Sizce ben rahatsızmıyım....

eflatuun

Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2013
15
0
6
Antalya
Merhaba, ben her konuda fazla takıntılı bir insanınm benim sorunum çevremdeki bir erkekle konuştuğum zaman nişanlımı aldatıyormuş gibi hissediyorum kendimi. sanki günah işliyormuş gibi düşünüyorum. bunun sebebi nedir bilmiyorum. çok çabaladım bu saçma düşünceden kurtulmayı ama psikoloğa bile gittim bunu aşamadım. çevremde benim gibi olan arkadaşlarımda var. iş yerinden biriyle oturup konuştuğumda yada benim nişanlı olduğumu bilen normal bir erkek arkadasımla konuştuğumda bu psiikolojiye giriyorum. bana göre bir kızla bir erkeğin şakalaşarak gülüşerek konuşması rahatsız edici. nişanlımı bu konuda çok kısıtların kendimide hep kısıtlarım içimde içsel bir baskı oluştu böyle düşünerek. bir ara dedim ki kaçıncı yuzyılda yaşıyoruz böyle düşünme çevren arkadaşların tabi olacak normal rahat davrandım şakalaştım güldüm oturdum sohbet ettim. ama sonra bu dönemi sanki kendimi günah işliyormuş sevgilimi aldatıyormuş gibi hissettim ve tekrar aynı durumuma geri döndüm.düşünüyorum evlenicez evimize onun arkadaşları gelicek ben kendimi onlarla biraz fazla konuştuğumda aldatıyormuş gibi hissederim. bunu nişanlımla paylaşsam sen ne düşündüğünü bilmiyormusun kendini analiz ediyorsun diyicek. kendimi analiz ediyorum içimden bişey geçmiyor ama aklıma hep böyle şeyler geliyor. bunu nasıl aşabilirim. salak dediğinizi duyar gibiyim millet neler yapıyor bunu düşünmüyor benim böyle düşünmem saçmalık bununda farkındayım. bir erkeğe çok yakışıklı demem çok tatlı demem dönüp bakmam yada aldattığımı düşünmeme sebep bile olabiliyor. bu psikolojiyle allah korusun nereye kadar gider bilmiyorum. yorumlarınızı bekliyorum...

neden böyle düşündüğüme anlam veremiyorum sizce neden böyle bir düşünce geliyor aklıma zaman zaman herkesin gelirmi acaba?

neden böyle düşündüğüme anlam veremiyorum sizce neden böyle bir düşünce geliyor aklıma zaman zaman herkesin gelirmi acaba?
kuruntu dediğimiz bir tabir vardır hayallerin sapkınlık noktasına geldiği bu zaman zaman insanda ortaya çıkan bir durumdur bunu da unutmak için başka şeylere yönelmek lazım bu her insanın başına gelebilecek bir olgudur ve en az insan hayatında 1 kezde olsa başına gelmiştir dediğim gibi uğraş bul kendine tablo falan boya yeni seni mutlu edebilecek yemek tarifleri pasta tarifleri dene ve en önemlisi allah'a dua et salavat çek kuran-ı kerim oku insan boşluğa düştüğü zaman arayış içine girer tıpkı senin şu an ki durumun gibi bunun içinde bol bol dua et

mesela bir dönem onu çok kıskanıyordum bende rahat davranıcam dedim kendimi kısıtlamadım cevremdeki arkadaşlarımla konuştum ama bu düşüncem için bile rahatsız hissettim kendimi. arkadaşlım mesela şu çocuk çok tatlı yakışırsınız dese kafamda kuruyorum yatarken beynimi kemiriyor bu düşünce

Merhaba, ben her konuda fazla takıntılı bir insanınm benim sorunum çevremdeki bir erkekle konuştuğum zaman nişanlımı aldatıyormuş gibi hissediyorum kendimi. sanki günah işliyormuş gibi düşünüyorum. bunun sebebi nedir bilmiyorum. çok çabaladım bu saçma düşünceden kurtulmayı ama psikoloğa bile gittim bunu aşamadım. çevremde benim gibi olan arkadaşlarımda var. iş yerinden biriyle oturup konuştuğumda yada benim nişanlı olduğumu bilen normal bir erkek arkadasımla konuştuğumda bu psiikolojiye giriyorum. bana göre bir kızla bir erkeğin şakalaşarak gülüşerek konuşması rahatsız edici. nişanlımı bu konuda çok kısıtların kendimide hep kısıtlarım içimde içsel bir baskı oluştu böyle düşünerek. bir ara dedim ki kaçıncı yuzyılda yaşıyoruz böyle düşünme çevren arkadaşların tabi olacak normal rahat davrandım şakalaştım güldüm oturdum sohbet ettim. ama sonra bu dönemi sanki kendimi günah işliyormuş sevgilimi aldatıyormuş gibi hissettim ve tekrar aynı durumuma geri döndüm.düşünüyorum evlenicez evimize onun arkadaşları gelicek ben kendimi onlarla biraz fazla konuştuğumda aldatıyormuş gibi hissederim. bunu nişanlımla paylaşsam sen ne düşündüğünü bilmiyormusun kendini analiz ediyorsun diyicek. kendimi analiz ediyorum içimden bişey geçmiyor ama aklıma hep böyle şeyler geliyor. bunu nasıl aşabilirim. salak dediğinizi duyar gibiyim millet neler yapıyor bunu düşünmüyor benim böyle düşünmem saçmalık bununda farkındayım. bir erkeğe çok yakışıklı demem çok tatlı demem dönüp bakmam yada aldattığımı düşünmeme sebep bile olabiliyor. bu psikolojiyle allah korusun nereye kadar gider bilmiyorum. yorumlarınızı bekliyorum...
Psikologa gitmeyi düşündünüz mü terapilere katılabilirsiniz.

Psikologa gitmeyi düşündünüz mü terapilere katılabilirsiniz.

evet gittimde bana süper ego dfiye bişeyden bahsetti yasadığım cevre baskılı olduğu için bu tarz seyler gunah ve hataymış gibi gelebilirmiş o yuzden bu şekilde düşünüyormusum ama bunu bilmem beni düzeltmedi...

o zaman problem yok seviyorsann.. dediklerimi yap sen faydalı gelecek eminim psikologlar pek işe yaramaz senin bildiğini sana satarlar

o zaman problem yok seviyorsann.. dediklerimi yap sen faydalı gelecek eminim psikologlar pek işe yaramaz senin bildiğini sana satarlar

çoğu arkadaşım çok sevdiğin için böyle düşünüyorsun demişti. ben anormalin farkındayım mesela sizde oldumu bu hiç yada olan bir arkadaş varsa yorum yazsın

Tatlim psikolog sana bunlari anlatmadi mi? Sende zihnini surekli rahatsiz eden cinsel dusunceler var. Bir cok insanin takintiya benzer rahatsiz edici dusunceleri vardir. Bu toplumda bir cok kiside gorulur. Bu dusuncelerin veya hareketlerin hastalik olmasina gelince: onemli olan bu dusuncelerin varolup olmamasi degilde
1) bu dusuncelerin seni ne kadar rahatsiz ediyor? olusudur (bu dusuncelerle ornegin gunde bir saatten fazla ilgileniyor musun) ve
2) bu dusuncelerin senin gundelik yasamini ne kadar etkiliyor? olmasidir.
Yani senin bu dusuncelere verdigin anlam cok onemli! bu dusunce seni neden rahatsiz ediyor?

sen bu dusunceleri aklinda buyutur durursan aman bunlari dusunmemeliyim, ben neden boyle dusunuyorum ben kotumuyum iste boyle mi yapacam acaba ilerde, neden bunlari aklimdan atamiyorum gibi dusunursen bu dusunceler zamanla cogalir. Seni daha cok rahatsiz ederler.
Sen oncelikle bu gibi dusuncelerin herkeste oldugunu dusun. Zihnimiz cok karmasik ve genis bir sey. Aklimiza cok farkli dusunceler gelebilir. (cunku Allah bizi boyle yaratmis) Kendini bu dusuncelerin icin suclama. Bu dusunceler aklina gelince ahh.. bu sadece bir dusunce ve herkesin aklina gelebilir ne varmis yani...gibi dusunmeye calis. Ayrica universitedeki hocamiz soyle derdi: dusuncenin o an bir resmini cek ve karsinda canlandir. Simdi bu resmi kendinden uzaklastir bay bay dusunce de..belki bu ise yarar..
Ayrica bu dusunceden neden korkuyorsun bu dusunceyi (yani nisanlini aldatmis gibi hissetmeni) davranisa dokmekten mi korkuyorsun? yani sende bu dusunce olmasi sen sanki bu eylemi isliyor gibi oluyor (ki bu korku takinti hastalarinda cok sik gorulurmus)..ve korktugun icin erkek arkadaslara karsi davranislarin cok degisiyor mu veya erkeklerle hic konusmamaya mi basladin? iste bunlar basladiysa sende artik kacinma davranisi da baslamistir (ve uzun suredir boyleyse) gercekten iyi bir psikiyatre ihtiyac var demektir.
kendinde baska takintili dusunceler veya davranislar da var mi bir gozden gecir (temizlik, kontrol, sayi sayma gibi ve bunlarda seni cok rahatsiz ediyorsa) psikiyatra git. sana ilacta verir gerekirse, cok ise yarar..allah kolaylik versin umarim fazla buyutulecek kadar degildir..

benim sorunum çevremdeki bir erkekle konuştuğum zaman nişanlımı aldatıyormuş gibi hissediyorum kendimi.

çevremde benim gibi olan arkadaşlarımda var.

bana göre bir kızla bir erkeğin şakalaşarak gülüşerek konuşması rahatsız edici.

Sadece konuştuğunuzda değil de, şakalaşarak ve gülüşerek konuştuğunuzda rahatsız oluyorsunuz anladığım kadarı ile..

Sizi tenzih ediyorum ancak, fıtriyat itibariyle aldatmaya meyilli bir karakter yapınız olabilir mi? Durun, hemen kızmayın bana=)... Benim kastettiğim şu, şeytan tüylü, tavırları biraz şeker şerbet olan hanımlarımız vardır. Mesafeyi ayarlamayı saffaniyet nedeniyle pek beceremezler.. Özellikle karşı tarafla konuşurken, ince düşünceden dolayı hatta bazen sırf karşı taraf kırılmasın diye gülümseyerek, gülüşerek de konuşurlar... Aslında hiçbir kötü niyet yoktur... Ama iç rahatsızlığı oluşabilir mesafenin ayarlanamamasından ötürü... Asla aldatmayabilirsiniz hayatınız boyunca (alt beyin vicdan çalıştırır ve kendince önlem alır zaten) ama karakter meyillidir..

Demek istediğim kötü niyetten değil... mesafelerin daha hızlı katedildiği sosyal ilişkilerden korkuyor olabilirsiniz...

Cümleleri gece gece seçemedim...
Umarım sizi kırmadan anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir...

Sizi tenzih ediyorum,

Selamlar,

içinde bulunduğumuz toplumun etkilerini üstümüzde hissetmemek mümkünmüdür sizce? insanların kötü düşünceleri yüzünden kendimize bile güvenmiyoruz ki, yanlış anlaşılma veya nefsimize hakim olamama korkusu var içimizde hep, en güzeli dua etmek bence Allah ım beni bu düşüncelerimden kurtar deyin içinizden, ya ben erkek kuzenimle bile mesafe koyarım arama eşimin kardeşiyle de koyarım, çocukluktan itibaren cinsellik kadın erkek ayrımı o kadar işlemiş ki beynime, keşke toplumumuz biraz daha bilinçlense ve artık bu cinsiyet cinsellik tabularından kurtulsak hepimizin psikolojisi bozuk bu konuda hepimiz ikiyüzlü davranıyoruz ne yazık ki sadece sen değilsin, ya düşün eve gelen tüpçü ve sütçüyle ilgili espri yapıp buna geülen insanlarız biz(çocuk tüpçüden falan gibi) hani o adamı bile fantezilerine dahil ediyorsun düşün, o kadar takıntılıyız ki hepimiz bu konuda seninki hafif kalıyor, ben evli biri olarak erkek arkadaşım olmamasından memnunum eşimin de kız arkadaşı yok, öyle bir arkadaşlık olsa bile bu toplumda bu zihniyetteyken ben ne kendime güvenirim ne de eşime açık ve net söylüyorum.

Ben ortada psikologluk bir vaziyet göremedim , aldatma sayılmasa da asla hoş karşılayamam başka bir bayanla muhabbetini şakalaşmasını ismi her ne olursa olsun . Aynı şekilde ona ihanet gibi hisseder bende mesafe koyardım diğer insanlara karşı olması gereken bu bence . Bir anormallik yok . Niye konuşasınki ? Yada onu niye başkasıyla konuşsun . Kız arkadaşlarımız onlarında erkek arkadaşları var ne gerek var yani karşı cinsten biriyle muhabbet etmeeye gerekli durumların dışında .

Back
X