Sizce ayrilik sebebi mi?

YaNuBa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2020
49
11
3
37
Arkadaşlar, ben geçen sene kasımda sözlendim. İsteme ve nişan aynı gün oldu ve sözlümün ailesi bağa kalabalık geldi. Benim ailem bunu önceden biliyordu ve onayladılar. Sözlümün yeğenleri 12-20 yaş aralarında kardeş gibi büyüdüler onun için yanımızda olmalarını istediler. Bence gayet doğal. Sonuçta sözlümün ailesi misafir olduğu için onlara yer vermek zorundayız. Yeterli oturacak yer olmayınca benim ailem ayakta kaldı. O akşam ne oldu bilmiyorum ama bana sanki benim ailem onlardan kaçıyor gibi geldi ve aklıma bile gelmedi onlara kalkın ailem oturacak demek. Benim ailem şimdi bunlar yer vermedi aileler çok farklı bunlar köyden yeni gelmiş gibiler falan filan istemiyorlar. Sözün ertesi günü annem söylenmeye başladı. Sen ayrıl o zaman dedim. Dayıma mesaj attırmış annem lütfen anlayın bu iş olmaz hakkınızı helal edin diye. Bunlar annemi aradılar açmadı kapımıza dayandılar ben yoktum o akşam. Sözlüm “onlar benim ailem tabi ki oturacaklar demiş” annem bundan sonra baya soğudu sözlümden.

Sizce bu gerçekten ayrılık sebebi mi?

Almanya’da yetiştim annem kardeşim ve üvey babam dışında kimsemiz yok. Bu konularda fazla bilgim yok.

Lütfen yardımcı olun. Çok çaresizim :(

Misafirler otururur tabi. Sizin aileniz çok kabaymış köyden yeni gelmiş ne demek? Hem gelsinler bizim köyümüzdeki lüksü görsünler demek istiyorum.
Bunları bir kenara bırakırsak sözlünüzün annenizle hiç bir koşlda münakaşaya girmemesi lazım. Ayrıca da ayrılınacaksa anne neden haber yolluyor. Siz başladınız siz bitirin.
Hem bence sevmiyor da olabilirsiniz. Ayrılmak için fikire ihtiyaç duyduğunuz için diyorum.

Kalabalik gelicegini biliyomussunuz sandalye ayarlamak cokmu zordu sizin hataniz basta bu olmus ayrica misafirin ayakta durmasi sacma olurdu tabiki ama anne babaninda ayakta kalmasi sacma olmus sonrasinda ayibin buyugunu anneniz yapmis sizi adam yerine koymayip karsi tarafla muhattap olmasi falan sacmaliklar ust uste

Size geliyorlar ve aileniz onlar ayakta kalsın biz mi oturalım düşüncesindelerdi ???? Kusura bakmayın ama çok ayıp

Arkadaşlar, ben geçen sene kasımda sözlendim. İsteme ve nişan aynı gün oldu ve sözlümün ailesi bağa kalabalık geldi. Benim ailem bunu önceden biliyordu ve onayladılar. Sözlümün yeğenleri 12-20 yaş aralarında kardeş gibi büyüdüler onun için yanımızda olmalarını istediler. Bence gayet doğal. Sonuçta sözlümün ailesi misafir olduğu için onlara yer vermek zorundayız. Yeterli oturacak yer olmayınca benim ailem ayakta kaldı. O akşam ne oldu bilmiyorum ama bana sanki benim ailem onlardan kaçıyor gibi geldi ve aklıma bile gelmedi onlara kalkın ailem oturacak demek. Benim ailem şimdi bunlar yer vermedi aileler çok farklı bunlar köyden yeni gelmiş gibiler falan filan istemiyorlar. Sözün ertesi günü annem söylenmeye başladı. Sen ayrıl o zaman dedim. Dayıma mesaj attırmış annem lütfen anlayın bu iş olmaz hakkınızı helal edin diye. Bunlar annemi aradılar açmadı kapımıza dayandılar ben yoktum o akşam. Sözlüm “onlar benim ailem tabi ki oturacaklar demiş” annem bundan sonra baya soğudu sözlümden.

Sizce bu gerçekten ayrılık sebebi mi?

Almanya’da yetiştim annem kardeşim ve üvey babam dışında kimsemiz yok. Bu konularda fazla bilgim yok.

Lütfen yardımcı olun. Çok çaresizim :KK43:
Nişanlınızın sözü dank etmedi mi sizde?

Onlar onu ailesi diye kıymetli ise senin ailende sana kıymetli

Görgüsüz insanlarla uğraşmak istemiyorsanız vazgeçin

Oturanlar 12 20 yas arasi ergenlerse bir garip ayrica kalabalik geleceklerini de biliyormussunuz neden ona uygun bir duzen ayarlamadiniz ki

Konuda o kadar cok sacma sey var ki. Birincisi alti ustu isteme ve yuzuk takilmiş buyuk nişan bile degil butun yegenleri akrabalari toplayip getirmenin anlami yokmuş evde yer yokken.

Ha madem kavul ettiniz gelecek kişi sayisindan haberiniz var bir sekilde ek sandalye, koltuk vs ayarlamaniz lazimdi. Misafir olan onlar, onlar mi ayakta durup sizinkiler oturacakti bide???

Ailenin tavirlari yanlış, o kadar insani agirlayamayacaksaniz bunu konuşsaydiniz oncesinde.

Sadece oturma mevzusunu bu?yer yok diye mi ayrılmanız gerekti yoksa aileyi mi begenmediler biraz daha acın konuyu
Simdiden yazma tarzim icin özür dilerim. Almanyadan yaziyorum. Sorumu önceden telefondan hazirlamistim :)

4,5 senedir beraberiz annem ilk tanistiginda begenmemisti (zaten hangi anne begenir ki) ayrildik önce ama uzun sürmedi. 4 sene sonra artik üvey babam yeter bu cocuklar seviyorlar birbirlerini dedi ve aileler tanisti. evet dile getirdiler ailelerin farkli olusunu ama takmadilar benim icin. ben zaten takmam. ister salvar giysin ister en lüks marka, yeter ki insan olsun. her neyse aileler tanisti sözlümün annesi benim aileme sordu talebiniz var mi adetiniz nedir. annem biz bir sey istemiyoruz gözümüz takimaki falanda degil. annem hatta hep benin gaza getidir iste kizim sen okulu bitirene Kadar biz destek oluruz size takmayin fazla ev masraflarina girmeyim falan filan. ben hep sustum inanamadim mutluluguma. sözlümün annesi benim anneme Telefon acti ve dedi biz istemeye/söze 30 kisi gelecegiz bir sakincasi var mi annem yok ne güzel daha kalabalik oluruz falan dedi. iste geldiler her birinin elinde bir hediye bir eksik yoktu. dayim ve esi bir Saat geciktiler özür bile demeden hep uzakta kaldilar annem de öyle. her neyse diye olaylari biliyorsunuz. annem bana ayril deyince bende o Kadar istiyorsan kendin bitir dedim. dayima mesaj attirmis onlara (esas saygisizlik bu bence) bu is bitti lütfen anlayis gösterin falan filan. annesi iki kez benim annemi aramis ama annem cevap vermemis bunlar kapiya dayandilar (ben yoktum o aksam) annem diyor ki bir özür bile dememisler iste onlar bizim ailemiz oturacaklar. annesi söz gününde cay servisi istedi diye cirkef yilan kadin oldu. annem bunlara konu para degil biz de battik babam fabrikatördü falan dedi (ne alaka?!) babasi da gidin kizinizi fabrikatöre verin o zaman demis. durum böyle yani.

Oturanlar 12 20 yas arasi ergenlerse bir garip ayrica kalabalik geleceklerini de biliyormussunuz neden ona uygun bir duzen ayarlamadiniz ki
ya dayim demisti ama ben evde hatira olsun diye böyle istedim ama sunu da demem lazim anneme hep danistim ben böyle seyleri fayzla bilmem türk cevrem yok Burda sözlüm disinda =/ ama evet haklisiniz hata bende

Konuda o kadar cok sacma sey var ki. Birincisi alti ustu isteme ve yuzuk takilmiş nişan bile degil butun yegenleri akrabalari toplayip getirmenin anlami yokmuş evde yer yokken.

Ha madem kavul ettiniz gelecek kişi sayisindan haberiniz var bir sekilde ek sandalye, koltuk vs ayarlamaniz lazimdi. Misafir olan onlar, onlar mi ayakta durup sizinkiler oturacakti bide???

Ailenin tavirlari yanlış, o kadar insani agirlayamayacaksaniz bunu konuşsaydiniz oncesinde.
konusamadim ki ailemle ne Zaman bir sey sorsam kavga cikardilar. ben acemiyim ney nasil yapilir. ben söyledim onlara bakin bu Kücük nisan olacak kir dügünü istedigim icin yazin tekrar sembolik olarak bizim bahcede yüzükler takilacakti. bunu kac defa dedim yani aslinda nisan sayilir. ve tabiki daha Kücük sayida gelinebilirdi ama abilerini cagirip eslerini cagirmamaka da tuaf olurdu...kalabalik aile benim hosuma gidiyor. bizim Burda kimsemiz yok

ya dayim demisti ama ben evde hatira olsun diye böyle istedim ama sunu da demem lazim anneme hep danistim ben böyle seyleri fayzla bilmem türk cevrem yok Burda sözlüm disinda =/ ama evet haklisiniz hata bende
Yok hata sizde degil ayrıca ailem tabi oturacak diyen adam yarin obur gun size ailem tabi gelecek kalacak aileme tabi hizmet edeceksin ailem tabi haklı diyecektir bu da kesin dikkatli olun ve bana kalirsa uzaklasin

Kız istemede, sözde aile büyükleri karşılıklı oturur. Gençler baş köşeye yerleşmez misafir de olsa.
isteme aninda yer verildi zaten. ondan evvel ve sonra kimse oturmadi. hadi sonrasini birakalim resimdi dansdi falan derken oturacak sebep yoktu zaten.

Eğer oturanlar ergenlerse ayıp etmişler. Genc insanlar daha dinamik olur ve Baska Bi odada ayakta kalsalar da bişi olmaz. Tabi sizde mesajla ayrılmıssınız ve o kadar cocugu niye kabul ettiniz mesela? 🙈benim 5 yasındaki yeğenim (ortamdaki tek cocuk) aile tanısması, kahve faslında neden bana çikolata vermiyorsunuz diye söylendi herkesin içinde=)=)kaldı ki bence böle seylerde ne kadar az kişi o kadar iyidir. Aklınızda olur bundan sonrası için

Back
X