Sizce bu şehire yerleşmek mantıklımı

Mersin ne alaka Ege'ye gidin işte. Ama ben eşinizin bile tayininin çıkacağını düşünmüyorum 20-25 yıllık öğretmen değilse.

Mersinin ilecelerini pek bilmiyorum merkezdeyim ben hemde yaklasik 30 yildir.. kaçma imkanim olsa hic durmam.. sıcağı hic cekilmiyor artik nem cok fena herkes soylemis zaten ilcelerde mersinli varsa vardir merkezde %80i suriyeli cok karişik.. okullari bizim zamanimizdaki gibi degil egitim anlaminda demiyorum babam belediyede park gorevlisi parklarda ogrencilerin hali icler acisi çocuk yetistirmek icin uygun bir yer hic degil bana göre bu yuzden istiyorum aslinda buradan gitmeyi.. her sey bozuldu ablamlar 10 sene Istanbul'a yerlestiler yazlari biz burdayiz diye gelirler onlar da farkinda her seyin ne kadar kotuye gittiginin..
siz zaten ilcedeymissiniz burada da ilceye gelirseniz deniz dışında bir degisiklik olmayacak ayni sikintilar yine olur bir erdemli 1. 1.5 saat sürüyor tarsus oyle mut 3 aydincik 4 saat yani mezitli var yakin ama orda da suriyelilerin apartman aldiklarini dahi duydum :) suriyelilerin zenginleri ordan bir cok daire aldi yani merkezde ise durumu kotu olanlar var 3 4 aile bir dairede

Hayata bir kere geliyoruz ,
Canım nerede isterse orada yaşardım.
Ki Ege'de yaşıyorum :)
Canım Ege ❤

bende kocama diyorum ki
izmirden iş teklifi gelirse bana sormadan kabul et , eve gelince söylersin diyorum :KK70:
nasıl gözüm dönmüşse :KK45:

Arkadaşlar bu aralar eşimle karar vermede zorlanıyoruz ..Acaba pişman olurmuyuz diye düşünmeden edemiyoruz. Ankaranin merkez olmayan büyük bir ilçesinde karı koca öğretmeniz .Eşimin ailesi ankara merkezde benimkiler ise kayserinin ilçesinde oturuyor .Hep hayalimiz genelde herkesin olduğu gibi deniz kenarı bir şehir ..Şu anda bulunduğunmuz ilçede pek bir çocuklar için imkan yok ..Gezecek yer pek yok genelde doğa gezisi yapıyoruz .Birde herkes tanıdık veli öğrenci dışarı çıkıp rahat rahat gezemiyoruz her köşe başı biriyle karşılaşıyoruz. Bu yaz muğlayı gezdik tatile gittik çok güzeldi fethiyedede eşimin ablası var. Oralarıda gezdik çok hoşumuza gitti. Ams ankara ve kayseriye çok uzak .Bende dedim mersinemi yerleşsek her iki yerede çok yakın denizde var hem .Sizce siz olsanız düzeninizi bozarmısınız okulum 5 dk mesafede yürüyerek şu an .Tayin istersek ben sınıfçıyım nereye verirler belli değil .Eşim branşçı o istediği yere gider.Çok kararsız kaldık. Sizlerden fikir almak istedim..
Sınıf öğretmenısınız. Çok ücra bi yere verilseniz çok sıkıntı bence. Hem siz hem aile hayatınız yorulur. Suan sahsen uzak bi köyde kadrom. Gidiş gelişim ayrı sıkıntı. Eşim merkezde ama zorlugu ben çekiyorum ve evdeki halimi de etkiliyor. Çocugum oldu kara kara düşünüyorum napcam diye. Keske evime yakın olsaydı demekten alamıyrm kendımı. Bence bi daha gözden gecırın

Arkadaşım sınıfçı aynı sizin gibi Eskişehir e gitti.tam 9 yıldır köye gidip geliyor. İl içi esdurumundan çıkmıyor normal il içinden çıkmıyor. 4 artı 4 den sonra sınıfçılar tayin anlamında çok mağdur oldu.

Mersin'in nemi çok. Mayıs ayında bile dokundugun tüm eşyalarda yalap yalap parmak izi oluyor. Bazen hava öyle ilginç oluyor ki insanın eklemleri ağrıyor.
Ama öte yandan çok güzel bir şehir. Her köşede palmiye ağaçları var.
İlçeleri birbirinden güzel. Deniz bisikletiyle kızkalesine gidebilirsin, bir trenle bir saatte adana gibi doğası yeşili mavisi güzel bir yere gidebilirsin... bir sürü turistik yeri ve mağaraları var. Haftasonlari istersen sıkılmadan bir sürü yere gidebilirsin.
Ayrıca Ankara'ya uzak olabilir . Ama sonuçta uçak denen birsey var. Ayrıca Ankara'yla arasında bir konyacik var. Çok da uzak değil :)
Ben olsam sıkıcı Ankara'da yaşayana kadar en azından küçücük bir cabayla cennetten manzara görebileceğim bir il secerdim. Kendim de İstanbul'da yaşıyorum ve şehre bayılıyorum. Ne zaman kötü bir gün geçirsem iki vasıta kız kulesine gidiyorum, sulaymaniye tepesinden şehre bakiyroum. Baktıkça mutlu oluyorum.
Güzel bir şehirde yaşamak insanın hayat kalitesini arttiran birşey. En basitinden Mersin'de (ki genelde siteler şehri. Koca koca siteleri var. Normal apartmandan çok) balkonda yemek yemek bile gününü güzelleştiren bir şey olacak.
Ne kaybedersiniz ki?

Ben şu anda hiç sevmediği bir şehirde yaşıyorum ailemin yaşadığı büyük şehire yakın ama burayı hiç sevmşyorum hiç bir imkanı yok çok sıkıcı. İmkan verilse aileme yakın filan düşünmeden hemen giderim sonuçrta ulaşım zor değil istediğin zaman atla uçağa git gör aileni ya da onlar gelsin ama ne yazık kı eşimin işi nedeniyle gitmek zor inanın yaşadığın şehir çok önemli benim de hayalim manisa izmir civarları inşallah tez zamanda gşdebiliriz oralara.

Ben şu anda hiç sevmediği bir şehirde yaşıyorum ailemin yaşadığı büyük şehire yakın ama burayı hiç sevmşyorum hiç bir imkanı yok çok sıkıcı. İmkan verilse aileme yakın filan düşünmeden hemen giderim sonuçrta ulaşım zor değil istediğin zaman atla uçağa git gör aileni ya da onlar gelsin ama ne yazık kı eşimin işi nedeniyle gitmek zor inanın yaşadığın şehir çok önemli benim de hayalim manisa izmir civarları inşallah tez zamanda gşdebiliriz oralara.
İzmirli misiniz?

Arkadaşlar bu aralar eşimle karar vermede zorlanıyoruz ..Acaba pişman olurmuyuz diye düşünmeden edemiyoruz. Ankaranin merkez olmayan büyük bir ilçesinde karı koca öğretmeniz .Eşimin ailesi ankara merkezde benimkiler ise kayserinin ilçesinde oturuyor .Hep hayalimiz genelde herkesin olduğu gibi deniz kenarı bir şehir ..Şu anda bulunduğunmuz ilçede pek bir çocuklar için imkan yok ..Gezecek yer pek yok genelde doğa gezisi yapıyoruz .Birde herkes tanıdık veli öğrenci dışarı çıkıp rahat rahat gezemiyoruz her köşe başı biriyle karşılaşıyoruz. Bu yaz muğlayı gezdik tatile gittik çok güzeldi fethiyedede eşimin ablası var. Oralarıda gezdik çok hoşumuza gitti. Ams ankara ve kayseriye çok uzak .Bende dedim mersinemi yerleşsek her iki yerede çok yakın denizde var hem .Sizce siz olsanız düzeninizi bozarmısınız okulum 5 dk mesafede yürüyerek şu an .Tayin istersek ben sınıfçıyım nereye verirler belli değil .Eşim branşçı o istediği yere gider.Çok kararsız kaldık. Sizlerden fikir almak istedim..
Düzenimi bozmazdm ben olsam...hem ailelere yakın suan bulundgnz yer hemde alısmıs bir düzeniniz var cocugun alısmıs oldugu okula gitmeside güzel...ikinizinde ailesi muglada olsaydı gidin derdim...

Konu sahibinden tepki gorursem de goreyim icimde kalmasin yazmak istiyorum; 5 sene cektim bu yuzden cunku.Su ogretmen ciftlerin deniz kiyisi sevdasi yuzunden deniz kiyisinda memleketi olanlar gitmeyi gec yaklasamiyorlar bile tayinle.Puanin varsa istedigin yere gidersin,sana verilmis haktir ,bu kadar basit ama biktik yemin ederim !

Fethiyeliyim. Doğma büyüme. Tüm sülale orada.

Bazı üyeler çocuk yetiştirmenin zor olacağını söylemiş, katılmıyorum. Her şeyi görerek, doyarak aileden ayrılıp farklı bir şehre gittim, ilk defa ortam görenlerin hali içler acısıydı bana kalırsa, rezil ediyordu insanlar kendini.

Bu arada bunu yazdım ama, Fethiyeye zaten gidemezsiniz. İl dışı açmıyor, özür grubu da çok çok nadir. Ki bir de sınıfçıymışsınız, çok ütopik. Her branşta çok fazla norm fazlası depo var.

Sevgili Chelzy Chelzy ben de "güzelmiş la bura, yerleşek"çiler nedeniyle ümidi kestim memleketimde çalışabilmekten.

Konu sahibi, Mersin Mezitli/Erdemli/Silifke düşünün. Özellikle Silifke derim. Oraların puan durumunu bilmiyorum elbette.

Back
X