Sizce anne olmanın bir yaşı var mı?

CuteRabbit

Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2025
121
31
13
23
Kızlar sizinle ufak dertleşmeye ihtiyacım var..

sanırım ben anne olmak istiyorum gerçekten bebek kıyafeti görünce bile içim gidiyor evleneli 2 sene olacak aslında hiç aklımda çocuk konusu yoktu ama şu sıralar farklı hissediyorum çocuklu aileler görünce özenmeye başladım ama bu hayatın da çok zor olduğunu hissediyorum ama bir yandan da diyorum ki hiç denemedik bi anda hamile kalınmaz sanırım diyorum kocam da gerçekten çok istiyor en basitinden yolda çocuk görsün gözlerine öyle hüzün ve merhametli bir bakış yerleşiyor ki özlemle bakıyor ama sorun şu ki benim yaşım daha 23 ve anne olmak için çok erken gibi hissediyorum mesleğimi de elime almadım atanmayı bekliyorum ne yapıcam bilmiyorum fazla kafaya takıyorum bu his nasıl gidecek geçici bir şey mi sizce?

Herkesin hayati yaşam standartları farkli ; ben 14 sene cabaladim anne olmak icin. 19 yasimda evlenmistim. Keske 23 yasimda anne olsaydim. Benimle birlikte büyürdü kızım ama nasip işte. Her yeni evlenenlere tavsiyem oluyosa hemen 1 tane yapın . Ama iste hayat sartlar bu devir herkesin düşüncesi farkli Rabbim gonlunuze gore versin istediginiz zaman hemen nasip etsin isteyen herkese insaAllah.

Yaaa işte bende hiç denemedim belki olmayacak belki beklemek zorunda kalıcam bu ihtimaller de var hiç bilmiyorum sanırım haklısınız

Mesleğe başlamış olsaydınız yapın diyecektim ama bebekten sonra atanma işi imkansız değil belki ama zorlanırsınız. Atanıp yapsanız kafanız rahat olur. Olur mu olmaz konusunda da doktora gidip her şey yolunda mı diye baktırabilirsiniz.

Yaaa işte bende hiç denemedim belki olmayacak belki beklemek zorunda kalıcam bu ihtimaller de var hiç bilmiyorum sanırım haklısınız
Canim benim bi doktora git madem dusunuyorsun hic kadin dogum muayne oldunmu bi hormonlarina baktir yumurtalarina baktir hersey yolundaysa korkmani gerektiren bisey olmaz. Atanmani beklersin. Ama doktor derse ki sende bi durum var o zaman denemeye baslarsin.. bana 19 yasimdaydim bi doktor senin cocugun olmaz deyip tedavi yontemlerini anlatmisti. Hayatimin travmasini yasamistim geldi gecti gitti cok sukur. Atanman var madem bi muayne ol.

Bende 23 yaşındayım bebeğimi kucağıma aldıktan 20 gün sonra 24 olacağım ve bu duygu o kadar guzelki eşim 29 yaşında ve herşeye kendini geç kalmış hissediyor. Hatta bana özeniyor senin yaşında olsaydım diye ama işte bence eşinle konuşmalısın

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

Hiç gitmedim biraz doktor korkum var açıkçası ama her ay düzenli adetimi olurum bu korkumu aşarsam gidip baktırsam içim rahatlar o zaman erteleyebilirdim belki

Yaa bizim yaşımız o zaman tam yerinde ama eşlerimiz bizden büyük olunca sanırım öyle hissediyorlar benim eşim de 30 yaşında o gerçekten çok istiyor ama ben istemiyorum diye düşündüğü için korunuyoruz ben şimdi ona desem hazırım diye dünyalar onun olur hamileyim haberi kadar sevinirdi diye düşünüyorum bir çocuğa bakışında bile garip bir hüzün var keşke benim de çocuğum olsa diye bakıyor acaba ben ona üzüldüğüm için mi istiyorum yoksa gerçekten bende istiyor muyum bu soruyu baya düşünüyorum Tabi gerçi hamilelik duygusunu da tatmak istiyorum

Bizimki sürpriz bir hamilelik oldu evlendikten 1 ay sonra ve çok sevindim tabiki zorlukları var ama kucağımıza aldıktan sonra hepsi geçecek biliyorum bence eşinle konuş onunda fikrini sor ondan sonra bi engeliniz yok

Hiç gitmedim biraz doktor korkum var açıkçası ama her ay düzenli adetimi olurum bu korkumu aşarsam gidip baktırsam içim rahatlar o zaman erteleyebilirdim belki
Bence rahatlaman icin gitmelisin korkma korkma kan testi yapip muayne edicek sadece.. hatta ozele gitme devlete git. Ozeller para icin deşiyo herseyi

Bizimki sürpriz bir hamilelik oldu evlendikten 1 ay sonra ve çok sevindim tabiki zorlukları var ama kucağımıza aldıktan sonra hepsi geçecek biliyorum bence eşinle konuş onunda fikrini sor ondan sonra bi engeliniz yok
ne güzel Rabbim yolunu bahtını açık etsin yavrunuzun Gerçekten ciddi bir şekilde eşime soracağım artık sjsjsjs teşekkür ederim tavsiyen için

24 yaşındayım 9 aylık evliyim eşim 27 yaşında evlilik öncesi eşimle 7 sene sevgililik dönemimiz oldu bazen bende diyorum bi çocuğum olsa erken diyede bazen istemiyorum bence yaştan çok şartlarda önemli bebek hem maddi hem manevi yoran birşey bilemedim ki kendim bile karar verememişken sana birşey demek mantıklı gelmedi bana

Hemen hemen durumlarımız benziyor gerçekten çocuğumun babası olur diyebiliyorum hiçbir güven sorunumuz yok ama ciddi bi sorumluluk her şey nasipte saklı gerçi ha deyince de olmuyor

Ben sizden on yaş büyüğüm, meslek konusunda kaygınızı anlıyorum ama ben de her gün keşke daha önceden olsaymış diyorum :)

24 yaşımda hamile kaldım 25imde doğuracağım hayırlısıyla. Anne olmanın tabi ki de yaşı yok fakat hormonlarımızın yaşı var. Ve bence genç anne olmak hem sabır hem enerji açısından daha mantıklı. Fakat atanma bekliyorsanız bilemiyorum. Hem kendiniz hem bebeğiniz için işinize biraz ara vermeniz gerekir. Daha doğurmadan 2 yıl işime dönmeyi düşünmüyorum. Yeterli bakımı ve ilgiyi kendim vermek istiyorum bebeğime

Bende 22 yaşındayım hamileyim bazen arkadaşlarımı gördükçe erken miydi acaba diye düşünmüyor değilim

23.bucukta evlendim 24 bucukta dogurdum. Bucuklar onemli
Neyse , hep genc anne olmak isterdim oldum ,bu acidan mutluyum. Ama kpss ye hazirlaniyordum, daha bir suru sey hayal ediyordum. Hicbirini yapamadim. Isteyenler yapiyor tabi ama ben kendimi de zorlamadim.
Hamileligim zor gecti, sonra 2 sene emzirmesi, aglamasi derken , hep calismak istedim ama calisamadim. Calissam, bakiciya vericem degmeyek diye dusunmustum ,o zamanlar.

Neyse simdi ki aklimla, gezer tozar, calisir 30larimda dusunurdum.
olmama ihtimali de var. Beni de bu ihtimal , erken dusunmeye sevketmisti.cunku abiminlerin sebepsiz yere cocugu olmuyordu. Neyse sonra oldu
Sonuc ,en azindan muayneni ol ve atan oyle dusun bence.
Hala calismayi cok istiyorum. Suan kendimce ugraslarim var. Cok sukur maddi ,olarak da ailemden gelirim var. Ama yine de ,sartlari guzel olan bir calisma ,iyidir

Ben 22 yaşımda evlendim 28imde doğuruyorum sonra 29 oluyorum yine de erken miydi diyorum. Ömrünü bebekle mi çürüteceksin 22 yaşında biri bebek değil iş güç düşünmeli. Bebekler küçük sevimli canavarlar öyle iki seveyim bir öpeyim değil en basiti gece 2 saatte bir uyanıp emecek. Etrafında kaç kişi doğum sonrası hala fit? Niye böyle bi sorumluluk alasın ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…