Sizce Aile konutu şerhi mi ortak tapu mu olmalı

Ortak tapuya da yanaşmaz ise ben oynamıyorum diyip altınları vermekten vazgeçtiğinizi söyleyin. Ama altınlar onun adına bankada, izin vermeseniz de kullanabilir. Ev kvlerden çok mu uzakta? Taşınmak için neden bekliyorsunuz?

Konuyu tam okumayinca, pardon, evde oturmayacakmissiniz. Şerh olmaz o zaman. Eşiniz ne gerekçe gösteriyor? Tapu neden sizin üzerinize olmamalı imiş?
Herhangi bir gerekçesi yok aslında hiç bir şey söylemedi hayır dedi sadece.
bu istek ona tuhaf geldi bence hatta bugün emlakçıda tapu konusu açıldı herkesin içinde üatüme istiyorum diye tekrar söyleyince ortam gerildi buz kesti anneai babası şaşkın baktı evi aldık ama sus pus döndük eve kimse konuşamadı.
Ona göre ben cazgır paragöZ oluyorum böyle yaparak böyle düşündüğüne eminim erkek ya onun olmalı

Bunu bilmiyordum ilk ev olunca oluyor diye anlamıştım. Teşekkür ederim o zaman tek çözüm ortak tapu

Bu evin ödemesinin kalanını kayınpederiniz yapacağı ve her ay da siz ve eşiniz geri ödemeyi ona yapacağınız için muhtemelen tapu oğlumun üstüne olsun demiştir. Doğru mu anlıyorum?

Eğer böyle ise, burada da size bir güvensizlik var..

Ve ayrıca, eşinizle durumlarınız hakkında bilgi geçmemişsiniz ama tedirginliğiniz bir ayrılık olur mu endişesinden ise , bu durumda çok rahatlıkla o noktadan önce istediği zaman evi satabilir. Siz yukarıda dediğim şekilde yaparsanız ödemeleri yine hakkınızı ispat edersiniz ama eğer işin içine kötü niyet girerse, sahte senetler düzenlenip oradan gelen para ile şu, şu borçları ödedim dese eşiniz, bu durumda zaten paylaşacak bir paranız kalmaz.

Mesajlarından anlaşılan eşine ciddi bir guvensizliginin olduğu.. Ne kötü bu noktalara gelebilmek.

Keşke mihir senin hesabında olsaymis.. esin çok uyanık sanırım, en başından senden önce çoktan düşünmüş gibi izlenim verdi.

Ne olursa olsun umarım işin kolaylaşır ve esin cirkinlesmeden istediğin olur.

Çok uzakta malesef. çocuğu bırakmak sıkıntı çok yoğun bi iş hayatım var gece gündüz haftasonu bırakıyorum sürekli şu sıralar

Eşinizin mantığına göre “tapu benim üstüme olsun” denilince paragöz olunuyorsa, asıl kendi paragöz ve açgözlü.

Yaa hiç aklıma gelmeyen şeyler. Ama işte bana hiç söz düşürmüyor ki paramı görmüyorum ( altınları falan) bile
istediği kadın olarak ben susayım hiç karışmayayım o yönetsin. Nasıl yaparım bilemedim şimdi

Bu kadar ataerkil bir kafa yapısına sahipse, erkek olarak tek başına, evine baksın, evin parasını da tek başına ödesin madem. Ondan 2 kat fazla maaş alıyormuşsunuz. Siz de maaşınızın tamamını biriktirip, kendinize daha güzel bir ev alırsınız. Siz ailesinin yanında “ev benim üstüme olsun istiyorum” dedikten sonra hala kendi üstüne yapıp sizi böyle rencide ederse, yapın bunu.

Yapıcam galiba ya psikoloğum da böyle yapmamı söylemişti ama çok korkuyorum dua edin bana

Anladım ama bakın bu durumda iş değişiyor.
Göndereceğiniz paraları yasal değil de elden verecekseniz yine ALlah esirgesin bir ayrılık durumunda sizin bu ev üzerinde hiçbir hakkınız olmayacak.
Eğer baba ödemeyi eşinizin banka hesabına yatırdı ise ve eşiniz de o parayı ev karşılığı satıcıya kendi adı ile ödedi ise, bu ev ileride sadece eşinize ait olacak.

Kanunda aileden miras olarak intikal eden menkul/gayrımenkul "kişisel" maldır.
Veya yine ailenin verdiği para ile alınan mal da kişisel maldır.
Çünkü hediye olarak değerlendirilmektedir.

Karı/Koca arasında paylaşıma açık olan mal/lar ise "edinilmiş" mallar statüsünde olanlardır.
Bu durumda bu şekilde satın alınan ev, borcunu birlikte de ödeseniz, kocanızın "kişisel" malı olarak değerlendirilecektir.

Ve eşiniz ortak olmasına bile yanaşmadığına göre zaten işin kanuni yanını gayet iyi biliyor demektir.

Bu durumu kurtarmanın tek yolu ortak tapu mu peki? Yoksa ortak tapu da olsa yukarıdaki söylediğiniz gibi bir yol izlendiğinde eşimin kişisel malı mı değerlendirilir.
Gerçi kayınpederim parayı elden verir eşime bankaya yatırcağını hiç sanmıyorum.

Mehir olan altınlarımı vereceğim. Eşimin iki katı maaş alıyorum ve borcu (babasına) benim maaşımla ödeme yapacağız( tabi tapuyu kendi üstüne yaparsa maaşımı vermek istemiyorum)
Daha ne olsun herşeyi siz yapıyorsunuz neredeyse hiç birseye güven olmaz bence kesinlikle sizin üzerinize olmalı kimse evlilik ortak mortak demesin herhangi bir durumda en çok olan kadına oluyor

Bence iş oralara gelince oralara gelince herşey değişiyor söz uçar yazı kalir hakkınızda hayırlısı olsun

Bence sizin üzerinize olmalı, bu durumda ev eşinizin oluyor çünkü. Ya da eşiniz ödesin borcu, kendi üzerine yapsın.

Ödemeleri siz yapacaksanız internet bankacılığıyla ödemeleri eşinize atın elden vermeyin.
Oldu ki hepsine itiraz etti bastırdı ve boşanma konusu konuşuldu ( Allah korusun )
O zaman mahkemede yolladığınız paraların dekontlarını dökersiniz ortaya.

Bilemiyorum boyle konularda benim fikrim biraz farkli. Alt tarafi ev. Siz de calisan kadinsiniz. Olasi bir bosanma ve esinizin evi satma durumunda sokakta kalmayacaksiniz. O halde bunun icin anlasmazlik cikarmanin,tat kacirmanin ne anlami var? Kimin uzerine olursa olsun o ev. Bir ev icin ariza cikarip da guvensizlik yaratmak evliligin temelini sarsar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…