Sıcağı zaten düşündürmüyor değil beni yazın memleketlere kaçarız artık eşim ve benim ailemin yaşadığı yer yayla gibi serin oluyor. Zaten merkeze gittiydik önceden çok karışıktı türkçe konuşan insan yoktu inanın..Biz erdemli mezitli silifke susanoğlu oralar diyoruz hayırlısı tabiMersinin ilecelerini pek bilmiyorum merkezdeyim ben hemde yaklasik 30 yildir.. kaçma imkanim olsa hic durmam.. sıcağı hic cekilmiyor artik nem cok fena herkes soylemis zaten ilcelerde mersinli varsa vardir merkezde %80i suriyeli cok karişik.. okullari bizim zamanimizdaki gibi degil egitim anlaminda demiyorum babam belediyede park gorevlisi parklarda ogrencilerin hali icler acisi çocuk yetistirmek icin uygun bir yer hic degil bana göre bu yuzden istiyorum aslinda buradan gitmeyi.. her sey bozuldu ablamlar 10 sene Istanbul'a yerlestiler yazlari biz burdayiz diye gelirler onlar da farkinda her seyin ne kadar kotuye gittiginin..
siz zaten ilcedeymissiniz burada da ilceye gelirseniz deniz dışında bir degisiklik olmayacak ayni sikintilar yine olur bir erdemli 1. 1.5 saat sürüyor tarsus oyle mut 3 aydincik 4 saat yani mezitli var yakin ama orda da suriyelilerin apartman aldiklarini dahi duydum :) suriyelilerin zenginleri ordan bir cok daire aldi yani merkezde ise durumu kotu olanlar var 3 4 aile bir dairede
Ankara çok sıkıcı gerçekten anca mecburiyetin varsa kalırsın..Ben birde şu her türlü meyve ağacı oluyor ya ona çok özeniyorum ...Belki müstakil bile düşünebiliriz...Mersin'in nemi çok. Mayıs ayında bile dokundugun tüm eşyalarda yalap yalap parmak izi oluyor. Bazen hava öyle ilginç oluyor ki insanın eklemleri ağrıyor.
Ama öte yandan çok güzel bir şehir. Her köşede palmiye ağaçları var.
İlçeleri birbirinden güzel. Deniz bisikletiyle kızkalesine gidebilirsin, bir trenle bir saatte adana gibi doğası yeşili mavisi güzel bir yere gidebilirsin... bir sürü turistik yeri ve mağaraları var. Haftasonlari istersen sıkılmadan bir sürü yere gidebilirsin.
Ayrıca Ankara'ya uzak olabilir . Ama sonuçta uçak denen birsey var. Ayrıca Ankara'yla arasında bir konyacik var. Çok da uzak değil :)
Ben olsam sıkıcı Ankara'da yaşayana kadar en azından küçücük bir cabayla cennetten manzara görebileceğim bir il secerdim. Kendim de İstanbul'da yaşıyorum ve şehre bayılıyorum. Ne zaman kötü bir gün geçirsem iki vasıta kız kulesine gidiyorum, sulaymaniye tepesinden şehre bakiyroum. Baktıkça mutlu oluyorum.
Güzel bir şehirde yaşamak insanın hayat kalitesini arttiran birşey. En basitinden Mersin'de (ki genelde siteler şehri. Koca koca siteleri var. Normal apartmandan çok) balkonda yemek yemek bile gününü güzelleştiren bir şey olacak.
Ne kaybedersiniz ki?
İnşallah canım insanı zaten hayalleri diri tutuyor ..İnş.sizde istediğiniz yere yerleşirsinizBen şu anda hiç sevmediği bir şehirde yaşıyorum ailemin yaşadığı büyük şehire yakın ama burayı hiç sevmşyorum hiç bir imkanı yok çok sıkıcı. İmkan verilse aileme yakın filan düşünmeden hemen giderim sonuçrta ulaşım zor değil istediğin zaman atla uçağa git gör aileni ya da onlar gelsin ama ne yazık kı eşimin işi nedeniyle gitmek zor inanın yaşadığın şehir çok önemli benim de hayalim manisa izmir civarları inşallah tez zamanda gşdebiliriz oralara.
Evet oda var nem sıcak hiç dayanamam..Ama yazın memleketlerde geçiririz diye hayal kuruyorum..ben olsam kayseri veya Ankarada yasardim, ikisi de guzel sehirler.
Cok nemli bolgelerde yasamanin zorluklari da ayri,
tatilinizi yapip donun bence.
Bransci olduğunu okudum ama Ege'de yer bile açılmıyor doğru dürüst. Yine de zorPuanı yüksek hemde branşçı büyük ihtimal çıkar
Evet oğlum şu anda birinci sınıf birde 5 aylık bebeğim var ..Ama kurs etkinlik imkanı yok ilçede .Düzenimi bozmazdm ben olsam...hem ailelere yakın suan bulundgnz yer hemde alısmıs bir düzeniniz var cocugun alısmıs oldugu okula gitmeside güzel...ikinizinde ailesi muglada olsaydı gidin derdim...
İngilizceci ..Geçen sene çok açılmadı evet ama ondan önceki yıllar çok yer açılmış .Genelde zaten ile kendini atınca hangi ilçe olursa olsun 3 yıl sonra il içi tayinle daha kolay istediğin yere gidiyorsun.Bransci olduğunu okudum ama Ege'de yer bile açılmıyor doğru dürüst. Yine de zor
Yok canım haklısın sende niye tepki göstereyim eğer sınıfçıysan ve evli değilsen zaten imkansız ..Eğer karı koca sınıfçıysan emekli olmaya yakın anca gidersin. Anca eş durumundan gidebilirsin...Konu sahibinden tepki gorursem de goreyim icimde kalmasin yazmak istiyorum; 5 sene cektim bu yuzden cunku.Su ogretmen ciftlerin deniz kiyisi sevdasi yuzunden deniz kiyisinda memleketi olanlar gitmeyi gec yaklasamiyorlar bile tayinle.Puanin varsa istedigin yere gidersin,sana verilmis haktir ,bu kadar basit ama biktik yemin ederim !
Ankara çok sıkıcı gerçekten anca mecburiyetin varsa kalırsın..Ben birde şu her türlü meyve ağacı oluyor ya ona çok özeniyorum ...Belki müstakil bile düşünebiliriz...
Çok şanslısın çok güzel yerler gerçekten cennetten bir köşe âdeta fethiye .Görümcem orda oturuyor eşinden dolayı ..Bu yazda geldik marmarise tatile ordan görünceme fethiye ye ve o kadar üzüldümkü yabancılar ev alıp oraları sahiplenmişler her yer yabancı dolmuş .Sanırım özellikle ingilizler yerleşiyormuş.Fethiye değilde dalaman ortaca Seydikemer falan da olur yani geçen sene milas falan açıktı il dışında ..Bende eş durumundan gelirim diye düşünüyorum. İlla il emri yapıyorlar sınıfçıları bir yere yerleştiriyorlar ...Fethiyeliyim. Doğma büyüme. Tüm sülale orada.
Bazı üyeler çocuk yetiştirmenin zor olacağını söylemiş, katılmıyorum. Her şeyi görerek, doyarak aileden ayrılıp farklı bir şehre gittim, ilk defa ortam görenlerin hali içler acısıydı bana kalırsa, rezil ediyordu insanlar kendini.
Bu arada bunu yazdım ama, Fethiyeye zaten gidemezsiniz. İl dışı açmıyor, özür grubu da çok çok nadir. Ki bir de sınıfçıymışsınız, çok ütopik. Her branşta çok fazla norm fazlası depo var.
Sevgili @Chelzy ben de "güzelmiş la bura, yerleşek"çiler nedeniyle ümidi kestim memleketimde çalışabilmekten.
Konu sahibi, Mersin Mezitli/Erdemli/Silifke düşünün. Özellikle Silifke derim. Oraların puan durumunu bilmiyorum elbette.
Muğla merkez hiç güzel değildi gerçekten denizde yoktu ormanın içinde küçük bir yerdi .Muğlanın ilçeleri il gibi daha özellikli sanırım .Dalaman nasıl sence canım evler daha ucuz gibi .Birde mersinde nereleri tavsiye edersin ilçe olarak..Mersinliyim mugkada yasıyorum artı eksileri sorarsan cevaplarım ama ben olsam iki şehire de yerleşmezdim mugla kira olarak acayip pahalı merkezde hiçbişey yok fethiye guzel bodrum guzel mersin merkez çok karışık yazları felaket sıcak ben olsam antalya aydın civarı tercih ederim
Dalaman da güzel degil sana soyliyim mugla ilçelerinden bodrum fethiye marmaris guzel ama marmarsite de cocuk yetistirilmez benim ailem silifkede oturuyor Silifkeye çok severim tarsus çok büyüktür il gibi ama mut gülnar aydıncık minicik yerlerMuğla merkez hiç güzel değildi gerçekten denizde yoktu ormanın içinde küçük bir yerdi .Muğlanın ilçeleri il gibi daha özellikli sanırım .Dalaman nasıl sence canım evler daha ucuz gibi .Birde mersinde nereleri tavsiye edersin ilçe olarak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?