Sizce bu normal mi?

superherogirl

Dikkat Prenses Çıkabilir!
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
695
3
96
İzmir
Ben küçüklüğümden beri şahit olmuşumdur annem ve babaannem arasındaki gelin-kaynana çekişmelerine.
Hep böyle olur,hep bir polemik hep sıkıntı,alışmışım yani bu kötü olaylara.
6 aylık bir ilişkim var,ilk ay içinde sevgilim ailesiyle tanıştırdı beni.
Akşam saat 7'de eve götürür beni,annesi yemek yapar,ben de sofra hazırlamada,bulaşıkta yardımcı olurum.
3 oğlu 1 kızı var kayınvalide adayımın.En küçük oğlunun sevgilisiyim ben.Ve sevgilim daha önceki kız arkadaşlarını eve getirip
ailesiyle tanıştırmamış.Annesi ve babası çok ilgililer benimle."Kızımız oldun sen bizim.Sen bu eve neşe getirdin.Başka gelin istemeyiz biz.Çok sıcakkanlısın.Bütün akrabalar,tanıdıklar çok beğendiler seni.Bir tane gelinimiz,bir tane kızımız vardı şimdi sen geldin,bir tane daha kızımız oldu bizim." falan diyorlar hep.Babası sert mizaçta bir insan olmasına rağmen beni o kadar yüceltiyor ki akrabalarının yanında anlatamam.Mesela çayı pek sevmez müstakbel kayınpederim.Ama misafirlerin yanında her zamanki güleryüzlülüğüyle "Kızımızın çayı da pek güzeldir,ben bir bardak daha içerim."falan diyor.Sevgilim askerlik ve iş durumundan dolayı şimdilik yakın görmüyor evliliği.Ancak ailesi
"Biz bu yaz gelelim isteyelim seni."diyorlar.Bir derdim,sıkıntım olduğunda sevgilimin annesi elimden tutup oturtup konuşuyor.Birşey yok diye ısrar etsem bile üsteliyor.Sevgilimle aramızda bir sorun çıksa bile hep beni düşünüyor."Sen bize Allah'ın emanetisin,üzmeye hakkı yok seni."diyor.Memleketim uzak olduğu için gurbet kuşum diye seviyor beni annesi.Şeker kızım,çiçeğim diyor.Yerli yersiz gelip sarılıyor.Ya ben çok mutluyum korkuyorum daha sonra o hep gördüğümüz,bildiğimiz kötü kaynanalara döner diye.Babası o kadar mutlu ki "Allah muhabbetinizi arttırsın."diyor.Bense çok korkuyorum nazar değer,daha sonra değişir diye.Öylesine iyi ki resmen kanatsız melek.Çok seviyorum onu.Ama tek kötü huyu şu ki alınan hediyeleri pek beğenmiyor.Aldığım eşarbı değiştirdi,havlu almıştım beyaz renk,bambu havlusu hiç kullanmadı onu.Ama çok seviyorum onu.Geçen gün "Annem,karabiberi uzatır mısın?"dedi.Şok oldum:)
Ya herşey yolunda,herşey çok güzel ama korkuyorum sonradan değişir mi diye:)Mutluyum ben ya cidden iyi ki tanımışım onları,iyi ki sevgilimin annesi babası onlar.Allah'ım mutluluğumuzu kat ve kat arttırsın,hep böyle gitsin.Yazmak,paylaşmak istedim mutluluğumu.Teşekkürler...Allah herkese böyle güzellikleri nasip etsin.Okuyorum ne kadar kötü kayınvalideler var.Mesela diğer gelinlerini pek sevmiyorlar.15 yıl olmuş ama,"O gelinimiz,sen kızımızsın."diyorlar hep.Biraz kıskanıyor o abla da ama ne yapalım.

tatlım öncelikle nazar değmesin inşallah hiç değişmezler..benımde eski sevgilimin ailesi ilk başlarda senınkiler gibiydiler kaynanam bana bitanem canım dünyanın en güzel gelinini kaptım ben falan derdii bende korkardım değişecekler diye arkadasım vardı bitane nişanlı ona anlatırdım bana derdi şimdiden böyle olduklarına inanma işler ciddiye binince görücem ben senı ozaman konusalım derdi inanmazdım hatta kıskandıgını bile düşünürdüm taa ki geçen günlere kadar..ailesi tutturdu aynı evde yaşayalım diye bide 6 kişiler evde 3 erkek 1 kız 4 kardeşler ben kabul etmedim diye bana demediğini bırakmadı annesi 'sana koca cok oğluma karı çok işine gelirse oğlumun önünde durma vs vs..diyeceğim o ki çok iyi ölç tart şimdiden bukadar muhattap olma derim ben baksana sevgilin suan daha evlilik düşünmüyomuş ben sadece telde konusarak bunları yaşadım..herzaman mesafe iyidir bunu cok iyi anladım. mutluluklar..

tatlım öncelikle nazar değmesin inşallah hiç değişmezler..benımde eski sevgilimin ailesi ilk başlarda senınkiler gibiydiler kaynanam bana bitanem canım dünyanın en güzel gelinini kaptım ben falan derdii bende korkardım değişecekler diye arkadasım vardı bitane nişanlı ona anlatırdım bana derdi şimdiden böyle olduklarına inanma işler ciddiye binince görücem ben senı ozaman konusalım derdi inanmazdım hatta kıskandıgını bile düşünürdüm taa ki geçen günlere kadar..ailesi tutturdu aynı evde yaşayalım diye bide 6 kişiler evde 3 erkek 1 kız 4 kardeşler ben kabul etmedim diye bana demediğini bırakmadı annesi 'sana koca cok oğluma karı çok işine gelirse oğlumun önünde durma vs vs..diyeceğim o ki çok iyi ölç tart şimdiden bukadar muhattap olma derim ben baksana sevgilin suan daha evlilik düşünmüyomuş ben sadece telde konusarak bunları yaşadım..herzaman mesafe iyidir bunu cok iyi anladım. mutluluklar..

Sizinkisi de biraz aşırıya kaçmış,sadece telefonda olur mu öyle.Evet olabilir,herkes değişir.Ama benim tavrım her zaman kesindir.Bilirler yani "Hayır,bu olmaz.Bunu istemiyorum."deyince inatla lafımdan dönmeyeceğimi.Bizde de aynı evde oturma konusu çıkmıştı.Hatta sofradaydık,lokma boğazımda kalmıştı.Evde sevgilim,annesi ve babası var.3 kişiler ama olmaz öyle ev ev üstüne.Babası söylemişti sevgilimin "Çok alıştık sana,yanımızda kalırsınız inşallah."demişti.Ben de "Ben öyle düşünmüyorum."demiştim kesin bir tavırla.Annesine de söyledim"Ben istemem sizinle aynı evde oturmayı,hem ben rahat edemem hem de olmadık şeylerden huzursuzluk çıkar."diye."Tabi kızım sen bakma X Amca'na.Olur mu öyle şey?Eskidendi o kayınbabayla kayınvalideyle aynı evde yaşamak.Ben siz ne isterseniz ona saygı duyarım."falan dedi.Ha bir de ben çektim sana çektirmem durumu var ki ben bu olaya pek inanmıyorum.
Babaannem de annemin nişanlılık zamanında "Ben çok çektim,bir tane gelinim olacak ona çektirmem."demiş de ohooo nerde:)
Kişilik meselesi anlayacağınız.
Güleryüz gösterirler aynı şekilde ben de gösteririm.Ama dişlerini çıkarırsa hiç çekinmem.Lafımı sözümü esirgemem.Direkt bir insanım ben.Annem her ne kadar buna patavatsızlık dese de:D

zaman ve olaylar karşısında insan kendini belli eder.

ilişkinizi akışına bırakın.
saygıda asla kusur etmeyin.

nazar değebilir, o yüzden fazla methetmeyin.
yuvarlanıp gidiyoruz gibi kelimelerle ilişkinizi tarif edin.

diğer gelinlerine yaklaşımlarını düşününce kendini çok kaptırma,seviyeni-saygını koru..Allah mutluluğunuzu daim etsin..

diğer gelinlerine yaklaşımlarını düşününce kendini çok kaptırma,seviyeni-saygını koru..Allah mutluluğunuzu daim etsin..

Evet ben de öyle düşündüm.Ama diğer gelinleri biraz saygısız ve nerede ne söylemesi gerektiğini
falan pek bilmiyor.Bir tane gelini var zaten.O da öyle işte.

cnm mutluluklar dilerim insallah kayinvaliden ve kayinbaban hep bölye kalirlar sana hep böyle sicak kanli davranirlar seni üzmezler :nazar:

her kayinvalide gelin iliskisi kötü olmak zorunda degil. ben etrafimda kayinvalidesiyle anlasamayani görmedim yani tanimiyorum böyle bir sey. hatta annem babaanneme gittiginde bile babaannem anneme hicbir is yaptirmaz ki kendi zor ayakta duruyor.

ayni sekil anneannemde gelinlerine "kizim" der hatta bazen bizden üstün tutar :1:

sen sIkma canini ve bu mutlulugun tadini cikar.

canim insallah hep oyle kalirlar,
ama inanki bazi seyler is ciddiyete bindikden sonra cok degisiyor basima geldigi icin cok iyi biliyorum.
hele bir nisanlan evlen ozaman belki degisirebilir,sen daha yolun basindasin insallah boyle kalirlar mutluluklar

Back
X