Sizce bu normal mi?

Bu işin sırası mı olur !
Size de haber vermeleri gerekirdi o ayrı ama kimse sizden izin istemek zorunda değil. Bence siz 10 yılda kendinizi baya doldurmuşsunuz.

Kıskanmıyorum demişsiniz ama "Ve evlendiği kişi de doktor" diye belirtmenizin sebebi ne mesela? Doktor diye kıskançlığınızı mazur mu görmemiz gerekiyor.

Bu işin sırası mı olur !
Size de haber vermeleri gerekirdi o ayrı ama kimse sizden izin istemek zorunda değil. Bence siz 10 yılda kendinizi baya doldurmuşsunuz.

Kıskanmıyorum demişsiniz ama "Ve evlendiği kişi de doktor" diye belirtmenizin sebebi ne mesela? Doktor diye kıskançlığınızı mazur mu görmemiz gerekiyor.

Öylesine yazdım Mühendis olsa mühendis yazardım. İşsiz olsa işsiz yazardım. Kıskansam ya kıskanıyorum napayım derim..

Merhaba arkadaşlar size bir konuda fikrinizi sormak istiyorum. Bu konu şu anda beni çok rahatsız eden bir konu değil geçmişte çok yıpratmış bir konuydu üzerinden 10 yıl geçti fakat sürekli içinde olduğum bir konu ve hala geçerli yani.. Biz 4 kardeşiz en büyükleri benim. Benden 3 yaş küçük kız kardeşim var.. Ben 2 yıldır kendimi evlenmeye hazır hissediyorum ondan önce olmadım hiç hayatımda. Annem erken evlenip erken evlendiğine pişman olduğu için ve ben en büyük kız olduğum için hep bana evlenmeyin.. Diye evlenmeyi kötü birşey gibi gösterdi.. Ve benim de çevremde kötü örnekler olduğu için evlenmeye karşı soğuk bakıyordum.. 2 yıldır gerçekten ciddi düşünüyorum. Yaşım 37, 35 yaşında düşünmeye başladım yani. 10 yıl önce arkadaşlar benden küçük kardeşimin erkek arkadaşı vardı.. Okuldan tanıştırmışlar. Çevremde ayrılıklar çok olduğundan ben onların hemen şak diye evleneceklerine ihtimal vermiyordum.. 10 yıl önce evlendiler her şey alın yazısı ama arkadaşlar onlar evleneceğinde sen büyük ablasın, sıranı veriyor musun diye bana hiç sorulmadığı gibi kardeşimi istemeye geleceklerinde haberim bile olmadı.. Ben şehir dışında okuyordum. İstanbul'dan otogardan babam almaya geldi.. Arabanın içinde eve gidiyorken, kardeşini de verdik.. Diye söyledi o zaman haberim oldu kız istemenin olduğunu verildiğini..
Şimdi bu normal bişey mi arkadaşlar?
Ben evlenmeyi düşünmüyorum diye konuşuyordum evet ama sen ablasın diye sorulsaydı yok.. Ben sıramı vermiyorum diyecek değildim.. Onlar zaten 3 yıldır çıkıyıorlardı. ve evlendiği kişi de doktor..
Ben o zamnda şu anda da hakkımı helal etmiyorum arkadaşlar. Gerçek bu.. Gerçekten hakkımı helal edemiyorum çünkü böyle bir durumu yaşamayan anlayamaz.. Ben her ne kadar evlenmeyi düşünmüyor bile olsam o kadar üzüldüm yıprandım ki anlatamam. Bunu yaşamayan anlayamaz.. Gücüm kuvvetim bitmişti.. Sanki böyle bıçaklanmış gibi sırtım filan bitmiş gibiydi.. Tam ifade edemiyorum kelimelerle yaşadığım şeyi...

Not: olayın kıskanmakla ilgisi yok, kıskanmış olsam kıskandım derim açıkça..
Çok abartıyorsunuz, hak helal edilmeyecek de bir durum da yok ortada, kardeşinizin isteme olayı size haber verilmeliydi ama sadece sitem etmekle kalabilirdiniz büyütmeye gerek yok bence.

Neden hakkınızı helal etmiyorsunuz, normal olan sizinde olmanız ama güzel bir olayda böyle demek te yanlış geliyor ama evlenmişler, bence kardeşiniz bu kdr kinli olmanıza tepki vermeli

Öylesine yazdım Mühendis olsa mühendis yazardım. İşsiz olsa işsiz yazardım. Kıskansam ya kıskanıyorum napayım derim..
mb1 bizim ne düşündüğümüz sizin için önemli olmasın ama sadece bir öz eleştiri yapın kendinizi sorgulayın. Bizi iyi niyetle yazdığınıza ikna etmek zorunda değilsiniz. Kendinizi ikna edebiliyorsanız hiç bir sıkıntı yok. İnsanız hepimiz zaman zaman garip şeyler düşünebiliyoruz. Karşınızda kardeşiniz var, kendinizi boş yere yıpratmayın 10 sene önceki olayı düşünüp bugününüzü zehir etmeyin. Mutlu olmak için çaba sarf edin, üzülmek için değil. Geçmişi değiştiremezsiniz düşünmenin sorgulamanın, hakkımı helal etmiyorum demenin kimseye faydası yok.

Sır verme ne ya kaldımı böyle eski usul adetler
Sizi davet etmemeleri kötü olmus veya gelmenizi beklemeden karsı tarafı kabul etmeleri
Ancak on yıl önce teknoloji gayet hayatımızdaydı demekki sorun cıkaracagınızı düşünmüşler bilerek davet etmemişler
Kıskanmıyorum demişsiniz ancak bariz kıskanıyorsunuz kendinize itiraf edemiyorsunuz sadece
Ayrıca neyin hakkını helal etmiyorsunuz ? Sıra verme diye bir hak mı var dinimizde ? Kendinizi kandırmayın
Yaşınızı almıs kac yasında kadınsınız kininizi bi kenara koyun artık

Sır verme ne ya kaldımı böyle eski usul adetler
Sizi davet etmemeleri kötü olmus veya gelmenizi beklemeden karsı tarafı kabul etmeleri
Ancak on yıl önce teknoloji gayet hayatımızdaydı demekki sorun cıkaracagınızı düşünmüşler bilerek davet etmemişler
Kıskanmıyorum demişsiniz ancak bariz kıskanıyorsunuz kendinize itiraf edemiyorsunuz sadece
Ayrıca neyin hakkını helal etmiyorsunuz ? Sıra verme diye bir hak mı var dinimizde ? Kendinizi kandırmayın
Yaşınızı almıs kac yasında kadınsınız kininizi bi kenara koyun artık

Kendi yazdığın şeyle çelişiyorsun..

Bence sıra muhabbetine takılacağınıza bu olaydan sizi niye dışlamışlar , aranızdaki bağ niye böyle kopuk ona kafa yorun sıra mı kaldı allah aşkına zaten verecektim falan diye söyleniyorsunuz
Ki bunu bu kadar zaman sonra dert etmek de enteresan

Bence sıra muhabbetine takılacağınıza bu olaydan sizi niye dışlamışlar , aranızdaki bağ niye böyle kopuk ona kafa yorun sıra mı kaldı allah aşkına zaten verecektim falan diye söyleniyorsunuz
Ki bunu bu kadar zaman sonra dert etmek de enteresan

Burada konu açmak fikrinizi sormak söylenmek mi?

Kimin kısmeti kalktıysa o evlenir bu sıra işi değil ki birde kardeşinizin bi suçu yok ki tek suç size haber verilmemiş olması . Rabbim sizin karşınıza da temiz insanlar çıkarsın

• Beğen
Reactions: mb1
Merhaba arkadaşlar size bir konuda fikrinizi sormak istiyorum. Bu konu şu anda beni çok rahatsız eden bir konu değil geçmişte çok yıpratmış bir konuydu üzerinden 10 yıl geçti fakat sürekli içinde olduğum bir konu ve hala geçerli yani.. Biz 4 kardeşiz en büyükleri benim. Benden 3 yaş küçük kız kardeşim var.. Ben 2 yıldır kendimi evlenmeye hazır hissediyorum ondan önce olmadım hiç hayatımda. Annem erken evlenip erken evlendiğine pişman olduğu için ve ben en büyük kız olduğum için hep bana evlenmeyin.. Diye evlenmeyi kötü birşey gibi gösterdi.. Ve benim de çevremde kötü örnekler olduğu için evlenmeye karşı soğuk bakıyordum.. 2 yıldır gerçekten ciddi düşünüyorum. Yaşım 37, 35 yaşında düşünmeye başladım yani. 10 yıl önce arkadaşlar benden küçük kardeşimin erkek arkadaşı vardı.. Okuldan tanıştırmışlar. Çevremde ayrılıklar çok olduğundan ben onların hemen şak diye evleneceklerine ihtimal vermiyordum.. 10 yıl önce evlendiler her şey alın yazısı ama arkadaşlar onlar evleneceğinde sen büyük ablasın, sıranı veriyor musun diye bana hiç sorulmadığı gibi kardeşimi istemeye geleceklerinde haberim bile olmadı.. Ben şehir dışında okuyordum. İstanbul'dan otogardan babam almaya geldi.. Arabanın içinde eve gidiyorken, kardeşini de verdik.. Diye söyledi o zaman haberim oldu kız istemenin olduğunu verildiğini..
Şimdi bu normal bişey mi arkadaşlar?
Ben evlenmeyi düşünmüyorum diye konuşuyordum evet ama sen ablasın diye sorulsaydı yok.. Ben sıramı vermiyorum diyecek değildim.. Onlar zaten 3 yıldır çıkıyıorlardı. ve evlendiği kişi de doktor..
Ben o zamnda şu anda da hakkımı helal etmiyorum arkadaşlar. Gerçek bu.. Gerçekten hakkımı helal edemiyorum çünkü böyle bir durumu yaşamayan anlayamaz.. Ben her ne kadar evlenmeyi düşünmüyor bile olsam o kadar üzüldüm yıprandım ki anlatamam. Bunu yaşamayan anlayamaz.. Gücüm kuvvetim bitmişti.. Sanki böyle bıçaklanmış gibi sırtım filan bitmiş gibiydi.. Tam ifade edemiyorum kelimelerle yaşadığım şeyi...

Not: olayın kıskanmakla ilgisi yok, kıskanmış olsam kıskandım derim açıkça..

Edit: Arkadaşlar ben geriye düşünüp baktığımda kardeşimin benden önce evlenmesinde de bir hayır görüyorum şu yönden.. Ben biraz daha duyguları yoğun biriyim ve alakasız uygun olmayan birine bile eğer çok seviyorsa değer verecekse bir şans verebilecek biriydim. Faka kardeşim evlendiken sonra daha mantıklı yaklaşmaya başladım. Ve olmayacak kişileri hemen geri çeviriyorum.. Bu yönden olumlu oldu..

Valla kusura bakmayın ama bence oldukça saçma düşünceniz var . Ne demekmiş hakkımı helal etmiyorum? Böyle bir hak var mı ki ? Size söylememiş olmaları saçmalık konuşmaya bile değmez tabi ama ‘sizin onayınızı’ alma noluyor onu anlamadım ? Var mı öyle şeyler yahu? Kız sevmiş, konuşmuş , evlenmiş anasından onay almış babasından almış size noluyor ? Ne yani siz hayır deseniz ‘hayır’ olacak evlenemeyecek mi kız ? Siz her ne kadar kıskançlık değil deseniz de bunun başka açıklaması Yok. Yani seçeneklerin en iyisi kıskançlık . Yok kıskanç değilim diyorsanız ; o zaman kardeşinizi sevmiyor onun mutluluğunu istemiyorsunuz ;)

hakkinizi helal etmiyo musunuz? sizin hakkiniza mi girmisler? en fazla kalbim hala kirik diyebilirsiniz, hak hukuk meselesi goremedim, o bayagi sacma olmus yani.

siz hala bekarsiniz yani? kizkardesinizin mutlulugu size bukadar dokunmasin, gercekten ayip ediyosunuz. herkesin kismeti farkli, herkese hayat farkli seyler sunar. ayrica sizin bu actiginiz konuya bakarsak, aileniz size bosuna soylememis degiller. su tavriniz 10 sene sonra bu yondeyse o anda nasil olurdu tahmin edemiyorum.

Benim yazdığım şeylerde çelişen hiçbir şey yok.. Senin şu yazdıkların çelişiyor..

Şu konuda cok haklisiniz Okuldan eve gelirken babaniz sizi karşilarken soylemis kardeşinizin verildigini cok yanlis tabi ben olsam üzulurdum yanlis yapmislar size haklisiniz

Ben aşırı bir kıskançlık sezdim . Aileniz yanlış yapmış ama bence bunun sebebi de sizin tavrınız .Siz evlenmediğiz diye onun da evlenmemesi saçma değil mi ?

hakkinizi helal etmiyo musunuz? sizin hakkiniza mi girmisler? en fazla kalbim hala kirik diyebilirsiniz, hak hukuk meselesi goremedim, o bayagi sacma olmus yani.

siz hala bekarsiniz yani? kizkardesinizin mutlulugu size bukadar dokunmasin, gercekten ayip ediyosunuz. herkesin kismeti farkli, herkese hayat farkli seyler sunar. ayrica sizin bu actiginiz konuya bakarsak, aileniz size bosuna soylememis degiller. su tavriniz 10 sene sonra bu yondeyse o anda nasil olurdu tahmin edemiyorum.

Öyleyse ben hi yaşamıyorum.. Ben hiç ortada yokum.. Hiç haberim olmasın kız istemeden.. Bu mu normal..

Benim yazdığım şeylerde çelişen hiçbir şey yok.. Senin şu yazdıkların çelişiyor..

Çelişen bişey yok evet davet etmemeleri kötü olmus ama demekki sorun cıkaracagınızı düşünüp bilerek cagırmamıslar haklılarmışta
On yıl sonra hala bu kadar öfkeliyseniz o zaman kim bilir neler yapardınız

sıra verme saçmalığı konusunda yüzde bir milyar haksızsınız, ama haberiniz olmalıydı bu konuda da yüzde bir milyar haklısınız. acaba problem yaratırsınız diye mi söylemediler size?
ama her ne olursa olsun insan kardeşi için böyle düşmandan bahseder gibi bahsetmemeli, anlam veremedim ben sizin düşüncelerinize.

Çelişen bişey yok evet davet etmemeleri kötü olmus ama demekki sorun cıkaracagınızı düşünüp bilerek cagırmamıslar haklılarmışta
On yıl sonra hala bu kadar öfkeliyseniz o zaman kim bilir neler yapardınız

Yazdıklarımda bir tane bile öfke yok..

Back
X