Sizce aşk evlilik için yeterlimi?

ask varken kör oluyosun herseyı grmezden gelıyosun ama kı ask bırgun cıkıp gıdınce ozaman anlıosun neypmısım ben dıosun.cırılcıplak kalıyomus gıbı ouyosun hersey gozune batıyo alttan almıosun falan fılan....... bu ble orneklerle gder gderr gıderrrr... oyuzden sunlara dıkkat edılmelı kesınlıkle şıddete karsıolmalı anlayıslı olmalı artık evlenırken bunlara dkkat edılıp evlenılmelı....

Yapılan bir yoruma ''buradan değil şuradan hareket edelim'' şeklinde sınırlama getirmişsiniz.: (Film Örneği)

Bu yorumunuz hoş bir hareket değil..
Arkadaş orada emek olmadan aşk tek başına yeterli değil demek istemiş bana göre.Güzel yorum.

...

Hayır yeterli değil aşk.

İletişim problemi olmayacak, kültür farkları arasında uçurum olmayacak, aileden görmüş olduğu bir kadın değeri olacak zihninde, aslan oğlum ya da sus kızım diye büyütülmemiş biri olacak, sorumluluk sahibi, çalışkan, kibar, küfür etmeyen,saygının gerçek anlamını bilen, sahiplenmeyi bilen, kişiliğini oluşturmuş biri olmalı. Fedakarlıklara karşı nankör olmayacak, vicdanlı olacak.

Bunlardan biri birle eksikse o evlilik eksik oluyor ya da zaman alıyor kurabilmek için yuvayı..

Birde Kişisel düşünce : İslamiyete verdiği önem ve hayatına geçirmesi..

Şimdi herkes diyecek ''ooo nerede bu kadar özelliği barındıran'' ; çok var..

İnsanlar aşkı bulduğunda herşeyle başederim diye gözardı ediyorlar çoğu zaman eksiklikleri.Takii evlenip zaman geçince '' ah '' deniliyor.

Koca bir hayat aşka feda edilmeden önce çok ama çok düşünülmeli.

Aşk baki kalsaydı deliler gibi aşık olduk deyip, bir düşman gibi olmazdılar sonradan evlenenler..

Ben fikrimi söyledim üslubumda gayet hoş , ama alınıyorsanız da bu sizin algınız yapacak bir şey yok.. Kendimizden çevremizden yaşanmışlıklardan bahsedelim demek istedim.. Daha gerçek ve sıcak olur bence, hala aynı fikirdeyim..

Ben fikrimi söyledim üslubumda gayet hoş , ama alınıyorsanız da bu sizin algınız yapacak bir şey yok.. Kendimizden çevremizden yaşanmışlıklardan bahsedelim demek istedim.. Daha gerçek ve sıcak olur bence, hala aynı fikirdeyim..

Zaten filmlerin bir çoğu da yaşanmışlıklardan yola çıkılarak yapılmıştır.
Ama madem ki siz öyle 'buyurdunuz' yazayım açık açık anlamanız açısından:
'Sevgi neydi sevgi emekti.'
Emek olmadan hissedilen duygular anlıktır geçicidir hevestir. Yeterli olmaz.
Umarım artık anlamışsınızdır. :3:

Aşk evlilik için yeterli değil ve hatta gerekli de değil. Aşk insanın gözünü kör eder çünkü görmen gerekenleri göremezsin. Evleneceğin kişi saygılı, dürüst, güvenilir, sorumluluk sahibi biriyse, beraberken konuşacak birşeyler bulabiliyorsanız, iyi arkadaşsanız, benzer şeylerden hoşlanıyorsanız, kültür farkı yoksa zaten seversin ve mutlu olursun. Bir de bence evleneceğiniz kişinin bir kız kardeşi ya da ablası olmalı. Kadınları tanımalı, nelerden hoşlanacağımızı, nelere kızacağımızı, üzüleceğimizi bilmeli.

Zaten filmlerin bir çoğu da yaşanmışlıklardan yola çıkılarak yapılmıştır.
Ama madem ki siz öyle 'buyurdunuz' yazayım açık açık anlamanız açısından:
'Sevgi neydi sevgi emekti.'
Emek olmadan hissedilen duygular anlıktır geçicidir hevestir. Yeterli olmaz.
Umarım artık anlamışsınızdır. :3:

Ben kimseye bir şey buyurmadım , lütfen daha sağduyulu yorumlar yapın...

Karsılıklı deger görmek her açıdan yeterli bence deger gördükçe sevginiz askınız dahada artar bunu ayrıca birseye baglamamak gerekir mutlu bir evliliğin olması için ask para saygı hepsi olmalı bunların biri olmadımı çekilmez .....
Ama bunların üçü biraraya malasef gelemiyorrrr

bence sırf aşıgım diye biriyle evlenilmemeli.
her yönünü düşünmeli oturması kalması
insan ilişkileri arkadaşları hepsi degerlendirilmeli
en önemliside ailesi.
iyi düşünülmeli.

başlığı açan arkadaşım madem ki gerçek hayattan örnekler istiyorsun aradığın şey burnunun dibinde diyeyim sana..

bir derdim var köşesinde eşi ve eşinin ailesi linkini tıkla..orada 'eşimle birbirimizi çok severek evlendik ama..' ile başlayan sürüsüne bereket hikayeler var.

bence kesinlikle sadece aşık olmak yetmez yani hem mantık hem aşk olmalı %50 2sininde payı olmalı körü körüne aşk karın doyurmazzzzz :))

Sadece aşk olmuyor sadece mantık olmuyor , mantık evliliği yapan arkadaşlarım da çok mutlu sayılmaz, ama ikisi bir ara da da çok zor..

Bence aşk olsun da varsın mantık olmasın.Eşimle birbirimizi çok seviyoruz .Ben ona aşığım ama o değil. Eksikliğini çok görüyorum.O herşeye mantıken yaklaşıyor .Şimdi benim aşkımda köreldikçe bende onun gibi oldum böyle daha sıradan ama mutlu bi evlilik yaşıyoruz .Öyle garip bi durumdayım yani

Back
X