Merhaba, ben her konuda fazla takıntılı bir insanınm benim sorunum çevremdeki bir erkekle konuştuğum zaman nişanlımı aldatıyormuş gibi hissediyorum kendimi. sanki günah işliyormuş gibi düşünüyorum. bunun sebebi nedir bilmiyorum. çok çabaladım bu saçma düşünceden kurtulmayı ama psikoloğa bile gittim bunu aşamadım. çevremde benim gibi olan arkadaşlarımda var. iş yerinden biriyle oturup konuştuğumda yada benim nişanlı olduğumu bilen normal bir erkek arkadasımla konuştuğumda bu psiikolojiye giriyorum. bana göre bir kızla bir erkeğin şakalaşarak gülüşerek konuşması rahatsız edici. nişanlımı bu konuda çok kısıtların kendimide hep kısıtlarım içimde içsel bir baskı oluştu böyle düşünerek. bir ara dedim ki kaçıncı yuzyılda yaşıyoruz böyle düşünme çevren arkadaşların tabi olacak normal rahat davrandım şakalaştım güldüm oturdum sohbet ettim. ama sonra bu dönemi sanki kendimi günah işliyormuş sevgilimi aldatıyormuş gibi hissettim ve tekrar aynı durumuma geri döndüm.düşünüyorum evlenicez evimize onun arkadaşları gelicek ben kendimi onlarla biraz fazla konuştuğumda aldatıyormuş gibi hissederim. bunu nişanlımla paylaşsam sen ne düşündüğünü bilmiyormusun kendini analiz ediyorsun diyicek. kendimi analiz ediyorum içimden bişey geçmiyor ama aklıma hep böyle şeyler geliyor. bunu nasıl aşabilirim. salak dediğinizi duyar gibiyim millet neler yapıyor bunu düşünmüyor benim böyle düşünmem saçmalık bununda farkındayım. bir erkeğe çok yakışıklı demem çok tatlı demem dönüp bakmam yada aldattığımı düşünmeme sebep bile olabiliyor. bu psikolojiyle allah korusun nereye kadar gider bilmiyorum. yorumlarınızı bekliyorum...
Tatlim psikolog sana bunlari anlatmadi mi? Sende zihnini surekli rahatsiz eden cinsel dusunceler var. Bir cok insanin takintiya benzer rahatsiz edici dusunceleri vardir. Bu toplumda bir cok kiside gorulur. Bu dusuncelerin veya hareketlerin hastalik olmasina gelince: onemli olan bu dusuncelerin varolup olmamasi degilde
1) bu dusuncelerin seni ne kadar rahatsiz ediyor? olusudur (bu dusuncelerle ornegin gunde bir saatten fazla ilgileniyor musun) ve
2) bu dusuncelerin senin gundelik yasamini ne kadar etkiliyor? olmasidir.
Yani senin bu dusuncelere verdigin anlam cok onemli! bu dusunce seni neden rahatsiz ediyor?
sen bu dusunceleri aklinda buyutur durursan aman bunlari dusunmemeliyim, ben neden boyle dusunuyorum ben kotumuyum iste boyle mi yapacam acaba ilerde, neden bunlari aklimdan atamiyorum gibi dusunursen bu dusunceler zamanla cogalir. Seni daha cok rahatsiz ederler.
Sen oncelikle bu gibi dusuncelerin herkeste oldugunu dusun. Zihnimiz cok karmasik ve genis bir sey. Aklimiza cok farkli dusunceler gelebilir. (cunku Allah bizi boyle yaratmis) Kendini bu dusuncelerin icin suclama. Bu dusunceler aklina gelince ahh.. bu sadece bir dusunce ve herkesin aklina gelebilir ne varmis yani...gibi dusunmeye calis. Ayrica universitedeki hocamiz soyle derdi: dusuncenin o an bir resmini cek ve karsinda canlandir. Simdi bu resmi kendinden uzaklastir bay bay dusunce de..belki bu ise yarar..
Ayrica bu dusunceden neden korkuyorsun bu dusunceyi (yani nisanlini aldatmis gibi hissetmeni) davranisa dokmekten mi korkuyorsun? yani sende bu dusunce olmasi sen sanki bu eylemi isliyor gibi oluyor (ki bu korku takinti hastalarinda cok sik gorulurmus)..ve korktugun icin erkek arkadaslara karsi davranislarin cok degisiyor mu veya erkeklerle hic konusmamaya mi basladin? iste bunlar basladiysa sende artik kacinma davranisi da baslamistir (ve uzun suredir boyleyse) gercekten iyi bir psikiyatre ihtiyac var demektir.
kendinde baska takintili dusunceler veya davranislar da var mi bir gozden gecir (temizlik, kontrol, sayi sayma gibi ve bunlarda seni cok rahatsiz ediyorsa) psikiyatra git. sana ilacta verir gerekirse, cok ise yarar..allah kolaylik versin umarim fazla buyutulecek kadar degildir..