• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ablamdan hakkımı almalımıyım?

Bu sizi ilgilendirmez ki. Çalışın alın evinizi. Anne baba ölür o şekilde miras olarak paylaşilir. Anne baba sağ, kime verirse o kullanır. Kardeşler arasında bir sıkıntı yoksa sizinde zorunuza gitmesin.
Cidden pes dedirtiyor bu kadınlar artık. Eşinin ailesinin kendi mallarını nasıl kullanacağına karışma hakları olduğunu sanıyorlar ya be güzel kafalar Haksızlık olduğunu düşünmek. Kendi kazandığım malı nasıl kullanacağımı ben düşünürüm. Başkasının bu konuda kafa yorması bile hadsizlik. Başkasının değil benim hakkım olduğuna göre ortada bir haksızlık da yoktur

son cümlemi okumamışsınız heralde???? anne babanın kararı diyorum ben de. ama anne baba çocukları arasında haksızlık yapıyor bana göre çünkü kendi kullanmadıkları bi ev, 3 çocukları arasında pay edebilirler, ölmelerine gerek yok bunun için, herkeste yoluna bakar elindekiyle.

kalkıpta o evde kocamın hakkı var demiyorum kimseye, böyle bi durumda kim kalırsa bi durup düşünür.
Son cümleye gelene kadar sizin olmayan mallarla ilgili bir sürü şey söylediğiniz için son cümlenin pek bir önemi kalmıyor.

Kullanmadıkları evi hangi kardeşe vermiş olursa olsun. Adam kazanmış istediğini oturtuyor. Demek ki o çocuğun daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorlardır veya herşeylerine o kızlari koşturuyordur. Yada içlerinden öyle yapmak gelmiştir. Kardeşler arasında sorun yapan yok adaletsizlik olduğunu düşünen yok. Ee siz neye göre adaletsiz bulabilirsiniz ki?

Şimdi elden ayaktan düştük bize bakın deseler bin tane takla atarsınız kız çocukları bakar ana babaya dersiniz ama mal mülk olunca öyle olmuyor demek ki.

Cidden pes dedirtiyor bu kadınlar artık. Eşinin ailesinin kendi mallarını nasıl kullanacağına karışma hakları olduğunu sanıyorlar ya be güzel kafalar Haksızlık olduğunu düşünmek. Kendi kazandığım malı nasıl kullanacağımı ben düşünürüm. Başkasının bu konuda kafa yorması bile hadsizlik. Başkasının değil benim hakkım olduğuna göre ortada bir haksızlık da yoktur
Ortada bir tane boş ev var kim daha muhtaçsa ona verilmeli. Hanımefendi sanırım görümce bekar diye o da anne babasinda kalsın ev bize kalsın diye biz evliyiz diye düşünüyor gibi.

Ama şöyle birşey var elden ayaktan düşmüş olsalar hatta hasta olmaya gerek yok 1 hafta yanlarında kalsa şuraya konusu mutlaka açılırdı. Bakmaya gelince bakılmıyor ama mal mülk istemeye gelince adaletten bahsediliyor.

Ölüm olsa haklı herkes alsın payını ama adam şuan sağ ve paylaştirmak istemiyor. Ortada da 1 tane ev var yani bir kaç tane varmiş da verilmiyormuş muamelesi yapılması tuhaf.

Ev şu an sizin değil, hiçbir hakkınız yok bir şey talep edemezsiniz. Evin tapusu anne babanızın. Ne isterlerse onu yaparlar. Karışma hakkiniz yok.Miras hükmüne gelince tüm çocukların eşit hakkı olur zaten. ( Bkz. Miras Hukuku)
Şu an kendi evinde çocuğunu oturuyor demek ki ablanizin durumu çok iyi değil. Siz Almanya'dasiniz. Kur farkindan dediginiz para sizin icin cok az bir para. Sizin kardeş olarak ben zaten Almanya'dayim oturma hakkim yok bari ablam otursun ailesi rahat etsin demeniz lazimdi. Nasıl bir de para istemeyi düşündünüz? Ailenizle yasayan kardeşinizden de para istemeyi düşünmüyorsunuz umarım!. Siz kardeş olamamışsiniz maalesef. Bir de ablanizdan para isteyeceksiniz pes. Bana bunu kardeşim dese tüm ilişkimi koparırım. Bir de asgari ücret ve asgari ücretten emekli maaşı nerede 30 bin? 11.402 + 7.500 = 18.902 tl eder. 5 kişilik aile..anca yetiyor. Bir kilo kıyma olmuş 500 tl. Bir kilo bonfile olmuş 800 tl. Bir kalıp peynir en az 300 tl. Bunlar 5 kişiye kaç gün yeter?
Ben anne baba malina daha miras hükmüne gelmeden karışmayı doğru bulmuyorum. Hadsizlik olduğunu düşünüyorum. Umarım anne babanız ömrünü tamamlamadan malini mülkünü paylaştirmaz. Benim çocuğum olsa ben ölmeden hiçbir malımı paylastirmazdim. Bu konudan gördük ki bazı evlatlar (!) anne baba daha sağ iken mal sevdasına düşüyorlar. Hiç mi aile sevginiz yok? Allah evladın da kardeşin de hayırlısını versin.

Son düzenleme:
son cümlemi okumamışsınız heralde???? anne babanın kararı diyorum ben de. ama anne baba çocukları arasında haksızlık yapıyor bana göre çünkü kendi kullanmadıkları bi ev, 3 çocukları arasında pay edebilirler, ölmelerine gerek yok bunun için, herkeste yoluna bakar elindekiyle.

kalkıpta o evde kocamın hakkı var demiyorum kimseye, böyle bi durumda kim kalırsa bi durup düşünür.

Birde utanmadan diyin isterseniz. Sizinle siz gidin kendi babanızın malı hakkında konuşun.

Senin ihtiyacın olsa belki de sen oturacaktın o evde ya da hep beraber yaşayacaktınız? Sonuçta ev üzerinde hakkınız var eğer bir satma konusu olursa ya da kiraya verme konusu olursa zaten size de vermek zorundalar. Ama şu anda canınızdan kanınızdan biri oturuyor maddi durumunuz iyiyse bu düşünce çok yanlış...

Son cümleye gelene kadar sizin olmayan mallarla ilgili bir sürü şey söylediğiniz için son cümlenin pek bir önemi kalmıyor.

Kullanmadıkları evi hangi kardeşe vermiş olursa olsun. Adam kazanmış istediğini oturtuyor. Demek ki o çocuğun daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorlardır veya herşeylerine o kızlari koşturuyordur. Yada içlerinden öyle yapmak gelmiştir. Kardeşler arasında sorun yapan yok adaletsizlik olduğunu düşünen yok. Ee siz neye göre adaletsiz bulabilirsiniz ki?

Şimdi elden ayaktan düştük bize bakın deseler bin tane takla atarsınız kız çocukları bakar ana babaya dersiniz ama mal mülk olunca öyle olmuyor demek ki.
bütün maddi ihtiyaçlarını eşimle ben karşılıyoruz, kirada oturan kızları da diğer işlerine koşturuyor, evde oturan kızları her konuda faydasız. ay neyse size ne laf anlatıyorsam, herkes kendi yaşadığını bilir.

Pes valla az önce buna benzer bu konu daha okudum , ordaki konu sahibi abisine uzuluyordu payıma düşeni almam diye abime ev alsın, sizde burda 2.500 peşine düştünüz, Türkiye de 2.500 ne demek biliyormusun bırak kira yi 2.500 market zor yapılıyor oda aylık değildir haftaliktir, 30 bin gelir demisin 3 cocukla anca geçiriyordur insanlar

Merhaba herkese ablam,eniştem ve üç yeğenim senelerdir babamın evinde bedava oturuyorlar,ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,babamın iki tane var,birinde annem,babam ve erkek kardeşim yaşıyor ilerde kardeşim geçecek o eve,ablama da diğer evi verdiler ama benim birşeyim yok,sanada ev alıcaz diyorlar ama ne zaman bilmiyorum,tabiki zamanı geldiğinde iki evden de hakkımı alacağım ama yinede ablam bizim hakkımıza girmiş olmuyor mu?ben aslında böyle şeyleri hiç sorun etmem ama yinede kafama takılıyor işte ben yurtdışındayım diye rahatım onlara göre ama hak hak haktır bence,ablamdan her ay 2.500 tl istemeyi düşünüyorum,eskiden pek durumları yoktu bende yeğenlerime kıyamadığım için hiç açmadım bu konuyu,ama eniştem hem çalışıp asgari ücret alıyor,hemde eyt den emekli oldu,büyük yeğenimde çalışıyor yani 30.000 lira gelirleri var,banada her ay biraz verseler en azından izin param çıkar,eşim tek başına çalışıyor yetiştiremiyor,bizde bunca yıldır kirada oturuyoruz Almanya’da ama yakında bende işe giricem,off kafam çok karışık izine gittiğimde konuşmak istiyorum bu konuyu utana sıkıla ama bilmiyorum yinede 🤔🙄
bana sizin eşiniz tek çalışıyor yetişemiyor,ablanızın ise durumu iyi oldu gözünüze batıyor hazmedemiyorsunuz gibi geldi.
ablanız ile alakalı bir konu değil baba anne ile alakalı bir konu bu durum.
2,500 TL bugün ekmek parası gibi . aranızı hiç açıp aç gözlü gibi gözükmeyin. değmez.

2500 tl ile zengin mi olucaksın bırak rahatlarını bari bozma türkiyede yaşayan cocuklu aileler için 30 bin tl gelir çokta fazla değil bacım ya kardeşlik bağlarınız nasıl anlayamadım

Ona ev alınsa üstüne ev yapılsa vs tamam diyeceğim de hazır duran evde oturuyorlar diye mi hak geliyor aklınıza şaka mısınız günah ya insan onu düşünür mü? Aklıma bile gelmez.

Geçenlerde Gurbetçiler uçak ücretlerinden yakınıyorlar, devlet ödemeli biletlerimizi diye bir haber okumuştum. O geldi aklıma nedense.
Anne babanız hayattayken böyle bir para isteme hakkınız yok. Çalışmışlar mal sahibi olmuşlar ve ihtiyacı olduğunu düşündükleri çocuklarını oturmuşlar. Size ne. İleride de hem size ev alıcaklar hem de bu iki evden payımı alacağım diyorsunuz. Paylaşım anlayışınıza hayran kaldım. Allah kardeşin hayırlısını versin. Tek çocuklu anneler çocuğum tke kaldı diye üzülmesin. Bazen en büyük düşmanı oluveriyorlar.
Kardeşler arası ayrımcılığa karşıyım bu arada ama realite de Almanyada çok d müşkül durumda değilsiniz diye biliyor aileniz sanırım.
sizin orda bir aylık market masrafı yaptığınız parayla burda insanlar 4 kilo et alamıyor. Müze gibi dolaşıyorlar artık marketleri. Ablamıza bir kininiz bile olsa düşündüğünüz şey anne babayı çiğnemeyi. Tenezzül bile etmemeniz lazımdı. Yazık

Back
X