Sizce bir anne öz kızını kıskanır mı?

her kadın az çok annesi gibi bir anne olur.senin annen de kendi annesi gibi olmuş.öyle büyütüldüğü için ona normal geliyor.yaptığının yanlış olduğunun farkında bile değildir eminim.

Merhaba bayanlar,

Böyle bir kanıya varmam uzun süremi aldı. Aslında anlıyordum da yine kondurmak istemiyordum. Size birkac örnekle yasadıgım durumu anlatmak istiyorum. Bir abim var, bugune kadar evlat ayrımını dibine kadar yaşadım. Bunu artik kabullendim, eskisi gibi takmıyorum. Birisi anneme kızın cok güzel maasallah dedigi vakit, annemin yüzü düşer, tesekkur etmek yerine, '' hı evet makyaj var ya ondan '' der.

Sosyal medya hesabında birlikte cekindigimiz fotograflari koyar, o da ayda yilda bir. Birisi kızın cok güzel maasallah yazdiysa eyvah. Hemen o fotografı kaldirir. Ardından gider benim en paspal ev haliyle haberim yokken cekilmis, sacım basım dagınık olan fotograflarimi koyar :) Bir keresinde, sacımı boyatmıstım, annem de biraz kestirmisti saclarını. Babam cok güzel olmus kızım dedi, annemin sacını farketmedi. O da pek bir degisiklik yoktu o yüzden. Ona guzel diyorsun da bana neden demiyorsun diye, babamın burnundan getirdi. Bir kez de babam karpuzun en güzel kısmını kızıma kestim dedi, bana neden kesmiyorsun da ona kesiyorsun dedi.

Sürekli bana, ben yașamadım sen de yaşama, benim yoktu senin de olmayıversin gibi kelimeler kullanır. Cevremdeki anneler, ben yaşamadım kızım yasasın, benim olmadı en guzelleri kızımın olsun derken, benim durumum boyle. Acıkcası her seyi yazsam sayfalarca sürer. Size en ufak örnekleri verdim. Sizce ben mi kötü niyetliyim, yoksa hissettigim dogru mu?

Not: Annem kendi annesinden de pek sevgi gormemis, o da evlat ayrımına maruz kalmıs. Ben bundan ders almasını temenni ederdim ancak aynısını bana uyguluyor. Halbuki ben bu yuzden hep bir kızımın olmasını diliyorum. Ona bunların hicbirini yaşatmayacagım...
Cok cok ilginc bi durum.Benimde kizim olacak buyuk konusmak istemiyorum ama ilk defa duydum boyle bi kiskanclik.Annen sonucta yapabilecek pek bi sey yok

anneden yana tek dertli kendim oldugumu saniyordum.cok uzucude olsa yalniz olmadigimi bilmek bana guc katti..annemin yalnis tavirlari yuzunden babamdan kardeslerimdende kardeslerimdende ayni davranislara maruz kaldum..hatta bu bi lanet gibi pesimi birakmiyor nerde olursam olayim annem hayatima mudahil oldugunda hersey tepe taklak..ilk bebegime hamileyken yanima geldi sozde dogumda yanimda olmak istemis iki hafta icinde nasil basardiysa beni tum komsularima rezil etmeye basarmis hatta esimin ailesine esime butun hayatimi mahfetti ve sonucunda esimin beni terk etmesine sebep oldu..neyseki onu ve turevlerini hayatimdan cikardim ve her gecen gun hayatim guzellesiyor.daha on bes onalti yaslarindayken bi doktor beni uyarmisti aileme aileme karsi mesafeli ve uzak durmam konusunda ama o zaman anlayamamis ve bunu yapacak gucu kendimde bulamasmistim..simdi ise geride kalan yillarima yaniyorum keske daha once def etseydim
onlari.
Neyseki esimle ve biricik kizimla cok ikinci kizimizi bekliyorum.
Tovbe yarabbim her seyin hayirlisini ver Yarabbim.Anne nasil evladina dusman olur ya cok uzuldum:(

Benim yengem de kizinin ozguvenini maffediyo

Kizi lise1de boyu 1.60 kendisi 1.65 ben senden daha guzelim senin boyun cok kisa benim boyum posum var diyip duruyo ciddi ciddi soyluyo

Kiz da gayet guzel hos bi kiz 45kilo
Yengemde 1.65 boya 90 kilolarda ve yuzu de guzel degil dusunun artik
Evde surekli boylu posluyum cok guzelim diye geziyo

Telefonda kizin resmi var guzel cikmis dedim
Yengem de aman onlar hep photoshop o normalde boyke guzel mi sanki dedi

Bana cok garip geliyo cidden ama boyke insanlar var

Tovbe yarabbim her seyin hayirlisini ver Yarabbim.Anne nasil evladina dusman olur ya cok uzuldum:(

canim soyleki hayata iyi davranislarda var kotu davranuslarda iyi insanlarda var kotu insanlarda buda demektirki her anne bir melek ve hep dogru insan anlamina gelmiyor..kotu olan insanlarda hatali dacranislarda bulunanlarda anne baba olabiliyor..tabi bu isin hastalik boyutuda var sanirim bu konuda ornek gosterilenlerde benim annemde dahil bu gruba giriyor

Yalniz olmadigima sevinemedim. Cunku benim annemin yasattiklarini kimse yasasin istemezdim. Ama goruyorum ki benzer anneler cokmus. Yine de sukur varliklarina. İyi yonleri de var deyip geciyorum. Tek sıkıntım, erkek cocuklarını sevmiyorum, kendimi surekli kız cocugum olsun diye dua ederken buluyorum. Hep kızımla ilgili hayallee kuruyorum. Sanki erkek cocugum olsa sevmezmisim geliyor. Sanirim annemin yaptigi evlat ayrimindan oturu boyle bir psikoloji oldu bende. Kızıma asla oyle davranmayacagim diye dusundugumden...

Sevgi görmeyen sevemez evet ama bide yasadiklarindan ders çıkaranlar da var unutmayalım..bence annenizle adam akıllı konuşun hoş anlicagni da sanmam can çıkar huy cikmaz

eğer gerçekten anlattığın gibiyse annen çok tuhaf ve gerçekten psikolojisi yerinde değildir ya da kıskançlığın dibine vurmak terimini yerine getiriyordur umarım aklı tez zamanda başına döner sende kendine dert etme herkesin tuhaf aile ilişkileri olabilir hayatında

Piskiytriye gitmeli gercektn deisik bi anne versiyınu bi an sizin evlatlık oldugu dusunceniZe vardm

Gerçekten yaşadığın olay zor bir olay seni anlıyorum ama hiçbir anne öz mu oz kızını kiskanmaz olamaz sonuçta o da bir anne seni kaç ay bakıp büyüttü yemedi içirdi yedirdi anne olmak dünyanın en zor en kıymetli işi annenin iyisi kötüsü olmaz günün birinde sende anne olsan kızın sana forumlarda böyle şeyler yazsa ne yapardın?

eğer gerçekten anlattığın gibiyse annen çok tuhaf ve gerçekten psikolojisi yerinde değildir ya da kıskançlığın dibine vurmak terimini yerine getiriyordur umarım aklı tez zamanda başına döner sende kendine dert etme herkesin tuhaf aile ilişkileri olabilir hayatında

Pardon da herkes te annesinin üzerine gitmiş şunu demek istiyorum kimse kimsenin anneliģini sorgulayamaz psikoloji bozuk filan diyemez yerinde değil diyemez bu soruyu hazırlayan arkadaşıma sesleniyorum biri benim anneme böyle dese ağzının payını veririm!onun yerine daha kibar hitaplar soylebiliriz değil mi bu arada hayırlı ramazanlar

Pardon da herkes te annesinin üzerine gitmiş şunu demek istiyorum kimse kimsenin anneliģini sorgulayamaz psikoloji bozuk filan diyemez yerinde değil diyemez bu soruyu hazırlayan arkadaşıma sesleniyorum biri benim anneme böyle dese ağzının payını veririm!onun yerine daha kibar hitaplar soylebiliriz değil mi bu arada hayırlı ramazanlar
konu sahibinin durumu bende bu hissi yarattı eğer ki eleştiriye açık değilseniz söylediğiniz her söze dikkat etmelisiniz ayrıca benim ağzımın payımı vermesine dair tavsiye senin haddine değil olamazda eğer cevabım onda bu hissi uyandırır ve o bana bu yorumumdan dolayı laf ederse saygım sonsuz anneliğe laf edemeyen sen benim yorumumu yerden yere vuramazsın

Canim benim herkes olaylara kendi duygu dusunceleriyle ve hayat tecrubesiyle bakar..bir durumu olayi yasamadan veya cevresinde sahit olmadigi surece anlamasi cok zor olabilir.bir atasozumuz esekten dusenin halini ancak esekten dusen anlar

Anneye bak ya gerçekten böyle insanlar var.
Anne kötü davranınca o anne melektir naparsa yapar!
Evlat annesinin kötülüğünden bıkmışsa o evlat nankördür. Kabul etmek zorundadır, içine atmalıdır, susmalıdır, ama hep mutsuz olmalıdır. İnsanın psikolojisini zorla bozuyorlar.

Yalniz olmadigima sevinemedim. Cunku benim annemin yasattiklarini kimse yasasin istemezdim. Ama goruyorum ki benzer anneler cokmus. Yine de sukur varliklarina. İyi yonleri de var deyip geciyorum. Tek sıkıntım, erkek cocuklarını sevmiyorum, kendimi surekli kız cocugum olsun diye dua ederken buluyorum. Hep kızımla ilgili hayallee kuruyorum. Sanki erkek cocugum olsa sevmezmisim geliyor. Sanirim annemin yaptigi evlat ayrimindan oturu boyle bir psikoloji oldu bende. Kızıma asla oyle davranmayacagim diye dusundugumden...

Annem ne yaptklarin dolayi hep kendimi suclardim hep daha iyi daha iyi olmaya calistm boyumdan sabir ve fedakarlik yaptim ama yinede sevilen bi evlat olamadim..annesi vefat eden insana imrenilirm o kadar zor bi hayatim olduki ben cok imrendim en azindan olseydi bana bu kadar aciyi cektirmezdi..etrafimdaki insanlara beni kotuleyip uzaklastirmazdi en azindan yakinlarim onun yoklugu bir nebze olsun dindirmeye calisirdi..malesef cektigimle kaliyorum..bir insana en yakini ancak cok zarar verebilir bir cocuguda en buyuk kotylugu ancak annesi yapabilir

Benim ünv. De bir arkadaşım vardı, çok guzel bir kızdı. onunda annesi kizini kiskanirdi ilk onda gormustum. Olabiliyor maalesef. Kız Jülide ateşe benziyordu şimdi 40 yasinda hala bekar. Çünkü annesi iyi kismetlerine hep bir şekilde engel oldu. Şimdide kızı için üzülüyor. Pişmanlık yani. Dikkatli ol. Kararlarını alırken filan anneni çok dikkate alma, acı ama gerçek. Her anne bir değil.

Birde sende oğlun olursa abinin acısını ondan çıkarma aynı hataya düşme sakin. Bütün evlatlar ilk doğduklarında melektirler.

bende de farklı bir durumla farkettim bu durumu.
annemin arkadaş çevresi çok fazla yok çünkü ya ondaki hatalar ile ya da arkadaşlarının hatalarıyla koptular vs. Biraz da egolu olduğu için inatçıda. Karşısındaki insanı olduğu gibi kabul etme ya da idare etme gibi bir tavrı yok. Annem beni de kıskanıyor çünkü örneğin; eski çalıştığım yerlerdeki arkadaşlarımla hala görüşürüm ve iyi dostlarımdır. Aradıklarında da birikir birikir bazen 1 saat konuşuruz güleriz, dertleşiriz vs. Onlar beni aradıklarında direkt suratını asar ve gün boyu tripler ile hiç konuşmaz ya da en ufak şeyden problem çıkarır :KK43: insan daha sevinmesi gerekir ki kızımın arkadaşları seviyor sayıyor veya arıyor ne güzel insan ilişkileri var vs. diye memnun olması lazım. kimseyle geçinmeyen, silik veya egolu birisi mi olsaydım? Bu sorunlu bir kişilik ve bu şekilde onun gibi neredeyse yalnız mı kalayım yani..Saçma.

Back
X