Sizce aşk evlilik için yeterlimi?

Fadike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2010
427
5
96
Diğer
Burda her gün bir sürü konu açılıyor , çoğu evlilikle ilgili sorunlar.. Neye göre karar vereceğiz? Evlenme kararın dan önce nelere dikkat etmeliyiz ? Deneyimli arkadaşların yorumlarını bekliyoruz..

Filmlerden ziyade olumlu ya da olumsuz yaşanmış örneklerden yola çıkılsa daha faydalı olur..

aşk evlilik için yetse idi topikte bu köşe olmazdı. herkes dertli eşinden niye. aşk yetmiyoda ondan. mantık uyum anlayış iletişim kültür say say bitmez çok şey lazım evlilik için

Tek başına aşk yetmiyormuş evli değilim ama bugüne kadar çevremden gördüklerim duyduklarım, burda okuduklarımdan bunu anladım. En başta tabiki de aşk lazım kendimize ev arkadaşı seçmiyoruz sonuçta kanka olarak ama bunun yanında en önemlisi çiftlerin birbirleriyle ve aileleriyle olan uyumu. Kültür çok önemli bir faktör farklı kültürde yetişmiş iki insan bir araya gelince kim ne derse desin aileler de bir araya gelmek zorunda kalıyor ve çok farklı kültürler bir araya gelince genelde kültür kaynaşmasından çok çatışma çıkıyor. Mümkün olduğunca hayata bakış açıları, eğitim ve kültür seviyelerinin ve hatta ekonomik seviyelerinini bile birbirlerine uyumlu olması gerekiyor. İki aile arasında uçurum olunca pek hoş sonuçlar doğmuyor o evlilikte hatta nişanlılık süresinde başlıyor sorunlar.

ask tekbasina yetermi tabiki yetmez aileler kultur saygi sevgi guven iyi huy kulturlerin uyusmasi hersey evlilikte cok onemli sadece asiksiniz ve evlendiniz anlasamiyorsunuz bile ayni evde birbirinizi yersiniz ask biter oylece kalirsiniz evlilikte hersey olacak askta guvende anlasma ozellikle kultur uyumu ayni pencereden bakmalisiniz hayata zit kutuplar derlerya bence yalniz zitliklar zamanla evliligi yikiyor

aşk yetmiyor iki kişinin hayata bakışının benzer olması uyumlu olmaları kafa yapılarının uyuşması da evlilikte çok önemli.aynı zamanda ailelerde önemli çünkü iki ailenin çok zıt kutuplarda olması da evliliği zorlaştırabilir

inan bana aşk yeterli olmuyor bende aşık olarak evlendim eşimle birbirimizi çok seivyorduk ancak evlendiğinde zamanla o bekr aşık olduğun adam gidiyor değişiyor bi nebzede olsun öncelikle sana olan saygısına bak sane verdiği değere bak yoksa sonu kötü olabiliyor. benim şimdi öyle en azından zaten çok kötü durumdayım adlı başlıktaki paylaşımı okusan anlarsın ne demek istediğimi ama evlilik nasip işidir kaderinde kim varsa odur bi bakıma

Yapılan bir yoruma ''buradan değil şuradan hareket edelim'' şeklinde sınırlama getirmişsiniz.: (Film Örneği)

Bu yorumunuz hoş bir hareket değil..
Arkadaş orada emek olmadan aşk tek başına yeterli değil demek istemiş bana göre.Güzel yorum.

...

Hayır yeterli değil aşk.

İletişim problemi olmayacak, kültür farkları arasında uçurum olmayacak, aileden görmüş olduğu bir kadın değeri olacak zihninde, aslan oğlum ya da sus kızım diye büyütülmemiş biri olacak, sorumluluk sahibi, çalışkan, kibar, küfür etmeyen,saygının gerçek anlamını bilen, sahiplenmeyi bilen, kişiliğini oluşturmuş biri olmalı. Fedakarlıklara karşı nankör olmayacak, vicdanlı olacak.

Bunlardan biri birle eksikse o evlilik eksik oluyor ya da zaman alıyor kurabilmek için yuvayı..

Birde Kişisel düşünce : İslamiyete verdiği önem ve hayatına geçirmesi..

Şimdi herkes diyecek ''ooo nerede bu kadar özelliği barındıran'' ; çok var..

İnsanlar aşkı bulduğunda herşeyle başederim diye gözardı ediyorlar çoğu zaman eksiklikleri.Takii evlenip zaman geçince '' ah '' deniliyor.

Koca bir hayat aşka feda edilmeden önce çok ama çok düşünülmeli.

Aşk baki kalsaydı deliler gibi aşık olduk deyip, bir düşman gibi olmazdılar sonradan evlenenler..

Son düzenleme:
kesinlikle yeterli değil..

saygı ( en önemlisi bence)
anlaşmak
öncelikle arkadaş olmak
ortak bir şeyleri paylaşmak
ailelerin anlaşması

bunlar olmadan evlilik olmaz bence.

şahsi sıralamam şöyle: saygı, sevgi, sadakat ve sorumluluk ben buna 4S diyorum, görüldüğü üzere içinde aşk yok, sevgi kelime olarak bile daha naif ve zarif, aşk yıkıcı yorucu, ama hepimiz bi kere yaşamışızdır bunu

Aşk hiç bişeye yeterli değil. Hatta insan aşıkken evlenmemeli. Aşk bi süre sonra sevgiye dönüşür işte o zaman evlenilmeli. Çünkü aşık olduğun zaman karşındaki insanın ne bi hatasını görürsün ne de çirkin davranışlarını. Gözlerin kör olmuşken evlenirsen gözlerini evlenince çok güzel açarlar.. Gerek ailesi gerek eşin.
Eğer biri evlenmek istiyorsa önce ailesiyle uyumuna bakmalı eşinden önce. Ben buna inanıyorum.

bi arkadaşın dediği gibi islami duygularla büyümüş ya da enzaından manevi değerlere önem veren, vicdan sahibi bi insanla bu iş yürür ancak . aslında aşk olmazsa olmaz o insanı tutkuyla sevebilmelisin ama bi insan kimi seveceğini iyi bilmeli. mantıklı düşünebilmeli.. sen gelip geçici heveslerle birini seversen mantığı bırakmış olursun.. mutsuz evliliklerin en büyük nedeni özellikle kadınlar ne istediğini bilmiyor.. evlilik nedir erkek nedir bilmiyor öylesine evleniyorlar..sonrası malum...

Kesinlikle "sadece aşk" yetmez. Çünkü aşk aslında öyle içimizde durup duran gökten zembille inmiş birşey değildir, beslenmesi büyütülmesi gereken birşeydir. Bu nasıl olur? Paylaşmakla, birlikte bir gelecek kurmak için savaşmakla, bol bol iletişimle, bol bol duygu ve düşünce alışverişi ile, saygı duymakla, saygı görmekle ve saygı göstermekle, ortak değerlere inanıp ya da bu mümkün değilse bile birbirinin değerlerine karşı ortak bir tutumla kabul göstermekle, sevmekle, okşamakla, dinlemekle, konuşmakla, yan yana yürümekle, omuz omuza ayakta kalmakla.....
Yoksa ben sana çok aşığım, gel velenelim, aşk nasılsa bizi korur demek mirasa konup hazır yemekten farksızdır.

evli biri olarak söylüyorum ki evlilikte sevgi şart. önce aşk tabiki, zamanla o aşk yerini sevgiye bırakıyor. ama gerçekten seviyorsan bir hareketiyle tekrar aşık oluyorsun...

dünyanın en iyi iki insanı da olsanız evlilik çok zor bir şey. insan yeri geliyor annesiyle tartışıyor. aynı evde ister istemez anlaşmazlık olailiyor. 3. şahıslar illaki konuşuyor... bunların üstesinden gelmenin tek yolu sevgidir. seviyorsan çekersin. çok zengindir, çok yakışıklıdır.... ama sevmiyorsan ufacık kusurları bile gözüne batar.

sevgi harici bir sebeple yapılan evliliklere karşıyım. yaşım geldi, iyi biri, statülerimiz uyuyor, yakıştırıyolarlar, zengin, ailesi beni seviyor..... gibi sebepler ile evlilik olmaz. bunlar da tabiki önemli. ama önce sevgi.

3.5 sene flört ederek evlenen biri olarak, ister 5ay içinde evlen ister 5 sene... insanlar aynı eve girmeden neyin ne olduğunu anlayamıyor. ama Allah korusun bir anlaşmazlık olduğunda da "ne diye tanımadan evlendim" demek ayrı "o kadar sene tanıdım, görüştüm, ailemin fikrini aldım demek ki kısmet böyleymiş" demek başka.

bugün bir tartışma anında siz eşinize ya da eşiniz size kötü bir söz edebilirsiniz. insanız... başka sıkıntılarımız da oluyor ve en kötü hallerimizi gene evimizdeki insan görüyor... ama sevgi var ise eşiniz de iyi niyetini dile getiriyorsa saygı aşılmadıysa herşey unutulabilir. 20sene tartışmadan bir evlilik olduğuna inanmıyorum varsa da inanılmaz sıkıcıdır. evlilikte her zaman karşılıklı sevgiyi alevlendirmek gerekir. özellikle de erkeğin sevmesi çok önemli. kadınlar bir takım şeylerden fedakarlık yapıp çekebiliyolar ama dünyanın en iyi erkeği de olsa sevmiyorsa tahammülü de olmuyor.

Teşekkür ederim demek istediğimi güzel bir şekilde açıkladığın için...
Keşke konu sahibi yoruma film işte gözüyle bakmasaydı...
Derin düşünmek lazım işte

ben bu yorumu beğendim yeterince açıklayıcı evet koca bir hayat aşka feda edilmemelidir ,aşk geçici bazende aşktan sevgi doğmuyor nefretle biten evlilikler çnğunlukta

DAyımın eşi 40 yaşında 17 yıllık evliler.Geçen arabada oldu bu muhabbet ve yengem şu anki aklım olsa mantık evliliği yapardım aşk çok yıpranıyor dedi.
Bende öyle düşünüyorum hayatımdaki insanı seviyorum elbet ama onun için ölüp bitmiyorum.Ölüp bitenlere de hayret ediyorum.Onunla birlikte olmamdaki asıl neden beni çok sevmesi,mutlu edebilmesi,üzmemesi ve çok saygı göstermesi.Sevip acı çekmektense sevilip mutlu olmayı seviyorum.
Ve Allah'a şükür ki hiç çok üzüldüğümü gözyaşları döktüğümü hatırlamıyorum.Önemli olan mutlu olmak sevilip sayılmak gerisi hikaye.Aşk bitiyor illaki geriye acısı kalıyor.
He her ikisini istiyorum diyorsan da çok zor,milyonda bir çıkar karşına o da çok şanslıysan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…