• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu şehire yerleşmek mantıklımı

Ben olsam ikinizde öğretmen olduğunuz için 2 ay tatiliniz var. Öncelikle beğendiğiniz ilden bir yazlik ev tarzı daire alin. 2 ay tatilinizi yaparsiniz hem de sartlara bakmış olursunuz. İleride çocuklar büyüyünce eğitim şartları da çok önemli onlari da degerlendirmek lazim
olabilir aslında çok mantıklı hatta mersinde apartlar uygun oluyor bir kaç sene önce kalmıştık .Susanoğlunda denize girmiştik.

Ben su an tarsusta yasiyorum. Esimin akrabalari mersindeler. Esimin tayini buraya ciktigi icin burdayiz. Ama ben atanana kadar istanbuldaydim. Yazlari da hep altinoluktaydim. Kiyaslama yapacak olursam ege buraya bin basar. Cok ozluyorum kaz daglarini. Bence deniz kenari olacaksa akcay olsun, altinoluk olsun, ayvalik olsun. Mersinde sahil var ama o tatil koyu havasi, o sicaklik yok. Sevemedim ben burayi yani. Bu yaz gidecektim, salgin cikti. Bir dokun bin ah isit, icimi doktum ben de kusura bakmayin 😥

Bir de en onemlisini yazmamisim, nem. Yazin igrenc bir sicak ve nem var. Ben uc ay klimanin altinda yasiyorum. Hala alisamadim.
Evet bizde bir kaç sene önce mersinde Bizde Tatil için otel araştırdık bulamadık doğru düzgün bir yer bulduğumuz fiyata alanyada daha konforlu oteller vardı. Bizde apartta kaldık .Eşim hiç istemiyor bursa balıkesir tarafını .Kışın güzel olmuyormu yazın en fazla 3 ay çekiyorsunuzdur ondada kaçmaya bakın kaçacak yeriniz varsa .Ama nem ve sıcaklık çok kötü gerçekten bu yaz marmariste otelde kaldık her yer klimalı falan ya ne serin yer dediydim hatta deniz soğuyordu akşama doğru. Sonra fethiyede görümceme uğradık ne kadar sıcak öyle öldüm ..Nefes alamadım evin içinde o derece bunaltıcıydı. İnş.gönlünüze göre bir yere taşınırsınız sizde.

Mersin güzel.bir şehir , çocukken rahmetli anneme yalvarirdim ne olur Anamur'a gidelim diye. Hic görmediğim,adını sadece haritadan gördüğüm bir yere gidelim diye tutturmuştum cocukluk iste:))Mersin ve ilçeleri hep cazip gelmistir bana ama bu Suriyeliler konusu da önemli , Mersin icin artikeskisi gibi degil diyor bilenler..Üzücü yani ama dikkate alin derim.Ama sizde şu an bulundugunuz yerden gitmek istiyorsunuz baska yerler duaunmez misiniz.Alanya , Çanakkale gibi yerler mesela
Aslında ankara ve kayseriye çok yakın mersin o yüzden düşünüyoruz...

Muğla’nın veya Ege’de başka bir yerin de Mersin’den kalır yanı yok sıcaklık ve nem konusunda. Ben olsam Ankara’da kalır yazları tatile giderim. Bir üyeye verdiğiniz cevapta yazın ailelerin yanına yaylaya gideriz gibi bir şey söylemişsiniz. Deniz kenarının tadı yazları çıkar bana göre, o nedenle kışı deniz kenarında geçirip yazı iç Anadolu’da geçireceğime , kışı iç Anadolu’da , yazı deniz kenarında geçirmeyi yeğlerim. İllakş gideceksem Mersin bence, çünkü aileye yakın olmak benim için önemli :anneadayı:

Esim branscı biz insallah 7-8 sene sonra Fethiyeye yerlesmeyi istiyoruz. Ben çalışmıyorum bu arada. İnsallah açılırda gideriz bizde ❤️
Eger puanu iyiyse esinizin gidin bence Fethiyeye. Bizde oraya gitmeyi düşünüyoruz. İnsallah olur🙏

Çok şanslısın çok güzel yerler gerçekten cennetten bir köşe âdeta fethiye .Görümcem orda oturuyor eşinden dolayı ..Bu yazda geldik marmarise tatile ordan görünceme fethiye ye ve o kadar üzüldümkü yabancılar ev alıp oraları sahiplenmişler her yer yabancı dolmuş .Sanırım özellikle ingilizler yerleşiyormuş.Fethiye değilde dalaman ortaca Seydikemer falan da olur yani geçen sene milas falan açıktı il dışında ..Bende eş durumundan gelirim diye düşünüyorum. İlla il emri yapıyorlar sınıfçıları bir yere yerleştiriyorlar ...
Milasın neresi açılmış, sonra da kaçla kapatmış hiç araştırdınız mı?

Sosyal platformlarda il dışı/özür grubu tayin gruplarını incelerseniz az çok fikriniz olur.

Bu arada şahsen memnunum İngiliz yerleşimlerinden, komşulukları güzel, çoğu sakin, saygılı insanlar. Hatta annemin arka apartmanındaki İngiliz çift, apartmandakiler çok soğuk, iletişim az diye taşınmıştı :) nasıl olsa herkes yerleşmeye çalışıyor, minnetsiz Suriyeli, hödük Türk olacağına yaşlı İngiliz olsun, bana uyar.

Siz gene de dikkatli olun derim, Dalamanın bile dağ köyleri açılıyor, kontrol etmeden yazmayın. Seydikemer de öyledir, Bekçiler var misal, Seydikemere 80km. Bir de Dalaman, Milas falan yazıp köy köy gezerken şimdiki düzeninizi arayabilirsiniz, maalesef düşündüğünüz kadar kolay olmuyor yerleşmek.

Semineri birkaç kez 2003 yılında mezun olduğum lisede aldım, İngilizce, edebiyat, coğrafya, matematik, beden eğitimi hocalarım hala oradaydı. Bırakın emekli olmayı, kurum bile değiştirmemişler. Neredeyse her okulda durum buna benzer.

Fethiye ve civarı ile ilgili sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Arkadaşlar bu aralar eşimle karar vermede zorlanıyoruz ..Acaba pişman olurmuyuz diye düşünmeden edemiyoruz. Ankaranin merkez olmayan büyük bir ilçesinde karı koca öğretmeniz .Eşimin ailesi ankara merkezde benimkiler ise kayserinin ilçesinde oturuyor .Hep hayalimiz genelde herkesin olduğu gibi deniz kenarı bir şehir ..Şu anda bulunduğunmuz ilçede pek bir çocuklar için imkan yok ..Gezecek yer pek yok genelde doğa gezisi yapıyoruz .Birde herkes tanıdık veli öğrenci dışarı çıkıp rahat rahat gezemiyoruz her köşe başı biriyle karşılaşıyoruz. Bu yaz muğlayı gezdik tatile gittik çok güzeldi fethiyedede eşimin ablası var. Oralarıda gezdik çok hoşumuza gitti. Ams ankara ve kayseriye çok uzak .Bende dedim mersinemi yerleşsek her iki yerede çok yakın denizde var hem .Sizce siz olsanız düzeninizi bozarmısınız okulum 5 dk mesafede yürüyerek şu an .Tayin istersek ben sınıfçıyım nereye verirler belli değil .Eşim branşçı o istediği yere gider.Çok kararsız kaldık. Sizlerden fikir almak istedim..
Mersin’i pek bilmem, bir kere gittim. Sıcaktan nefes alamadığımı hatırlıyorum, o sıcağı ve nemi asla unutamam.

Benim deniz kenarında akciğerlerim sönmeye yüz tutmuş balon gibi oluyor ya.Oksijen alamıyorum sanki.Klimayla can ciğer falan oluyorum yani.

Mersin kayseriyede ankarada yakın çünkü
Mersini önermiyorum evet çok güzel ama karisik
Insanida yerlisi diyim çok iyi gerçekten kibar insanlar
Ama suç oranı fazla mesela mahalleler karışık fln
Antalyada çok uzak kalır memleketlere

Gerçekten kışın çok yağmurlu öyle çat dışarı çıkamıyorsun yağmurun ne zaman yağacağı belli değil
Yazında klimasız yaşam mümkün değil
Ucuz diyolar biz anca klima parası ödüyoruz pazarın kârı ona gidiyo
Vede erzak stoklayamiyosun herşey bocekleniyo kurtlaniyo buzdolabına kaldırıyorum baharatiydi kurubakliyatiydi yazın un bile buzdolabında
Velhasilkelam soğuk memleketten gelen sıcakta yapamaz

Antalya Demre derim. Eşim 3 yıl orda çalıştı 1 yılda ben kaldım kaş ve kemer arasında muğlayada çok yakın ve kalabalık değil deniz kenarı sakin bir ilçe. Bol bol sera var. Sebze meyveler yaz kış taze 😄 eşim diyor emekli olunca tam yaşanacak yer keşke hep orda kalabilsek diye ama mesleği dolayısıyla sabit kalamıyoruz 😄

Ha birde öyle gece kulüpleri olan bir yer değil halkı serayla uğraşıyor denizi tertemiz . Su ürünleri diye bir yer var memurları alıyorlar sadece bedava plaj şezlong var kimse kimseyi rahatsız etmiyor 😊 bu yaşıma kadar korkan ben 1 ayda orda yüzme öğrendim 😄

mersin de muğla da gezip gördüğüm yerler ikisi de içimde uktedir
birinde sevdiğim adam yaşıyor(mersin)
birinde şehrin güzelliklerine bayılmıştım (muğla)

Mersin de yaşamadım ama duyduğum kadarıyla yaşayanlardan dolayı karışık bir şehir. Ben olsam düzenimi bozmazdım. Mevcut durumda en azından eşinizin ailesine yakınsınız, ihtiyaç olduğunda gelirler giderler, yardıma koşarlar. Hiç kimsemin olmadığı bir şehire yerleşmek anca emeklilik döneminde yapılabilecek bir şey gibi geliyor bana, tabi karar sizin.

Muğlalıyım. Muğla cennet evet çok güzel ama ilçeleri arasında mesafeler çok. Bir uçtan diğer uca günlük gidemeyeceğiniz ilçeler var. Ayrıca denizden uzak ilçeleri tam köy havasındadır tatil beldesini beklemeyin yani.
Mersinde De böyleyse iki uzak ilçe çıkarsa ve günlük ulaşım yoksa ne yapacaksınız mesela?
Biz de karı koca öğretmeniz. İkimiz de branşçıyız. Birimizinki uzak bir ilçe otobüs servis yok kendi aracıyla gidip geliyor. Ama kışları zor oluyor mesela.
Bizden dahaa uzak ilçede çalışan arkadaşım var eşi üç gün ilçede kalıyor öğretmenevinde kalan günlerde evine gelebiliyor.
Yani ilçelern ulaşım durumu, mesafesi belli olmadan ben böyle bir kumar oynamazdım.Büyük risk

izmirliyim, ankarada okudum, istanbulda yaşıyorum. adana mersin'e bayılıyorum, bahane olsa direkt taşınırım.

Ankara’nın ücra ilçesindeyseniz tabii sıkıcı. Senelerce yaşadım Ankarada çok da güzel çocuk büyütülecek bir şehir. Bahçelievler, emek, aşağı ayrancı, küçük esat, çayyolu, batıkent gibi pek çok güzel seçenek var. Batıkentte site içinde bahçeli evler de var mesela. Ben çankayada yaşardım haftasonu al çocuğunu götür kuğulu parka, seğmenlere, ahlatlıbele. Ne uçurtma uçurduk biz ahlatlıbelde. Eğer civarı keşfederseniz Ankara çok güzel yaşanası bir şehirdir. Tatile de zaten egeye giderseniz

Ha birde öyle gece kulüpleri olan bir yer değil halkı serayla uğraşıyor denizi tertemiz . Su ürünleri diye bir yer var memurları alıyorlar sadece bedava plaj şezlong var kimse kimseyi rahatsız etmiyor 😊 bu yaşıma kadar korkan ben 1 ayda orda yüzme öğrendim 😄
Hadi ya ilk defa memura ayrıcalık yapan bir yer duydum ..Akımızda bulunsun tatile gidersek.

Mersin de yaşamadım ama duyduğum kadarıyla yaşayanlardan dolayı karışık bir şehir. Ben olsam düzenimi bozmazdım. Mevcut durumda en azından eşinizin ailesine yakınsınız, ihtiyaç olduğunda gelirler giderler, yardıma koşarlar. Hiç kimsemin olmadığı bir şehire yerleşmek anca emeklilik döneminde yapılabilecek bir şey gibi geliyor bana, tabi karar sizin.
Evet onuda düşünmüyor değilim. Doğum yapalı 15 gün olmuştu büyük oğlumun acil apandisitten ameliyat olması gerekti .Orada anladım tanıdık birilerine yakın olmanın değerini .ankarada kız kardeşim var ben onda kaldım .Eşim oğlumun yanında 5 gün hastanede kaldı .Gene eşimin ailesi ihtiyaca koştu. Diyorum başka yerde olsak zor olurdu .

Back
X