sizce 4 ay erken mi?

Netten tanışlıp başlanan ilişkiler pek sağlam olmuyor. Çünkü erkek bir kere internet ortamında kadınlarla yazışmaya alışmış. Seninle nasıl tanışıp konuştuğunu düşün! Şu an senle görüşüyorken bile birçok kişiyle internetten chat yapmadığını bilemezsin. Eğer illaki bir an önce evlenip çocuk yapmak istiyorsan, ailenin tanıdığı biri görücü usulu evlenmen hayırlı olacaktır. Bu arada 31 geç bir yaş değil, kendine böyle baskı kurma. Olursa olur suyu olmazsa hamur suyu :27:

Netten tanışlıp başlanan ilişkiler pek sağlam olmuyor. Çünkü erkek bir kere internet ortamında kadınlarla yazışmaya alışmış. Seninle nasıl tanışıp konuştuğunu düşün! Şu an senle görüşüyorken bile birçok kişiyle internetten chat yapmadığını bilemezsin. Eğer illaki bir an önce evlenip çocuk yapmak istiyorsan, ailenin tanıdığı biri görücü usulu evlenmen hayırlı olacaktır. Bu arada 31 geç bir yaş değil, kendine böyle baskı kurma. Olursa olur suyu olmazsa hamur suyu :27:

yasminyaso süpersin bayıldım bu lafa:) kızlar çok iyisiniz gerçekten çok farklı bakış açıları gördüm sayenizde. üzerimdeki mahalle baskısı olmasa aslında bana kalsa evliliği çok geç düşünürüm:) ben evlilikten belkide onlardan daha çok korkuyorum. ama mutaassıp bi ailem var ve yaşadığımız çevre de öyle. onun da ailesi mutaassıp bi aile aslında ama aklında kendi işini kurmak filan gibi düşünceleri olduğu için 3-4 yıl beklicem filan dio sanırım. bugun de görüştük ama ben yine ne konuyu açabildim ne de ima edebildim:( bu konuyu açarsam ve o da ben baştan söylemiştim sana hadi güle güle deyip ayrılırsa die çok korkuyorum:(

bence acik acik sormalisin bu iliskinin sonunu nasil görüyorsun, ne düsünüyorsun, planlarin ne diye konusun iste sende ben evlenmek istiyorum artik dersin firsati bulunca :)

bence sevgilinizin size daha 3-4 yılım var demesi ilişkinin sağlam olmadığını yada çocuğun ciddi olmadığını göstermezz kesinlikle.
4 ay çok erken bir dönem.erken olduğunu kendi açınızdan düşünün.durun bi tanıyın adamı adam akıllı.belki hiç bilmediğiniz huyları çıkacak ortaya zamanla.evli olup birde kucağınızda çocuğunuz varken bunlarla karsılasmak var bir de?

arkadaşım eğer karşı taraf ciddi düşünmüyorsa değil 4 ay 4 yıl beklesen de birşey değişmeyecek. ha karşı taraf ciddi bir adım atar. sonra söz, nişan ..bu safhada biraz beklenebilir. hem bu safhada iş ciddiye bindiğinden daha iyi de tanıma imkanı bulursun. böyle sanaldan tanıma imkanı da zor. boşuna zaman kaybetme derim ben sana. adımı siz atın, düşüncesini sorun ona göre yol alın. yok hakkımda evlilik delisi diye düşünür falan filan. hiç bunlara takılmayın. ne düşünürse düşünsün. eğer ciddi değilse kendine başka bir yol çizsin. ne diye zaman kaybediyorsunuz ki? yarın öbür gün bu ilişki evliliğe yürümeyecekse zaman kaybetmiş olmayacak mısınız?

hem eğer evlenmek isterse ve size 4 yıl bekleyin derse....bence yine beklemeyin. 4 yıl da 3 yıl uzun bir süre. bu uzun dönemlerde taraflar birbirini yıpratadabiliyor. heleki siz ergenlikte flört dönemlerini çoktan aşmışsanız...insan belli bir yaştan sonra ciddi bir ilişki istiyor. gönül oyunları değil. o yüzden tavrınızı net belli edim. eğer evlenmek istiyorsa şimdiden adım atsın. ve bu süreyi azaltsın. yoksa da kendinize başka yol çizin.

yasminyaso süpersin bayıldım bu lafa:) kızlar çok iyisiniz gerçekten çok farklı bakış açıları gördüm sayenizde. üzerimdeki mahalle baskısı olmasa aslında bana kalsa evliliği çok geç düşünürüm:) ben evlilikten belkide onlardan daha çok korkuyorum. ama mutaassıp bi ailem var ve yaşadığımız çevre de öyle. onun da ailesi mutaassıp bi aile aslında ama aklında kendi işini kurmak filan gibi düşünceleri olduğu için 3-4 yıl beklicem filan dio sanırım. bugun de görüştük ama ben yine ne konuyu açabildim ne de ima edebildim:( bu konuyu açarsam ve o da ben baştan söylemiştim sana hadi güle güle deyip ayrılırsa die çok korkuyorum:(

Korkmamalısın, bunu karşı tarafada hissettirdiğinde (ben bunu boşandığım kişiye hissettiriyordum) kendini vazgeçilmez gibi hissedip, nasıl olsa elimin altında diye başka sulara yelken açmaktan çekinmiyorlar. Eğer şu an mutluysan, bu anın tadını çıkar ;)

Bu arada canım, bizde internetten tanışıp 2 yıl gezip evlenmiştik. Beni evliliğimiz boyunca aslında hep başka kadınlarla yazışarak, daha sonrasında da daha ileriye götürerek aldatmış. Bunları bebeğime hamileyken öğrendim:(( Bu nedenle erkek internette daha önce chat yaparak kadınlarla konuşuyorsa ve seninle böyle tanıştıysa bu huyundan vazgeçmiyor, gizli gizli devam ediyor. Onun için 4 ay çok kısa bir süre tanımaya çalış, bak ben 9 sene verdim bu adama tanıyamamışım. Evliliği hele baba olmayı haketmeyecek bir adammış.Onun için varsın olsun daha geç evlen, ama canın yanmasın.Bana zamanında böyle uyaran birileri olsaydı belki evliliğe götürmeden gerçek yüzünü görmeye çalışıp ayrılırdım.

Canım bence 4 ay hiç erken değil. Niyeti olan zaten yıllarca çıkmaz ki. Durumu da müsait olunca. Dinî boyutuna girersek flört zaten günahta neyse yapıyoruz işte :( bence bak artık 31 yaşına gelmişsin mantığınla hareket etme olgunluğuna erişmişsin çoktan. Gençlikte acemilik çok can yakıyor. Ama sen onu araştır, hatta aile büyüğüne söyle araştırsın, çünkü flörtte hep melek gıbi oluyorlar, evlenince gerçek yüzü çıkıyor ortaya. Aşkta önemli ama insanlık daha önemli. Ama iki yılda boşanınca pek ónemi kalmıyor aşkın, önemli olan sana var gücüyle sahip çıkabilecek yürekli ve adam gibi adam olan biri.. Bu benim fikrim cnm sen en uygununu bilirsin iyı şanslar. Duygularına kapılıp yanlış yapma ama son sözüm bu :)

Son düzenleme:
çok erken canım..4 ay ne ki..hele de o açık açık belli etmiş evlilik düşünmediğini henüz.. sana açıktan aslında evlenmeyi düşünmediğini bile söylemek istemiş olabilir..yani laf arasına sıkıştırmış baksana..hele ki sen kazayla evlilikten bahset ya da ima et kapalı şekilde, o zaman tırsıp hemen toz olabilir..burada amacımız "aman onu elinden sakın kaçırma" ya da "korkutma onu evlilikle kaçıp gitmesin" vs değil..sadece şunu demek istiyorum.. senin üzülmene neden olur..zamana bırak..gerçek niyetini mutlaka anlayacaksındır 1 yıl içinde..onun şu an ki ruh haliyle evlenip çocuk yaparsan ilerde acı çekebilirsin...iyi tanıman lazım..

arkadas artık aile kurmak istiyor siz 1 yıl bekle diyorsunuz. Tuhaf

iyi valla sırf 1 yıl ya da daha fazla beklememek için henüz evlenme niyetinde olmadığını belirten bir adamla mı evlensin o zaman..amaç evlenmek değil, doğru insanla evlenmek..doğru insan olup olmadığı da bir çırpıda anlaşılamaz..o yüzden tuhaf olan bence benim görüşlerim değil..

Son düzenleme:
canım sen evde kalıcam psikolojisine girmişsin resmen.

her önüne çıkan insanla evleniceksin diye birşey yok.

4 ay çok kısa bir süre ve zaten erk. arkadaşınında evlenmeye niyeti yokmuş.

sen evlilik konusundaki düşüncelerini ona açıkça anlat. bunda çekinecek birşey yok.

kabul ederse eder, etmezse kendini bilir.

sende önüne bakarsın.

ömrünü onu bekleyerek geçirecek değilsin ya.:20:

Hepiniz okadar haklısınız ki.Bazen niye böyle bukadar evlilik konusuna takılıyorum diyorum kendime çünkü onunla karşılaşmadan önce evlilikle ilgili hiç bişey düşünmezdim. acaba diorum o istemio die mi ben bu kadar kafaya taktım. hani kaçan kovalanır mantığı! ama bunu yapacak yaştada değilimki yani çocuk değilim. cesaretimi toplayıp bu konuyu açamıyorum. açarsam ben baştan demiştim deyip beni terkeder die korkuyorum:( başkasını bulamazmıyım bulurum tabi ama hayatımda ilk defa ciddi anlamda seviyorum heyecanlanıyorum:( o da bana sevdiğini hissettiriyo ama neden evlilikle ilgili olumsuz düşünüo anlayamıyorum. çocuk diilki oda 29-30 yaşında puufffff

canım belki de belli bir süre sonra onun da fikirleri değişmeye başlayacaktır.. belki daha ilişkinizin başlarında olduğunuz için evlilik düşüncesi ona şu an uzak görünüyordur..o da sevdiğini hissettiriyorsa sana, evlilik konusunu bakarsın kendi kendine açıverir sana.. bu konuyu onunla konuşmak bir yandan iyi bir yandan kötü olabilir..yani onun yapısına bağlı olduğu için durum her iki ihtimali düşünmek lazım..en güzeli akışına bırakmak..yani şu hayatta neye fazla kafa yorarsan, her neye aşırı yoğunlaşırsan o şey ters tepiyor...ister evlilik ister başka konu olsun fark etmez..o yüzden onu tanımaya çalış şu süreçte..belki o sana açacak konuyu..şaşırtacak seni...belki de başka şeyler olacak..

kızlar konuyu açtığımda 4 aylıkmış ilişkimiz şuan 7 ayımızı da doldurduk. ne yaptın peki derseniz cevabım koca bi hiç:( hala bu konuları konuşamadık ve ben hala ve gittikçe artan bi şekilde ona baglanmaya ve sevmeye devam ediyorum. bu arada beni begenenler cıkıyo niyetleri evlilik olanlar üstelik ama ben onları hiç değerlendirmiyorum bile belkide yanlış yapıyorum bilmiyorum. birazdan onunla görüşmeye gidicez azcıkda olsun konuyu açıp fikirlerini öğrenmek istiyorum umarım bu defa cesaret edebilirim.ne olacaksa hayırlısı olsun diyorum ama bi yandanda benim için hayırlısı o olsun istiyorum.

Anladığım kadarıyla şuan 7.ayınızdasınız ama yine erken bence.Evlilik öyle aceleye getirilcek iş değil.Sen yaşının geçtiğini düşündüğün için acele etmek istiyorsun.Ama o daha yaşca senden genç ve erkek dolayısıyla evliliğe senin kadar sıcak bakmaz,sen evlilikten konu açarsan sıkılıp senden soğuyabilir.Ayrıca sen balık o ikizlermiş söylediğine göre.Burçlarla ilgiliyim biraz tarot filan da bakarım.İkizler-Balık zor bir ilişki.Hava su gruplarının hayattan beklentileri farklıdır.Balık en duygusal en hassas burçtur ikizlerse daha çok eğlenmeyi sever duygulardan ziyade mantığıyla hareket eder ilgisi çabuk dağılır,dengesiz bir burçtur.Sürdürebilirseniz ne güzel farklı insanlar olduğunuz için renkli bir ilişki olur.Ama sürdürmesi zor bir ilişki.Burçlarla ilgileniyorsun diye düşünüp bu yorumu yapıyorum çünkü en başta burçlarınızdan bahsetmişsin.Ben ilişkilerde burçlara inanan biriyim ilişkini sürdürmek istiyorsan önce senin kendine hakim olman lazım.İkizler erkeği kıskanılmayı sevmez,tartışmalardan,duygusallıklardan nefret eder.Güçlü kadınları tercih eden bir burçtur.En yakın arkadaşlarımdan birisinin erkek arkadaşı da ikizler 4 seneleri oldu hala çocuk evliliğe yönelik adım atmadı.Bu erkekleri evliliğe sürüklemek zordur.

meliscim evet burçlarla ilgiliyim doğru anlamışsın.ben balık burcuyum öyle aşırı hassas duygusal diilimdir ama o da ikizler gibi diil 21 hazıran dogumlu mesela onu kıskanmam çok hoşuna gidiyo hatta bi defasında bunu söyledi de sırf ben kıskanıyım diye kadının birine bişiler söledi yanımda bende dalga gectim onunla bi zaman sora bana " hanımefendi kıskansın die yapıyoruz ama onun taktıgı yok" gibi bişey söyledi çok şaşırdım. tam olarak çözemedim ne istediğini. ten uyumuna inanırmısın bilmiyorum ama ben çok inanırım. ne biliyim onda da hissediyorum yanyana bile oturuyoken mutlaka ya el ele tutuyoruz ya da bi şekilde temas halinde oluyoruz hiç böyle hissetmemiştim. o trabzonlu az cok biliyosunuzdur belki karadeniz erkeklerini maço olurlar. o da öyle kıyafetlerime filan laf söyluyo arada ben kıskancım napıyım falan diyo. cok acayip onun hiçbişeyi batmıyo bana önceden olsa kılığında kıyafetinde en ufak bi sıkıntı olsa soğurdum o erkekten. ama onun ter kokusunu bile seviyorum:) bir erkeğe göre titiz biri sayılabilir bunu bikaç defa test ettim gerçi. bilmiyorum birazdan onun iş çıkışında görüşüces haftasonu görüşemedik. nasıl desem konuya nasıl girsem bilmiyorum ama annemin ve etrafımın baskıları artmaya başladı. bide bu hafta sonu benim teyzemin kızı, geçen haftasonuda onun teyzesinin oglu evlendi. çok heveslendim bende hani olurya öyle bazen. o benim kocam olsun istiyorum ne biliyim hiç kimse için böyle hissetmemiştim. annem bile seni hiç böyle görceğim aklıma gelmezdi diyo.

meliscim evet burçlarla ilgiliyim doğru anlamışsın.ben balık burcuyum öyle aşırı hassas duygusal diilimdir ama o da ikizler gibi diil 21 hazıran dogumlu mesela onu kıskanmam çok hoşuna gidiyo hatta bi defasında bunu söyledi de sırf ben kıskanıyım diye kadının birine bişiler söledi yanımda bende dalga gectim onunla bi zaman sora bana " hanımefendi kıskansın die yapıyoruz ama onun taktıgı yok" gibi bişey söyledi çok şaşırdım. tam olarak çözemedim ne istediğini. ten uyumuna inanırmısın bilmiyorum ama ben çok inanırım. ne biliyim onda da hissediyorum yanyana bile oturuyoken mutlaka ya el ele tutuyoruz ya da bi şekilde temas halinde oluyoruz hiç böyle hissetmemiştim. o trabzonlu az cok biliyosunuzdur belki karadeniz erkeklerini maço olurlar. o da öyle kıyafetlerime filan laf söyluyo arada ben kıskancım napıyım falan diyo. cok acayip onun hiçbişeyi batmıyo bana önceden olsa kılığında kıyafetinde en ufak bi sıkıntı olsa soğurdum o erkekten. ama onun ter kokusunu bile seviyorum:) bir erkeğe göre titiz biri sayılabilir bunu bikaç defa test ettim gerçi. bilmiyorum birazdan onun iş çıkışında görüşüces haftasonu görüşemedik. nasıl desem konuya nasıl girsem bilmiyorum ama annemin ve etrafımın baskıları artmaya başladı. bide bu hafta sonu benim teyzemin kızı, geçen haftasonuda onun teyzesinin oglu evlendi. çok heveslendim bende hani olurya öyle bazen. o benim kocam olsun istiyorum ne biliyim hiç kimse için böyle hissetmemiştim. annem bile seni hiç böyle görceğim aklıma gelmezdi diyo.

Evet ten uyumuna inanırım canım.Umarım bu kişi doğru kişidir evlenirsiniz.Ama o konuyu açmadan sen dile getirme derim ben.Erkek milleti evlilikten çok korkuyor ve daha erken sizin için.

açamadım zaten yine ne biliyim aslında bi şekilde konu evliliğe gelio ama ben yinede biz evlenmiycekmiyiz filan diyemiyorum sanırım gururuma yediremiyorum. ama onun yanında cok mutluyum eve içimde kelebekler uçuşarak geliyorum inanamıyorum kendime:)

açamadım zaten yine ne biliyim aslında bi şekilde konu evliliğe gelio ama ben yinede biz evlenmiycekmiyiz filan diyemiyorum sanırım gururuma yediremiyorum. ama onun yanında cok mutluyum eve içimde kelebekler uçuşarak geliyorum inanamıyorum kendime:)

Ne güzel işte önemli olan mutluluk.Zamanla evlilik de olur inş

Back
X