Sizce bu şehire yerleşmek mantıklımı

Sıcağı zaten düşündürmüyor değil beni yazın memleketlere kaçarız artık eşim ve benim ailemin yaşadığı yer yayla gibi serin oluyor. Zaten merkeze gittiydik önceden çok karışıktı türkçe konuşan insan yoktu inanın..Biz erdemli mezitli silifke susanoğlu oralar diyoruz hayırlısı tabi

Ankara çok sıkıcı gerçekten anca mecburiyetin varsa kalırsın..Ben birde şu her türlü meyve ağacı oluyor ya ona çok özeniyorum ...Belki müstakil bile düşünebiliriz...

İnşallah canım insanı zaten hayalleri diri tutuyor ..İnş.sizde istediğiniz yere yerleşirsiniz

ben olsam kayseri veya Ankarada yasardim, ikisi de guzel sehirler.
Cok nemli bolgelerde yasamanin zorluklari da ayri,
tatilinizi yapip donun bence.
Evet oda var nem sıcak hiç dayanamam..Ama yazın memleketlerde geçiririz diye hayal kuruyorum..

Düzenimi bozmazdm ben olsam...hem ailelere yakın suan bulundgnz yer hemde alısmıs bir düzeniniz var cocugun alısmıs oldugu okula gitmeside güzel...ikinizinde ailesi muglada olsaydı gidin derdim...
Evet oğlum şu anda birinci sınıf birde 5 aylık bebeğim var ..Ama kurs etkinlik imkanı yok ilçede .

Bransci olduğunu okudum ama Ege'de yer bile açılmıyor doğru dürüst. Yine de zor
İngilizceci ..Geçen sene çok açılmadı evet ama ondan önceki yıllar çok yer açılmış .Genelde zaten ile kendini atınca hangi ilçe olursa olsun 3 yıl sonra il içi tayinle daha kolay istediğin yere gidiyorsun.

Yok canım haklısın sende niye tepki göstereyim eğer sınıfçıysan ve evli değilsen zaten imkansız ..Eğer karı koca sınıfçıysan emekli olmaya yakın anca gidersin. Anca eş durumundan gidebilirsin...

Ankara çok sıkıcı gerçekten anca mecburiyetin varsa kalırsın..Ben birde şu her türlü meyve ağacı oluyor ya ona çok özeniyorum ...Belki müstakil bile düşünebiliriz...

Müstakil ev dusunebileceginiz yerin imkanlarini iyi degerlendirin.
Cocuklariniz hep cocuk kalmayacak. Ergenlikleri egitimleri var.

Benim esim ayvalikli. Balikesir merkezde buyumus. 14 senedir istanbulda universite icin gelmis, kaldi burda.
Bize hep derler ki neden orda yaşamıyorsunuz miss gibi bak sarimsakli cunda, orası da buyuksehir, izmir dibinde.
Statude buyuksehir olmasına Büyükşehir ama imkanlar istanbulun 40ta biri.
Bu imkanların da yüzde 99'u merkezde.
Ayvalik efsane guzel bir yer ama metropolde yasadiktan sonra koy gibi geliyor. Maksimum 1 ay gez eglen yüz raki balik yap bitti bu kadar.
Kisin ölü bir yer.
Merkezde yasamak desen her yeri bina, beton istanbuldan farki yok. Tek farki imkanlarinin az olmasi.

Hesabi bu yonden iyi yapin.
Imkanlari fena olmayan, denizi yesili kucaklayan mustakil ev imkani olabilecek bir yer varsa tabi ki durmayin basin gidin.

Ben egede yaşıyorum ama imkanım olsa Karadenizi tercih ederdim

Mersinliyim mugkada yasıyorum artı eksileri sorarsan cevaplarım ama ben olsam iki şehire de yerleşmezdim mugla kira olarak acayip pahalı merkezde hiçbişey yok fethiye guzel bodrum guzel mersin merkez çok karışık yazları felaket sıcak ben olsam antalya aydın civarı tercih ederim

Çok şanslısın çok güzel yerler gerçekten cennetten bir köşe âdeta fethiye .Görümcem orda oturuyor eşinden dolayı ..Bu yazda geldik marmarise tatile ordan görünceme fethiye ye ve o kadar üzüldümkü yabancılar ev alıp oraları sahiplenmişler her yer yabancı dolmuş .Sanırım özellikle ingilizler yerleşiyormuş.Fethiye değilde dalaman ortaca Seydikemer falan da olur yani geçen sene milas falan açıktı il dışında ..Bende eş durumundan gelirim diye düşünüyorum. İlla il emri yapıyorlar sınıfçıları bir yere yerleştiriyorlar ...

Muğla merkez hiç güzel değildi gerçekten denizde yoktu ormanın içinde küçük bir yerdi .Muğlanın ilçeleri il gibi daha özellikli sanırım .Dalaman nasıl sence canım evler daha ucuz gibi .Birde mersinde nereleri tavsiye edersin ilçe olarak..

Ben olsam ikinizde öğretmen olduğunuz için 2 ay tatiliniz var. Öncelikle beğendiğiniz ilden bir yazlik ev tarzı daire alin. 2 ay tatilinizi yaparsiniz hem de sartlara bakmış olursunuz. İleride çocuklar büyüyünce eğitim şartları da çok önemli onlari da degerlendirmek lazim

Dalaman da güzel degil sana soyliyim mugla ilçelerinden bodrum fethiye marmaris guzel ama marmarsite de cocuk yetistirilmez benim ailem silifkede oturuyor Silifkeye çok severim tarsus çok büyüktür il gibi ama mut gülnar aydıncık minicik yerler

İnsan hayallerinin peşinden gitmeli... Bence sadece Muğla ya da mersin diye kısıtlandırmayın kendinizi, o taraflarda çok seçenek var...

Mersin güzel.bir şehir , çocukken rahmetli anneme yalvarirdim ne olur Anamur'a gidelim diye. Hic görmediğim,adını sadece haritadan gördüğüm bir yere gidelim diye tutturmuştum cocukluk iste:))Mersin ve ilçeleri hep cazip gelmistir bana ama bu Suriyeliler konusu da önemli , Mersin icin artikeskisi gibi degil diyor bilenler..Üzücü yani ama dikkate alin derim.Ama sizde şu an bulundugunuz yerden gitmek istiyorsunuz baska yerler duaunmez misiniz.Alanya , Çanakkale gibi yerler mesela

üç sehirlede bağım var mersin merkez ankara ve kayseri ye tercih edilebicek bir yer.
imkanim olsa ne kayseri dinlerim ne ankara muglaya tasinamiyorsam mersine tasinirim

Ben su an tarsusta yasiyorum. Esimin akrabalari mersindeler. Esimin tayini buraya ciktigi icin burdayiz. Ama ben atanana kadar istanbuldaydim. Yazlari da hep altinoluktaydim. Kiyaslama yapacak olursam ege buraya bin basar. Cok ozluyorum kaz daglarini. Bence deniz kenari olacaksa akcay olsun, altinoluk olsun, ayvalik olsun. Mersinde sahil var ama o tatil koyu havasi, o sicaklik yok. Sevemedim ben burayi yani. Bu yaz gidecektim, salgin cikti. Bir dokun bin ah isit, icimi doktum ben de kusura bakmayin

Bir de en onemlisini yazmamisim, nem. Yazin igrenc bir sicak ve nem var. Ben uc ay klimanin altinda yasiyorum. Hala alisamadim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…