• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bilerek mi yaptı ?

Yapmayin allah askina. Yeni dogan bebeğe onlarca hediye gelir. Bazisini kullanamazsin bile, durur kenarda, hediye goturmen gereken bi gun onlardan birini alir götürürsün. Belki de senin aldigin hediye kullanilmayanlar arasindaki en guzel elbiseydi ve onu sana layik gördü. Bi de bu açıdan bak.
ben olsam asla art niyetli düşünmezdim. Unutmuştur kizcagiz, onlarca hediyenin cetelesini mi tutacakti

O kdr kiyafet geldyse seninkini sana geri getrmesi enteresan valla. Ama niye bilerek yapsinki?

Benimde kizima cok fazla elbise geldi ben annem teyzelermde cok almstk hediyelerin cogu duruyor kaldrdim bende birilerine goturucem hatta arkadasmla gulustuk.millete kendi aldigini goturmeyim diye. Bi talihsizlik olms
demekki

ben bekarken bir tanıdığımızın düğününe 6 tabak götürmüştü annem..aralarında gazete kağıdına sarılmıştı...aradan en az 5 yıl sonra ben evlendim..gelin görmeye hediye getirmişti.. poşete koymuş..açtık hediyeyi ne görelim..yıllar önce aynı gazete kağıdına sarılmış tabak takımı..götürdüğümüz yılın tarihiyle..örümcek ağ bağlamış..küf kokusu vardı..zannedersem bodrum katında saklamış..yıllar sonra hediye bana geri geldi..biz şok olduk..:halay:

Belki eli sıkışıkti canım mecbur kalmistir iyi düşün iyi olsun yabancı da değilmiş zaten dayının kiziymis

ya bana da bilerek yapmış gibi geldi, ya da pek umursamamış diyelim.
hani elinde o vardı hazırda, tamam siz getirdiniz ama size de gelirken eli boş gelmek istemedi, yeni bir şey de almak istemedi veya alamadı. sonuç bu.

ben olsam dillendirmem. kullanmayacaksanız siz de başkasına hediye edin.

Merhaba sevgili kk üyeleri!
Hiç uzatmadan konuya geçiyorum dün dayımın kızı bana geldi ve kızıma ,benim onun kızına götürdüğüm elbiseyi getirmiş hem de farklı bir markanın kutu ve poşetine koymuş .. ilk gördüğümde farketmedim sonra o gittikten sonra dedim ki kendi kendime, bu benim aldığıma ne kadar benziyor diye ve telefonumda fotografı vardı elbisenin baktım evet o benim aldıgım elbise gerçekten çok kırıldım kızlar bilerek mi boyle bişey yaptı acaba biyandan da oyle olsa neden farklı kutuya koysun diyorum bilmeden unutmustur benim getirdiğimi diye düşünüyorum .. sizce ona bunla ilgili alttan bişeyler soylemelimiyim yoksa napmalıyım fikirlerinizi merak edıyorum canlar❤️
direk söylemelisin.senin kızına aldığım elbiseyi neden geri getirdin ? bunu sormak zor değil ki. direk sorun ben görür görmez sorardım. belki yanlışlık oldu dimi ama.

direk söylemelisin.senin kızına aldığım elbiseyi neden geri getirdin ? bunu sormak zor değil ki. direk sorun ben görür görmez sorardım. belki yanlışlık oldu dimi ama.
Dedim ya o gittikten sonra farkettim benim aldıgım oldugunu

ben bekarken bir tanıdığımızın düğününe 6 tabak götürmüştü annem..aralarında gazete kağıdına sarılmıştı...aradan en az 5 yıl sonra ben evlendim..gelin görmeye hediye getirmişti.. poşete koymuş..açtık hediyeyi ne görelim..yıllar önce aynı gazete kağıdına sarılmış tabak takımı..götürdüğümüz yılın tarihiyle..örümcek ağ bağlamış..küf kokusu vardı..zannedersem bodrum katında saklamış..yıllar sonra hediye bana geri geldi..biz şok olduk..:halay:
Vuvvvv bu ne intikamdır böylee

Düğünümde bana borcam taktılar :KK53:

Konuyla alakası ne demeyin anlatacağım.
Eşimin sülalesi, köyleri, dost çevresi, düğün nişan mevlütlerde cimrilikten 5-20 lira para takıyor.
Kimisi de 5-20 takmamak için, çok görünsün diye hediye getiyor.
Düğümde abartmıyorum 1 oda dolusu hediye geldi .

Bunun %25 borcam
%50'si Envai çeşit çay bardağı su bardağı oluşturuyor.
Doğmamış çocuğumdan olan torunlarıma bile yeter :KK48:
Neyse sadede geleyim.
Sanki altın takmış gibi bu hediyelere isim iliştiriyor millet. Bu yüzden çoğu hediye açılıp bakılıyor kabı poşeti değişiyor.

Beğenilmeyenler yada fazla olan ne varsa tekrar hediye edilmek suretiyle bu döngüye geri dönüyor.

Ben burada bu hediye döngüsünün işleyişini anlattım. Belki hediyelerden rastgele alıp getirdi.

Bilerekte olsa bilmeyerekte olsa o hediyenin size gelmesi o hediyenin beğenilmediğini, kullanılmadığını gösteriyor.

Bence çok takmayın bu durumu...

Bence unutmuştur bilerek neden yapsın ki . Bilerek yapacak olsa kutusunu bile değiştirmezdi. Bak sana örnek vereyim birkaç hafta önce eşimin arkadaşı ve onun eşi ev göremeye geldiler bize. Bayan gelirken kahve fincan takımı almış. Onlar gidince paketin kenarından ne olduğuna baktım geri kapattım. Sonra bir kaç gün sonra biz bi arkadaşa gidecektik bende o hediyeyi tuttum diğerine götürdüm. Bu işler genelde böyle ilerliyor canım. Benim evimde fincan takımım zaten var ve bu fazlalık . Ya gidip dışarıdan hediye alacağım Yada evdekini değerlendireceğim. Oda aynen öyle yapmış. Şimdi bi arkadaş yine birşey getirdi benim kullanacağım tarz bir ürün değil onu birine götürürüm

Bizim gelin, bizim yegene gelen giydiremedigi kiyafetleri anneme getiriyor birilerine hediye olarak götürsün diye. Onlardan bir tanesi de annemin toruna aldığı kiyafetmis :deli:
Annem tabii ki giydirmemis olduguna üzülse de bir sey demedi. Ben de firsat olmamistir giydirmeye, senin getirdiğini de unutmustur dedim.
Gerçekten de boyle bence. Unutmuştur, giydirmeye de firsati kalmamistir. Kotu bir durum ama. Unutmasaymis keske :110: ama bir sey demeye de gerek yok bence.

bi akrabamız o hediyeyi kendine layık bulmadığı için yememiş içmemiş o tepsiyi o kişinin ilk mahalinde hediye etmişti, çok gülmüştüm :)

altına altın gidince sıkıntı yok elbiseye elbisede de sıkıntı yok, aynı elbise borcam gibi dönünce garip olmuş.

Bu arada borcam denince aklıma da şu geldi;

borcam.webp

Back
X