• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce aileme yakın bir yerde oturmalı mıyım??

Evlenince iki taraf ailesine deşit mesafede olunmalı bence. Sen ailenle sık görüşmek isteyebilirsin ama eşin de isteyebilir. Hiç böyle bşr şeye mahal verme canım. En güzeli tatlı gelip tatlı gitmek. Kızın ailesi ile çok içli dışlı olunan evliliklerde aile olma olayı zorlaşıyor bence. Çünkü yuvayı dişi kuş yapar.

Yemek yardımı meselesine gelince internetten aklına gelmeyecek yardımı alırsın canım merak etme. Yuvada huzur ocakta dumanı tüten bir tas çorba ailenin temeli bence.

çok çok haklısınız...bende bu şekilde olan bir kaç evliliğe şahit oldum..iyi tarafı da var kötü tarafı da var..ama sanırım en doğrusu biraz uzak olup ayaklarının üzerinde durmayı kavrayabilme :31:

Yakın otur. Kaynayan ne karışır annene gitmene, ona ne. Sakın böyle şeyler düşünüpte ailenden uzak oturma

Yakın otur. Kaynayan ne karışır annene gitmene, ona ne. Sakın böyle şeyler düşünüpte ailenden uzak oturma

huzursuzluk çıkmayacağını bilsem tabiki annemlere yakın olmak isterim.. öyle kayınvalideler varki karışmak için fırsat kolluyorken benim bu mevzuyla ekmeğine yağ sürmüş olmaktan korkuyorum..

Merhaba,
ben ne kendi aileme nede eşimin ailesine yakın oturuyorum. Ve ciddi anlamda çok pişmanım.
En azından bir tarafa yakın olsaydım. Çalışan bir bayansan ilerde çocuk olma durumlarını da düşünmen lazım..
Kendimi kötü hissetsem kapımı vurup içeri giren kimse olmuyor. Çok yanlız hissediyor..Sitede oturduğumdan orda da komşuluk yok.
İyi düşün derim.

Merhaba,
ben ne kendi aileme nede eşimin ailesine yakın oturuyorum. Ve ciddi anlamda çok pişmanım.
En azından bir tarafa yakın olsaydım. Çalışan bir bayansan ilerde çocuk olma durumlarını da düşünmen lazım..
Kendimi kötü hissetsem kapımı vurup içeri giren kimse olmuyor. Çok yanlız hissediyor..Sitede oturduğumdan orda da komşuluk yok.
İyi düşün derim.

bende bunları düşündüğüm için aileme yakın olmak istiyordum..ileride çocuk olduğunda bana yardımcı olur , hasta olduğumda,canım sıkıldığında sıkıntımı derdimi annemle daha iyi paylaşabilirim diye.. nişanlım bir şey demiyor ama ileride çıkabilecek sorunlardan dolayı tedirgin oluyorum..

Bencede uzak olmalı...Ben 15 a,saat uzaklığa geldim iyikide gelmişim...Yemek hiç bilmiyordum zamanla öğrendim....Anneler bazen kaynanadan daha çok abartıyor...

arkadaşlar nasip olursa mayısta evleneceğim..ben aileme yakın bir yerde oturmak istiyorum fakat gelecekte sorun yaşamaktan korkuyorum..ailemle sık sık görüşmem , sürekli dialog içerisinde olmam kayınvalide tarafını kızdırır mı??laf sokmalara başlar mı??oğluna şikayetlerde bulunup huzurumuzu etkiler mi?? ben karar veremiyorum..:18:

bence kayınvalidenizden çok eşinizi düşünün erkekler bir garipler çok sık görüşürseniz o bile başınıza kakabilir bunu benim ailemlede çok görüşülecek moduna girebilir

Bencede uzak olmalı...Ben 15 a,saat uzaklığa geldim iyikide gelmişim...Yemek hiç bilmiyordum zamanla öğrendim....Anneler bazen kaynanadan daha çok abartıyor...

belki annemin karışması benim gözüme batmaz ama eşim bu durumdan rahatsızlık duyabilir :31: aslında imkanım olsa ne benim ailem yanımda olsun ne de onunki yakın olsun isterim ama öyle bi durum yok hepimiz aynı şehirdeyiz..

belki annemin karışması benim gözüme batmaz ama eşim bu durumdan rahatsızlık duyabilir :31: aslında imkanım olsa ne benim ailem yanımda olsun ne de onunki yakın olsun isterim ama öyle bi durum yok hepimiz aynı şehirdeyiz..

Annenin karışması emin ol seni de rahatsız eder...Bu tarz durumlar çok oluyor...Tam ortada olun ozman en iyisi...

bence kayınvalidenizden çok eşinizi düşünün erkekler bir garipler çok sık görüşürseniz o bile başınıza kakabilir bunu benim ailemlede çok görüşülecek moduna girebilir

bundan da korkuyorum..bu sefer huzursuzluk baş gösterecek.. yakın olmamıza bir şey demiyor ama ara sıra uyarıyor her gün annenlere gitmemizi istemezsin herhalde diyor :34: bende yok canım istemem diyorum ama şu bir gerçek ki eğer yakın olursak kendi ailesinden çok benim ailemle iç içe olacağız :31:

arkadaşlar nasip olursa mayısta evleneceğim..ben aileme yakın bir yerde oturmak istiyorum fakat gelecekte sorun yaşamaktan korkuyorum..ailemle sık sık görüşmem , sürekli dialog içerisinde olmam kayınvalide tarafını kızdırır mı??laf sokmalara başlar mı??oğluna şikayetlerde bulunup huzurumuzu etkiler mi?? ben karar veremiyorum..:18:

Bence kayınvalideden önce eşinin düşüncesi önemli. Sen eşinin ailesi ile yakın oturmak, sürekli görüşmek ister miydin? Sanırım fazlasını istemezdin, sıkılırdın. Eşin de aynı şekilde sıkılabilir.

Evlilik "yuvadan uçmak" olarak tabir edilir, çok da doğrudur. Artık anne-babanın yuvasından uçup kendi yuvanı kurma vakti gelmiş demektir. O yuvanın ihtiyaçları için de anne-babadan sürekli destek beklemek yuvanın sorumluluğunu alamamak demektir. Yemek olsun, diğer ev işleri olsun başta biraz zorlansan da halledilir. Kimse yemek yapmayı bilerek doğmuyor nasılsa :9:

bundan da korkuyorum..bu sefer huzursuzluk baş gösterecek.. yakın olmamıza bir şey demiyor ama ara sıra uyarıyor her gün annenlere gitmemizi istemezsin herhalde diyor :34: bende yok canım istemem diyorum ama şu bir gerçek ki eğer yakın olursak kendi ailesinden çok benim ailemle iç içe olacağız :31:

yakın otursanız bile yapacağınız tek şey bencil davranmamak olaylara objektif bakmak kendinize yapılmasını istemediğiniz hiçbir dayatmayı eşinizede yapmazsanız yakın oturmak sorun olmaz sizde kendinize hakim olun biraz sonuçta evleniyorsunuz sürekli görüşmek istemeyin

Bence kayınvalideden önce eşinin düşüncesi önemli. Sen eşinin ailesi ile yakın oturmak, sürekli görüşmek ister miydin? Sanırım fazlasını istemezdin, sıkılırdın. Eşin de aynı şekilde sıkılabilir.

Evlilik "yuvadan uçmak" olarak tabir edilir, çok da doğrudur. Artık anne-babanın yuvasından uçup kendi yuvanı kurma vakti gelmiş demektir. O yuvanın ihtiyaçları için de anne-babadan sürekli destek beklemek yuvanın sorumluluğunu alamamak demektir. Yemek olsun, diğer ev işleri olsun başta biraz zorlansan da halledilir. Kimse yemek yapmayı bilerek doğmuyor nasılsa :9:

ben bu konuda nişanlımın fikrini de aldım..o da benim için sorun olmaz ama her akşam da ailenle bir arada olamayız dedi..zaten mesele yemek yapamamak değil..tabiki deneme yanılma yöntemiyle bir çok şeyi öğrenirim.. öğrenemesem bile o aç karınlar bir şekilde doyar yani :9: hastalıktı , çoluk çocuk oluncaki desteği kendi ailemden daha iyi alırım diye düşünmüştüm.. ama ne bilim iyi bir fikir değildi sanırım :31:

yakın otursanız bile yapacağınız tek şey bencil davranmamak olaylara objektif bakmak kendinize yapılmasını istemediğiniz hiçbir dayatmayı eşinizede yapmazsanız yakın oturmak sorun olmaz sizde kendinize hakim olun biraz sonuçta evleniyorsunuz sürekli görüşmek istemeyin

ya zaten ilk başlarda aileden yeni ayrılmanın verdiği hüzünle sık sık annemin yanına gitmek isterim sonradan kendi evime,düzenime alışınca belki de evimden çıkmam istemem..

ya zaten ilk başlarda aileden yeni ayrılmanın verdiği hüzünle sık sık annemin yanına gitmek isterim sonradan kendi evime,düzenime alışınca belki de evimden çıkmam istemem..

emin olun öyle oluyor benim eşim bile ailesine yakın oturmamıza rağmen ben en çok kendi evimde rahat ediyorum diye en fazla 2 saat oturur orada biraz zaman geçince insan kendi eşyalarını kendi düzenini arıyor ben evleneli 1,5 yıl oldu annemin evine gidince herşeye yabancı gibi oluyorum

Sadece yemek konusu için annene yakın oturmak istiyorsan gerek yok bence.

İlk evlendiğin zaman eşinin önüne ne koyarsan koy, nasıl yaparsan yap o bal - börek yemiş kadar mutlu oluyor.

Öyle böyle derken yemek yapmayıda öğrenmiş olursun.

Sadece yemek konusu için annene yakın oturmak istiyorsan gerek yok bence.

İlk evlendiğin zaman eşinin önüne ne koyarsan koy, nasıl yaparsan yap o bal - börek yemiş kadar mutlu oluyor.

Öyle böyle derken yemek yapmayıda öğrenmiş olursun.

bu yoruma katiliyorum ne yaparsan yapki ben ilk evlendigimde kendim bile bu ne arkadas dedigim yemekleri esim oooo supermis askim diye yerdi :27:simdi her cesit yemegi yaparim usta oldum cikdi ben uzakda oldugumdan eger turkiyede yasasam yinede yakin oturmazdim ne anneme ne kayinvalideme coluk cocuk yokken iyi cocuk olunca cok karisiyorlar bunu kardesimden biliyorum her iki tarafa yakin oturuyor anneme gitse onlar diyor yok cocuklar onlardan ogrenmis bu kelimeleri obur tarafa gitse annemler diyor ordan ogrenmis birde kardesimden once mudale ediyorlar cocuklara annesi babasi onlarmis gibi tatilde sok oldum :53:annemde olsa babamda olsa benim cocugum yalnis yapiyorsa dogrusunu ben soylemek ben gostermek isterim nitekimde oyle asla istemem cocuklarima baskalarinin karismasini ustelik sen istemesende annene yakin oturursan illaki olacakdir laf sokusturma binlerce ornek gordum

Ben ne kendi aielene ne de eşinin ailesine yakın oturma derim ..kendi ailen bile olsa zamanla tuhaf şeyler oluyor o hayatta yapmaz denilen kişilere o yüzde uzaklık iyidir hem özlerler hem vıcık vıcık olunmaz ben böyle düşünüyorum şuan annemle 40 km kv de ile 5 km var aramda ikisinede dolmuşla ulaşılıyor bence sağlıklı olan bu ha deyince gelinmemeli yani...
hepsini seviyoruz hayatım ama ileride tüm ilişkilerin sağlığı için bu şart

Kvdem ustumde annem yurume yolu ile 10 dk uzagimda....

Bence ikisine de uzak olsun. Esin ve senin icin en sagliklisi bu.

Yemekti cocuktu felandi filandi..... Hepsi yapiliyor hepsi kimseye ihtiyac duymadan hallediliyor.

Kvdem ustumde annem yurume yolu ile 10 dk uzagimda....

Bence ikisine de uzak olsun. Esin ve senin icin en sagliklisi bu.

Yemekti cocuktu felandi filandi..... Hepsi yapiliyor hepsi kimseye ihtiyac duymadan hallediliyor.

Back
X