Sizce bir evin tek gelini olmak avantaj mı ya da dezavantaj mıdır?

tesadüfün bu kadarı..
aynen bizim yaşantımız...
ama böyle olmak gerçekten çok rahat..
bende tek gelinim ve tek gelin olarak kalacağım...
bi avantajda benim aklıma geldi...
en azından tekiz diye kıyaslanmayacağız..
hani olurya büyük gelinim şöyle küçük gelinim şöyle gibisinden....

normalde tek gelinim ama eşimin kendiyle yaşıt yeğeni var bizimle yarış ederek evlendiler zaten onun eşini hep bana söyler durur kaynanam.gayet yağcı biri olduğundan kaynanamda yağcıları çok sevdiğinden sürekli bana onun yaptıklarını anlatır benimde onun gibi yağcı olmamı bekler ama çok bekler..:1closedeyes:

Tek gelinim ve buyuk dezavantaj cunku benden en kucugu 10 yas buyuk 3 tane gorumcem var. Kocam 3 tane kizdan sonra gelmis ve cok degerli yetistirmisler. Bi de cok yas farki var aralarinda.. Yani anlayacaginiz bende 4 tane kaynana var. Allah dusmanimin basina vermesin..Cok zooor cooookk..

ben istemezdim tek gelin olmayı...bütün ilgi senin üzerinde olur ve dört dörtlük olmanı beklerler o zaman..ben bi sürü gelinden biriyim ve çok memnunum arada kaynıyorum işte...başına buyrukum mesela...laf çekemem hiç..alttan almayı bilmem...ama o kadar gelinin arasında arada kaynıyorum...bulaşmıyolar...

tek gelinim oyleda kalacam şakkıdı
k.pederimde, kayın validemde kendi kızları gibi severler, görüm cemlerimde gelin olarak değilde kardeş olarak benimsediler. kaydirigubbakcemile2

tek olmanın avantajı heralde bilmem yada kişiliğimden dolayı seviyorlar

ben de tek gelinim ama hiçbir özelliğini göremedim:)))
ne etliye ne sütlüye olayı bizim ki
avantajıda yok dezavantajıda yok benim için. gerçi ben bu halimden çok daha memnunum.
mesafeliyiz yani .

bence avantaj değil dezavantaj çünkü her şekilde sen göz önünde olduğun gibi herşey senden bekleniyor ve sen diğeri neden yapmıyor yada gelmiyor gibi bahaneler sunamıyorsun hatta görümce sahibi olmakda avantaj annesine bakar hasta filan olduğunda ilgilenir bize kalmaz en azından.

bence çok şanslısın tadını çıkar hihoyyyt

EŞİM BİR AİLENİN TEK OĞLU....
DOLAYISIYLA BENDE AİLENİN İLK VE TEK GELİNİYİM..
NE AVANTAJ NE DE DEZAVANTAJ BENİM İÇİN.....
:1rolleyes:

ben tek gelin değilim.eltim ve görümcem var.ikiside benden 12 yaş büyük.öyleyken bile eşimin ailesi bana çok düşkün.kayınvalidem kızı gibi görüyor.ama yinede tek gelin olmayı çok isterdim.

canım bende tek gelinim
şimdiy kadar hep avantajını gördüm
bi,rtek bana hediyeler alınır, bir tek ben sevilirim, herkes herşeyini bana danışır kaynanam bana harçlık verir yani anlıyacağın arkadaşım ben hep yararını gördüm tek olmanın halimden çok çok memnunum

bende evin tek geliniyim, sevilirim kaynanam herşeyi bana düşünür amaaaa bendeki gibi bir görümce varsa büyük bir dezavantaj, 10 tane eltiye bedel ruh hastası naniknanik

valla bende evin tek geliniyim kayınbabamdan avantajını kaynananamdan dezavantajımı görüyorum kayınbabam bana çok düşkün ama kayınvalidemde görümcee herşeyi ona yapar bana gelincede bir çoraba bile gücü yetmez senin kocan alır der. Ama kayınbabamın Allahı var kaynanamdan gizli az mı para verdi:)))

bende tek gelinim.benim üstümede çok düşerler hep yardımları olmuştur.hep desteklerler.ama kayınbabamı daha çok severim.çünkü kayınvalidelerin kızı oldumu illaki ayrım yapıyor.ne kadar belli etmemeye çalışsada.ama bir zararını görmedim kötü lafını duymadım ama ayrımcılık oluyor illaki.

Bende hep tek gelin olarak kalacaklardanım.
Dört yıllık evliyim ne avantaj nede dezavantaj gördüm.
Bakalım ilerleyen zaman bize ne gösterecek.
mirmirmirmir

Tek gelin değilim ,,,bence dezavantaj ya da avantaj değildir...İyiyseniz iyi olur (avantajdır),kötüyseniz kötü (dezavantaj)...Size ve ilişkiye bağlı gelişir ...

Tek gelin olmamanın da aynı şekilde;
Kıyaslama ister istemez olur;
Siz ondan/onlardan daha iyi ,canayakın, sıcak...vs gibi bilumum özelliklere sahipseniz avantaj,
Siz ondan/onlardan daha az iyi,canaykın,sıcak...vs. gibi (den den koymuş kabul edin:) dezavantaj olur...

Aslında söylediklerinize katılmamak mümkün değil.
Ama şu da var bazı insanların gerçekten ruhu kötü olabiliyor.
Yani siz çok iyi de olsanız, gerken saygı, hürmet, hoşgörüyü göstersenizde bunu görmemekte
direnebiliyor, sizin iyiniyetinizi suistimal edebiliyorlar. Keşke herşey sadece bizim
iyi olmamızla çözülebilseydi, eminim o zaman çok daha güzel olurdu.
Bazen insanlar sizin söylediklerinizi; sölendiği gibi değil, duymak istedikleri gibi algılarlar.
İşte böyle durumlarda sonuç almak çok zor.
Ben tek gelinim. İyi yönleri bana göre, olumsuz olanlardan çok fazla.
Dilerim hepimizin öyle olur.

eşim bi evin tek oğlu bi tanede görümcem var
ömür boyu tek gelin olucam maalesef
isterdim ki beni kıyaslayabilecekleri bi gelinleri daha olsun
ve dedikodu yapabileceğim bi eltim olsun isterdim :)

kesinlikle dezavantaj olduğunu düşünüyorum
herşey sizden bekleniyor çünkü bütün ilgi alaka herşey sizin üzeriniz de
her hafta sonu yemeğe gitme zorunlulukları
onların canı istediğin de istedikleri yere götürme,getirme taksi vazifesi olarak görülme durumu
çok iyi bi gelin olsanız dahi bunun bi türlü farkına varamamaları,
farkındaysalar bile yansıtamamaları...

şimdilik yeniyim çok fazla dezavantaj yaşamadım ama
kesinlikle yaşayabileceğimi düşünüyorum hemde fazlasıyla...
bunun şimdiden farkındayım maalesef....

Çok haklısınız ... Ben düşündüklerimi yazarken aklıma kendi kayınvalidem/kayınpederim geldi ve onları düşünerek yazdım sadece...Sağolsunlar çok iyi insanlar Benim onlara olan tek bi güleryüzümle memnun olurlar...Ama herkes böyle değil ve sizin söylediğiniz türde insan da çooooooookkkk. Bu yüzden benim yorumum sadece iyilikten anlayanlar için olsun...a.s.

hem avantaj hem de dezavantaj
avantajı tek gelinsin elti yooookkk:teytey:
dezavantaj kaynana kayınbabanın sorumluluğu ağır gelirkafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…