Sizce Bu Hayat Yaşamaya Değer mi?

valla ben 27 yaşındayım aslında ben de senin gibi düşünüyorum, yani iş eş çocuk derken hayat uçup gidiyor, değer mi diyorum bazen. ama kendini toplumdan ve şartlardan afaroz edersen de daha mutsuz oluyorsun.
O da doğru ama ben kendi iç dünyamda çok mutluyum. Küçük şeylerle başlamak lazım. Resim yapıyorum mesela içimden geldikçe, klasik herkesin yaptığı gibi hislerimi yazıyorum, piyano çalıyorum kendi kendime yetmeye çalışıyorum aile ortamıda huzursuz oldu mu insan daha da içine kapanıyor. Küçük adımlar atıp mutlu olmaya çalışmak lazım bir süre sonra yavaş yavaş kendine geliyor insan

Aynı şeyleri yaşadim seni çok iyi anliyorum.ama inancım yüzünden şunu farkettim. Bir işe yaramaya veya mutlu olmaya gelmemişiz.ahirette yaşiycamiz hayatın seçme sınavı için gelmişiz.bu dünyada gün yüzü göremiycez sınavımız çok ağır.dip not : hep yalnizdim ailem çok dışlardı en başta ve 19 yaşimda öyle bir majör depresyon yaşadimki antidepresan kullanmaya 19 yaşimda başladim

Son düzenleme:
Valla bir tane daha güzel ağaç göreyim diye yaşamayı isteyecek bir insanım. Artık romantiklik mi, salak mı denir, bakana göre değişir. Oysa 16'ımda bütün ailemi kaybettim. İnsan böyle bir acının üstüne yaşamayı ister mi, ben istiyorum. Hayatta hiçbir zaman feci büyük planlarım, hayallerim olmadı, küçük şeyler beni mutlu ediyor. Yalnız bunların yanında bir şey istiyorsam yaparım, üşenmem, sızlanmam. O yüzden kilo mu vermek istiyorsun, yakınıp durma, kaldır totonu spor yap, diyetisyene git senin için bu kadar önemliyse. Arkadaşların seni dışlıyor mu, dünyada insan kıtlığı yok, çevreni değiştir. Bu dışlamada bir kötü niyet seziyorsan, böyle sığ insanlarla ne işin olur zaten. Her sevdiğin seni sevmek zorunda değil, bu da seni kimse sevmeyecek anlamına gelmiyor. Bunları çoğu insan yaşıyor. Okulun bitmiş, sınava hazırlanıyorsun, ne güzel bir hedefin var. Çaresiz bir hastalığa tutulmuş değilsin, yapabileceğin çok şey var. Evet doğuyoruz ve ölüyoruz, bu kadar, böyle bakmak istiyorsan.... Ama Allah gecinden versin diyelim, bugün doğup yarın ölmüyoruz, yıllarımız var ve kocaman bir dünyada yaşıyoruz. Ölürken ne hayattı be, güzel yaşadım diye gitmek var. Bir de huzursuz, tatmin olmamış, olgunlaşmadan ağacından düşen meyve gibi gitmek var. Hangisi daha iyi?

Seninki biraz patolojik boyutta sanki .
Doktora git seni anlar hergün senin gübi kaç tane kişiyle konuşuyorlar .
Onların işi bu yani seni anlamak .
Yasın daha çok genç hayatında amaçların olsun .

Ben senden daha kötü durumdaydım o yaşlarda. Korkunç bir hayatım vardı denebilir. Bütün bu sorunların yanında ailemde de büyük problemler vardı. Üstelik korkunç derecede maddi sorunlar yaşıyorduk ailecek.
Sonra üniversiteye başladım. Lisedeyken bullying denen olayla başım beladaydı. Ama üniversitede farklı oluyor. Bullyler geride kalmış oluyor o üniversite giriş sıralamalarında. Sana denk insanlar karşına çıktığı için arkadaşların artıyor. Lisedeyken öyle yalnızdım ki, okula gitmemek için sürekli rapor alırdım. Korkunç günlerdi benim için.
Üniversiteye geçince de sadece arkadaş sorunum çözüldü. Bir de öğrenme motivasyonum arttı, araştırarak, okuyarak daha mutlu biri olmaya başladım.
Sonra da kendi işimi kurdum ve maddi sorunlarımı (dolayısıyla ailemin sorunlarını) çözdüm. Şimdi havalara mı uçuyorum? Hayır. Benim de bu yaşın gerektirdiği sorunlarım var. Ama hayatın yaşamaya değer, güzel bir şey olduğunu anlamış biriyim. Her şey sana bağlı, bu seneyi negatiflikle geçirmemelisin. Toparla kendini ve güzel bir adım at, hayat gerçekten yaşamaya değer.

Gecen sene agir bir grip gecirdim.
Ardindan burnum bir hafta koku
alamadi. Sarimsak, vicks kokluyordum deli deli. Yok. Koku sifir. Neyse ki gecti ne buyuk nimetler ne buyuk guzellikler varmis da vucudumda ben farkinda degilmisim. Guzel burnum, canim burnum iyi ki varsin o minik kemer cikinti sen de ayri bir minnossun.
Demem o ki canim kardesim felek biraz zorlamis seni ama bu kadar karartma icini. Begenmedigin yonlerini degistirebilirsin. Degisime inan. Kiymetini bil varliginin. Sev kendini.Guzel bu dunya.
Bu siir benden sana gelsin.

Gün Eksilmesin Penceremden

Ne doğan güne hükmüm geçer,
Ne halden anlayan bulunur;
Ah aklımdan ölümüm geçer;
Sonra bu kuş, bu bahçe, bu nur.

Ve gönül Tanrısına der ki:
- Pervam yok verdiğin elemden;
Her mihnet kabulüm, yeter ki
Gün eksilmesin penceremden!

Değer çünkü senin asıl hayatın bu değil. Şu an sadece hayata hazırlanıyorsun. Oturmuş bir hayatın olduğunda, bunun sancılı bir geçiş dönemi olduğunu anlayacaksın.

Bir sorsana kimin hayatı 18-19 yaşıyla aynı ? Çevresi, arkadaşları, maddi şartları, yaşadığı yer ? Hatta ailesi ?

Bunlar mutlaka değişecektir. Önemli olan senin çaba gösterip olumlu yönde gelişme kaydetmen. Bu da eğitimin ve bundan sonraki seçimlerinle mümkün olur. Bir de tabii tedavi konusunu ciddi düşünsen iyi olur.

Hepinize cok tesekkur ederim. Yani sizin söylediklerinizle birlikte yasadigim seyler aklimdan şöyle film seridi gecti. Cok cok haklisiniz. Ben zaten elime para geçer geçmez psikologa gitmeyi düşünüyorum artik. Hani niye psikolog cunku antidepresan yazip yazıp yolluyolarmis.
Kanimca;
Hayatım boyunca okulda hep ezildim. Kendimi pek savunamadim ama genede hayata boyun eğmek istemiyorum. Bu karamsarliktan bu kötü düşüncelerden kurtulmak istiyorum. Kendimi kimseyle kiyaslamak istemiyorum. Bu benim hayatim, bu benim kendime ait dünyam, bu yaşlarımı bu düşüncelerle heba etmek yerine tek başıma bile güzel zaman geçirmenin ne kadar keyifli oldugunun farkindayim. Kimselere muhtac olmadigimi hissetmeden, sırf yalniz kalmamak icin yada baska menfaatleri yüzünden kullanan insanlardan uzak kaldigim icin cok cok sansliyim. Evet lise hayatim çok kötü geçti fakat bu geriye kalan hayatiminda cok kotu gececegini gostermez. Hayatin ne getirecegi, bir saat iki saat sonra başımıza ne gelecegi bellisiz. Hayatta bana iyi gelen şeyler var bide en çok yapmak istediklerim.. İngilizce hikaye kitaplar okumayi cok seviyorum, kuşumla vakit geçirmeyi cok seviyorum, toplumla alakali arastirmalar yapmayi, tıbbi resimler videolar izlemeyi cok seviyorum. İçime sıkıntı düşünce ayetel kursi ve nas suresi okumayi rahatlamayi cok seviyorum. Kendimi bana kötü hissettiren insanlari liseyi bitirerek geride bıraktım. Okul bitirmek ne başlangıç ne son benim için. Denemeyi cok istedigim şeylerden bitanesi bungee jumping yapmak ve tabiki yurtdisi tatili. Yasitlarim arasinda pasif olduguma yada vucudumun kusurlu yada kusursuz oldugu icin kendimi aşağılayp küçümsemenin insani ne kadar dibe çökertir onu öğrendim.
Bayramda cocuklara şeker verip onlari öpmeyi de cok seviyorum. Kimse beni istemiyo diye kötü kalplide degilim, o beni sevmiyor diye ben kötü bir insanda değilim.. Herkesin yolu ve rotası farklı. Artık silkelenip kendime gelmenin zamanı. Hayatta herseyi kafaya takmak psikolojik olarak insani 10 yaş yaslandirdigini gördüm. Bazi seylerde dalga geçip gulmenin ve anın tadını cikartmanin ne kadar önemli oldugunu ve pismanliklarla dolu bi genclik yillarim olsun istemem. Liseden kalan bu izler yuzunden böyle hissediyorum.Artik kötü degilde iyi taraflarinida gormem lazim onuda onuda ogrendim

18 yasindayim ağustosta 19 olcam. Okul bitti bu yil evde oturuyorum sinava calisiyorum işte.

Konu ne Zaman açılmış diye baktım bugün açılmış

Okul biteli daha 40 gün oldu

Bu senenin sınavı üzerinden de 18 gün geçti

Ne çabuk evde oturuyorum sınav çalışıyorum moduna girdin

Ya sen gerçek değilsin ya da çok uçlarda yaşıyorsun

Okul bitti sınava çalışacaksın tamam ama koca bir yıl var germe kendini

Kilo vs gelir geçer ama umutsuzluk duygusu tehlikeli

Ben bu yıl hazırlanamadm o yüzden. İşin basina erken geçmek istedim.

Ben bu yıl hazırlanamadm o yüzden . İşin basina erken geçmek istedim.
Tamam iyi yapmışsın da bıkkınlık cümleleri kurmuşsun ben mayıs ta falan açıldı da güncellendi sandım

Sınav çalışmak uzun soluklu bir iştir şimdiden çok sıkıp sonra salarsan olmaz
Evet değişken bi ruh halim var. Ben bu yıl gözden çıkarmıştım zaten. Okul sinav bitsin hemen basina geceyim dedim.

Değmez ama yaşamak için ayakta durmak için sebeplerimiz var, dr yardım edebilir belki biraz..

hayatın çok da matah olmadığı bir gerçek ama ne yapalım yaşamaya çalışıcaz. insan hep bir gün mutlu olacam o günler gelecek diyor ama bir türlü gelmiyor. hep birşeyler çıkıyor. neyse ben de kafanı bozmiyim ama oyle malesef . çok şey bekleme sadece alış.

Okunacak onca kitap izlenecek tonla film.
Hani maddiyati one surmeye bile gerek yok.

Kafam huzurlu elimde cayim, canim ursulacigimin bir kitabini alsam elime daha ne isterim. Esime vasiyetimdir yarida kalan kitaplarimi olunce okuyup sonunu mezar tasima anlatsin :)

19 yasinda olsam piuuuuu....

Canım yaşamaya değecek bildiğimiz başka hayat yok ki... O yüzden bu hayatı yaşamaya değer yap. Aynaya bak, beyaz yok, kırışıklık yok, yani gencecik bir kız var. İşte o kıza Gülümse ve merhaba de. Her zaman orada olmayacak.

Yaaa, kitaplar ve filmler insana bambaşka dünyaların kapılarını açıyor. Ufkun genişlemesi tam böyle bir şey.
Allah gecinden versin, keşke bütün kitapları okumaya zamanımız yetse

Valla bence hayat yaşamaya değer ve gerçekten çok keyifli.
En azından ben aldığım nefesten, sevdiğim kediden, yaptığım sohbetten , gittiğim şehirlerden zevk alıyorum.
Hayat suprizlerle ve iyi insanlarla dolu bence...
Film değil de kitap onereyim ben sana. Poulo coelho'dan Simyacı''yi oku mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…