SİZCE BU NORMAL Mİ?

Melendan

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
2.228
2.011
333
39
arkadaşlar merhaba;
2 yıldır samimi olduğum bekar bir arkadaşım var. uzatmalı sevgilisi ile yaşadığı tüm sıkıntıları benimle paylaşırdı. bende onu günlerce dinler destek olmaya çalışırdım. en son büyük bir ayrılık yaşadılar çocuk aldırarak yaşanmış bir ayrılık bu. geçen hafta tekrar barıştılar ve arkadaşımın bana karşı tavırları anlam veremediğim bir şekilde değişmeye ve bu tavrını sürdürmeye başladı.. çok saçma bir şekilde yaşadığı cinsel deneyimleri normalleştirerek anlatmaya falan başladı bu çocukla ayrıldıktan sonra yurtdışına gitmişti. orda biriyle tanışmış birlikte olmuş çocuktan ayrılmak isteyince çocuk bunun suratına para fırlatmış falan. şoka girdim o kadar normal anlatıyor ki. o gün uzak durmaya karar verdim ondan kalbini kırmadan sessizce uzaklaştım aramalarına cevap vermedim falan sonra ortak bir arkadaşımızın evinde karşılaştık yeniden zoraki bir muhabbet başladı. barıştıklarını falan anlattı o gün hemen ertesi günde yılbaşında napıyorsunuz demeye başladı erkek arkadaşını alıp bizim eve gelicek bizde size gelmeyi düşünmüştük falan dedi. bunu nasıl teklif edebildiğini gerçekten aklım almıyor.bende dışardayız dedim.(ne işi var o çocugun benim evimde diye karşılık neden vermedim bilmiyorum) aradan 2 gün geçiyor beni arayıp aslıya sordum oda evde değilmiş amaç otele para vermemek yoksa ona gideceğimden değil demesin mi birde üstüne.otel tuttuk bizde dedi. ya otele para vermemek için evli barklı insanın evi böyle şeylere alet edilir mi?aldığı geceliğe, yapacaklarına kadar anlattı yok erkekler sever böyle şeyleri falan diye saçmalamaya başladı. ben şoka girdim ne olduğunu anlayamadım bir an yok ben şöyle yapıyorum yok ben böyle yapıyorum banane yani ne yaparsan yap. bana bunları neden anlatıyor ki bu normal mi ya. nasıl ucuz olabiliyor anlamıyorum.yemek yapıyorum şuan daha sonra konuşalım deyip kapattım. nutkum tutuldu çünkü.bugünde bana mesaj atmış annem sizde diye biliyor beni diye. bende başkasında olduğunu söyle bana sormadan bir daha adımı kullanma sakın dedim cevap vermedi. normal mi bütün bunlar ben bunu yediremiyorum kendime nasıl konuşmam gerek onunla bilmiyorum. muhtemelen kavga ederiz şuan normal tavırlar içinde değil çünkü.yılbaşından sonraki hafta tekrar yurtdışında olacakmış. gitmeden içimde birikenin hesabını ona sormalı mıyım yoksa direk irtibati kesmeli miyim. arayıp ne oldu sorun mu var gibi mesajlar attığında tepkim ne olmalı.sapık gibi sorar çünkü biliyorum bir sürü ortak arkadaşımız var. o yüzden kimseyle paylaşamadım. Aslıya söyliyim dedim onuda yapamadım.ilk kez başıma geliyor böyle birşey nasıl tepkisiz kalabildim kendime çok kızıyorum. cümleye nasıl başlamam gerek onu bile bilmiyorum.

Özel hayati tabi ki onu ilgilendirir, istedigini yapar fakat bu denli(ic camasirlarina kadar) rahat anlatan insanlardan hic hoslanmiyorum. Ki bebek aldirmayi, bir cana kiymayi normallestiren insanlara da asiri irite oluyorum. Bu kisi sizi huzursuz ediyorsa hayatinizdan cikaracaksiniz. Oncesinde nedenini anlatin uygun bir üslupla,sonra uzaklasin.. Ha sapik gibi dadanirsa da engelleyin gitsin en basiti.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

siz olsanız ne dersiniz bunu nasıl yapmalıyım bilmiyorum.

Canım sen evlimisin anladığım kadarıyla eğer öyleyse eşinle sorun olabilir bence arkadaşlığını kes muhattab olma sizin basinizada sarar bisiler ben o kazığı yedim yani

Sevgilisiyle otele gittiği için mi ucuz oluyor ? Siz mi karar veriyosunuz ucuz olduğuna? Herkesin kendi hayatı. Size uygun değilse konuşmayın. Artık arkadaş olmak istemediğinizi uygun bir dille anlatın.

Sevgilisiyle otele gittiği için mi ucuz oluyor ? Siz mi karar veriyosunuz ucuz olduğuna? Herkesin kendi hayatı. Size uygun değilse konuşmayın. Artık arkadaş olmak istemediğinizi uygun bir dille anlatın.
ucuzluk sevgilisiyle otele gitmesinde değil ucuzluk evli barklı insanların evlerini kendine mesken etmesinde. başka erkelerle yaşadığı deneyimleri ayrıntısına kadar anlatmasında. herkesin kendi hayatı ve herkesin mahremide kendinde kalmalı değil mi?

En güzeli uzak durmak. Ve neden demiyorsun en özel anlarını bana anlatma duymak istemiyorum. Rahatsız oluyorum diye. Sevgilisi olan arkadaşı kalmak için ben evime kabul etmem ne yaşıyorsa dışarda yaşasın hayatı onu ilgilendirir

aynen öyle işte dışarda benim evimde değil. bunu teklif edebilecek boyuta nasıl geldi anlamıyorum. tavırları neden böyle oldu anlamıyorum hiç böyle konuşan böyle davranan bir insan değildi.

Canım sen evlimisin anladığım kadarıyla eğer öyleyse eşinle sorun olabilir bence arkadaşlığını kes muhattab olma sizin basinizada sarar bisiler ben o kazığı yedim yani
haklısın bende kesmek istiyorum ama onunla konuşarak bunu yapmak istiyorum yada hiç konuşmadan emin olamadığım ve cümleye nerden başlamam gerektiğini bilmediğim için yardım istedim burdan. çünkü o evde kalma olayını sindiremedim onada birşey söylemediğim için kızıyorum kendime

Ben açıkçası bunların sizinle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Çocuk aldırarak yaşanmış bir ayrılık var, tekrar barışmışlar, belki evlenmek istiyor fakat sevgilisi evlenmiyordur, çevresindeki çoğu arkadaşı evlidir vs bunlar ona değersiz hissettirmiştir. Bazen kişiler bu yoğun stresleri kaldıramazlar ve iyice umursamaz davranarak ölçüsüz hareketlerde bulunabilirler. Dışarıya umursamıyorum ve mutluyum mesajı vermek isterler. Yani bir nevi bazı şeyleri kamufle etme aracıdır bu.

Eğer değer verdiğiniz biriyse ‘son zamanlarda çok değiştin, senden beklemediğim şekilde tepkiler veriyorsun her şey yolunda mı’ diye sorabilirsiniz.

Evet orası oyle ama söyle de birşey var. Hepimiz bazen özelimizi arkadaşlarımıza anlatabiliyoruz. Belki yakın gördüğü için anlatmak istemiştir. Ama sizde söyleyin bilmek istemeğinizi ve dediğim gibi mesafe koyun ya da direk artık arkadaş kalmak istemediğinizi soyleyin

Benim liseden bi arkadaşım vardı böyle. Lise bitti ben üniversiteye hazırlandığım sene, o yaşlar yani. Ben dershaneye falan başlamıştım koptuk o dönem. Sonra bi gün tekrar görüşmeye başladık. Allahım kız bana bir anlatmaya başladı, ki ben mevzudan baya bi uzağım  şimdi bile olsa tepki vereceğim şeyleri o yaşta duyunca şoka girmiştim. Bir de anlatırken gevşek gevşek gülerdi, hiç yüzu kızarmazdi. Ben ama o yaşta bile tepkimi koymuştum kendine gel iyice yoldan çıktın diye. Ki anlattığı şeyleri buraya yazmaya bile utandım o derece. Araya mesafe koydum Bir daha da görüşmedim.

Sen de görüşmek zorunda değilsin. Madem mizacı sana uygun değil, akrabalık yok bir şey yok çıkar gitsin hayatından. Yaşam tarzından hoşlanmıyorum artık de

aynen öyle işte dışarda benim evimde değil. bunu teklif edebilecek boyuta nasıl geldi anlamıyorum. tavırları neden böyle oldu anlamıyorum hiç böyle konuşan böyle davranan bir insan değildi.
Kabul etmek zorunda değilsin ki. Ben böyle birseyi kabul edemem de geç. Neden kendine dert ediyorsun bunu.? Onun bunu sana söylemesi zaten normal değil.

Anladım herkes özgür herşeyi yapar ama sen dürüst kendinde emin isen uzak dur arkadasligimiz keselim de ben bu kadarinada gelemem de kötü örnek kötü arkadaş olma böyle gözcülük göz yumma yaparsan senin için iyi olmuycak canm

hayır bakın hamile kaldığı çocuk aldırdığı aşamada oldukça özeldi. ama bu gerçekten farklı ben çok açık anlatamıyorum burda. bir iki kere dedim ona öncesinde herşey cinsellikmi niye sadece yatmak için görüşüyorsunuz madem evlenmek istiyorsun o da bana evet herşey cinsellik eğer send eöyle değilse sende bir sorun var dedi.anlatabiliyormuyum. tavırları değişti oldukça. ya benle kendini kıyaslıyor gibi sanki konuşmaları. anlatamıyorum daha ayrıntılı burda malesef

Kabul etmek zorunda değilsin ki. Ben böyle birseyi kabul edemem de geç. Neden kendine dert ediyorsun bunu.? Onun bunu sana söylemesi zaten normal değil.
dışardayız bzi dedim ya sonrasında aslı için düşündüklerini söyleyince ben şok sesimide çıkarmadığıma kızıyorum zaten kendi kendime.

Az çok anladım sanırım . O zaman haklısınız. Uzaklaşın direk çok da takmayin ne düşünürse düşünsün.

dışardayız bzi dedim ya sonrasında aslı için düşündüklerini söyleyince ben şok sesimide çıkarmadığıma kızıyorum zaten kendi kendime.
Senle kendini kıyaslayıp öyle şeyler demesi de çok kötü daha neler var kimbilir. Bence sen bu şahsiyetten bi an önce kurtul derim. Hayır gelecek bi arkadaşlık modeline benzemiyor

bana bu kadar rahat bu teklifi sunabilecek kadar aptal mı gördü beni bide yüzsüz yüzsüz aslıya gideceğimden değil demesi benim hiçbirşey söylememiş olmam kendime çok kızıyorum.bunu hazmedemedim bunun hakkında bir cümle kurmadan rahatlayamayacağım. bu aptal yerine koymak değil mi? bunu söyleyip kestirip atmak mı iyi yoksa sessiz kalıp silmek mi?

evet sevgilisi evlenmiyor ve evlenmeyecekte çünkü başka bir adamla yattığını biliyor. ben onu almam genişmiyim ben o kadar diyormuş sağda solda. gel de anlat bunu ona denedim bir kaç kez ama her seferinde vazgeçiremedim. kendide söylüyor zaten çevresindekilerin evli olmasından o da rahatsız bakıyorum ne aptallar evleniyor ben evlenmedim diyorum diyor hatta o kadar uzun boylu ki bu konuda onun kocası benden hoşlanıyordu. yok bunun kocası bana aşık ben evet desem benimle evliydi şimdi falan bile dedi.şimdilerde evlilik düşünmediğini böyle mutlu olduğunu söylüyor. yani hemen hemen dediğiniz psikolojide ve hatta uçtuğunu düşünüyorum onun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…