• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SİZCE ABLAM NEDEN BUNU YAPAR?

Bence sen kendini üstün görüyorsun
Yok okuyorum da yok ondan önce evlencem diye korkuyorda,nasıl bir ego varsa kendine rakip olarak ablanı görüyorsun
Dünya üzerinde üniversite okuyan tek kadın sen değilsin .......................................

Konuyu yarim yarim anlatiyosun. En basta hem calisip hem okuyorum evin giderleri bende desen kimse sana bu kadar yuklenmeyecekti. Bundan sonra yorum yapanlarin çoğuda senin hem calisip hem okuduğunu bilmeyecek aradaki yorumlari okumadigi icin

benimde en nefret ettigim seylerden biru tencereden cekistirmektir sofra kurulur sonra kim ne yaparsa yapsin umrumda degil belkide ablan da boyle dusunmustur

benimde kardeşim var okuyan ünide bende okumadım arada bende derim bu terz şeyler bi kez takıldığını görmedim o bile okusa konuyu abarttığını düşünür canım

Konu sahibi kaç yaşındasın? Eski konuna baktım anlayamadım da... Ablan için 51 yaşında demişsin bir konunda kendinde 37 yaşında mısın 19 yaşında anlaşılamamış. Sevgilinle barışmışsın en son, evlenmeyi mi düşünüyorsun? Sanki bu evlilik mevzusunu ablanla arandaki rekabet gibi görüyorsun gibi geliyor bana.

sen sadece sofra mezusunu anlatınca arkadaşlar da o konuya göre yorum yaptılar
hem okuyup hem de eve maddi katkı sağlıyorsan eğer aferin sana
ablanın tavrı da çok doğru gelmedi bana, ne var yani kardeşim gelip mutfağa bir sarma yediyse
sen de boş boş gezinen hazırcı bir tip değilsin, bu devirde hem okuyup hem çalışmak kolay değil
hem sarma yaparken de yardım etmişsin
ablan gereksiz bir öfkeyle hareket etmiş bence

Burda konu açıp yorumlara cevap verene kadar sofra çoktan kurulmuştu bende okuyorum bu hafta her gün sinavim var ve 24 saat çalışmıyorum valla bende bi gariplik yoksa işimi de yapıyorum yatıp kitapta okuyorum kk dada takılıyorum ama anneme yardım etmek içimden gelmiyosa anne finallerim var :KK70:ablan seni niye kiskansin yahu ve niye sen ondan once evleniceksin diye korksun :KK20:

Ben kimseden hizmet beklemedim. ...hazircilığı sevmem....sevmedim de evin idaresi içi köpek gibi çalışıyorum.ailemi kimseye muhtaç etmedim etmem de.... Evi idare ediyorum...Elektrik su telefon her türlü sey bende....tek kusur buysa bende yemeyiveririm bundan sonra

E canim ilk mesajina ayrıntılari yazmamissin ki. Ilk mesajda senin hazirciligin ablani kizdirmis gibi. Dogal olarak buna gore yorum geliyor. Duzenle sen onu. Durumu acikla ki belki sana faydasi olacak bi yorum yapilir nasil davranman gerektigi konusunda

Ablanin burcu ne??
Ablanda kendimi gordum:KK53:.
Hatta bi ara kiz kardesimmi bu konuyu acti dedim, ama yok karsimda odev yapiyor tam smdi:KK48:

Finalleri var diye cevresindeki herkese zamani zehir edenlerden misiniz? Eger ablaniz sofra kurarken siz yan gelip yatiyorsaniz herkes laf ederi. Bu durumda ben okuyorum tribine girmenizi hos karsilamiyordur. Kiskanclik degildir sanmiyorum. Belli ki mutfaga sizde sadece yemek yemege girmissiniz yardim etmeye degil. Cok normal. Kimse iki dakikalik sofra kurmaktan sinifta kalmaz. Bence siz gereksiz alingansiniz.

Son yazdıklarına gore ablanda sana karşı bir ofke var gibi görünüyor o zaman. Yani hep böyle tersleyip kiziyorsa laf sokuyorsa tabi sadece sarma olayı değil de. Kac yaslarindasiniz ? Baska kardesleriniz varsa onlarin davranışları nasıl

Konu sahibine çok yüklenilmiş yorumlarda.Kız hem çalışıp eve destek oluyor,hem de okuyor ve söylediğine göre ev işlerinde de bazen yardım ediyor.Daha ne yapsın.Bence ablan gereksiz yere yüklenmiş sana eski konularını okumadım ama dediğin dibi kıskanıyor da olabilir Ama yinede sen saygını kaybetme anlamaya çalış yardımcı ol.Abla sonuçta

Belki çok domestik gelecek ama ben de ablanızın haklı olduğunu düşünenlerdenim.
Sofraya yardım etmek sizin zamanınızın kaçta kaçını alır ki ?
Muhtemelen onun da yapması gereken başka işleri,sorumlulukları var ama sofra kurup kaldırma en elzem olanlardan.
Düşünün ki evde kimse yok zaten kendinize bir şeyler hazırlamak zorundasınız ama finallerim var deyip yemeği erteler misiniz ?

Merhabalar benim bir ablam var.....ben hala niyetini anlayamadım. ....iyiliginden mi yapıyo kötülüğünden mi?
Demin mutfağa gittim bakın çok küçük bir şey aslında o kadar midem ezilmişti ki.....söylemesi ayıp bi yaprak sarma attım ağzıma yemeğe kadar.....hemen ablam peşimden geldi....yemeğe olunca bak nasıl geliyorsun sofrası kursuna dedi...iyi de finallerim var bütün gün calisiyorum ....bir sey demeden utana sıkıla ciktim mutfaktan.yediğim Lokman zehir olduğundan kaldi. ...cevap vermedim çıktım. ....sonra aradan iki dakika geçmedi mutfağa gittim baktım elinde bir şeyler yiye yiye masayı kuruyor. ..belli ki o da acikmis. ....yani benim demin düştüğüm durum.....niye böyle yapıyo....hep iğnelemeli laflar....önce beni kınıyo arkamı döndüğüm an bakıyorum beni kınadı ğı şeyi kendisi yapıyo. ......ama gizli yapıyo genelde ben tesadüfen görüyorum. ...neden bunu bana yapıyo. ....
Bunlar icin hic uzulme. Abla kardes arasinda olur boyle laf sokmalar dusmanca haller. Biz bekarken ablamla ayni sekildeydik. Tabiri caizse kedi kopek gibi... 2 ay konuşamadığımiz bile oldu.. Yillar gecti. Olgunlastik ve hersey cok degisti. Iyi ki ablam var diyorum bircok sıkıntımda o kosup geliyor.
Ablanin yeri bambaska emin ol. Yillar sonra daha iyi anlayacaksin. Bazen bi taraf daha uysal olmak zorundadir.

Sinav calismalarini bende bilirim cok beter , sirf bir dersten gecebilmek icin günlerce kendimi helak ettigimi de bilirim..

Öyle "dur su paragrafi bitireyim de kalkip sofrayi kurayim sonra devam ederim calismaya" o olay oyle olmuyor iste calismaya basladinmi bitene kadar devam ediyorsun yarim kaldiginda hic bir seye yaramiyor calistiklarin malesef....

Benim ablam yok annecim tek basina yapardi herseyi ve ben calisirken meyvemi tatlimi ivir zivirimi eksik etmez surekli getirirdi bir kez bile sen sofraya yardim etmedin isine geldigi gibi davraniyorsun demedi...

Ablan kiskaniyor olabilir senin bu durumunu... Bak o okuyor ben okumadim yasim da bir hayli gecti vs. Bunlarin skintisi olabilir , bazi insanlar boyledir malesef...

Yada o yasamadigi icin bilmiyor seni anlayamiyor... Ben ablanin yaptigini dogru bulmadim... Yedigin bir sarma gözüne batiyorsa vay onun cocuklarinin haline...

Finalleri var diye cevresindeki herkese zamani zehir edenlerden misiniz? Eger ablaniz sofra kurarken siz yan gelip yatiyorsaniz herkes laf ederi. Bu durumda ben okuyorum tribine girmenizi hos karsilamiyordur. Kiskanclik degildir sanmiyorum. Belli ki mutfaga sizde sadece yemek yemege girmissiniz yardim etmeye degil. Cok normal. Kimse iki dakikalik sofra kurmaktan sinifta kalmaz. Bence siz gereksiz alingansiniz.
Teşekkür ederim...

Sinav calismalarini bende bilirim cok beter , sirf bir dersten gecebilmek icin günlerce kendimi helak ettigimi de bilirim..

Öyle "dur su paragrafi bitireyim de kalkip sofrayi kurayim sonra devam ederim calismaya" o olay oyle olmuyor iste calismaya basladinmi bitene kadar devam ediyorsun yarim kaldiginda hic bir seye yaramiyor calistiklarin malesef....

Benim ablam yok annecim tek basina yapardi herseyi ve ben calisirken meyvemi tatlimi ivir zivirimi eksik etmez surekli getirirdi bir kez bile sen sofraya yardim etmedin isine geldigi gibi davraniyorsun demedi...

Ablan kiskaniyor olabilir senin bu durumunu... Bak o okuyor ben okumadim yasim da bir hayli gecti vs. Bunlarin skintisi olabilir , bazi insanlar boyledir malesef...

Yada o yasamadigi icin bilmiyor seni anlayamiyor... Ben ablanin yaptigini dogru bulmadim... Yedigin bir sarma gözüne batiyorsa vay onun cocuklarinin haline...

Ben bunu demek istemiştim ....şunu belirtmek isterim ki....ben bu eve şu yaşıma kadar elimdeki avcumdaki herseyi harcadım neredeyse bir ev parası verdim...kimseden bir karşılık da beklemedim....ben ona sofrası kur demedim ki annem demiş. ...hirsini benden çıkartıyor. .....annem bana detseydi kurardim..işin kötüsü ablacım 2-3 yıldır hayatımda biri var çıngar çıkartacak diye ona soyleyemiyoruz....annem cok istiyo ama iste......bide bu final iyice bunaldim

Back
X