Merhaba,
ilk evimizi aldık çok şükür ancak Ben evin üstüme olmasını istiyorum ama eşim istemiyor ayrıca bunu istedim diye çok kötü bi şey istemişim gibi tepki verdi. Neyse uzatmayacağım bilenler yorum yapabilir mi? Aile konutu şerhi koydurmak mı daha mantıklı yoksa tapuda ortak olması mı?
(Not: boşanma durumu olursa malların ikiye bölüneceğini falan biliyorum ama yinede istiyorum bunu lütfen sormayın niye diye)
Şimdiden teşekkürler
Mehir olan altınlarımı vereceğim. Eşimin iki katı maaş alıyorum ve borcu (babasına) benim maaşımla ödeme yapacağız( tabi tapuyu kendi üstüne yaparsa maaşımı vermek istemiyorum)Siz calisiyor musunuz ?
Evin alinmasinda maddi olarak katkiniz var mi ?
Krediyle mi alındı ev eğer kredi ile alındıysa eşiniz mi çekti krediyi krediyi kim çekerse onun üstüne yapılıyor tapu.Merhaba,
ilk evimizi aldık çok şükür ancak Ben evin üstüme olmasını istiyorum ama eşim istemiyor ayrıca bunu istedim diye çok kötü bi şey istemişim gibi tepki verdi. Neyse uzatmayacağım bilenler yorum yapabilir mi? Aile konutu şerhi koydurmak mı daha mantıklı yoksa tapuda ortak olması mı?
(Not: boşanma durumu olursa malların ikiye bölüneceğini falan biliyorum ama yinede istiyorum bunu lütfen sormayın niye diye)
Şimdiden teşekkürler
Hayır kredi yok kişilere borçlanacağızKrediyle mi alındı ev eğer kredi ile alındıysa eşiniz mi çekti krediyi krediyi kim çekerse onun üstüne yapılıyor tapu.
O Zaman tabiki ortak tapu.Mehir olan altınlarımı vereceğim. Eşimin iki katı maaş alıyorum ve borcu (babasına) benim maaşımla ödeme yapacağız( tabi tapuyu kendi üstüne yaparsa maaşımı vermek istemiyorum)
O zaman ortak tapu olabilir neden istemiyor eşin peki ortada kredide yokmuş.İlla kendi üzerine alırsada şerh koydurursun aldıktan sonra orada oturacaksınız değil mi.Hayır kredi yok kişilere borçlanacağız
Bu daha güzel olur tabi :)Bu arada hem ortak tapu hem aile konutu şerhi de yapılabilir
Aslında şimdilik kiraya vereceğiz eşimin ailesinin evinde oturuyoruz çocuğuma kv bakıyo biraz büyüyünce taşınacağızO zaman ortak tapu olabilir neden istemiyor eşin peki ortada kredide yokmuş.İlla kendi üzerine alırsada şerh koydurursun aldıktan sonra orada oturacaksınız değil mi.
Allah korusun tabi sizin icin soylemiyorum genel olarak soyluyorum.Tapu da sadece benim üzerime.ben de mihrimi verdim. Ayrıca babam pesinatin bir kısmını verdi. Ödemelerinde çoğunu ben yapıyorum. Eşim de ev senin der. Allah korusun da kötü bir durum olsa ceketini alır çıkarım demisti bir kez. Allah korusun tabi..
Ne şanslısınız ne mutlu sana. Benim eşim malesef anca laftaTapu da sadece benim üzerime.ben de mihrimi verdim. Ayrıca babam pesinatin bir kısmını verdi. Ödemelerinde çoğunu ben yapıyorum. Eşim de ev senin der. Allah korusun da kötü bir durum olsa ceketini alır çıkarım demisti bir kez. Allah korusun tabi..
Neden istemediğini bilmiyorum gurur yapıyo olabilir ya da ben böyle isteklerde bulununca paragöz olduğumu açgözlü olduğumu söylüyor ona tuhaf geliyor çevresinde hiç görmemiş kadınlrda sesini çıkaran ama hepsi ev hanımı. Normalde bende tutturmam ama yaşadıklarım beni bunu yapmaya zorluyorO zaman ortak tapu olabilir neden istemiyor eşin peki ortada kredide yokmuş.İlla kendi üzerine alırsada şerh koydurursun aldıktan sonra orada oturacaksınız değil mi.
Kiraya verirseniz şerh olmaz içinde oturmanız gerek ikamet ile oluyor konutun içinde oturduğunuzu belgelemeniz yani.Aslında şimdilik kiraya vereceğiz eşimin ailesinin evinde oturuyoruz çocuğuma kv bakıyo biraz büyüyünce taşınacağız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?