psikolojisine girme. İnsanlar kaç yaşına kadar doğum yapıyorlar. 4 ayda, haftada iki kere görüştüğün (32 kez yapar, gün içinde de telefonlaşıyorsunuzdur ama...) bir insanı çok da tanıyamazsın, sonradan pişman olursan daha kötü olur. :34:

Kesınlıkle erken 4 ay cok kısa bir süre...
Bir durun tanıyın tahammül sınırlarını ölçün bakalım öyle pat dıye evlenılmez mi yasınız kac olursa olsun!

4 ayda haftada iki kere görüşmekle bir insan ne kadar tanınabilir ki? Bilmediğin daha keşfedilmesi gereken bir sürü huyu, farklı davranışı vardır onun daha. Bence 1 yılı bir devirin öyle düşünmeye başlayın ciddi adımlar atmak için

bence dort ay baya bı erken,kendı cumlelerınızlede ıfade ettıgınız gıbı bu konuyu sız acmayın ,onu sıktıgınızı yada altında baska seyler oldugunu dusunmesın ve yasınızda gec degıl ayrıca..

4 ay, hftada 2 kere görüşmek.birbirinizi doğru düzgün tanıyabldiniz mi.konu açılınca kaçıyomuş erkek arkadasınız burası benim dikkatimi çekti.tabi en iyisini siz bilirsiniz.Allah doğru insanlarla karşılaştırsın.

Sevgiliniz zaten size açıkça daha 3-4 yılım var demiş.Bence bu ilişki sağlam gibi görünmüyor tabi yinede siz bilirsiniz üzülmenizi istemem :26:

4 ay, haftada 2 kere.. genel olarak 32 gün görüşmüşsünüz
evet erken
yaşından dolayı istediklerin mantıklı
ama sen madem kendini biliyosun, madem hemen ciddi adımlar atmak istiyosun
o zaman internetten tanışman mantıklı değil canım
benim kuzenim 30 yaşında 6 aylık bi ilişkiden sonra nişanlanmıştı, nişanlısını tanımıyordu fakat, kuzenimin ailesiyle nişanlısının ailesinin geçmişten çok yakın arkadaşlıkları vardı. aileler birbirlerini tanıyorlardı yanii, o yüzden de kuzenimle nişanlısının birbirlerine güvenleri otomatik olarak oluşmuştu.
fakat internetten tanışılan biriyle bu güvenin oluşması için daha çoookk zaman gerekir malesef

size bağlı erken olup olmadığı.
ama ben hep en az 1 sene geçmesinden yanayım.
gerçi ne kadar zaman geçirirseniz geçirin tamamen tanıyamayacaksınızdır.

valla canım 4 ayda olsa 4 senede olsa karşındakini evlenmeden tam anlamıyla tanıyamıyorsun.
sanki görücü usulü ile evlenenler yıllarcamı birbirini tanıyor. kısa bir süre sonra evleniyorlar.
ama siz netten tanışmışsınız ve az görüşmüşsünüz. uzaktayken birbirinizi tanımanız daha da bir zor.
evlenmeyi düşünüyorsan illa erkekten bazı şeyleri demesini bekleme. açıkca düşüncelerini ve ileriye dönük planlarını söyle.
o nasıl ki 3-4 senem var dediyse sende düşüncelerini söyle.
evlilik hakkında ne düşünüyorsun benimle ilgili ileriye dönük planların nedir diye sor? ayıp bir şey değil. kafasındaki fikirleri öğrenmiş olursun ona göre ciddi mi değilmi anlar ve sende ona göre hayatına yön verirsin.

4 ayda 4 yılda geçse bir kişiyi gerçek manada tanımak imkansız. Ben hep derim hayırlı bir koca bulmak şans meselesi. Şansında mutlu olmak varsa 4 günlük tanıdığınlada mutlu olursun yoksa 4 yıl tanısanda olamazsın.

Ben sizin yerinizde olsam hiç evlilik meraklısı görünüp görünmeyeceğimi umursamam ve açık açık konuşurum karşımdakiyle. Yani tabiki gel yarın evlenelim diyecek değilsin adama ama niyetini direk söylemelisin. ''Ben artık ciddi bir ilişki olsun istiyorum hayatımda. İlişkimize geçici bir flört olarak bakıyorsan bana bunu söyle.'' diyebilirsin. 31 yaş evlilik için geç bir yaş değil ama ciddi düşünülmeyen, yarın öbür gün bitecek bir ilişki yaşamak için bence geç. Tabi ciddi olarak başlarsınız ilişkiye ama anlaşamaz bitirirsiniz o ayrı.

4 AY ÇOK ERKEN ve hemen ciddi adımlar atmayın ,sonuçta evgilinizide size konuşmasıyla taş atmmış 3-4 yıl bekle diye yani.burada ne konular açılıyor,onca insanlar senelerini verip konuşup evleniyor sonu mahkemede bitiyor,acele etmeyin derim ben.hakkınızda hayırlısı

daha ona birşeyleri söylemeye bile utanıyorsun, daha yabancısınız birbirinize demekki , neden acele ediyorsun.
Baskı altında olabilirsin ama bence bilinçaltın kaçış arıyor kendine. Aşık olmayada bilirsin.
Zamana bırak unut evlenmeyi. Evlenip bir ömür mutsuz olmaktansa bir tanı birkaç yıl. Baskı birkaç yıl sürer ama evlilikte çekiceğin acı ömür boyu peşinden gelir.
Bende balık burcuyum duygusalım ancak bu kadar körükörüne gidilmez bence..

Cok cok erken. Sen konusmaya kalkasan emin ol ki senden soğur.

Arkadasim da bu kadar kisa surede konuyu acti ve sevgilisi ben dusunmuyorum, senin de onunu kapatmak istemem dedi ve ayrildilar. Arkadasim 2 senedir hala 4 aylik iliskisi icin aci cekiyor ve donmesini bekliyor, cok pisman oldu cunku cok guzel zaman geciriyorlardi. Birak teklif ondan gelsin.

Bir de o 3-4 sene demis ya? Hic kimse evlilik tarihini belirleyemez. Benim esim de iliskimizin 1.yilina kadar abartmiyorum haftada 1 kez ben evlenmeyi dusunmuyorum haberin olsun mesajlari verirdi. Oyle mutluydum ki zaten evleneyim diye bir niyetim de yoktu ve senden de buyuktum. Gittigi yere kadar mantigi vardi. Ne oldu? Bak kendisi istedi. Senle cok huzurluyum, cok mutluyum yanimdan ayrilmani istemiyorum diyerek hic ummadigim bir anda tektasini takti bana. Şok oldum ve cok şükür çok güzel bir evliligimiz var. Diyecegim o ki bu isler maalesef erkekte bitiyor. Seninle mutluluk ve huzur yasarsa zaten kendisi dile gelecektir.

Bence bu ilişki sağlam değil.... ve karşındakide ciddi değil gibi görünüyor.. 3*4 yılım var derken sana gönderme yapıyormuş gibi geldi bana...
Benim kuzenim de netten tanışıp evlendi ama bin pişman üstelik 2,5 yılda nişanlı kaldılar.ama maalesef şimdi boşanmanın eşiğinde...
Ve sana bir tavsiye canım sakın yaşım geçiyor die telaşlanma hata edersin Mevla dan Herşeyin hayırlısını dile benim kendi samimi arkadaşım 34 yaşın da evlendi çok da mutlu şimdi...Unutma herşeyin hayırlısı.... SABIRRR....

Eşimle 7 yıldır hergün görüşüyoruz kendisini hala tam olarak çözdüğüm söylenemez ...

Erken değil aslında... Bu işler ne kadar zaman geçirdiğinden çok ne kadar çok şey paylaştığına bağlıdır.
Sen evliliğe hazırsın, ya peki o? Bunu konuşabilmeniz lazım...
Açık açık niyetini sorgulaman lazım, madem sevgilin açık olmak gerekiyor. Yaşlar uygun durumlar uygun aileler uygun.
Neyi bekliyorsunuz ki?

valla bence erken değil canım çünkü şöyle birşey var sen 31 yaşındasın ha olsaydın 21 falan erken derdim ,sen iyice tanımaya çalış netten tanıştığın için de her dediğine inanma ordaki erkeklerin çoğu ciddiyetsiz oluyor ama hayat bu kader nerden geleceği belli olmaz kısmetinin bende daha önce ntten tanıştım iki kişiyle ikiside ciddiyetsizdi hayal kırıklığına uğradım. eğer sana ben evlenmeye hazır değilim 2-3 yılım var vs dediyse hazır değil evlenmeye bu adam yada senle düşünmüyor çünkü eğer erkek ciddiyse açık açık konuşur senle ben ciddiyim vs der ben bu adamda ciddiyet görmedim .baştan nasıl başlarsan öyle gider ilişkin al karşına konuş ben ciddi bir insanım de böyle çocuk gibi takılmak bana göre değil vs neden evlilik meraklısı gibi gözükesin ki?kaldı ki evlenmeyi istemek ,yuva kurmayı istemek ayıp mı yani?öyle düşünme ciddi konuş eğer hala senin yanındaysa o insan sana ait demektir eğer giderse gitsin zaten zamanını harcama hiç yola gelir deme gelmiyorlar çünkü kendimden biliorum .26 yaşında olucağım valla senelrce kimseyle çıkmam artık millet 2 ayda evleniyor gayette mutlu oluyor ?akıllı bir kadın bir bakışta çözer erkeği zaten uzun zamana gerek yok .bence dediklerimi yap bekle bekle üzülürsün sonunda istediğinide elde edemezsin .

Back
X