Yaşıtı geçelim, ben 29 yaşındayım, çalışıyorum . Konu sahibinden yaşça büyük olmama rağmen konu sahibinin yaşıtı biriyle yaş farkım yine de epey var . Buna rağmen o yastaki adam bana " çalışma" dese " höst ulan , yok devenin nalı" derim.Ayyyy bu konu beni çok tetikledi. 23 yaşında neredeyse kırk yaşında biriyle evleniyorsun gidiyorsun anasıyla altlı üstlü oturuyorsun. Çalışma dedi diye calismiyorsun. Kendinizi hiç etmeyi ne kadar seviyorsunuz. Adamın kendi yaşıtı ya da yakın yasiti bu hayatı ya da bu tavrı kabul eder mi otur bir düşün bakalim.
İşi gereği öyleyiz işi orda bekarken orda yaşıyordu 1+1 burdaki ev boştu evi de buraya düzdük . Evet eşim baskın karakter . Benim de nişanlilik dönemimizden beri çalışmamı istemedi başlarda tabii ki ben daha evli olmadığımız için direkt buna evet demedim zamanla üsteliyordu zaten ben de en son bıraktım calismayi ama çalışmamak da güzel geldi açıkçası. Nişanlıyken spora gidiyordum vs günü dolduruyordum şimdi de gün içinde zaten yemek öğrenmekle ev işiyle kalan zamanda kitapla bi şeyler geçiriyorum zaten eşim haftanın 5 günü evden calistigi için aralarda onunla vakit geçiriyoruz akşam bazen çıkalım yürüyelim turlayalim diyoruz gün keyifle bitiyor . Ben eşimle aramı bozmaktan korkuyorum . Çünkü ailesine düşkün ki bu çok normal ve güzel bakıyorum kaynanam bir şey dediğinde yeri geldiğinde susturuyor . Bana da hep diyor ki istemediğin bir şeyi yapma . Ama bu konuda konusunu ufaktan açmaya çalıştığımda geriliyor. Kayinvalidem de iyidir ama hepimizi kendi kafasında biz yapmış. Bir noktada duru olması lazım. Kayinpederim hiç karışmaz o da çok düşkün bana
Aslımda kötü niyet hissetmedim.Belki düşüncesi şudur siz de onlar da 2 kişisiniz.Ayrı ayrı uğraşmayın.Tek seferde olsun diye şöylemiştir.Eşinizi beni karıştırma demiş siz bi çzöüm bulup kayınvalidenizle konuşun.Kayınvalideniz her çağırdığında gitmeyin.İşim var başık ağrıyor felan.ara sıra onlarla ara sıra yalnız eşinizle yemek yiyin.Kayınvalidemiz ayrı yiyelim ki kocam da bi evi olduğunu evlendiğini hissetsin gibi şeyler söyleyin.Ne biletim hiç kayınvalidenize sormayın bi gün yemeğinizi yapın.Ararsa anne ben yaptım yukarıda yiyeceğiz diyin.Yavaştan yavaştan beraber yemeyi azaltabilirsiniz.(Şu an bebeğim var keşke biri de beni arasa da hafi gel yemeğe dese imrendimHenüz yeni evliyim eşim çalışma dedi ben de gayet mutluyum ev hanımıyım yani kendisi de evden çalışıyor bazen gitmesi gerekiyor.2 yerde duruyoruz bir durduğumuz yer kaynamın üst katı.4 gündür burdayız.Bundan önce 7 gün diğer yerdeydik bu şekilde geçti 2 ay.Eşimin ailesini seviyorum ama annesinin bazı yaptığı şeylere artık çok canım sıkılmaya başladı. Evde saatlerce tek kaldığım vakit olsa ilk işim doyasıya ağlamak olacak o kadar doldum. Bu hafta buraya geldiğimiz ilk gün eşim kaynanama birlikte yiyelim sabah dedi. Zaten öncesinde de hep aşağıda yedik diğer evde yemek yaptım burda çok nadir yaptım. Sonra kaynanam da haftasonlari burda yersiniz haftaicleri yukarıda yaparsınız dedi . Ben de yukarı çıkınca eşime dedim ki haftasonlari aşağıda mi yiyicez o da dedi ki annem yorulma diye demiştir . Bunu sormam çok hoşuna gitmedi biz bunları konuşmamalıyız bile dedi. Öğlen kaynanamı aradim akşam yemeğini yapicam anne yukarı gelin dedim ertesi gün tavuk yapicam diye çıkardım akşama doğru beni aradı yemekler hazır istediğinizde gelin dedi. Yeni evliyim bir dur yemek yapiyim yani.Bugün de eşim evde yoktu aşağı kahvaltıya inmedim sonradan öyle bakmak için yanına gittim naptin dedi iyi evdeydim dedim bi seyler yedin mi inseydin kahvaltıya dedi yok yedim ben dedim. Dün yeğeni eşiyle bize geldi tatlı yapmıştım biraz geçince çay koyayım içer misiniz diyorum kaynanam ordan ben aşağıda çay suyu koydum dedi neyseki onlar da içmeyecekmiş zaten. Bu arada çok yaşlılar ama ben küçüğüm biraz eşimla aramda 15 yaş var beni çok seviyorlar gelin olarak annesi de babasi da babasının hiçbir şeyi yok ama annesinin bu yönü artık doldurmaya başladı beni eşim bazen susturuyor annesini yanımdayken görüyorum benden yana oluyor ama o da diyor ki 2 ev var yemek birlikte yenir. Tamam birlikte yenir ama bu kadar mı? Her burda olduğumuzda her zaman... Bazen çaya cagiriyor annesi inecek misin diyor istemezsen inme diyor ben de inmicem diyorum o inip geliyor. Bu yemek konusunda hassas ailesini de seviyor normal olarak onu da anlamaya calisiyorum. Bugün bilerek akşam nerde yeriz diye sordum sen yap buraya gelirler dedi. E annem yapmis yemek dedim aşağı ineriz dedi . Sen yine yapacağını yap o da yenir dedi. Bana sorma bu soruları diye gerildi sonra. Böyle şeyler işte ...
İşte kayınvalidemin ufaktan bu aşırı müdahaleci olması . Bir noktada ayrı bir aile ayrı ev olduğumuzu unutuyor çok seviyor orda problem yok . Harici zaten problemimiz yok aileler de karşılıklı saygılılar iyilerHerkesde size düşkünmüş. Sizde halinizden baya mumunsunuz o halde sorun ne?
Haklısınız çok mantıklı teşekkür ederim . Aaa çok güzel hayırlısı olsunAslımda kötü niyet hissetmedim.Belki düşüncesi şudur siz de onlar da 2 kişisiniz.Ayrı ayrı uğraşmayın.Tek seferde olsun diye şöylemiştir.Eşinizi beni karıştırma demiş siz bi çzöüm bulup kayınvalidenizle konuşun.Kayınvalideniz her çağırdığında gitmeyin.İşim var başık ağrıyor felan.ara sıra onlarla ara sıra yalnız eşinizle yemek yiyin.Kayınvalidemiz ayrı yiyelim ki kocam da bi evi olduğunu evlendiğini hissetsin gibi şeyler söyleyin.Ne biletim hiç kayınvalidenize sormayın bi gün yemeğinizi yapın.Ararsa anne ben yaptım yukarıda yiyeceğiz diyin.Yavaştan yavaştan beraber yemeyi azaltabilirsiniz.(Şu an bebeğim var keşke biri de beni arasa da hafi gel yemeğe dese imrendim
Kızım ne safsın sen böyle ya.Evet çalışma dedi ben de çalışmak istemedim gayet de mutluyum anormal bir durum mu onu anlamadım . Cafeyi aliyim işlet dedi onu da istemedim . Kuzenim hemşire calistigi halde haftada 1 annesini babasini aramıyor diye sorunlar cikardilar eşiyle zamanla arası bozuldu şu an boşanma aşamasında. Bu gelincilik olayı benim çalışmama bağlı değil yani Allah sonumu ayni yapmasın hicbirimizin garantisi yok ama sırf çalışmıyorum diye oraya bağlandığınız için yazmak istedim
İşte kayınvalidemin ufaktan bu aşırı müdahaleci olması . Bir noktada ayrı bir aile ayrı ev olduğumuzu unutuyor çok seviyor orda problem yok . Harici zaten problemimiz yok aileler de karşılıklı saygılılar iyiler
Burda sorun sadece çalışmamanız mı yoksa anası danasında ayrılamayan nerdeyse 40 yaşında olan adam mı? Madem ana babayla takılacaktın kendi anan baban battı mı kızım ne koca meraklısınızEvet çalışma dedi ben de çalışmak istemedim gayet de mutluyum anormal bir durum mu onu anlamadım . Cafeyi aliyim işlet dedi onu da istemedim . Kuzenim hemşire calistigi halde haftada 1 annesini babasini aramıyor diye sorunlar cikardilar eşiyle zamanla arası bozuldu şu an boşanma aşamasında. Bu gelincilik olayı benim çalışmama bağlı değil yani Allah sonumu ayni yapmasın hicbirimizin garantisi yok ama sırf çalışmıyorum diye oraya bağlandığınız için yazmak istedim
Ay keşke biri de beni yemek hazır inin kahvaltı hazır inin dese resmen hayalimdeki hayat:)Henüz yeni evliyim eşim çalışma dedi ben de gayet mutluyum ev hanımıyım yani kendisi de evden çalışıyor bazen gitmesi gerekiyor.2 yerde duruyoruz bir durduğumuz yer kaynamın üst katı.4 gündür burdayız.Bundan önce 7 gün diğer yerdeydik bu şekilde geçti 2 ay.Eşimin ailesini seviyorum ama annesinin bazı yaptığı şeylere artık çok canım sıkılmaya başladı. Evde saatlerce tek kaldığım vakit olsa ilk işim doyasıya ağlamak olacak o kadar doldum. Bu hafta buraya geldiğimiz ilk gün eşim kaynanama birlikte yiyelim sabah dedi. Zaten öncesinde de hep aşağıda yedik diğer evde yemek yaptım burda çok nadir yaptım. Sonra kaynanam da haftasonlari burda yersiniz haftaicleri yukarıda yaparsınız dedi . Ben de yukarı çıkınca eşime dedim ki haftasonlari aşağıda mi yiyicez o da dedi ki annem yorulma diye demiştir . Bunu sormam çok hoşuna gitmedi biz bunları konuşmamalıyız bile dedi. Öğlen kaynanamı aradim akşam yemeğini yapicam anne yukarı gelin dedim ertesi gün tavuk yapicam diye çıkardım akşama doğru beni aradı yemekler hazır istediğinizde gelin dedi. Yeni evliyim bir dur yemek yapiyim yani.Bugün de eşim evde yoktu aşağı kahvaltıya inmedim sonradan öyle bakmak için yanına gittim naptin dedi iyi evdeydim dedim bi seyler yedin mi inseydin kahvaltıya dedi yok yedim ben dedim. Dün yeğeni eşiyle bize geldi tatlı yapmıştım biraz geçince çay koyayım içer misiniz diyorum kaynanam ordan ben aşağıda çay suyu koydum dedi neyseki onlar da içmeyecekmiş zaten. Bu arada çok yaşlılar ama ben küçüğüm biraz eşimla aramda 15 yaş var beni çok seviyorlar gelin olarak annesi de babasi da babasının hiçbir şeyi yok ama annesinin bu yönü artık doldurmaya başladı beni eşim bazen susturuyor annesini yanımdayken görüyorum benden yana oluyor ama o da diyor ki 2 ev var yemek birlikte yenir. Tamam birlikte yenir ama bu kadar mı? Her burda olduğumuzda her zaman... Bazen çaya cagiriyor annesi inecek misin diyor istemezsen inme diyor ben de inmicem diyorum o inip geliyor. Bu yemek konusunda hassas ailesini de seviyor normal olarak onu da anlamaya calisiyorum. Bugün bilerek akşam nerde yeriz diye sordum sen yap buraya gelirler dedi. E annem yapmis yemek dedim aşağı ineriz dedi . Sen yine yapacağını yap o da yenir dedi. Bana sorma bu soruları diye gerildi sonra. Böyle şeyler işte ...
Bi ara kayinvalidemle tek oturdum yemek yapicam diye yukarı çıktım sonra eşime demiş ki akşam şu yemeği yapiyim mi ? Eşim geldi bana söyledi ben de anneme yapicam demiştim dedim sasirdi . Bu şimdi müdahale olmuyor mu ?Kadının pek bir şeye müdahale ettiği yokmuş. Eşiniz bazı şeylerin böyle olmasını istiyor gibi Zaten sizinle bu konuyu konuşmak dahi istemiyor. Aynı şekilde sizde bilerek evlenmişsiniz.
Ben hala neden evinizi çalıştığı yerde kurmadığınızı anlamadım. Galiba eşiniz ailesine düşkünlüğünden sizi oradan oraya sürüklüyor.İşi gereği öyleyiz işi orda bekarken orda yaşıyordu 1+1 burdaki ev boştu evi de buraya düzdük . Evet eşim baskın karakter . Benim de nişanlilik dönemimizden beri çalışmamı istemedi başlarda tabii ki ben daha evli olmadığımız için direkt buna evet demedim zamanla üsteliyordu zaten ben de en son bıraktım calismayi ama çalışmamak da güzel geldi açıkçası. Nişanlıyken spora gidiyordum vs günü dolduruyordum şimdi de gün içinde zaten yemek öğrenmekle ev işiyle kalan zamanda kitapla bi şeyler geçiriyorum zaten eşim haftanın 5 günü evden calistigi için aralarda onunla vakit geçiriyoruz akşam bazen çıkalım yürüyelim turlayalim diyoruz gün keyifle bitiyor . Ben eşimle aramı bozmaktan korkuyorum . Çünkü ailesine düşkün ki bu çok normal ve güzel bakıyorum kaynanam bir şey dediğinde yeri geldiğinde susturuyor . Bana da hep diyor ki istemediğin bir şeyi yapma . Ama bu konuda konusunu ufaktan açmaya çalıştığımda geriliyor. Kayinvalidem de iyidir ama hepimizi kendi kafasında biz yapmış. Bir noktada duru olması lazım. Kayinpederim hiç karışmaz o da çok düşkün bana
aynen koca meraklısıyım o yüzden erkek arkadaşım oldu ve evlendim . Sen hiçbirini yapma teyzeBurda sorun sadece çalışmamanız mı yoksa anası danasında ayrılamayan nerdeyse 40 yaşında olan adam mı? Madem ana babayla takılacaktın kendi anan baban battı mı kızım ne koca meraklısınız
Eşin neden gelip söylüyor mesela?Bi ara kayinvalidemle tek oturdum yemek yapicam diye yukarı çıktım sonra eşime demiş ki akşam şu yemeği yapiyim mi ? Eşim geldi bana söyledi ben de anneme yapicam demiştim dedim sasirdi . Bu şimdi müdahale olmuyor mu ?
Geç kaldın yavrum 19 yıl oldu yapalı ama senin gibi gelincilik oynamadım hiç neymiş bir yemek yiyilirmiş neresiymiş orasıaynen koca meraklısıyım o yüzden erkek arkadaşım oldu ve evlendim . Sen hiçbirini yapma teyze
aynen koca meraklısıyım o yüzden erkek arkadaşım oldu ve evlendim . Sen hiçbirini yapma teyze
Teyze dediğiniz kadın kocan kadar. O halde neden bir amaca ile evlendiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?