Sizce Aileme Anlatmali Miyim?

Bir iki Dort

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2018
406
290
18
Sinirlerim o kadar bozuk ki! En kotusu hicbirsey yapamiyorum!Evli barkli,dedem ninem yasinda insanlarin gencler hakkinda neden dedikodu ettigini anlamis degilim..Bu kadar mi kotu insanlar gercekten
Yasadigim apartmanda tek basina kalan sadece benim.Onun disinda aile var kucuk bir apatman.Ben hic istemedim bu mahallede oturmayi,ama ailem beni kira derdinden kurtarmak istedi kendi butcelerine gore ev aldilar.Cok soyledim istemedigimi,ama paramiz azdi nankorluk edemezdim..
Kalmaya basladigim gunden beri sorunlar eksik olmuyor.Adam gibi aidat toplanmiyor,fareler apartmanda cirit atiyor,cunku giriste en alt katta bir lokanta var.
Beni sinirlendiren olayi ise az once yasadim..Dun kargo gelecekti evime.ve ben evde degildim,kargocudan lokantaya birakmasini rica ettim.dun gece geldigimde lokantanin isigi yaniyordu iceride yasli amca vardi.Amca lokantanin sahibi.Beni durdurdu ve kargo geldigini soyledi.Ben iceri girmek istemedim,belki sacmaladim ama saat onikiyi gecmisti ve ben o kadar ceza dosyasi gordum ki artik herkesten kotuluk bekliyorumama uslubumda bir sorun yoktu."buraya getirin de alayim "dedim.dukkanin kapisindan aldim kargoyu.yani giristen.kasa ile arasinda bir kac adimlik yer var.Girsem de hemen cikabilirim aslinda.Ama yine de girmedim.benim sesim zaten incedir hani kizmadiysam sert ve yuksek de cikmaz.adam bana kargoyu verdi.
Lakin bu yasli amcamiz bana guya icerlemis.. Az once arkadaslarimla muzikli bir eglenceye gittik ve beni evimin yakinlarinda biraktilar.ben iceri girerken birinci kat komsumuz ve bu yasli ihtiyar oturuyorlardi.Ben herkese iyi geceler diyerek ciktim.Komsunun esi de vardi ,kucagindaki bebegi gordum "masallah ,saglikli buyusun ins"gibi guzel kisa bir dilekte bulunup evime ciktim.Sonra beni arkadasim aradi ben tabi sasirdim neden aradigina.."asagidakiler senin dedikodunu ediyor,bundan sonra kargo birakma "dediler.yasli amca ,diger adamlara benim dun gec geldigimi,kargoyu alarak iyilik ettigi halde benim gereksiz yere yabani oldugumu,sanki ondan kotuluk bekledigimi filan soylemis.yaninda benim adam yerine koyarak selam verdigim bayan da katilmis bunlara..Bu gune kadar bana hosgeldin diyen de olmamisti.Bana dik dik bakmalarini da gormezden gelmeye alistim
Bu cok yanlis degil mi kizlar.arayan arkadasim erkekti,yaninda kiz arkadasi da vardi ve adam icin serefsiz"dedi belki daha kotu seyler de soyledi adam cocuk bu yuzden serefsiz dedi ona ve asla muhatap olma diye de eklediler.
Allah o kadar buyuk ki..Tam arkamdan konusurlarken,benim arkadaslarim duyuyor.babama soylememi tavsiye etti bana.Ben asla soyleyemem .Yeni yeni ozgur olduguma alisiyor ailem.
Ama cok sinirliyim.Hayir gercekten alindiysan yuzume soylersin kizim sen bana ayip ettin diye..belki daha neler diyorlardir.Belki cok kucuk birsey ama ben rahatsiz oldum.

Son düzenleme:
Ama sizin kargoyu ayağınıza istemeniz gerçekten çok ayıp.
Ben olsam ben de çok sinirlenirdim. Nezaketen içeri girilir, teşekkür edilir, kusura bakmayın size de zahmet verdim deyip kargonuzu alırdınız.
Buraya getirin de alayım ne demek? Adam sizin uşağınız mı?

Adamin ve lokantadakilerin kadinlara ve bana bakisini yakaliyorum.Saat on ikiyi gecmisti ve ben daha once defalarca kargomu oraya biraktirdim,iceri girdim,iceridekilere merhaba dedim.Her zaman kendim aldim.bu sefer iceri girmek istemedim aslinda dusunerek yapmadim bunu.ve saat on ikiyi gecmisti.bir de girisin dibinde masa yani kasa var.oraya birakilmisti.kucucuk bir kargo. Benim kiz arkadasim bir gece evime gelmisti ve apartmana girerken adamin bakislarindan rahatsiz oldugunu soylemisti.
Bir de beni tanisaniz asla kimseye usak gibi davranmayacagimi bilirsiniz.aksine konusmam cok yumusak sesim incedir.Defalrca ben bu amcanin hatrini sordum cunku o kadar bakiyor ki konusmak zorunda kaliyorsun

Dusunerek yapmadim bunu.Bir de vucut dili diye birsey vardir benim vucut dilim asla emredici degildir.benim ses tonum bile insanlari guldurur,boyle yumusak olma derler.Sesin ciksin biraz cazgir ol derler.Yani emir verir gibi konusmadim asla.ben niye o adama guveneyim ki kucucuk bebege dahi tecavuz eden bakici eslerin dosyalarini gordum,ifadelerine katildim.emreder gibi konusmadigimi biliyor mahsustan dedikodumu yapiuorlar ben ona takildim.Ayrica bayanin beni savunmasi gerekirdi cunku ben tek basima kaliyor Namuslu adam bir kizin arkasindan dedikodu etmez oyle
Bu zamana kadar bu insanlara komsu diye selam verip hatir sordugum icin pismanim acikcasi.

Ses tonunuz cümlenizi yumuşatmıyor yaşlı adam için ama ben olsam bende giremezdim.
Kargonun şubesinden alırdım bıraktırmazdım yani yine de.

Ama siz hiç muhattap olmayın, saygınızı da bozmayın komşu sonuçta ihtiyacınız olabilir tek başınaymışsınız.

Aynen ben hic birsey demem .Sadece huzurum bozuldu.

Klasik bir mahalledesin anladığım kadarıyla. Işyerine kargoyu getirtsen olmaz mı? Madem rahatsız oluyorsun lokantaya bıraktırma kargonu bence. Kargon için bile içinde kimbilir neler var diye dedikodu ederler bu tipler. Ayrıca kendinize daha uygun olan kariyer sahibi insanların yoğunlukta olduğu sitelerde otursanız bu sorunlarınız da tamamen biter.

Haklısınız ama keşke gündüz müsait olduğunuz bir zaman alsaydıniz ozaman laf edicek birşey bulamazlardi. Devir kötü kimsenin huyunu suyunu bir görüşte anlayamıyor insan.

Ben velev ki ayip ettim mesele o degil.
Benim icin mesele adamlarin bir genc kizin arkasindan dedikodu etmesi.ve benim hicbirsey diyememem.bu cok normal yani oyle mi? Ben her zaman tesekkur etmeyi bilirim ozur dilemeyi de.ama ben haddini bilmeyen insandan korkarim.Haddini bilmeyen ve kotu kalpli insndan.Burada bir genc kizin arkasindan dedikodu edilmesini kizilmiyor,sorgulanmiyor da benim kargo biraktirmis olmam sorgulaniyor.ben emir verir gibi davranmadim o beni ve anami dahi defalarca suzerken anlamistir zaten kisiligimi.Hicbirsey onu aklamaz ,benim dedikodumun yapilmasini hakli cikarmaz
Ahlak dersi de dedikodu yapilarak verilmez.kadin ,kadina destek olmalidir.Diger kadin beni gormeden olayi bilmeden beni nasil kotuler.? Ben toplumsal bozulmayi isaret ediyorum.belki ben o adami ,etrafindakilerden daha cok adam yerine koyuyorum nerden biliyorsuniz?
Ne feci artik bunu tartismiyoruz.cunku alismisiz.varsin benterbiyesiz olayim.ama ins namusuma kadar iftira atma yoluna gitmezler,zira giderlerse belalarini bulurlar.

O zaman arkamdan dedikodu edilmesini de hakli buluyorsunuz? Ben hataliyim ya tabi konusurlar arkamdan degil mi? Belki benim cok zarif ve naif oldugumu biliyor ondan konusma cesareti oluyor,belki hem deli gibi insanlari tersleyen biri olsam boyle olmazdi? Kargomu biraktirarak,hani komsudan iyilik bekleyerek hata etmisim.
Oradan zten tasinacagim ama ben bunu bir namussuzluk olarak goruyorum,kendim haksiz bile olsam bu davranisin ahlaksiz oldugu gercegini degistirmiyor

Siz ister naif olun ister çirkef, insanlar eğer dedikodu yapacaksa yaparlar. Benim okuduğum metinden; namussuz olduğunu düşündüğünüz kişiye kargo bıraktırmak yanlış bir davranış özeti çıkıyor. Üzgünüm bu konuda hatalısınız ve bunu duymak hoşunuza gitmemiş olabilir. Naçizane tavsiyem ya o mahalleden gitmeniz ya da oradaki insanlarla iletişimi kesmeniz.

Adam sizin davranışınızı yabanilik dıye yorumlamış sız bu yorumu ahlaksızlık ve namussuzluk olarak adlandırıyorsunuz.
Bence fazla coskulusunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…