Sizce boşandığımı söylemeli miyim?

Iyi akşamlar arkadaşlar,

Sizin bir konuyla ilgili fikirlerinizi merak ediyorum. Bundan bir buçuk sene önce eşimden ayrıldım 23 yaşındayken. Tabi uzun süre acı çektım. Şimdi 'eski eşimi ve geçmişi tamamen unuttum hiç takmıyorum artık' diyemesem de çok şükür eskisi gibi değilim, kendimi toparladım.
Şimdi gelelim soruma. Ben bir süredir biriyle yazışıyordum ve kısa süre önce beni tanımak istediğini söyleyip bir yerde buluşmaya davet etti. Ben de kabul ettim. Şimdiye kadar başka adaylar da olmuştu fakat bu kişiye kanım ısındı ama tabi ki çok ümitlendirmiyorum kendimi. Yarın için anlaştık fakat benim endişelerim var. Hep havadan sudan konuşuyorduk, kendisine haliyle boşandığımı söylemedim. Bizim toplumu biliyorsunuz, kendisi/ailesi bunu nasıl karşılar bilmiyorum. Sizce yarın bunu hemen demem mi gerekir yoksa bir süre tanıdıktan sonra mı? Nasıl diyeceğimi de bilmiyorum
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
en başından söyle ve ön yargılı davranmayacağı şekilde ağır bir tarzla söyle. hani ben boşanmış olabilirim ama bana bunu sorun etmene izin vermem gibisinden

Hemen söylemelisin belki adam evlenip boşanmış nirini istemiyordur sonra daha çok üzülürsün

Ben pat diye soyledim bosandigimi.. hemde ilk gun konusurken.. hic cekinmedim.. nesinden cekinicem.. oda itiraf etti zaten ilk gun bana bosandigini soylemen aslinda sana guvenmemin baslaginciydi dedi.. eger yalan soyleyip sonradan ogrenseydim farkli olurdu dedi..
Peki tam olarak nasil dediniz ve onun tepkisi neydi?
Ben once onun basindan nisanlilik evlilik gecip gecmedigini sormayi dusunuyorum. Ardindan hayir deyince de kendi durumumu anlatmayi. Sonrasini bilmiyorum. Ezik hissediyormusum gibi bir his de vermek istemiyorum

Oncelikle cok sag olun cevaplariniz icin. Şöyle bir durum vardi bu cocuk bana normal arkadas gibi yaziyordu niyetini belli etmemisti. Ve daha yeni belli ettigi icin hemen demedim boyle boyle bosandim haberin olsun diye yani diyemedim. Bulusmada derim diye dusunuyordum ama dedigim gibi tereddutluydum bosanmak ayip degil ama bizim toplumu biliyorsunuz iste insanin icinde garip bir his oluyor sanki ayip bir sey yapmis gibi. Konuyu nasil oraya getirecegimi de bilmiyorum.

Ben zaten hic anlamıyorum. Erkeğin 100 tane sevgilisi olur ayıp olmaz, kadın edebiyle namusuyla evlendi diye mi ayıp oluyor?

Bence soylemene gerek yok,cunkı ınternetten yazısıp tanıstıgın ve ılk kez bulusacagın bırıne bunu acıklaman gerekmıyor.Hatta kımbılır onun da ne sırları vardır.

Peki tam olarak nasil dediniz ve onun tepkisi neydi?
Ben once onun basindan nisanlilik evlilik gecip gecmedigini sormayi dusunuyorum. Ardindan hayir deyince de kendi durumumu anlatmayi. Sonrasini bilmiyorum. Ezik hissediyormusum gibi bir his de vermek istemiyorum
Tepkinin t'si bile yoktu.. pat diye soyledim, sana bisey soylicem dedim siraladim yasadiklarimi aksine uzuldu yasadiklarimdan dolayi.. neden tepki gostersinki ? Her insanin basina gelebilir, benim annemde bosandi dedi.. ailesi hic sorun etmedi ki neden sorun olsun ? Ki bu konu hic bir zaman sorun olmadi iliskimizde.. bosanmak sucmu ? annesi herkesin basina gelebilir yavrum, benimde kizim var dedi.. neden ezik hissediyorsun cnm.. ben aksine kendimi daha tecrubeli, daha emin ve saglam adimlarla ilerlemis hissediyorum.. hatta sevgilime istersen bosanma dilekcelerimi okutabilirim, kafanda soru isareti kalmasin dedim, hayir dedi ne isim olur dedi.. ben sana guveniyorum gerisi beni ilgilendirmez dedi..kesinlikle soylemelisin..

Gec bile kalmissiniz. Yarinki bulusmaya gitmeden once diyin bunu.
Cunku adamin ayagina kdr gitmisken " hee bosandin demek, olmaz o zmn" diyemez. Sorun degil diycektir.
Buda ya sizi sevmeyen bi adamla sirf sizi kirmamak icin baslayan bi iliski demek.
Yada " zaten bosanmis kolay lokmadir, kasi gozude guzel, niyetim evlilik degl ama guzel vakit gecirelim azcik" demek.

Onceden acik acik konusun. Ve ciddi dusundugunuzu, tiri tiri asklara acik olmadiginizi belli edin

Soyleme, gerekirse soylersin.

Bizim ulkede erkekler boşanmış kadınlardan fazla şeyler bekliyor.

Sanal tanisma zaten yeterince risk barindiriyor.

Lutfen dikkat edin. Hemen guvenip inanmayin. Basinizi derde sokacak, pisman olacaginiz, uzuleceginiz seyler yapmayın.

Yaşınız cok genc.

Ve insanlar cok kotu.

Back
X