• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu şehire yerleşmek mantıklımı

Ankara’nın ücra ilçesindeyseniz tabii sıkıcı. Senelerce yaşadım Ankarada çok da güzel çocuk büyütülecek bir şehir. Bahçelievler, emek, aşağı ayrancı, küçük esat, çayyolu, batıkent gibi pek çok güzel seçenek var. Batıkentte site içinde bahçeli evler de var mesela. Ben çankayada yaşardım haftasonu al çocuğunu götür kuğulu parka, seğmenlere, ahlatlıbele. Ne uçurtma uçurduk biz ahlatlıbelde. Eğer civarı keşfederseniz Ankara çok güzel yaşanası bir şehirdir. Tatile de zaten egeye giderseniz
Malesef benim tayinim oralara yani ankara merkeze anca 10 yıl sonra çıkar .Sınıfçı olunca zor ..Batıkentte kardeşim var biliyorum oraları güzel yerler.

Malesef benim tayinim oralara yani ankara merkeze anca 10 yıl sonra çıkar .Sınıfçı olunca zor ..Batıkentte kardeşim var biliyorum oraları güzel yerler.
Ama Ankara gibi merkez şehirlerin ilçelerine her daim ulaşım oluyor. Muğla’nın ilçeler arası öok uzak. Pek de hakim olmayınca iki ters ilçede görevlendilirseniz zorlanırsınız. Ben sizin yerinizde olsam kayseri ve Ankara’ya yakım merkez şehirleri tercih ederdim. Eskişehir, Kırıkkale, Kayseri gibi

Muğlalıyım. Muğla cennet evet çok güzel ama ilçeleri arasında mesafeler çok. Bir uçtan diğer uca günlük gidemeyeceğiniz ilçeler var. Ayrıca denizden uzak ilçeleri tam köy havasındadır tatil beldesini beklemeyin yani.
Mersinde De böyleyse iki uzak ilçe çıkarsa ve günlük ulaşım yoksa ne yapacaksınız mesela?
Biz de karı koca öğretmeniz. İkimiz de branşçıyız. Birimizinki uzak bir ilçe otobüs servis yok kendi aracıyla gidip geliyor. Ama kışları zor oluyor mesela.
Bizden dahaa uzak ilçede çalışan arkadaşım var eşi üç gün ilçede kalıyor öğretmenevinde kalan günlerde evine gelebiliyor.
Yani ilçelern ulaşım durumu, mesafesi belli olmadan ben böyle bir kumar oynamazdım.Büyük risk
Evet canım haklısın buralar da kollarını açmış bizi beklemiyordur. Bakalım nereye verecekler.Güya özür durumunda aile birliği parçalanmasınn diye yapıyorlar. Ama eşlerin birini anyaya birini konyaya veriyorlar ...Malesef torpil oynuyor bolca

Ama Ankara gibi merkez şehirlerin ilçelerine her daim ulaşım oluyor. Muğla’nın ilçeler arası öok uzak. Pek de hakim olmayınca iki ters ilçede görevlendilirseniz zorlanırsınız. Ben sizin yerinizde olsam kayseri ve Ankara’ya yakım merkez şehirleri tercih ederdim. Eskişehir, Kırıkkale, Kayseri gibi
Evet canım çoğu gidiş geliş yapıyor bende 2 sene 100 km gittim geldim sonra eşim yanıma geldi.Ama hayalimiz nolacak deniz kenarı çeşitli meyve ağaçlarının olduğu bir şehir ..Dediğin yerlerde hep ankaraya benziyor ...

Muğlalıyım. Muğla cennet evet çok güzel ama ilçeleri arasında mesafeler çok. Bir uçtan diğer uca günlük gidemeyeceğiniz ilçeler var. Ayrıca denizden uzak ilçeleri tam köy havasındadır tatil beldesini beklemeyin yani.
Mersinde De böyleyse iki uzak ilçe çıkarsa ve günlük ulaşım yoksa ne yapacaksınız mesela?
Biz de karı koca öğretmeniz. İkimiz de branşçıyız. Birimizinki uzak bir ilçe otobüs servis yok kendi aracıyla gidip geliyor. Ama kışları zor oluyor mesela.
Bizden dahaa uzak ilçede çalışan arkadaşım var eşi üç gün ilçede kalıyor öğretmenevinde kalan günlerde evine gelebiliyor.
Yani ilçelern ulaşım durumu, mesafesi belli olmadan ben böyle bir kumar oynamazdım.Büyük risk
Siz nerede yaşıyorsunuz

Evet canım haklısın buralar da kollarını açmış bizi beklemiyordur. Bakalım nereye verecekler.Güya özür durumunda aile birliği parçalanmasınn diye yapıyorlar. Ama eşlerin birini anyaya birini konyaya veriyorlar ...Malesef torpil oynuyor bolca
Siz içanadoluda yakın şehirlere de bakın. Kırıkkale, Kırşehir, Konya. Konya mesela hızlı tren dolayısıyla mantıklı bir tercih. Biz Eskişehirde yaşıyoruz mesela küçük bir şehir olduğundan ilçeleri günlük gidip gelebileceğimiz uzaklıkta. Benim tüm kuzenler Muğlada yaşıyor, atama zamanı düşündük ama ikimizi farklı uzaklıkta iki ilçeye atsa zor olacaktı. Mesela Datça ve Bodruma arası çok uzaktır. Anca feribotla kısa sürede gidersiniz. Bodrum küçük istanbul mesela çok pahalı. Kiralar fln uçuk. Tatil beldesinde yaşamanın da farklı zorlukları var inanın. Babam memleketi olduğu haldr yazlığını satmayı düşünüyor düşünün.

Evet canım çoğu gidiş geliş yapıyor bende 2 sene 100 km gittim geldim sonra eşim yanıma geldi.Ama hayalimiz nolacak deniz kenarı çeşitli meyve ağaçlarının olduğu bir şehir ..Dediğin yerlerde hep ankaraya benziyor ...
Silivri çok güzel tam istediğin gibi bir yer ama memlekete uzak tercih etme bence anne babacigini ziyaret edemezsin ayda yılda bir görürsün

Açıkçası Muğlalı olarak diyorum bunu tatil beldesi yazın ve baharda güzeldir. Kışın nemden soğuğu vardır ve ısınma derttir. Nüfus da azalır zaten. Yani siz kışın zorluğunu çekip yazın memlekete gidecekseniz çektiğinzid değmez. Yazın kalsanız da gelen giden hısım akrabadan bıkarsınız. Ben babamın yazlığına giderken on kere düşünüyorum valla çünkü millet geçerken uğrayıp üç gün beş gün kalıyor.

Muğla’nın veya Ege’de başka bir yerin de Mersin’den kalır yanı yok sıcaklık ve nem konusunda. Ben olsam Ankara’da kalır yazları tatile giderim. Bir üyeye verdiğiniz cevapta yazın ailelerin yanına yaylaya gideriz gibi bir şey söylemişsiniz. Deniz kenarının tadı yazları çıkar bana göre, o nedenle kışı deniz kenarında geçirip yazı iç Anadolu’da geçireceğime , kışı iç Anadolu’da , yazı deniz kenarında geçirmeyi yeğlerim. İllakş gideceksem Mersin bence, çünkü aileye yakın olmak benim için önemli :anneadayı:
Ama işte şöyle düşünüyorum mesela mayısta denize girilmeye başlanıyor yada eylül ekimde ..O zaman dahs güzel oluyordur oralar çok sıcak değildir .En sıcak pik olduğu zamanda kaçacan.Sonraki 9 ay sıcak hava kış yok rahatça dışarı çıkabilirsin

Artık ulaşım kolaylaştı, bir çok ilde havalimanı var ben sizin yerinizde olsam ege bölgesinde bir yere yerleşirim.Ablasi da varmış bu da bir altanrnatif olabilir

Ama işte şöyle düşünüyorum mesela mayısta denize girilmeye başlanıyor yada eylül ekimde ..O zaman dahs güzel oluyordur oralar çok sıcak değildir .En sıcak pik olduğu zamanda kaçacan.Sonraki 9 ay sıcak hava kış yok rahatça dışarı çıkabilirsin
Egede dediğiniz aylarda da deniz tam ısınmaz. Mayısta soğuk olur yani. Akdeniz gibi sıcak değil. Muğla bazında konuşursam sert rüzgarları fln da olur. Eylül ekimde girilir de mayısta girilmez yani. Denizi daha soğuktur.
Ama asıl keyifli zamanları yazları. Siz çilesini çekip sefasını süremeyeceksiniz. Benim amcam ve halam mesela kışları başka bir şehre geçiyorlar muğlada kalmıyorlar. Yaz kış yaşayan işi olan tek kuzenim var kalanları yazdan yaza geçer

Açıkçası Muğlalı olarak diyorum bunu tatil beldesi yazın ve baharda güzeldir. Kışın nemden soğuğu vardır ve ısınma derttir. Nüfus da azalır zaten. Yani siz kışın zorluğunu çekip yazın memlekete gidecekseniz çektiğinzid değmez. Yazın kalsanız da gelen giden hısım akrabadan bıkarsınız. Ben babamın yazlığına giderken on kere düşünüyorum valla çünkü millet geçerken uğrayıp üç gün beş gün kalıyor.
Hadi ya tatili bedavaya getiriyorlar desene .Orasida doğru giden gelenimiz çok olur kesin ama yakın kardeşler gelir ..Kış sıcak geçer diye hayal kuruyordum bende

Siz içanadoluda yakın şehirlere de bakın. Kırıkkale, Kırşehir, Konya. Konya mesela hızlı tren dolayısıyla mantıklı bir tercih. Biz Eskişehirde yaşıyoruz mesela küçük bir şehir olduğundan ilçeleri günlük gidip gelebileceğimiz uzaklıkta. Benim tüm kuzenler Muğlada yaşıyor, atama zamanı düşündük ama ikimizi farklı uzaklıkta iki ilçeye atsa zor olacaktı. Mesela Datça ve Bodruma arası çok uzaktır. Anca feribotla kısa sürede gidersiniz. Bodrum küçük istanbul mesela çok pahalı. Kiralar fln uçuk. Tatil beldesinde yaşamanın da farklı zorlukları var inanın. Babam memleketi olduğu haldr yazlığını satmayı düşünüyor düşünün.
Zaten iç anadolu oturuyoruz çok bişe farketmryecekki bizim için dediğiniz yerleri düşünürsek ..Çok pahalı yazlıklar falan Babanız satarsa geri zor alır valla tekrar düşünsün .

Hadi ya tatili bedavaya getiriyorlar desene .Orasida doğru giden gelenimiz çok olur kesin ama yakın kardeşler gelir ..Kış sıcak geçer diye hayal kuruyordum bende

😄 on yıldır görüşmediğimiz aile dostlarımız bile geçerken uğruyor valla😁
Kışlar da muğlada öyle çok hafif geçmiyor. Üşürsünüz yine iç andolu kadar olmasa da. Zaten memleketimin en güzel kısmı da yazları bunaltmaması bu arada. Akşamları her daim meltem olur. Benim bunaldığım tek ilçesi ölüdenizdir kalanlarında genelde güzel bir meltem olur. Siz akdenize bakın en iyisi. Antalya da daha şehir gibi muğladansa tercih edilebilir. Biz eşimle emekli olunca ikramiyelerimizle muğlaya yazlık alırız diyoruz. Hayalimiz bugün geçmek değil emeklilikte geçmek. Çocuk için çünkü şehirde daha çok imkan var. Tiyatrosu, sinemesi, atölyeleri daha çok. Daha fazla kurs seçeneği var.
Okul seçeneği daha çok.
Muğlada okul da kısıtlı.
Yazları zaten uzun tatilimiz var gidip gönlümüzce kalıyoruz keyfini çıkarıyoruz. Seminer dönemi dönüyoruz.

Bı de canim çocuğunda astım falan varsa kesinlikle tavsiye etmem ben nemli yerden kurtuldum çocuğum iyileşti Silivri'de idim denize çok yakın ama alerjik astımindan dolayı hastanelerden çıkamadık şükür ki şimdi atlattı daha kuru ve havası temiz bı yerdeyim

Egede dediğiniz aylarda da deniz tam ısınmaz. Mayısta soğuk olur yani. Akdeniz gibi sıcak değil. Muğla bazında konuşursam sert rüzgarları fln da olur. Eylül ekimde girilir de mayısta girilmez yani. Denizi daha soğuktur.
Ama asıl keyifli zamanları yazları. Siz çilesini çekip sefasını süremeyeceksiniz. Benim amcam ve halam mesela kışları başka bir şehre geçiyorlar muğlada kalmıyorlar. Yaz kış yaşayan işi olan tek kuzenim var kalanları yazdan yaza geçer
Yazın ağustosta bile marmariste akşama doğru üşüyorduk deniz soğuyordu .Denize girmek değilde oturup izlemek bile güzeldir

Bı de canim çocuğunda astım falan varsa kesinlikle tavsiye etmem ben nemli yerden kurtuldum çocuğum iyileşti Silivri'de idim denize çok yakın ama alerjik astımindan dolayı hastanelerden çıkamadık şükür ki şimdi atlattı daha kuru ve havası temiz bı yerdeyim
Sanırım ortasını bulmak lazım bizim bulunduğumuz ilçede çok kuru nem oranı yüzde 30 larda falan .Kış gelince burun hep tıkalı...Nem aslında iyi değil mi bilemiyorum ki mersinde astım mağaraları var ...

Hadi ya ilk defa memura ayrıcalık yapan bir yer duydum ..Akımızda bulunsun tatile gidersek.
Genelde pek bilinen bir yer değil gidene kadar bende hiç duymamıştım öyle bir ilçe olduğunu ama çok güzel bir ilçe tatil olarak öyle tatil otelleri yok daha küçük çaplı otel var 😁

Deniz kenarındaki yerlerin rüzgarı çok olur ama. Ben Egeden bu nedenle kaçmıştım, yaşayamam daha fazla demiştim. Orada hasta olduğum kadar kara kış yaşayan yerlerde hasta olmadım. Eğer düşünceniz bu şekildeyse o zaman kesinlikle Mersin. Çünkü Egede eylül, Mayıs gibi su sıcaklığı dayanılabilir olur ama Ağustos, Temmuz kadar keyifli olmaz. Ekimde ise rüzgar ve dalgadan ve tabii su sıcaklığının düşük olmasından yüzemezsiniz. Akdeniz’in suyu daha ılık olur ve güneşli gün sayısı daha çoktur. Mersin’de mayısta da ekşmde de girebilirsiniz denize. Ben olsam Mersin’e giderim 😊

Madem taşınma kararı aldınız bence Antalya'ya taşının. Uçakla her yer yakın

Back
X