Bence her ikisine de yakın oturma canım. Kızım gel ama tatlı tatlı gel diye bi söz vardır bilirmisin.. Kendimden biliyorum yeni evliyken anne babayı her gün görmek istiyosun, ama bi süre sonra kendi hayatına alışınca anne baba evi sana biraz farklı gelmeye başlıyo. Bakış açıları değişiyo vs.. Kayınvalide konusuna takılma görmek istersen görüşürsün ailenle onlar her konuda zaten laf edicek bişey bulurlar kendilerine
Sen bilirsin canım o zaman ama her gün annen yemeğini yapamaz ki senin. Sen nerede oturmak istiyosan orada otur ozaman
merhaba arkadaşım bence yemek işini hiç takma kafana bende hiç bilmezdim bekarken annemle ablam yapardı ama evlendikden sora kendim internetten en basit yemeklerde dahil bakmaya başladım doğrumu yapıyorum die videoları bile var çoğu sitede o yüzden hiç takma kafana :) oturma meselesindede annene yakın ol ama cok yakında değil tabi ilerde hamile kalınca bebek olunca acil bişe olunca annen kardeşin hemen gelebilir daha içine siniyo anne olunca benden sana tavsiye
sen yeni bir aile kuruyorsun.tabiki annenle babanla görüşeceksin.ama bu düşünceler yanlış canım.ailene de onun ailesine de yakın oturma mümkünseönce eşinle bir bütün olmaya çalış.her zaman annenlere gitmek uygun olmaz.kayınvaldemler laf eder mi diye dert etmişsin ama esas önemli olan belki eşinle aranda problem yaratabilir bu durum.tabi ben yazdıklarına bakarak senin neredeyse hergün orada olacağını düşündüm buna bağlı olarak yazdım bunları
bence her iki tarafa da yakın olma..bak bazen kayınvalidelere kızıyoruz evime, eşyalarıma karışıyo diye ama inan kendi annemiz daha çok yapıyor ama bize batmıyor annemiz olduğu için.
morfistan
bir aile olmaya karar veriyorsanız nişanlın ile,
bence bunun gerektirdiği şeylerden biri anne babalardan bağımsız yaşamayı becerebilmek.
yani onlara sevgi olarak bağlı ama artık kendi ailenin sorumluluklarını alabilecek durumda olmalısın
bir akrabam vardı.
kız ile annesi kız evlendikten sonra her gün günde 10 kere arıyordu, ya akşam yemeğine geliyordu ya da kız annesine gidiyordu kocasını alıp.
2 çocuk oldu hala böyle devam ettiler.
ve sonunda bu evliliğin 2 kişilik olduğunu unutan kadından ayrıldı kocası.
yakın oturmak mesele değil de, kendi yuvanızın olduğunun farkına varman gerek ve bu sınırları çizebilmen gerek. (tabi aynısı kocan için de geçerli)
Ama şimdiden bunları düşünerek kendini yıpratmamalısın eşin işteyken yine annenize gidersiniz. Anne sonuçta belkide kayınvaliden bişey demez huyunu bilemeyizki hem dese ne olucak ki aile sonuçta kimseyi ilgilendirmez akışına bırak bu kadar ince düşünürsen sonu gelmez
2 buçuk sene önce başkasıyla nişanlıydım ve ayrılmak zorunda kaldım..benim bu derece kayınvalide fobimin olmasının sebebi daha önce yaşadığım kötü olaylar..şimdi kayınvalidem çok çok iyi olsa bile ben ona bi türlü alışamıyorum.. attığım her adımı hesaplar oldum kayınvalide buna bişey der mi şuna karışır mı hep bunları düşünüyorum
Fobini anlıyorum. Fakat illaki bişey konuşucaklar yani bu doğanın kanunu gibiYani bu zamanda kendi anne ve babanda bişeyler diyebilir. Sen sevdiğin insanla arandaki muhabbete bak. Takılma arana gereken seviyeyi koyarsan şimdiden vırt zırt herşeyine karışmaz başında ağrımamış olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?