• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce aşk evliliği mi yoksa mantık evliliği mi ?

sa_re

Günlerimiz hasret oldu..
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2012
595
543
323
Meraba kızlar bu sorunun cevabını hep merak etmişimdir. Çevremdekiler genellikle mantık evliliği yapıyorlar. Ama ben aşk evliliğinden yanayım. Insanın aşık olduğu biriyle evlenmesi paha biçilemez bir duygu olsa gerek yani ben öyle düşünüyorum ve sizinde yorumlarımızı merak ediyorum. Sizce aşk mı yoksa mantık mı?

Son düzenleme:
Meraba kızlar bu sorunun cevabını hep merak etmişimdir. Çevremdekiler genellikle mantık evliliği yapıyorlar. Ama ben aşk evliliğinden yanayım. Insanın aşık olduğu biriyle evlenmesi paha biçilemez bir duygu olsa gerek yani ben öyle düşünüyorum ve sizinde yorumlarımızı merak ediyorum. Sizce aşk mı yoksa mantık mı?

bence ask evlılıgı mantık evlılıgı sadece esırlık .... sevmedgın brıne esır olmak ama kalbın carpacaksa 3 gunde ömrun olacagnı bılsen ask evlılıgı yap cnku bazen mantgın sana o 3 gnun mutlulugnu veremez......

bence gördüğünde mutlu olmadığın heycanlanmadığın biriyle evlilik yapılmaz çünkü 2 günlük bişe değil..ama aynı zamnda durumlar koşullar da uygun olmalıki sonradan böyle mantıkla duygular arasında kalmayasın...ama mesela önce görücü usulü olupta sonradan içi ısınıp çok sevenlerde oluyo benm gibi..sevgi olmazsa ömür geçmezz

Son düzenleme:
sevgi gibi mantıkta lazım bence..
ikiside olmalı ama hangisi ağır basmalı diye sorarsan o zamanda aşk derim
insan sevdiğine katlanıyor çünkü
mantığına yatan birinin her kaprisini her zorluğunu çekmek zor gelir ileride diye düşünüyorum

bence gördüğünde mutlu olmadığın heycanlanmadığın biriyle evlilik yapılmaz çünkü 2 günlük bişe değil..ama aynı zamnda durumlar koşullar da uygun olmalıki sonradan böyle mantıkla duygular arasında kalmayasın...ama mesela önce görücü usulü olupta sonradan içi ısınıp çok sevenlerde oluyo benm gibi..sevgi olmazsa ömür geçmezz

çok doğru sevgi olmadan ömür geçmiyor

sevgi gibi mantıkta lazım bence..
ikiside olmalı ama hangisi ağır basmalı diye sorarsan o zamanda aşk derim
insan sevdiğine katlanıyor çünkü
mantığına yatan birinin her kaprisini her zorluğunu çekmek zor gelir ileride diye düşünüyorum

aynen insan sevmediği birine katlanamaz

Sevmediğin bir adamla bir ömür boyu aynı yatağı paylaşmanın neresi mantıklı ki buna mantık evliliği deniyor ben bunu çözemedim mesela.

Sevmediğin bir adamla bir ömür boyu aynı yatağı paylaşmanın neresi mantıklı ki buna mantık evliliği deniyor ben bunu çözemedim mesela.

evet ya bende öyle düşünüyorum

Ikiside olmali...
AsIk olup, mantigima sigmayan bi adamlada evlenmezdim
Mantigima sigip, asik olmadigimlada...

Iyi bir evlilik icin hem ask olmali hem mantik...

Ikiside olmali...
AsIk olup, mantigima sigmayan bi adamlada evlenmezdim
Mantigima sigip, asik olmadigimlada...

Iyi bir evlilik icin hem ask olmali hem mantik...

evet ama öyle biriyle karşılaşmak zor galiba :)

benim takıldığım nokta da.. sanki aşk evliliği yaptığın an ilişki mantıksız saçma sapan bir yere doğru gidiyoda diğerinin adı bu yuzden "mantık evliliği" oluyo... hiç ilgisi yok aslında, sevgi varsa bi evlilikte insanların hataya tahammül gücüde sabrı da çabası da daha fazla oluyo.,yeri geliyo tartışmanın adabını da,kucuk seyleri es gecmeyide o mantıksız zannedilen "aşk evliliği" sayesinde öğreniyosun.. çünkü sevgi HERŞEYİ DEĞİL ama ÇOK ŞEYİ çözmeye yetebiliyo:34:

Adam dediğin; hem kalbine hem beynine hitap edecek..
Kuru kuru sevgi yetmez, evet.. Sadece mantığın da yetmediği gibi...

Bence birbirinize uyuyorsanız mantık olarak, zamanla sevgi ve aşkta oluyor.

bencede her ikisi olmalı sırf mantıklı diye kimse evlenmiyorki zaten görüyor beğeniyor hoşuna giderse içi ısınırsa evleniyor.ama sırf aşık oldum diye gerisine bakmadan evlenilirse ozaman işte sorun bence.evlendikten sonra aşk değilde sevgi saygı önemli tabi kültür farkı maddiyat iş güç tahsil bunlarında göz ardı edilmemesi lazım.

bencede her ikisi olmalı sırf mantıklı diye kimse evlenmiyorki zaten görüyor beğeniyor hoşuna giderse içi ısınırsa evleniyor.ama sırf aşık oldum diye gerisine bakmadan evlenilirse ozaman işte sorun bence.evlendikten sonra aşk değilde sevgi saygı önemli tabi kültür farkı maddiyat iş güç tahsil bunlarında göz ardı edilmemesi lazım.

çok doğru geçende bir yazıda okudum kadın aşık olduğu sorumsuz biriyle evlendiği için o kadar pişmanki kelimelere sığdıramıyordu.sanırım aşk ve mantık arkadaşlarında dediği gibi bir arada olmalı. Ama öyle biri çıkar mı bilemiyorum

Mantık, çünkü aşk gerçekten çok kısa ömürlü ve aşk bittiğinde bir hüsran yaşamak istemem.. ama mantığına uyuyorsa, insan zamanla bile sevip bağlanabilir karşısındakine.. uzun ömürlü evliliğin sırrı anlaşmak diyorum.

Mantık, çünkü aşk gerçekten çok kısa ömürlü ve aşk bittiğinde bir hüsran yaşamak istemem.. ama mantığına uyuyorsa, insan zamanla bile sevip bağlanabilir karşısındakine.. uzun ömürlü evliliğin sırrı anlaşmak diyorum.

teşekkür ederim yorumlarınız için. Evet kızlar devam edelim

Back
X