• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce,ağız aramak mı yoksa niyet başka mı ??

Valla burda bazı konuları okuyunca kendimi bir tuhaf hissediyorum bizimde herşeyimizi eşim yaptı ne benim aklıma bunu kimseye söyleme demek geldi nede bunu saklamak geldi dahası onun tarafından bunu dile getiren olduğunda bende evet eşim yaptı dedim inkar etmek yada bundan yüksünmekde aklıma gelmedi konu sahibinin açısından bakarsak anormalim yani:)
Güzel kardeşim dertsiz canına dert mi arıyorsun ? Beni çok seviyordu sabredip bekleyemedi bir an evvel evlenelim diye herşeyi kendi yaptı diyemedin mi yani?
Çocuk fikrinden vazgeçmek niye sanki adamı aldatırken yakalamışsın işte böyle böyle soğutursunuz kendinizden eşinizi benden söylemesi ortada hiçbirşey yok emin olun

diğer arkadaşlarımla yazışmalarımı okursan detayları gorursun canım,bızım ailemızde de ne alınan soylenır nede yapılan,ben bunlarda gordum,bu huyu,,,,,
baskıyla bebek yaptırmak,işimi kurucam demem...bebek yoksa işini kursamda bıkaç ay sonra kapatırım tehdıtlerı,,,, anormal bır durum yok alışık değilim yuzume soylendı yutkunamadım,bırınden bugun sız duysaydınız tepkınız nasıl olurdu bıde oda açıdan bakın bence duruma...
gerekene gerektıgı sekılde lafımı soylerım ben cekınmem,,,zoruma gıttı paylaşmak ıstedım yorumun ıcınde tsk ederım canım...

yaşımız ufak değil ki önemsemeyelım olgun ınsanlarız ama laflar ağrına gıdebılıyor ınsanın,bu konunun lafı açılmayacagına ,benım kımseden bılaf duymayacagıma söz vermıstı eşim,senın durumunda da dediğin gıbı yaranamzassın ama gun gelır lafın hazır olur,yuzun yerde kalmamaış olur,anne babanın yaptıgı çok doğru,iyiki beklemıssınız,benım baba yok ,ılgısızın tekı,annem desem elınde ne varsa uc beş onları verdı ,kv. kardeşi paragöz,kenardaki parasını sürekli söyleyen kibirli biri,ayy Allahh tan o kişi bıişe karışmamış kaldıkı eşim karıştırmaz hep kendı yaptı.kazancı ıyı oldugundan,yapılanı yarın öbur gun söylerler dıye...
eşimle aramız soğumaya başladı işte işin kötüsü,çalışmam bebek konusunu askıya alıcak,ben laf yememek için işimi kendı ımkanlarımla kurmak ıstemem...iyice işin içinden çıkılmaz hal aldı iştee:19:[/QUOTE]

İşte napcan ki canım... İnsanları anlamak çook zor...

Size bu yorumu yapan kisi, herseyi kendi mi yapmis, ya da %50-50 mi almislar?!!
Dis kapinin dis mandali sanane?!!
Herkes firsati olsun, ezdirmesin kendini, ne gerek varsa ortak olsun ister.
Buna caninizi sikmaniz ne kadar onurlu bir kadin oldugunuzu gosteriyor.
Fakat bazen, hersey insanin istedigi gibi olmaz.
Ben olsam hic takilmam, esiniz desteklemis sizi, siz takildikca, insanlar yaranizi desmeye calisir, buna izin vermeyin, laf soyleyen olursa da kimse benim evimin icini bilmez, kimseye de hesap vermem deyin, gecistiriverin.
Bana kalirsa, bir sure calisip, ya da para biriktirip kendinizi garantiye alin, sonra da bebek isine girin.
Bebek cok buyuk bir sorumluluk, herseyin sizin istediginiz gibi olduguna emin odugunuz zaman bebeginizi yapin ve tadini cikarin... :34:
Hersey yoluna girer, caninizi sikmayin...

Size bu yorumu yapan kisi, herseyi kendi mi yapmis, ya da %50-50 mi almislar?!!
Dis kapinin dis mandali sanane?!!
Herkes firsati olsun, ezdirmesin kendini, ne gerek varsa ortak olsun ister.
Buna caninizi sikmaniz ne kadar onurlu bir kadin oldugunuzu gosteriyor.
Fakat bazen, hersey insanin istedigi gibi olmaz.
Ben olsam hic takilmam, esiniz desteklemis sizi, siz takildikca, insanlar yaranizi desmeye calisir, buna izin vermeyin, laf soyleyen olursa da kimse benim evimin icini bilmez, kimseye de hesap vermem deyin, gecistiriverin.
Bana kalirsa, bir sure calisip, ya da para biriktirip kendinizi garantiye alin, sonra da bebek isine girin.
Bebek cok buyuk bir sorumluluk, herseyin sizin istediginiz gibi olduguna emin odugunuz zaman bebeginizi yapin ve tadini cikarin... :34:
Hersey yoluna girer, caninizi sikmayin...

o yorumu yapan kişi (eşinden dolayı)varlıklı,paraya tamah eden bırı,ilk gördüğümde de o kişiyi nasıl bırı oldugunu anlamıştım önceden
,kv.ye sordugumda nerden duymus olabılır ?madem dertleştiğin derdini açtıgın biri değildi'' dıye lafı kapatmaya çalıştı,aklı sıra
gözlemlediğim kadarıyla ,yınede günahı almak ıstemem ama kv.kardeşi kendı varlıklı halınden bassedınce buda kendıne yedıremedı bunu ,benımde oğlum yaptı dıye,gururlandırdı aklı sıra kendını,belkı dıyorum oyurumu yapan kişi böylelıkle ağzından laf almış olabılır..kasıtlı yada değil eğer söylediyse böyle benım de yuzume ''ben demedım'' dıyebılıyorosa gunahı onun zaten...
iş şimdi başka bı hal aldı,ben artık laf duymak ıstemıyorum dedım eşime,iş yerımı kendım açıcam,bu seferde o baskı yapıyoriben kendıme laf soylettırmmem,rencıde edersın benı bu duyulursa,kocan ne işe yarıyor derler hakkımda diye
işimi kendı tırnaklarımla ben yapayım dıyorum bu seferde hemen bebek olmayacagını bılıyor ,ben kurucam ama once bebek yoksa açmış olsamda kapatırım bıkaçay sonra dıye işşş tehdıtlere yıldırmalara kadar vardı anlıycan...
çalışmıyorum dıye evet canım sıkılıyor evde,alışığım çalışmaya ama sabrettım uzun zamandır,bu durum eşimin gözünde ''depresyonndasın,etkılenıyosun herkesten,vazgeçiyosun bebeğimizden ''lerle psikolojik baskıya döndü
şimdi ben açıcam ,laf olursa ben yaptım derım ,diyorum ben varım önce bebek sonra işş ...istemıyorum kabullenemem bunu dıyor ,tukettı benı ıyıce,

Demek ki aralarinda konusmuslar,
ama bunu yuzune vurmalari gorgusuzlukten baska bir sey degil ...

Ben ona degil de, onlara nispet olsun diye
calismaya baslamak istemene takildim .
Calisacaksan onlarin agzini kapatmak icin degil kendin icin calismalisin ...

Ayrica esinin bir sey yapmadigini soylemissin.
Kadinlar arasinda gecen konusmaya esin neden mudahale etsin?
Hadi onun yaninda dense neyse de ,
senin soylemenle mudahale hic hos bir davranis olmaz...

Aynı şey benimde başıma geldi annem babam ayrı olduğu için annemle ben çalışıyorduk kardeşime çalışıyordu ama daha az alıyordu iş öğrenmek için girmişti vs. Kenarımda az biraz paramda vardı ama. Neyse eşiminde ailesinin durumu çok iyi insanlar birden benim evlenme işi oldu o arada ciddiyiz deyince annem bir alışveriş merkezinden belli bir parada baya birşay aldı uyku seti, nevresim, mutfak takımı, bornoz seti, yatak örtüsü takımı perdesiyle filan 10 ay 100 tl ödenecek şekilde yaptırdık. Rahmetli anneanneminden kalan şeytler vardı bana yaptığı ve teyzemin aldığı seccade filan nişan zamanı işte yüzükler takıldı bayanlar biz başka odaya geçtik yengem filan annem dedi ki biz birşey yapamadık fazla hazırlıklı değildik bana açıldığından bugüne bişiler yaptık ama zamanımız az iki aya düğün var dedi kaynanam benim oğlumunda evlenmeye niyeti yoktu ama herşeyi yaptık dedi neyse biz o iki ayda herşeyi yaptık dayımlar baya birşeyler aldı yemek takımı, çatak kaşık bıçak takımı, kahvaltı ve tencere takımları filan onlar aldı. Bne murfak ıvır zıvırları, bir uyku seti daha, ütüm, havlular, danteller, çelik tencerem, saha takımlarım, cam yemek takımı filan hep yaptım iğne ipliğindne makasa, günlük kullanım çatal bıçağa kadar gönderdik kaynanam şok olmuş sağolsun o da koymuş baya birşeyler baya. Hiç konusu açılmadı bende bu kadar abartacağınız birşey yok kaynananız size birşey dememiş cevabınızı verin demiş. Görümceniz biliyor olabilir kaynanan demiş olabilir kötü niyetle dememiştir belki öyle olsa o da laf sokardı sende lafını söyle aldıysa eşim aldı kendi evimize aldı deseydin. Çalılıcam işyeri açıcma diyorsun ama kendi çalıştığınla ne kadar çalışıp iş yeri açacaksın eşinin de durumu iyiymiş neden işyeri açmak istiyorsun ve ne üzerine açacaksın bu seferde iş yeri açana kadar baya zaman ister o parayı biriktirmek kolay değil bebeği ertelerseniz herkes soracak eşin zaten istiyormuş. Bebek yapıp biraz büyüyünce bu işlere girsen daha iyi olur çünkü iş yeri açayım, aman işim otursun etsin derken bebek hep ertelenir bebek olunca işyerini kime emanet bırakacaksın bunları düşün.

Demek ki aralarinda konusmuslar,
ama bunu yuzune vurmalari gorgusuzlukten baska bir sey degil ...

Ben ona degil de, onlara nispet olsun diye
calismaya baslamak istemene takildim .
Calisacaksan onlarin agzini kapatmak icin degil kendin icin calismalisin ...

Ayrica esinin bir sey yapmadigini soylemissin.
Kadinlar arasinda gecen konusmaya esin neden mudahale etsin?
Hadi onun yaninda dense neyse de ,
senin soylemenle mudahale hic hos bir davranis olmaz...

nispet olsun diye değil kendım için bu kararı aldım,böylelıkle bundan sonrakı olacaklar ıcın soz soyleme hakları olmayacak ,konusulsa bile benımde dıyecek lafım olur dımı...
eşimi bu konuşmaya dahıl etmek banada yetıstırılme yapımada uygun değil ,bız sadece en başında konusmustuk eşimle:
ailem le konustum ,nısanlımın kulağına bır laf gıtmeyecek,bızım aramızda kalıcak bu,O bısey duymayacak...bizden ,demişti
bana aynen ''aileme kkefilim aramızda ancak,ailem dısındakılere kefıl olmam,kım ne derse aynen haberım olacak,ben ılgılenırım,demıştı...sonuç,ben yediğim lafla kaldım,haklı oldugum halde,herkes kendını aklama peşinde...
lafı soyleyen zaferıyle övünsün,herkese karşı dımdık duran bız,eşimle başka kendı sorunlarımıza sebep oldu(zaten bebek ve işyerı için bıze en dogru zamanda her ıkımızınde istediği nasıl yurur bunu halletmeye çalışırken,yara almamıza sebep oldular...bu kv. olsa ayıptır günahtır ya),
yarın eşim bana işyerımı açsa artık ne kıymetı kalıcakkı,ben kendım yapmak ıstesem ellgellenır oldum,arada sıkıştım kaldım...

Hiç konusu açılmadı bende bu kadar abartacağınız birşey yok kaynananız size birşey dememiş cevabınızı verin demiş. Görümceniz biliyor olabilir kaynanan demiş olabilir kötü niyetle dememiştir belki öyle olsa o da laf sokardı sende lafını söyle aldıysa eşim aldı kendi evimize aldı deseydin. Çalılıcam işyeri açıcma diyorsun ama kendi çalıştığınla ne kadar çalışıp iş yeri açacaksın eşinin de durumu iyiymiş neden işyeri açmak istiyorsun ve ne üzerine açacaksın bu seferde iş yeri açana kadar baya zaman ister o parayı biriktirmek kolay değil bebeği ertelerseniz herkes soracak eşin zaten istiyormuş. Bebek yapıp biraz büyüyünce bu işlere girsen daha iyi olur çünkü iş yeri açayım, aman işim otursun etsin derken bebek hep ertelenir bebek olunca işyerini kime emanet bırakacaksın bunları düşün.[/QUOTE]

benım annem çalışmıyorduda ,babamdan öyleyken ayrılmıstı,kadın şimdi ne rahat rahat gelıp kalabılıyor,nede ben çalışmayınca ihtıyaçlarını karşılayabılıyorum.eşim önce bebek yoksa o olmadan açsamda kapatırm ıkı ay sonra dıye baskı yapıyor,ıkı yıldır beklıyorum ,kendımıze gore borcumuz var ama bunlar işşim için engel değil,eşimin ev araba alma hayallerını sıralaması,bebeğin olması ıcın baskı nın çok yanlış oldugunu anlaması lazım,
bız evımızde mutluyduk,hem eşimin ıstegı hem benım çalışma ısteğim,ıkısınıde beraber yuruturuz derken,çok guzel oldu bu,ben bana verılen sozlerın arkasında durulmamasını ,korunmamamı hazmedemıyorum,son yazdığınız satırların daha önemlı kısımlarını artılarını eksılerını düşündüm,bebek olunca işin içinde ,kadının susması herşeye katlanması beklenıyor,erkekler haklı gösterılıyor,
çok azımız diyoruz,sağlıklı anne sağlıklı bebek...
annenız okadar yapmış , olmuş ben bı ıgne alamadım,
sanırım anlamamışsınız tam durumu ,arkadaşlara yazdığım cvplarada bı goz atın derım....iyi akşamlar

İyi ama size bu insanları neden bu kadar takıyorsunuz?
Milletin ağzı torba değil ki büzesiniz.
Boş insanlar ancak başkaları hakkında atıp tutmayı severler.
Bu kadar takıp eşinizle aranızın açılmasına sebep olmayın.

Sonuçta geçmiş gitmiş.
Aynı durum tam tersi de olabilirdi.
Senin ailen varlıklı eşinin ailesinin maddi durumu kötü de olabilirdi.
O zaman senin ailen de, eşine veya ailesine bunun lafını mı edecekti?
Düşüncesiz insanları takmaya değmez...

Eşin kendince gurur yapmış ben erkeğim ben senin kocanım vs diyerek. Ayrıca illa çocuk doğuracaksın baskısı da ne yaaaaa???
"Ben çalışmak istiyorum çalışmassam bebek düşünemem, çalışmaya kendi ayaklarım üzerinde durmaya alışık bir insanım, iş yerimi kurup ondan sonra çocukla ilgili planlar yapmak istiyorum hamile kalıp çocuk doğana kadar bekleyip sonrasında da onunla ilgileneceğim ve benim çalışma hayallerim suya düşecek, psikolojimin ne kadar yıprandığının farkında değil misin?" gibi cümlelerle bence eşin ikna etmeye bak ne demek önce bebek? Eve kapanıp sadece bitmek bilmeyen ev işleriyle uğraşmak, sırf koca istiyor diye hamile kalıp çocuk doğurmak kolay mı? Çok kolaysa kendisi doğursun! Şu erkeklerdeki sözde gurur ayaklarına hiç gelemiyorum. Baskı yapmayı kendilerine hak görüp kadın bir şey isteyince sen şöylesin böylesin tarzında suçlamalarla özgüven falan bırakmıyorlar insanda.
Sonuçta şu an bebek istemediğini, buna hazır olmadığını, çalışma konusunda ısrarlı olduğunu net bir şekilde ifade etsen, birkaç ay işleri düzene oturtunca da çocuk düşünebileceğini, kafanın daha rahat olacağını ve bebek fikrinden vazgeçmediğini söylesen; anlayışla karşılayacağını umuyorum.

arkadaşlar çıkamadım işin içinden,farklı bakış açısı farklı yorumlarınızı beklıyorum...eşimle ,evlenirken iki tarafında desteği olmadan evimizi kurduk,ikimizin aileside ,güçleri olmadığı için bişey yapamadı..ben sürekli çalıştığım için kendime,çeyizlik hiçbirşey alamadım,zaten az kazanıyordum bunuda evimizin ihtiyaçları ve kendi ihtiyaçlarım için kulanıyordum.evlenmeden önce,eşimle açıkça konuşmuştuk,biraz bekleyelim ben ,benım adıma üstüme düşen neyse onu yapıyım alıyım,sonra laf olur dedim..eşim ben aileme kefilim kimse laf söz edemez,başkasıda derse gereken cevabı alır ,sana laf ettırmem demişti...
uzun zaman sonra bir toplulukta,kv.kızkardeşi hiç beklemediğim bir anda ,varlıktan yokluktan konuyu bize getirip ,x yaptı herşeyi.eşimin ailesinden bassederek ,''kenarda yokkii,herşeyi x yaptıııı,dedi,ben ''kv.kızkardeşine,anlayamadım,ne demek istiyorsun,dedikçe...''öyle işte,deyip gururlanıp çirkin bi edayla bacak bacak üstüne attı,konuşmanın peşini bırakmadım,''ne demek istiyorsun ,açıkça söyle ,neymiş yapılan ,biz beraber yaptık dedim,''çatık kaşlı sinir olmuş bi şekilde '' hayır x yaptı xxx, deyip gözlerini tavana çevirdi,ben ööylece kaldım ,demekki ona fısıldanmış yada bırınden duymuş ki bu kadar emin konuşuyor,diye kendı kendıme düşündüm,yerın dıbıne gırdım orda...kv. çağırıp kızkardeşin neyi ima etti,kimden ne duymuşta benım yüzümü öne eğdirdi ,diyemedim..şok oldum,
bi süre sonra kv.gidince durumu oldugu gıbı anlatıp onu dınledım sessızce.sonra eve dönünce eşime açıtım konuyu ''neden yüzüm yere eğdirildi,konuşmuştuk bunu dedim...
şuan işin içinden çıkamıyorum,eşim uzun zaman geçmesine rağmen hiçbirşey yapmıyor,kv.. konuyu ''bi daha laf söyleyene lafınızı verın,ezdirmeyınlerle'' konuyu kapattı....ben kii haklıysam lafımı esirgemem,yerıne göre konuşurum,korkmam gelecek tepkilerden..

kendimi gerçekten kötü hissediyorum,zaten evimizin tüm masrafları eşimin tarafından oldu yardım edemedım,ama keşke onu dinlemeseydımde bikaç parça bişeyler alsaydım,bugun yüzüm yere eğilmeseydı...

sorum şu arkadaşlar.... kv..ben bı kışıyle dertleşirim oda herderdımı bılır,oldugu yerde kalır ,ben bişey demedım kızım dıyor,(dertleştiği görümcesi,lafı söyleyen kızkardeşi) kim burda kendini kurtarma peşinde,eşimle aram çok kötü oldu,bebek yapmaya karar vermişken tekrar çalışmaya geri döndüm,(bebek olduktan sonra eşim işyeri açmayı kabul etmişti)şimdi işyerimi kendim açmak bidaha laf yemek istemiyorum,kendım kazanıp kendım bişeyler yapmak ıstıyorum,bebek konusuda askıya alındıgı için eşim baskı yapmaya başladı,önce bebek diye..off kafam karışık yargılamadan '''önce bebekkkk '''demeden yorum yapın objektif olun arkadaşlar

kurban olıyım arkadaşım böyle dengesiz insanların laflarına bakarak ne isteklerinizden vazgeçin ne de hayatı erteleyin.bırakın konuşan konuşsun, bunun için eşinle aranı neden soğutuyosun.olan olmuş biten bitmiş, üç kuruşluk çulun lafını yapan bi insanın ne dediği kaile alınır ne de bu yüzden hedeflerden şaşılır.yap bebeğini, kur işini bakma arkana boşver..

Son düzenleyen: Moderatör:
canim hiç moralini bozma benim eşimde bornozdan tut beyza eşya koltuk takımlarina kadar herşeyin masrafini kendisi üstlendi
millete halt yemek düşer hiç beklemeden ver ağizlarinin payini
böyle seviyesiz hadsizler icin canini sıktığina değmez

canim hiç moralini bozma benim eşimde bornozdan tut beyza eşya koltuk takımlarina kadar herşeyin masrafini kendisi üstlendi
millete halt yemek düşer hiç beklemeden ver ağizlarinin payini
böyle seviyesiz hadsizler icin canini sıktığina değmez

kısa zamanda tam eksıksız harıka bır yuva kurulmuş neden böyle bozmaya çalışırlar anlamıyorum,eşimle aramda hallederız belkı ama ne dıye gırerler kı karı koca huzurunu bozarlar,gunahını almak ıstemem ama kv.min parmağıda varsa yazıklar olsun dıyorum ......

kurban olıyım arkadaşım böyle dengesiz insanların laflarına bakarak ne isteklerinizden vazgeçin ne de hayatı erteleyin.bırakın konuşan konuşsun, bunun için eşinle aranı neden soğutuyosun.olan olmuş biten bitmiş, üç kuruşluk çulun lafını yapan bi insanın ne dediği kaile alınır ne de bu yüzden hedeflerden şaşılır.yap bebeğini, kur işini bakma arkana boşver..

moral bozukken olmuyor canım,zaten kendımı zor hazırlamışım bebek düşünmezkken,mantıklı yol bulmaya çalışmısım,yutamam yutkunamam bu durumu,eşimide sessız kalmasından dolayı bu son kararımı aldım,hep ben üzüle üzüle nereye kadar,hepımız kadınız,

Eşin kendince gurur yapmış ben erkeğim ben senin kocanım vs diyerek. Ayrıca illa çocuk doğuracaksın baskısı da ne yaaaaa???
"Ben çalışmak istiyorum çalışmassam bebek düşünemem, çalışmaya kendi ayaklarım üzerinde durmaya alışık bir insanım, iş yerimi kurup ondan sonra çocukla ilgili planlar yapmak istiyorum hamile kalıp çocuk doğana kadar bekleyip sonrasında da onunla ilgileneceğim ve benim çalışma hayallerim suya düşecek, psikolojimin ne kadar yıprandığının farkında değil misin?" gibi cümlelerle bence eşin ikna etmeye bak ne demek önce bebek? Eve kapanıp sadece bitmek bilmeyen ev işleriyle uğraşmak, sırf koca istiyor diye hamile kalıp çocuk doğurmak kolay mı? Çok kolaysa kendisi doğursun! Şu erkeklerdeki sözde gurur ayaklarına hiç gelemiyorum. Baskı yapmayı kendilerine hak görüp kadın bir şey isteyince sen şöylesin böylesin tarzında suçlamalarla özgüven falan bırakmıyorlar insanda.
Sonuçta şu an bebek istemediğini, buna hazır olmadığını, çalışma konusunda ısrarlı olduğunu net bir şekilde ifade etsen, birkaç ay işleri düzene oturtunca da çocuk düşünebileceğini, kafanın daha rahat olacağını ve bebek fikrinden vazgeçmediğini söylesen; anlayışla karşılayacağını umuyorum.

son satırlarını yazdıklarını,çok denedım canım ikna olmuyor maalesef,kaldıkı ben tatlı dılımle neler yapabılen bır ınsanım,kazara da olsa hamıle kalmaktan korkar oldum,daha kötu olurumda, kendıme zarar verırım ,kötu hamıleleık geçiririm,bebegım mahvolur sağlıksız doğar dıye....sonucta bende anneliği tatmak ıstıyorum ama zamanı gelınceeeee :19:

ah canım ne var bunda bukadar gurur yapacak.

diyemedinmi eşimin parasıyla evlendik ne varbunda şimdi evli ve mutluyuz. bu konu sizi neden rahatsız etti sizin paranızımı bana yedirdide rahatsız oluyosunuz. yoksa mutlu giden evlliğimizimi çekemiyosunuz. eşim size bir şikayettemi bu konuda diye sorsaydınız. muhtemelen yoooo diyecekti. eee ozaan konunun sizi ilgilendiren bir kısmı yok boşu boşuna laf sarfiyatı yapıp huzurumuzu kaçırmaya çalışmayın deseydin.

ne ayıp şey canım. kime ne evlenirken kimin parasıyla evlenilmiş. sanki hanfendinin parasını yemişler gibi ne havası attı sana. madem sana altta kalma denildi ona verilecek en iyi cevaplar bunlardır.

çocuk meselesine gelince maddi durumunuz el veriyosa önce çocuk yap. yok çocuk için maddi durum yetmiyosa önce iş.

senin durumunda utanılacak hiç bişey yok. bunu kafana sok sen ezildikçe onlar daha çok üstüne gelir. ortaklık kurmadınız siz evlendiniz bu düşünceden ayır kendini.

biz evlenirken eşimde benden az kazanıyodu erkek tarafının yapması gereken birçok şeyi ben yaptım. eşimin ailesine kırgınım evet oğullarına destek olmadıkları için. ama niye eşimin alması gereken şeyleri ben aldım demedim hiç. çok kavga ederiz biz ama yinede bu kafada düşünmüyorum. bide düşün bayan olduğum halde. çünkü ben yuvamızı kurmak için çabaladım. cüzdanlarımızı birleştirdik biz. hayatımızı birleştirmeden. güvendm ona. ama eşim bile senin kadar gurur yapamıştır bu konuda. şimdi çalışmıyorum o bana ve oğlumuza bakıyo :) ödeştik bile diyemem ozaman öyle gerekiyodu şimdi böyle gerekiyo. biz bir aileyiz. senin benim param lafı geçmeye başlarsa bir evin içinde o evliliğe yazık olur.

kv. durumu bazı sağlık nedenlerıyle bozuktu zaten,eşim iyi kazanıyor.tüm yükün altına kendı gırdı,lafı söyleyen hanım bozmasıda kenarlarında yuklu bırıkımlerı olan paracı ınsan musveddesı..kendı can ablasının yoklugunu küçümseyen bır tıp...ben bunları bılıyordum zaten yanı kısılerı azcok tanıyordum,ancak o nerden bılıyorkı böle emın konusuyor dıye ıcım içimi yedı günlerdır,herşeyı x yaptı,dıyınce tepem ettı,hayır beraber yaptık dedım bakımm neler sölıycek,hayırr x yaptı dıyıp çirkin bı yuz ıfadesıyle başını çevırdı,
kızdığım nokta sadece eşim veailesi biliyor durumu,başka kımseye açıkça anlatılmadı ,dıye baba söylenmesı,bunu hazmedemıyorum ben,şimdi çalışmaya döndüm tekrar,bebek durumu askıya alındıgından eşimde cephe aldı,baskı yapmaya başladı

Sende deseydin ya, allah razi olsun beni okadar cok seviyormus ki , beklemedi ceyizimi tamamlamami,
herseyi o yapti allah razi olsun.
Allah herkese böyle asik böyle hayirli bir koca versin deyip kapatsaydin agizini.
Öbür trülü yaptim o öyle degildi vs lerler kapatamasin agizini.

diyemedinmi eşimin parasıyla evlendik ne varbunda şimdi evli ve mutluyuz. bu konu sizi neden rahatsız etti sizin paranızımı bana yedirdide rahatsız oluyosunuz. yoksa mutlu giden evlliğimizimi çekemiyosunuz. eşim size bir şikayettemi bu konuda diye sorsaydınız. muhtemelen yoooo diyecekti. eee ozaan konunun sizi ilgilendiren bir kısmı yok boşu boşuna laf sarfiyatı yapıp huzurumuzu kaçırmaya çalışmayın deseydin.

gurur değil,de ''onur meselesi 'yaptım diyelim....'ben eşimi çok seviyorum,biz cüzdanlarımızı değil ellerimi hayatımızı birleştirdik...benım bu kadar takıldıgım,kv.min ben bişey demedım demesı...ama nedense tum oklarda onu gösterıyor...günahını almak ıstemem ama

yenı evlıyız bıze gelmıştı,kv.dem,kendı teyzemın hedıye etttıgı pıke takımının hakkında kendı annemle konusurken duymuş..bana şöyle sordu: BENİM aldıgım yorgan takımı gıbımı ? efendım anne ! dedım ,benım aldıgım yorgan takımları varya onlar gıbı ıyı bişeymi dedi...hayır bu pıke takımı anne dedım...gülümsedim....
halbukı,taksıtlerını 1-2 ay ödeyebilmiş kayınpederım,eşim bana sonradan söyledi,''babam biraz sıkıştı kalan tummm taksıtlerı ben tammaladım,annem gene bunu bılmesın kayıpşehir,üzülür ''dedi..ara sıra konusu oldugunda daha 1 kere bıle yüzüne vurmadım'' senın aldıgım ama oğlunun parasını ödediği...''dıye

ee bu saatten sonra bende ,oyunu nasıl gerekıyorsa öyle oynıycam
:19::19:

Sende deseydin ya, allah razi olsun beni okadar cok seviyormus ki , beklemedi ceyizimi tamamlamami,
herseyi o yapti allah razi olsun.
Allah herkese böyle asik böyle hayirli bir koca versin deyip kapatsaydin agizini.
Öbür trülü yaptim o öyle degildi vs lerler kapatamasin agizini.

çok şükür,hayal edemediğimiz güzellikte eksıksız bır evımiz oldu,herkese böyle ayrı büyük ev kurulup ,iyi markaların oldugu(hıç malcı olmadım kendımı övmüyorum sakınnn yanlış anlaşılmasın) bır yuva nasıp olmuyor çoğunlukla,baba evımde de eşyaya arabaya paraya doymuş yetıştım,şimdi koca evım dede aynı...ben her bulaşık mak.mın kapağını açtıgımda şükrediyorum,rabbıme....istediğimizden umduğumuzdan daha güzelini nasip ettın çok şükür Allahım ...dıye,

babamla görüşmediğim ıcın bır ıkı defa ,bu ''görüşseydın lerle söze başlayıp laf sokmalara kaadr gıtmıstı... herkesın ağzını kapatmayı ,kendıme laf söyletmemeyı iyi bılırım'' ben görüşmüyorum,benım ıcın konu kapanmıştır,sizde kapatın...''diyede ağır cıddı şekılde konusmuşlugumda vardır...bazı aile büyüklerine...

herkese ,herşeye aklıselimmm cevabım varda,ummadıgım anda helekı o tıp bırının ağzından,yuzumun yere eğdirilmesi,bence çok onur kırıcıydı....

güvendm ona. ama eşim bile senin kadar gurur yapamıştır bu konuda. şimdi çalışmıyorum o bana ve oğlumuza bakıyo :) ödeştik bile diyemem ozaman öyle gerekiyodu şimdi böyle gerekiyo. biz bir aileyiz. senin benim param lafı geçmeye başlarsa bir evin içinde o evliliğe yazık olur.

sizizn tarafınızdan,eşinize bu konuda bir ıma gelseydı emın olun oda tepkıısnı verırdı...
ben şimdi işyerımı kurmak ıcın eşimın desteğini istemıyorum,yuzunede deıdm,ben sana guvendım tamam dedım,yarın obur gun,sen açtıgında da aynı lafları duyucam,istemıyorum,annem açsın dediğimde....
bırı derse yüzüme ,hayırlı olsun böyle böyle olmuş.. dıye ben ne derım,boynumu nasıl bükerde ne cevap verırım...demez mi,...
ben kaldırdım,boynumu büktüm her imalı bakışta,bişey olmaz dediğimde...
asla istemem ben laf ettırmem kendıme,diye baskısıylamı nefes alıyım,
önce bebek ,bebek olmassa işyerıde yokkk,baskısıylamı yasıyım,

anlatmak ıstedıgım farklı bır ego burda,şimdi ne benım işimi kendım kurmama ızın verılıyor-,nede benım ıstedığim mutlu oldugum şekılde ,bir süre çalışıp sonrada anne olma hakkıma ızın verılıyor ??? bu süreçte ne kadar yıpratıldığım,!!!!!! nasıl nefes aldıgım önemlı değil işin içinde bebekkk olunca SUSUCAAZZ,kadınız :haklı oldugumuz dururmlarda haksızlıga ugrasakta sineye çekicez,yaaa,,,
,sizcede uygunsa; eşinizle bı soru-cevap yapın bu durumu? sen olsaydın canım nasıl bır tepkın olurdu,bır ark.bu durumda ,okudum yadırgadım,aşırı tepkı vermiş bence ... diye?? çok demokratık şekılde ummdugumuz cevapları alabılecekmıyız...

ben bu konuyu yuzyuze görustugum ,guvendıgım ınsanlarla da paylaşıp fıkır alışverrısı yapıyoruz,suana kadar kımse aşırı tepkı verıyorsun kayıpşehır demedıler....

Back
X