Sizce Bu Dönemlerde Ev Alma Fikri Mantıklı Mı?

Bir sevgili

Çok İnsan Tanı. Azını Sev. Hiçbirine Güvenme 🔗
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2018
715
579
53
Kızlar merhaba. Eşimle birikim yapıyoruz her ay 4 bin tl civarı. Eşim askeri personel ve çalıştığı bölgeye ev taşımamız imkansız izni de yok zaten. Boş yere kira veriyoruz oturduğumuz eve. Çünkü ben evde kalamıyorum, kalıyorum ama sürekli değil biraz kvalimde biraz annemlerde biraz kendi evimde ara ara da eşimin yanına geliyorum. Sorum şu. Zaten aylık 4 bin birikim yapıyoruz, sizce konut kredisinden faydalanıp 80-100 bin önden peşinatla ev almalı mıyız? Piyasayı takip eden arkadaşlarım varsa şuan apartman dairesi almak sizce iyi bir fikir mi? Akıl verirseniz sevinirim 🙏🏻

Evler çok pahalı şu dönemde. Geçen yıl aldığım ev 2 katına çıktı. Tekrar düşer mi daha da yükselir mi bilemem. Ama şu ara herşey çok belirsiz. Bence bir düze çıkmayı bekleseniz daha iyi gibi.
Teşekkür ederim 🙏🏻

Ben şunu anladımki bu ülkede emlak piyasası asla tükenmez. Geçen senelerde yaşadığımız krizlerde de devlet destekli daima bu sektör korundu. Faizlerin alıp başını gittiği ortamda herkes ev almaya korkarken annemlerin aldığı evin değeri bugün %30 arttı. Almayıp bekleselerdi, hala bekliyor olurlardı.

Eşinizin işi garanti zaten, kira öderken 4000 kenara atabiliyorken, evinizi rahat rahat alırsınız. Bence dikkat etmeniz gereken akıllı yatırım yapmak. Evin bugünkü değeri ve potansiyel değerini iyi düşünün alırken. Bakın sağında solunda ne var?

Kızlar merhaba. Eşimle birikim yapıyoruz her ay 4 bin tl civarı. Eşim askeri personel ve çalıştığı bölgeye ev taşımamız imkansız izni de yok zaten. Boş yere kira veriyoruz oturduğumuz eve. Çünkü ben evde kalamıyorum, kalıyorum ama sürekli değil biraz kvalimde biraz annemlerde biraz kendi evimde ara ara da eşimin yanına geliyorum. Sorum şu. Zaten aylık 4 bin birikim yapıyoruz, sizce konut kredisinden faydalanıp 80-100 bin önden peşinatla ev almalı mıyız? Piyasayı takip eden arkadaşlarım varsa şuan apartman dairesi almak sizce iyi bir fikir mi? Akıl verirseniz sevinirim 🙏🏻
Evler artacak gibi görünmüyor. Ev almak için beklerdim ben şahsen. Kredi işi öyle göründüğü gibi sempatik olmuyor. Alacağınız evin (yapılacak masraflarıyla birlikte) en az yarısının birikiminiz olması şart bence. Yoksa pişman olursunuz kredi işine. Ayrıca kriz ortamında evler değerlenmez bilakis düşer. Beklemekte fauda görüyorum.

Birikiminiz Türk lirasında kalıyorsa ev borcuna girmek mantıklı olur. Fakat altın/dolar vs yatırım yapıyorsanız ev için bir müddet beklemek daha mantıklı görünüyor. Aynı durumdayız, biz de şu an altında kalmayı tercih ettik. Uzun vadede emlak değeri altın kadar artmıyor bence.

Bu ülkenin ne krizi biter ne ekonomisi düzelir,böyle saçma sapan yaşar gideriz. Alacağınız evi iyice araştırın ve alın bence,neyi bekleyeceksiniz ne düzelebilir Allah aşkına? Geldim 34 yaşındayım hep bi aksiyon halindeyiz ülke olarak.

Her ay 4 bin birikim + kira ödüyormuşsunuz bence alın derim 100 bin civarı peşinat güzel bir miktar.

EEv fiyatlarının düşecegini hiç zannetmiyorum bundan 10 yıl öncede ev alırken emlak piyası balon gibi patlayacak düşecek demişlerdi hatta bizede almayın ucuzluyacak vs dediler ama aksine hiç düşmedi.

Ev alacaksaniz da sahibinden alin ve gercekten paraya sıkısmis birisi olursa daha uygun fiyata alirsiniz. Acil paraya ihtiyaci oldugu icin satiyorsa daha uygun fiyata alabilirsiniz. Ancak simdi nasil bilmiyorum ama evin degerinin hepsine kredi cekilemiyordu en az yuzde 25 nakit olmaliydi. Ben sanirim bir sure daha beklerdim.

birikim kenarda dursun diyecegim aslinda ama o parayi zaten her ay kirayada veriyorsunuzdur.
alacaginiz eve odeyeceginiz kredi ile kiraniz arasinda ucuk rakamlar yoksa alinabilir bana gore
eli zengin edecegine kendin mulk sahibi olursun

Temel ihtiyaçlar değer kaybetmez, beslenme ,güvenlik, barınma.....

ve malzeme fiyatlarının ve arsaların rayiçleri bu kadar artarken boş yere kira ödemek yerine gidip evinizi alın. Bu ülke 1915 1. dünya savaşını gördü 1945 te savaşa girmedi ama kıtlığı sonuna kadar yaşadı , kıbrıs harbinde ambargoyu gördü, 2004 krizinde battı-çıktı 2020 de koronayı gördü. Tarihte hep iniş çıkış yaşadı bu ülke ama hep toparladı bunlar olacak şeyler ama bunlar olacak diye gelecek planlarını ertelemeye gerek yok. İşiniz sabitse devlet sektörü ise hiç korkmayın ben şu dönem yeni ev aldım biraz kredi de çektim şimdi de arsa almayı planlıyorum. Korona sonrası zaten fiyatlar daha da artacak.

Ölümün bile ne zaman geleceğini bilmediğimiz bir yaşamda çokta düşünüp dünyayı karartmak yerine gözünüzü karartın gidin ev alın...

O değil de reklam gibi oldu sanırım son paragraf. :KK70:

Ev en temel ihtiyaç
Ve şuan onun için kira ödüyorsunuz
Ben olsam alırım .
Bu soru hep sorulur , bu dönemde ev - araba - altın - döviz almak mantıklı mı , iner mi beklesem mi şeklinde ..
Ev , araba , altın , dolar , euro yıllar içerisinde hep yükselmiştir , hiç geriye gitmemiştir , anlık iniş çıkışlar elbette oluyor , kastım o değil , mesela hepsinin 2 yıl önceki fiyatlarına bakın , farkı göreceksiniz ..

denizaslim denizaslim arsa araştırırken nelere dikkat ediyorsunuz

bence bekleyin. cok uzgunum ama bu koronadan sonra muhtemelen dunya bir krize girecek (2008deki gibi). insanlar muhtemelen evlerini elden cikaracaklar ve fiyatlar daha dusecek.

Ev en temel ihtiyaç
Ve şuan onun için kira ödüyorsunuz
Ben olsam alırım .
Ev , araba , altın , dolar , euro yıllar içerisinde hep yükselmiştir , hiç geriye gitmemiştir , anlık iniş çıkışlar elbette oluyor , kastım o değil , mesela hepsinin 2 yıl önceki fiyatlarına bakın , farkı göreceksiniz ..

denizaslim denizaslim arsa araştırırken nelere dikkat ediyorsunuz

Ben gelişim bölgelerini baz alırım. Gelişmeye müsait bölgelerde inşaat yoğunluğu fazla talep azdır Bu yüzden çok iyi evleri makul fiyatlara alırsınız. Konu yatırım amaçlı alım değilse kendiniz oturacaksanız ulaşım, o bölgede oturan insan demografisi, ısınma, güneş cephesi, gün ışığı alan oda sayısı, aidat, evin donanımı,asansörün nerede olduğu, evde konfor alanını arttırmaya gerek var mı varsa tadilatta ne kadar bir ödeme çıkar bunların hepsini hesaplarım. Evi mutlaka sahibinden almak için araştırma yaparım bunlar benim için çok önemli açıkçası.

Ev insanın yaşam alanı. Kim ne derse desin işin bir de psikoloik boyutu var. İnsan kendisinin olmayan evi sahiplenip değişiklik yapıp rahat rahat oturamıyor. O yüzden insanın imkanı varsa evi de olmalı. Hiç gerek yok kirada zaman geçirmeyin.

3 3gunlukdunya

Siz arsa demişsiniz ben ev anladım. Arsa da benim önceliğim denize yakınlık bulunduğum bölge nedeniyle. Çünkü denize yakın alanlar arsa vasfı değil de tarla vasfında bile olsa imara çabuk giriyor ( sit ve zeytinlik değilse) arsa geleceğe yatırım olduğundan değerlenmesi muhtemel tatil beldelerine yöneliyorum ama fazla duyulmamış henüz çok keşfedilmemiş m2 fiyatları uçmamış bölgelere bakıyorum.

Back
X