• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SİZCE ABLAM NEDEN BUNU YAPAR?

Bunlar icin hic uzulme. Abla kardes arasinda olur boyle laf sokmalar dusmanca haller. Biz bekarken ablamla ayni sekildeydik. Tabiri caizse kedi kopek gibi... 2 ay konuşamadığımiz bile oldu.. Yillar gecti. Olgunlastik ve hersey cok degisti. Iyi ki ablam var diyorum bircok sıkıntımda o kosup geliyor.
Ablanin yeri bambaska emin ol. Yillar sonra daha iyi anlayacaksin. Bazen bi taraf daha uysal olmak zorundadir.
Haklısın teşekkür ederim...

Belki çok domestik gelecek ama ben de ablanızın haklı olduğunu düşünenlerdenim.
Sofraya yardım etmek sizin zamanınızın kaçta kaçını alır ki ?
Muhtemelen onun da yapması gereken başka işleri,sorumlulukları var ama sofra kurup kaldırma en elzem olanlardan.
Düşünün ki evde kimse yok zaten kendinize bir şeyler hazırlamak zorundasınız ama finallerim var deyip yemeği erteler misiniz ?
Teşekkür ederim canim

Ben bunu demek istemiştim ....şunu belirtmek isterim ki....ben bu eve şu yaşıma kadar elimdeki avcumdaki herseyi harcadım neredeyse bir ev parası verdim...kimseden bir karşılık da beklemedim....ben ona sofrası kur demedim ki annem demiş. ...hirsini benden çıkartıyor. .....annem bana detseydi kurardim..işin kötüsü ablacım 2-3 yıldır hayatımda biri var çıngar çıkartacak diye ona soyleyemiyoruz....annem cok istiyo ama iste......bide bu final iyice bunaldim

Ablan kiskaniyor canim benim malesef bu anlattiklarindan bu cikiyor... Tahsili yok yasi gecmis hayatinda kimse yok evlenemiyor dogal olarak senin sahip olduklarindan dolayi sana diş bileniyor sana saldiriyor...
Baska aciklamasi yok...

Son yazdıklarına gore ablanda sana karşı bir ofke var gibi görünüyor o zaman. Yani hep böyle tersleyip kiziyorsa laf sokuyorsa tabi sadece sarma olayı değil de. Kac yaslarindasiniz ? Baska kardesleriniz varsa onlarin davranışları nasıl
Onu 4 ay önce istediler annem vermedi...Bu sizce yete3rli mi

Ablan kiskaniyor canim benim malesef bu anlattiklarindan bu cikiyor... Tahsili yok yasi gecmis hayatinda kimse yok evlenemiyor dogal olarak senin sahip olduklarindan dolayi sana diş bileniyor sana saldiriyor...
Baska aciklamasi yok...
Ablamdir severim ama işte böyle yapmasa......

Son yazdıklarına gore ablanda sana karşı bir ofke var gibi görünüyor o zaman. Yani hep böyle tersleyip kiziyorsa laf sokuyorsa tabi sadece sarma olayı değil de. Kac yaslarindasiniz ? Baska kardesleriniz varsa onlarin davranışları nasıl
İstemeye geldiler annen vermediyse annene karsi olan öfkesini senden cikariyor olabilir en zayif halka olarak seni görüyor muhtemelen...

Ya ben kimseye kolay kolay terslik yapmam ...ters cevap vermem .......saygım sonsuzdur....ben ayağımı bile uzatamam ablame karsi...belki de haklısıniz. .....Düşünün mesela sofradayiz .....o mutfakta diyelim ben ona tuz getirir misin diyemem....Çünkü ben kendimden büyükten iş isteyemem.....

Konu sahibine çok yüklenilmiş yorumlarda.Kız hem çalışıp eve destek oluyor,hem de okuyor ve söylediğine göre ev işlerinde de bazen yardım ediyor.Daha ne yapsın.Bence ablan gereksiz yere yüklenmiş sana eski konularını okumadım ama dediğin dibi kıskanıyor da olabilir Ama yinede sen saygını kaybetme anlamaya çalış yardımcı ol.Abla sonuçta
Öyle yapıyorum sağolun. ...

Ofkesini cikaracak seni bulmuş galiba. En küçük sen misin kiz kardes olarak ?

Biraz alınganlık yapıp abartmışsın gibi geldi. Finallerimiz olduğunda yemek de yapıyorduk temizlik de, üstüne kpss ye hazırlandığım için akşam 10 A kadar dershanede kalıyordum :confused: arada yardımcı olabilirsen ablan da sırf okumadığı için evde sofra hazırlama işinin bile kendisine kaldığı gibi olumsuz düşüncelerden uzaklaşır. Hatta okuması için teşvik edebilirsin

Biraz alınganlık yapıp abartmışsın gibi geldi. Finallerimiz olduğunda yemek de yapıyorduk temizlik de, üstüne kpss ye hazırlandığım için akşam 10 A kadar dershanede kalıyordum :confused: arada yardımcı olabilirsen ablan da sırf okumadığı için evde sofra hazırlama işinin bile kendisine kaldığı gibi olumsuz düşüncelerden uzaklaşır. Hatta okuması için teşvik edebilirsin
Çok denedim okusun diye geçti benden dedi.....o kazansın diye de ayrıca çok şey yaptım hala da yapıyorum. ....

Asla değilim......saygım her zaman sonsuz...

Tabi ki öyledir. ben de onu demek istedim. Bunun sebebi siz olmadiginiza gore bu şekilde ofkesini sizden cikarmasi dogru degil. Aktif sosyal bi hayati yoksa da evden birilerine sariyordur. O da siz olmuşsunuz. Onun davrandiginin tam tersi davranin bi süre bakalim yani olumsuz tavirlarini gormezden gelin. Belki o da hatasını anlar.

Tabi ki öyledir. ben de onu demek istedim. Bunun sebebi siz olmadiginiza gore bu şekilde ofkesini sizden cikarmasi dogru degil. Aktif sosyal bi hayati yoksa da evden birilerine sariyordur. O da siz olmuşsunuz. Onun davrandiginin tam tersi davranin bi süre bakalim yani olumsuz tavirlarini gormezden gelin. Belki o da hatasını anlar.
Hemen değişiyor onu yapıyorum. ...ama bazen bende taşıyorum. .....işte bugünkü gibi

Kendi kendini dolduruşa getirmemelisin.Bunda birşey yok..abla kardeş arasında olur böyle şeyler,zıtlaşmalar..senin yediğin şeyde gözü olacak hali yok..Evin tüm yükü kendi üzerindeymiş gibi hisse kapılıyo demek ki..bu hisse kapılıyorsa da ters giden birşeyler var belki de..Bu dediği şey oldukça sıradan birşey, büyütülecek olayı vahim hale getirecek bir durum yok ortada bence..En nihayetinde ablan senin,hakkında ne kadar kötü düşünebilir ki... Seni yargılamiyorum ama sanki O kötü birşey yapmış gibi düşüncelere kapilman çok ayıp..

Ve burada bazılarının yorumlarını okudum da nasıl bir düşünceye sokuyorsunuz kızı;seni kıskanıyor,sana bileniyor,seni çekemiyor vs.diye.bahsettiğiniz kişi ablası ve burada anlattığı kadarini biliyorsunuz yani sadece kendi tarafından baktığı kadarını; buna dayanarak bir abla hakkında bunları aklınıza getirebilmeniz ilginç.. Benim de bir ablam var ve ben ondan daha iyi şartlarda büyüdüm,ben şanslı olan kişiydim evde.Ama ablamin hoşuma gitmeyen tavırlarından bu sonucu çıkarmadım hiç..
Valla kişi kendinden bilirmiş sanırım..sizlerin yorumlarindan bu sonuca vardım..

Son düzenleme:
Merhabalar benim bir ablam var.....ben hala niyetini anlayamadım. ....iyiliginden mi yapıyo kötülüğünden mi?
Demin mutfağa gittim bakın çok küçük bir şey aslında o kadar midem ezilmişti ki.....söylemesi ayıp bi yaprak sarma attım ağzıma yemeğe kadar.....hemen ablam peşimden geldi....yemeğe olunca bak nasıl geliyorsun sofrası kursuna dedi...iyi de finallerim var bütün gün calisiyorum ....bir sey demeden utana sıkıla ciktim mutfaktan.yediğim Lokman zehir olduğundan kaldi. ...cevap vermedim çıktım. ....sonra aradan iki dakika geçmedi mutfağa gittim baktım elinde bir şeyler yiye yiye masayı kuruyor. ..belli ki o da acikmis. ....yani benim demin düştüğüm durum.....niye böyle yapıyo....hep iğnelemeli laflar....önce beni kınıyo arkamı döndüğüm an bakıyorum beni kınadı ğı şeyi kendisi yapıyo. ......ama gizli yapıyo genelde ben tesadüfen görüyorum. ...neden bunu bana yapıyo. ....

Ablaniz kinadigi şeyi yapmıyor sofra kurarken ağzına atmış. Evet Ablaniz haklı o sofrayi sadece kendi için hazirlamiyor bütün aile için hazırlıyor siz de bir iki tabak koyabilirsiniz sofraya.

Back
X