- 25 Ekim 2015
- 19.368
- 99.157
- 598
- 41
- Konu Sahibi benneyanginlargordum
-
iste bunu kabullenmek beni cok rahatsiz ediyor ya. cunku yanlis olan o. of degismez dedin ya butun umudum söndu yemin ederim.Değişmez o zaman,görmezden gelecen zor olsada.
ne guzel insanmislar. evet hata yapmislar ama tekrara dusmemisler.Bizde de aynı durum olmuştu, yan komşu kokmuş bebek bezlerini kapının önüne koyuyordu. Bizim kata gelince kokudan geçilmiyordu. Birkaç gün sabrettim sonra kapisina gidip koktuğunu ve rahatsız olduğumuzu söyledim. Bir daha kapının önüne çöp koymadılar.
Hakediyorsa yap anacim vallakapisini caldim zaten de evde yoktu. acaba bu bi isaret mi yapmamali miyim dedim☺ evde olsa asaleti gorurdu o.
insallsh kendime gaz verip kapisina yeniden gitmem
Balkonunda sofra altı silkesinler,camlarına şu doksunler. Ama yine sana bir fayda olmayacak,kapıyı acacan çöp goreceniste bunu kabullenmek beni cok rahatsiz ediyor ya. cunku yanlis olan o. of degismez dedin ya butun umudum söndu yemin ederim.
ust kati bos. insallah 10 cocuklu bir aile tanisir ust kata. dua edicem artik boyle☺
valla haklisin.Hakediyorsa yap anacim vallasusunca anlamiyor boyleleri. Kotulukten besleniyorlar. Sustukca abartarak devam ediyorlar. Herkes haddini bilecek
aminBalkonunda sofra altı silkesinler,camlarına şu doksunler. Ama yine sana bir fayda olmayacak,kapıyı acacan çöp gorecenduayı değiştirelim,sana daha iyi komşuların olacağı bundan daha iyi bir ev nasip etsin Allah
hahahahaha allahtan korktugum icin ileri gitmemstim anlayacagi kadar yapmistim, anlamamis. budediginizi gercekten yapicamSizde çöpünüzü onun kapısının önüne biraksaniz, biz çöp sandık orayı dersiniz :)
cok iyi yapmissiniz helal olsun.Yakın zamanda yaşadığım bir olaydan örnek vereyim. Küs olduğum eski bir arkadaş sürekli sağda solda söylemediğim şeyleri söylemişim gibi anlatıp, çevreme beni kötü göstermeye çalışıyordu. Müthiş fesat biriydi ve bunu anladığım an yol verdim. Bu laflar kulağıma geldi. İlkten sadece mesaj atarak yaptığının ayıp olduğunu söyledim. Hatta küs olmamıza rağmen evime davet ettim oturdum karşısına güzellikle uyardım. Helalleştik gitti. Ama rahat durmadı. Yine laflar, iftiraya varan ithamlar. Sonra mı? O güvendiği hanımefendi çizgimi öyle bir bozdum ki,ailesi evime gelip onun adına özürler dilediler. Bir daha yapmayacak vs vs beni sakinleştirdiler. Herkes asaletten, çizgiden anlamıyor. Bazen anladığı dilden konuşmak gerek. Ama benim olayımda karşı taraf haddini müthiş aşmıştı.
Hayatından çıkar ve görmezden gel bu en büyük tepki olur.istesem ayni kotulukle cevap verecegim bir olay yasadim. kotuluge kotulukle mi cevap vermeliyim, bos mu vermeliyim?
Ben hiç takmam mesela. Herkes mezhebine göre davranır. Umursanmayan bazı olumsuzluklar zamanla söner zaten, sizinki öyle bir şey mi bilmiyorum. İnsanlarla dalaşmak gönlümü yoruyor açıkçası uykularım kaçıyor. O yüzden, kendi sağlığım ve rahatım için ben uzak dururum sadece. Kötü insanlara karşılık verecem diye canıma eziyet edemem pisliğinde bığulsun hepsikucuk ama surekli devam eden bir kotuluk ben gormezden geldigim icin devam ediyor, bunu biliyorum. benimde tarzim ben goruorum demek degil,yaptigina pisman etmek. ama iste rezillik olcak. cunku ayarim yok. yorgun hissediyorum kendimi. degmeyecegini dusunuyorum.
ondan farkli oldugumda bi getirisi olmadi.Kötülük yapana kötülükle cevap verirseniz, ondan ne farkınız olur?
En büyük getiri sizin bu karakterinize katkısı olması, şahsi fikrim. Yani kötülüğe iyilik yaptım ama bana bi faydası olmuyor diye düşünce aslında görüyorum ki kendime yakışanı yapmışım, değerime değer katmışonda farkli oldugumda bi getirisi olmadi.
Bence bakışınızla duruşunuzla herşeyin farkındayım aptal değilim mesajı verin. Sözden daha etkili olacağından şüphem yok. Aksi takdirde tatsızlık çıkarsanız sonuçta sizin de tadınız kaçacak.yaptigin herseyin farkindayim bir daha olursa butun huzurunu kaciririm diyecegim ki kaciracagimi bildigi icin pisacak. ama yuzyuze gelmeyi sesini duymayi asla istemiyorum. boyle susunca da salakmisim farketmiyomusum gibi devam ediyorlar
yorgun hissediyorum kendimi deger mi diye dusunuyorum. eskiden olsa bi dk dusunmez napacaksam yapardim. artik yoruldum galiba.
Şahsen ben de herkese hakettiğini yaşatırım ama insanlara tavsiye verirken biraz daha naif yaklaşıyorum. Çünkü sonuçlarına katlanmak da var.ben karşılık veririm misliyle kötülük yapan insanların hayatlarına bir şey olmamış gibi devam etmesine gıcık olurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?