sizce aileme yakın bir yerde oturmalı mıyım??

morfistan

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2013
2.659
50
358
arkadaşlar nasip olursa mayısta evleneceğim..ben aileme yakın bir yerde oturmak istiyorum fakat gelecekte sorun yaşamaktan korkuyorum..ailemle sık sık görüşmem , sürekli dialog içerisinde olmam kayınvalide tarafını kızdırır mı??laf sokmalara başlar mı??oğluna şikayetlerde bulunup huzurumuzu etkiler mi?? ben karar veremiyorum..:18:

Bence her ikisine de yakın oturma canım. Kızım gel ama tatlı tatlı gel diye bi söz vardır bilirmisin.. Kendimden biliyorum yeni evliyken anne babayı her gün görmek istiyosun, ama bi süre sonra kendi hayatına alışınca anne baba evi sana biraz farklı gelmeye başlıyo. Bakış açıları değişiyo vs.. Kayınvalide konusuna takılma görmek istersen görüşürsün ailenle onlar her konuda zaten laf edicek bişey bulurlar kendilerine

maalesef ki yemek yapma konusunda çok çok acemiyim.. annem yakınımda olursa bana yardımı olur diye düşünüyorum ama bir yandan da korkuyorum..insan sıkıntısını derdini annesiyle daha iyi paylaşır fikriyle böyle bir karar almıştım..

Sen bilirsin canım o zaman ama her gün annen yemeğini yapamaz ki senin. Sen nerede oturmak istiyosan orada otur ozaman

merhaba arkadaşım bence yemek işini hiç takma kafana bende hiç bilmezdim bekarken annemle ablam yapardı ama evlendikden sora kendim internetten en basit yemeklerde dahil bakmaya başladım doğrumu yapıyorum die videoları bile var çoğu sitede o yüzden hiç takma kafana :) oturma meselesindede annene yakın ol ama cok yakında değil tabi ilerde hamile kalınca bebek olunca acil bişe olunca annen kardeşin hemen gelebilir daha içine siniyo anne olunca benden sana tavsiye

Ne cok yakın ne de cok uzak .. ortada bi yerlerde oturmak en iyisi

sen yeni bir aile kuruyorsun.tabiki annenle babanla görüşeceksin.ama bu düşünceler yanlış canım.ailene de onun ailesine de yakın oturma mümkünseönce eşinle bir bütün olmaya çalış.her zaman annenlere gitmek uygun olmaz.kayınvaldemler laf eder mi diye dert etmişsin ama esas önemli olan belki eşinle aranda problem yaratabilir bu durum.tabi ben yazdıklarına bakarak senin neredeyse hergün orada olacağını düşündüm buna bağlı olarak yazdım bunları

bence her iki tarafa da yakın olma..bak bazen kayınvalidelere kızıyoruz evime, eşyalarıma karışıyo diye ama inan kendi annemiz daha çok yapıyor ama bize batmıyor annemiz olduğu için.

morfistan
bir aile olmaya karar veriyorsanız nişanlın ile,
bence bunun gerektirdiği şeylerden biri anne babalardan bağımsız yaşamayı becerebilmek.
yani onlara sevgi olarak bağlı ama artık kendi ailenin sorumluluklarını alabilecek durumda olmalısın

bir akrabam vardı.
kız ile annesi kız evlendikten sonra her gün günde 10 kere arıyordu, ya akşam yemeğine geliyordu ya da kız annesine gidiyordu kocasını alıp.
2 çocuk oldu hala böyle devam ettiler.
ve sonunda bu evliliğin 2 kişilik olduğunu unutan kadından ayrıldı kocası.

yakın oturmak mesele değil de, kendi yuvanızın olduğunun farkına varman gerek ve bu sınırları çizebilmen gerek. (tabi aynısı kocan için de geçerli)

Sen bilirsin canım o zaman ama her gün annen yemeğini yapamaz ki senin. Sen nerede oturmak istiyosan orada otur ozaman

yoo zaten anneme yaptırmayı planlamıyorum sadece yardım almaktan bahsettim ama çok haklısınız huzursuzlukların çıkması yüksek ihtimal..

evet mesele sadece yemek meseleside değil.. tam da dediğiniz gibi çocuk olduğunda bir işim çıktığında ya da hastalık durumlarında annemden daha rahat yardım isterim bunların hepsini düşünerek öyle bir şey istemiştim..sanki en iyisi ortada olmak :18:

yani düşünüyordum ki eşim işteyken canım sıkılınca hemen anneme giderimm ama yanlış bir düşünce sanırım. zaten kayınvalide laf etmeye başlarsa direk eşimle benim huzursuz olmama sebep olur

bence her iki tarafa da yakın olma..bak bazen kayınvalidelere kızıyoruz evime, eşyalarıma karışıyo diye ama inan kendi annemiz daha çok yapıyor ama bize batmıyor annemiz olduğu için.

çok doğru o zamanda erkek huzursuz oluyor..annen neden her şeyimize karışıyor diyor bu yönünü hiç düşünmemiştimm..

Ama şimdiden bunları düşünerek kendini yıpratmamalısın eşin işteyken yine annenize gidersiniz. Anne sonuçta belkide kayınvaliden bişey demez huyunu bilemeyizki hem dese ne olucak ki aile sonuçta kimseyi ilgilendirmez akışına bırak bu kadar ince düşünürsen sonu gelmez

Allah korusun!! Allah kimseye öyle şeyler yaşatmasın kendi sorumluluklarımı tabiki bilirim ama bir çok konuda anneme yakın olduğum için daha rahat hareket edebilirim ve farkında olmadan huzurlukların temelini atmış olabilirim..ayyy çok korktumm en iyisi uzak olmak kesinliklee

2 buçuk sene önce başkasıyla nişanlıydım ve ayrılmak zorunda kaldım..benim bu derece kayınvalide fobimin olmasının sebebi daha önce yaşadığım kötü olaylar..şimdi kayınvalidem çok çok iyi olsa bile ben ona bi türlü alışamıyorum.. attığım her adımı hesaplar oldum kayınvalide buna bişey der mi şuna karışır mı hep bunları düşünüyorum

Fobini anlıyorum. Fakat illaki bişey konuşucaklar yani bu doğanın kanunu gibi Yani bu zamanda kendi anne ve babanda bişeyler diyebilir. Sen sevdiğin insanla arandaki muhabbete bak. Takılma arana gereken seviyeyi koyarsan şimdiden vırt zırt herşeyine karışmaz başında ağrımamış olur.

Evlenince iki taraf ailesine deşit mesafede olunmalı bence. Sen ailenle sık görüşmek isteyebilirsin ama eşin de isteyebilir. Hiç böyle bşr şeye mahal verme canım. En güzeli tatlı gelip tatlı gitmek. Kızın ailesi ile çok içli dışlı olunan evliliklerde aile olma olayı zorlaşıyor bence. Çünkü yuvayı dişi kuş yapar.

Yemek yardımı meselesine gelince internetten aklına gelmeyecek yardımı alırsın canım merak etme. Yuvada huzur ocakta dumanı tüten bir tas çorba ailenin temeli bence.

evet benim ailemin söylediği şeylerde eşime ters gelebilir..o da neden bize karışıyorlar diyebilir..en iyisi ortada olmak ya da ikisinede uzak olmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…