Sizce ben mi abartıyorum özellikle tecrübe sahibi olanlar lütfen okuyabilir misiniz uzun ama?

anon65656

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2025
89
-10
1
23
Henüz yeni evliyim eşim çalışma dedi ben de gayet mutluyum ev hanımıyım yani kendisi de evden çalışıyor bazen gitmesi gerekiyor.2 yerde duruyoruz bir durduğumuz yer kaynamın üst katı.4 gündür burdayız.Bundan önce 7 gün diğer yerdeydik bu şekilde geçti 2 ay.Eşimin ailesini seviyorum ama annesinin bazı yaptığı şeylere artık çok canım sıkılmaya başladı. Evde saatlerce tek kaldığım vakit olsa ilk işim doyasıya ağlamak olacak o kadar doldum. Bu hafta buraya geldiğimiz ilk gün eşim kaynanama birlikte yiyelim sabah dedi. Zaten öncesinde de hep aşağıda yedik diğer evde yemek yaptım burda çok nadir yaptım. Sonra kaynanam da haftasonlari burda yersiniz haftaicleri yukarıda yaparsınız dedi . Ben de yukarı çıkınca eşime dedim ki haftasonlari aşağıda mi yiyicez o da dedi ki annem yorulma diye demiştir . Bunu sormam çok hoşuna gitmedi biz bunları konuşmamalıyız bile dedi. Öğlen kaynanamı aradim akşam yemeğini yapicam anne yukarı gelin dedim ertesi gün tavuk yapicam diye çıkardım akşama doğru beni aradı yemekler hazır istediğinizde gelin dedi. Yeni evliyim bir dur yemek yapiyim yani.Bugün de eşim evde yoktu aşağı kahvaltıya inmedim sonradan öyle bakmak için yanına gittim naptin dedi iyi evdeydim dedim bi seyler yedin mi inseydin kahvaltıya dedi yok yedim ben dedim. Dün yeğeni eşiyle bize geldi tatlı yapmıştım biraz geçince çay koyayım içer misiniz diyorum kaynanam ordan ben aşağıda çay suyu koydum dedi neyseki onlar da içmeyecekmiş zaten. Bu arada çok yaşlılar ama ben küçüğüm biraz eşimla aramda 15 yaş var beni çok seviyorlar gelin olarak annesi de babasi da babasının hiçbir şeyi yok ama annesinin bu yönü artık doldurmaya başladı beni eşim bazen susturuyor annesini yanımdayken görüyorum benden yana oluyor ama o da diyor ki 2 ev var yemek birlikte yenir. Tamam birlikte yenir ama bu kadar mı? Her burda olduğumuzda her zaman... Bazen çaya cagiriyor annesi inecek misin diyor istemezsen inme diyor ben de inmicem diyorum o inip geliyor. Bu yemek konusunda hassas ailesini de seviyor normal olarak onu da anlamaya calisiyorum. Bugün bilerek akşam nerde yeriz diye sordum sen yap buraya gelirler dedi. E annem yapmis yemek dedim aşağı ineriz dedi . Sen yine yapacağını yap o da yenir dedi. Bana sorma bu soruları diye gerildi sonra. Böyle şeyler işte ...

aynen koca meraklısıyım o yüzden erkek arkadaşım oldu ve evlendim . Sen hiçbirini yapma teyze
Kocanla yaşıt kadınlara teyze dediğine göre (hatta yorum yazanların çoğu kocandan küçük) kocan da bu durumda amca, moruk, bunak falan mı oluyor?

Teyze dediğiniz kadın kocan kadar. O halde neden bir amaca ile evlendiniz?
Benden önce davranmışsın sitede 30lı veya 40lı yaşlarındaki kadınlara teyze diyen genç kadınların hemen hemen hepsi yaşlı erkeklerle beraber oluyor. (Yani kendi standartına göre yaşlı)

Son düzenleme:
aynen koca meraklısıyım o yüzden erkek arkadaşım oldu ve evlendim . Sen hiçbirini yapma teyze
Kocanın neredeyse amca olması peki. Laf sokmak için ince zeka lazım. Sende ortalama bir zeka olsa şu yaşamı seçmezdin. Sen bu yaşında o teyzenin özgürlüğüne bile sahip değilsin ki onun yaşına gelince nasıl yaşayacağını az çok tahmin ettik o yüzden ikaz ediyoruz seni.

Bu sorunun ardından üyeliğini siler kaçar muhtemelen.

40 yaşındaki adama koca diyip aynı yaştaki kadıni yaşından dolayı teyze diyerek değersizleştirmeye çalışan böyle kadınlara aşırı ifrit oluyorum. Ama tabi kadınların kocası gibi ona kafe alacak parası yok ondan.

Bende önce davranmışsın sitede 30lı veya 40lı yaşlarındaki kadınlara teyze diyen genç kadınların hemen hemen hepsi yaşlı erkeklerle beraber oluyor. (Yani kendi standartına göre yaşlı)
Benim eleştirel yorumlara saygım var yorumları tam okumadım ama bana cevabından sonra yazdığınız yorumdan sonra okuyup mantıklı buldum mesela. Yazan kişinin bana koca meraklısı demesi ne kadar doğruysa benim de ona yazdığım o kadar doğrudur . Evet 30-40lı erkeklere amca demiyorum ama abi diyorum . O ablanın profiline girmedim uzaktan bakıp söyledim yanlış söylemişimdir hadi abla olsun:)

Kadının pek bir şeye müdahale ettiği yokmuş. Eşiniz bazı şeylerin böyle olmasını istiyor gibi Zaten sizinle bu konuyu konuşmak dahi istemiyor. Aynı şekilde sizde bilerek evlenmişsiniz.
Kesinlikle katılıyorum. Kv de müdahalecilik sıfır. Kadın kaç yaşına gelmiş, hâlâ kazık kadar insanları doyurma derdinde, onun olayı tamamen duygusal. Aksine kv , geline
" bugün şu yemekleri yap" deyip gelin yemek yaparken sürekli direktif verse o zaman müdahaleci olurdu.

Bu konunun çözümü tek cümleye bağlı; konu sahibinin kocası hem karısına hem kendi anasına " biz artık ayrı yiyeceğiz" dese tamam, bir problem kalmayacak. Ama adam toplu yemekten o kadar memnun ki şu tek cümleyi demek istemiyor.

Abilerle evlenebiliyoruz yani yahu bana nene desen ne olur sen kendinden 15 yaş koca adamla evlenmis misin evlenmissin abi diyormuş kocana da abi mi diyordun

Kv den nasıl. "Anne teşekkür ederim ama bende evimde düzen oluşturmak istiyorum, arada beraber yiyebiliriz ama her gün olmaz. Lutfen beni yanlış anlama. X aramizda la tatsızlık oluyor " falan diye konuşsan nasil tepki verir.

Bundan on sene sonra dönüp bugünleri hatırlayacaksın ve seni çalıştırmayan kocan üzülmesin diye kendisine ve ailesine yaptığın tüm fedakarlıklar için "şimdiki aklım olsaydı..." ile başlayan cümleler kuracaksın.
Bu da benden geleceğe dair bir not olsun. Şimdi bunları anlamayacak ya da umursamayacaksın fakat ileride belki hatırlarsın.

Bu sorunun ardından üyeliğini siler kaçar muhtemelen.
O kadar önemli kişiler olsa silip giderdim haklısın. Hiçbirimizin birbiri için burda önemi yok . Ayrıca hadi teyze değil abla olsun . Ben problem yaşıyorum diye koca meraklısı diyor . Kocana meraklısın dese kabul edebilirdim bak . Niye acaba tek ona o cevabı verdim terbiyemi bozmadan

Teyze dediğin kişi neredeyse kocanla yaşıt ve kocası senin kocan yaşında yalnız. :)) Bibibella Yani en doğru yorum yapacak kişi o.

Ve kusura bakma ama ben 29 yaşında olmama rağmen kocan yaşında biriyle ilişkiye bile başta pek sıcak bakmam ama sen tutup evlenmişsin, üstüne kayın aileyle cümbür cemaat bir hayatın var. Evlisiniz ama 2 ayrı evde kalıyorsunuz, bir ev düzeniniz yok. Tüm bu eksilere bakılırsa evet ne yazık ki dışarıdan koca meraklısı gibi görünüyorsun. Ha beni zerre ilgilendirmez ama insanlara sözde " teyze" diyerek hakaret ettiği sanarken dön de bir kendi hayatına bak.

Haydi sen gençsin, bazı şeyleri düşünemedin. Ailenin de mi aklı yoktu? Yazık etmişler sana, kardeşimden bile küçüksün, üzüldüm açıkçası.

Meselenin kocan olduğunu anlayamıyorsun mesela, toyluğun bundan belli.

Kocamın benden küçük olduğunu söyleme şimdi üzülmezin :) o 23 yaşında kocası 38 ben 44 yaşındayım kocam 39 gerçekten üzülüyorum kendinden 15 yaş büyük biriyle evlenecek ne yasıyorlar anlamıyorum

terbiyemi bozmadan ne yazdiysam hak etti bana koca meraklısı diyerek üslubunu bozdu . Ben burda bana eleştiri yapan diğer yorumlara niye acaba hiç üslubumu bozmamisim? Yazdıklarınızın hepsini okumadım ama savunmak amacıyla yazdınız kalanları da büyük ihtimalle . Ben zaten şu an sıkıntılı durumdayım sanki sırf erkek koca meraklısı olduğumdan evlendim . Aynen bile bile evlendim o yorum çok doğru düzgün de burda savunuyorsunuz . Bağlanma problemim eşime düşkünlüğüm var o doğru ama onun yazdığı başka.Koca meraklısı düzgün üslup teyze hakaret ama:)

Kaynananla neden açıkça konuşmak yerine rahatsız değilmiş gibi arayıp naptın yemeğe gelin vb muhabbeti yapıyorsun.
Açıkça söylesene ben evimde pişirip yemek iatiyorum bana biraz müsade et vs söyleyebilirsin. Buna da alınacaksa alınsın. En doğal hakkın olan şeyi söylemek yerine kıvranıyorsun. Şimdiden sınır çizmezse ileride çizmeye çalıştığında büyük tepki alırsın. Çünkü o zamana kadar absürtlükleri normalleştirmiş olacaksın.
Bu arada 15 yaş fark var seni manüple de edebilir kocan dikkat et.

Yav ne yazık etmesi? Kocası ile yaşıt kadına teyze diyen birinin vizyonu belli zaten. Sanki kiminle evlencek yada nerelere yükselecek? Yaşça büyük zengi birini bulup evlenmesi böyle kadınlar için her zaman daha iyi.

Anlamıyorsan boşa üzülme. Anladığın şeylere üzül ki çözümün akıl verebilecek kabiliyetin olsun . Yeni yetme tavsiyesi . Ben anlamıyorum mesela akıl almak için soru açtım . Bir teyze yazdık nerelere geldi bu kadar zoruna gideceğini bilsem yemin ederim yazmazdım bildirim yağmuruna tutuldum . Zoruna gidecek seyler duymak istemiyorsan düzgün üslupla eleştiri yapmalısın

"Yazdıklarınızın hepsini okumadım ama savunmak amacıyla yazdınız kalanları da büyük ihtimalle . "

Senin problemin kocan aslında. Kocan toplu yemeye meraklı olmasa senin sorunun çözülecek. Keşke eşin de kendi ailesinden çok sana düşkün olsa da her gün baş başa yemek yeseniz. Bak altı üstü bir yemek, kocanın " artık baş başa yiyelim" dememesi yüzünden nasıl büyük bir sorun olmuş.

Ayrıca gereksiz ön yargılarından sıyrılsan keşke. Ben kimseyi savunmak için bir şey yazmam.

Teyze hakaret değil ama sen o anlamda kullandın.

Benim zoruma gitmedi ki arkadaşlar doğru yere parmak bastı sadece canını sıkanda o ben teyzeysem kocanda amca yavrum git amcayla mutlu mesut kv kp eyle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…