• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu adam cimrimi ?

Çaycı çok elektrik yakıyor haklı nişanlınız. İşin sadece maddi boyutunu düşünmeyin elektriği fazla harcamamak önemli, elektrik üretimi doğaya zarar veriyor.

Bunu bende duymuştıum caycı çok elektirik yakıyor diye belki de ondan söyledi.Biraz tutumlu olmasa 90 bin parayı biriktiremezdi.Dozunda gerekli gelinlik için o fiyat normal gibime geldi bana.İyişki ikinci el kirala dememişler.

Çayciyi aktif kullaniyoruz yillardir, yaktigi elektirigi hesap etmek aklima bile gelmedi. Benim icin tuhaf yani.
2.500 de bir gelinlik icin makul bir rakam gibi geldi.
Emanet gelinlik onermedigi surece cimri diyemeyecegim :KK70:

Bu ikisine takilmayin, daha baska seylere de dikkat edin

Tasarrufu biriktirmeyi seviyor olabilir de
İnsan niye şimdiden evlendiğinde kullanacağı çay makinesinin yakacağı elektriği düşünür

Bu durumda cimri.

Eşim orta karardır yani cimri değil savurgan da değil
Hiç düşündüğünü sanmıyorum tost makinesini kaç defa açarız haftada ne kadar çamaşır yıkarız diye
Aklına bile geleceğini sanmam

Ama gelinlik konusunda haklı
Bi elbiseye o kadar para verip sonra nereye koyacağını ne yapacağını bilemiyor insanlar
2500 tl ne güzel yenir halbuki

Çaycı vb aletleri kullanmıyorum artık elektiriği gerçekten çok çekiyorlar.En güzeli ocak :)

Aylik geliri 5 bin tahminimce kenarda 90 bin tlsi var ama bana diyorki ilerde cayci kullanmayiz cunku cok elektirik yakar o dedi simdide diyorki 2 bucuktllik gelinlik aliriz diyor daha fazlasi asla olmaz diyor

Anlattigin kadariyla evet

Deli gibi koca arıyorsun gibi bir izlenim oluştu. Caycisindan gelinligine kadar konuşup ne boş muhabbet yapıyorsunuz ne.

Cimri degil sapsal
Caycinin yaktigi elektrik mi ocakta kaynayan caydanligin harcadigi gaz mi ?
Bunu hesqp edemiyorsa cimrilikten ziyade kafasi basmiyor demektir

Aslında dedikleri çok manasız değil de, şuan bunun lafını yapması manasız. Ne alaka şimdi çaycı yani rüyanda mı gördün. Cimri olabilir ihtimal var

Evet cimri gibi ama cimriler zengin oluyor kendileri yiyrmiyor sonrada birileri gelip yiyor onların kazandıklarını

Konularına şöyle bir göz gezdirdimde
Anladığım kadarıyla kafan çok karışık
Daha geçen ay başka birine aşık oldum diye konu açmışsın. Başka bi konuda evliyim diğerinde 2 senelik birlikteyiz. Sevgilinin senin çalışmanı istememesi filan. Ayrıca senin onunla ince düşünüp tatil planları yapman ona hediyeler Alman çok güzel ama sen bu adamın hayatının neresindesin bunu sor önce kendine daha çok gençsin. Bu kadar kilit noktası yapma kendini bu adama.

Aylik geliri 5 bin tahminimce kenarda 90 bin tlsi var ama bana diyorki ilerde cayci kullanmayiz cunku cok elektirik yakar o dedi simdide diyorki 2 bucuktllik gelinlik aliriz diyor daha fazlasi asla olmaz diyor
Ayrıl onun elektriğine kadar neler vae

Siz ciddi misiniz?
Adam cimri değil hesabını biliyor, 2 bin tl ye gelinlik aldım ve çok da güzeldi, ayrıca ben de elektriği kullanmam çok çünkü doğalgaz daha ucuz, hoş gerçi bulunduğum ilde doğalgaz yok şu an ama, olsaydı her şeyi ocakta yapardım.

Tel hatası bunları sizin yüzünüze dümdüz söylemesi olmuş, belki de üslubu daha iyiydir bilemeyeceğim.

Bence cimri hem de cook. Bu konuda cok tecrubeliyim karsima bir suru insan cikti ve yuzde 90 i cimriydi. Ben genelde disardaki hal ve hareketlerinden cimri oldugunu anlardim. Yemege ciktigimda bi pastaneye gittigmde.. disarda nasil bu adam?
Ilk biryere oturduk kahve ictim o cay icti baya iyi mekanlarmjs buralarsa dedi yani elitmi demek istedi anlamadim neyse ac misin birseyler yeseydik acsan dedi yok dedim ord tavla yok diye karsiya gecicektik oturmaya hesabi ben odeyim dedim olurmu oyle sey dedi odedi sonra karsiya gectik 3 cay ictik ama bana nargilede isteyelimmi dedi aradan biraz zaman gecti tatli isteyelim yersrn dedi ama yemedim

ay bana normal geldi
o zaman şöyle sorayım kime göre neye göre cimri?
bana göre çaycı vs cidden çok elektrik yakıyor
gelinlikte fiyat gayet uygun sanki
aman allahım yoksa ben cimri miyim :kahve:

Neye göre cimri ? Şahsen bana da çaycı çok gereksiz bir mutfak eşyası olarak gelir. Ha kimi kullanır memnundur ama bana göre gereksiz. 2500tlye fıstık gibi gelinlikler var. Bir insanın çok para kazanması onun savurgan olacağı anlamına gelmez.
aynen katılıyorum
cimri değil bilinçli ve tutumlu bence

Adam köşeye 90 bini zaten tutumlu oldugu için atabilmiş, siz hesabını yapın diye değil. Tanıdığim ve daha az maaşla evini arabasıni alanlar var ve herkes onlara cimri der. Ben de hep adam ev almayıp size mi yedirseydi derim. İnsan maaşının hesabını baskasına vermek zorunda sanki. 5 bin almış, 90 bini varmış da neden 2500 tllik gelinlikmiş. Ben gelinligimi çinden aldım valla 6 sene evvel 300 bile degildi ki eşim 2 3 binlik butce ayırmişti.

Esim firma sahibi bazen öyle iyi para kazanıyor ki hemen iphone alalım sana, laptop alalim sana diyor, engel olmasam parayı bitircek. Gelecek için engel oluyorum. Lüzumsuz olanı almamak cimrilik değil, akıllılıktir. Yarın işsiz kalır o 90 bini iyiki köseye atmişsın, iyiki tek gece giyilcek elbiseye fazla vermemisiz dersiniz.

Back
X