Çok şanslısın çok güzel yerler gerçekten cennetten bir köşe âdeta fethiye .Görümcem orda oturuyor eşinden dolayı ..Bu yazda geldik marmarise tatile ordan görünceme fethiye ye ve o kadar üzüldümkü yabancılar ev alıp oraları sahiplenmişler her yer yabancı dolmuş .Sanırım özellikle ingilizler yerleşiyormuş.Fethiye değilde dalaman ortaca Seydikemer falan da olur yani geçen sene milas falan açıktı il dışında ..Bende eş durumundan gelirim diye düşünüyorum. İlla il emri yapıyorlar sınıfçıları bir yere yerleştiriyorlar ...
Milasın neresi açılmış, sonra da kaçla kapatmış hiç araştırdınız mı?
Sosyal platformlarda il dışı/özür grubu tayin gruplarını incelerseniz az çok fikriniz olur.
Bu arada şahsen memnunum İngiliz yerleşimlerinden, komşulukları güzel, çoğu sakin, saygılı insanlar. Hatta annemin arka apartmanındaki İngiliz çift, apartmandakiler çok soğuk, iletişim az diye taşınmıştı :) nasıl olsa herkes yerleşmeye çalışıyor, minnetsiz Suriyeli, hödük Türk olacağına yaşlı İngiliz olsun, bana uyar.
Siz gene de dikkatli olun derim, Dalamanın bile dağ köyleri açılıyor, kontrol etmeden yazmayın. Seydikemer de öyledir, Bekçiler var misal, Seydikemere 80km. Bir de Dalaman, Milas falan yazıp köy köy gezerken şimdiki düzeninizi arayabilirsiniz, maalesef düşündüğünüz kadar kolay olmuyor yerleşmek.
Semineri birkaç kez 2003 yılında mezun olduğum lisede aldım, İngilizce, edebiyat, coğrafya, matematik, beden eğitimi hocalarım hala oradaydı. Bırakın emekli olmayı, kurum bile değiştirmemişler. Neredeyse her okulda durum buna benzer.
Fethiye ve civarı ile ilgili sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.