Sizce bu siddet mi?

bellosh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2008
49
13
86
Balıkesir
Ben ikinci evliligimi 2 yil önce yaptim, ilk evliligim siddet yüzünden bitmisti.Ikinci evliligimde flört dönemi cok iyi gidiyordu ancak esim evlenip benim yanima yurt disina gelince hersey degisti,bizim icin zor bir sürec basladi, en büyük sorunumuz onun dogru dürüst bir is bulamamasiydi, hakkini yemiyim türkiyede cok iyi bir isi olmasina ve iyi bir maasi benim icin herseyini birakip buraya geldi(burda yasamak zorundaydik kizimin babasi burda oldugu icin)bu onun ilk evliligiydi üstelik, ben bu süre icinde depresyona girdim yanliz yasamaya alistigim icin evde kizimdan baska birinin esim bile olsa rahatsiz etmeye basladi ve her hareketi bana batmaya basladi, gittigim doktor bunun depresyonla alakali oldugunu söyledi, yani sizin anliycaginiz ben cekilmez biri haline geldim, esim yemek, ev isleri hepsinde bana gercekten yardimci biriydi, simdi 4 aylik hamileyim ve 3 gün önce bir kavga sirasinda bogazimi sIKtI üstelik kizimin yaninda oldu tüm bu olanlar ve su nada cok zor biri durumdaydim, yarim saat icinde evi terk etmesini söyledim ve türkiyeye gitti, ben bosanmaya karar verdim, cünkü siddet bir kez oldumu ikincisi mutlaka olur diye düsünüyorum ama kendimide cok kötü hissediyorum, burada konusabilecegim cok fazla arkadasim olmadigi icinde sizinle yani hic tanimadigim insanlarla paylasmak istedim

Çok iyi yapmışsın ,bu ithal damatlara oldum olası gıcığım,zaten hiç happy end olanını duymadım,beladan sıyrıldığına sevindim,

bence çok acele verilmiş bi karar. eşinizin yaptığı tabi ki doğru değil fakat hamilesiniz ve onun bebeğini taşıyosunuz. duygusal bi dönemdesiniz ayrıca depresyon durumu da var. eşinizi siz tanıyorsunuz, şiddet eğilimi olup olmadığını biliyosunuzdur. anlık bir sinir anında yapılmış bi daha yapılmayacak bişey mi yoksa tekrarlanabilecek bi durum mu bunu siz daha iyi tahmin edebilirsiniz. iyi düşünün gerekirse yardım alın acele karar vermeyin derim ben. umarım en hayırlısı olur sizin için...

işte bunu tanımlamak cidden zor..ama baya zor bir süreç yaşamışsınız ve sizin için fedakarlık yapmış oldukça...madem şimdi türkiye de biraz zaman bırakın bakalım ilişkinizi...hemen karara varmayın..o da düşünsün sizde...bu süreçte özleyecek misiniz onu değerini anlayac mısınız birbirinizin yoksa bittiğinimi hissedeceksiniz...en iyisi fevri karar almayın...

bellosh
Çok üzüldüm demek için değil gerçekten çok üzüldüm
Hamile bir kadına nasıl kıyıyorlar..
Sadece boğazımı sıktı demişsiniz ama nedeni özel sanırım.
Peki siz nasıl bir tepki vermiştiniz bu derece eşiniz sinirlenip
boğazınıza yapıştı?
Şimdi tek taraflı yorum yapmakta yanlış..

eşinizin yaptığı bu durum tabiki hiç ama hiç hoş değil ama onca davranışıza rağmen size iyi davranan terkedip gitmeyen her işinizde yardımcı olan adama haddinden fazla kötü davranmışsınız sanırım. ve onu çıldırtacak duruma getirmişsiniz ki bu duruma gelebilmiş. tekrarlıyorum suç onda tabiki çok büyük ama acaba kendimde de hata yok mu diye düşünmenizi tavsiye ediyorum.

eşinizin yaptığı bu durum tabiki hiç ama hiç hoş değil ama onca davranışıza rağmen size iyi davranan terkedip gitmeyen her işinizde yardımcı olan adama haddinden fazla kötü davranmışsınız sanırım. ve onu çıldırtacak duruma getirmişsiniz ki bu duruma gelebilmiş. tekrarlıyorum suç onda tabiki çok büyük ama acaba kendimde de hata yok mu diye düşünmenizi tavsiye ediyorum.

Elbetteki düsünüyorum ama dedigim gibi hem depresyon ilacimi alamamam hemde hamilelikte degisen hormonlar beni bu hale getirdi sanirim, ama yine de hamileyken vede kizimin yaninda böyle birsey yasamis olmami hazmedemiyorum

Ben ikinci evliligimi 2 yil önce yaptim, ilk evliligim siddet yüzünden bitmisti.Ikinci evliligimde flört dönemi cok iyi gidiyordu ancak esim evlenip benim yanima yurt disina gelince hersey degisti,bizim icin zor bir sürec basladi, en büyük sorunumuz onun dogru dürüst bir is bulamamasiydi, hakkini yemiyim türkiyede cok iyi bir isi olmasina ve iyi bir maasi benim icin herseyini birakip buraya geldi(burda yasamak zorundaydik kizimin babasi burda oldugu icin)bu onun ilk evliligiydi üstelik, ben bu süre icinde depresyona girdim yanliz yasamaya alistigim icin evde kizimdan baska birinin esim bile olsa rahatsiz etmeye basladi ve her hareketi bana batmaya basladi, gittigim doktor bunun depresyonla alakali oldugunu söyledi, yani sizin anliycaginiz ben cekilmez biri haline geldim, esim yemek, ev isleri hepsinde bana gercekten yardimci biriydi, simdi 4 aylik hamileyim ve 3 gün önce bir kavga sirasinda bogazimi sIKtI üstelik kizimin yaninda oldu tüm bu olanlar ve su nada cok zor biri durumdaydim, yarim saat icinde evi terk etmesini söyledim ve türkiyeye gitti, ben bosanmaya karar verdim, cünkü siddet bir kez oldumu ikincisi mutlaka olur diye düsünüyorum ama kendimide cok kötü hissediyorum, burada konusabilecegim cok fazla arkadasim olmadigi icinde sizinle yani hic tanimadigim insanlarla paylasmak istedim

KESİNLİKLE SENİ KABAHATLİ,SENİ KUSURLU BULUYORUM BEN.....ADAM YAŞADIĞI YERİ AİLESİNİ ,ÇEVRESİNİ,İŞİNİ HERŞEYİNİ BIRAKIP SIRF SENİN İÇİN BİLMEDİĞİ BİR YERE GELMİŞ.AYNI ZAMANDA BİRDE İŞSİZLİK...HİÇ ONUN PSİKOLOJİSİNİ DÜŞÜNDÜNMÜ ACABA ? SANA EV İŞLERİNDE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRKEN ÜSTÜNE ÜSTLÜK SENİN ÇEKİLMEZ DAVRANIŞLARIN...

HERKESİN BİR SABRI VARDIR BACIM..HERŞEY BİR YERE KADAR ÇEKİLİR...SEN, O ADAMIN EVİN İÇİNDEKİ VARLIĞINA BİLE ALIŞAMAMIŞKEN. NE BEKLİYORSUNKİ ?

ADAMIN RESMEN HAYATI DEĞİŞMİŞ..DESTEK OLMAN GEREKİRKEN KÖSTEK OLMUŞSUN...BOĞAZINI SIKTIĞI AN,HERHALDE ARTIK DOLUP TAŞTIĞI CİNNET GEÇİRDİĞİ BİR andı......

dedim ya sabırda bir yere kadar...

Adam degilsin dedim hakaret ettim yani adam olana saygi duyarim ben dedim

benim boğazımı sıktı hazmedemiyorum demişsin...öylemii ???

peki senin bu söylediğin laf, hazmedilir bir lafmı ?

onun yaptığı fiziksel şiddetse senin yaptığın psikolojik şiddet değilmi ?

ayrıca, adam memleketini ailesini işini gücünü bırakıp gelmiş sırf senin için..... bu yüzdenmi adam yerine koymadın onu ? bu yüzdenmi saygı duymadın..

anladığım kadarıyla şu an yanınızda değil...gittiğinden bu yana sizi hiç aradı mı?ya da siz onu herhangi bir sebepten arayıp onunla görüştünüz mü?

Canım zaten kendin de söylemişsin, depresyondayım diye, bu durumda karar alırsan, bu ne kadar sağlıklı olur sence ?
Birbirinize zaman tanıyın.. Sen biraz haksızlık etmişsin sanki, o da daha fazla dayanamamış belli ki.. Normalde bunu yapmayan bir adam, bu hale gelmiş sanırım...
Biraz zaman ve sabır.. hele bi kendine gel, sağlıklı düşün... geri dönülmeyecek kararlar almak için acele etme derim. Allah yardımcın olsun canım...

kesinlikle sizin eşinize uyguladığınız da bir şiddet .... olayların bu dereceye gelmesine siz zemin hazırlamışsınız , eğer siz düzelmeyecekseniz elbette boşanın , ikinize de yazık etmeyin.... yok eğer düzelmeye ve bu evliliğe devam etmeye istekliyseniz eşinizle oturup konuşun ve kesinlikle bir uzman yardımı alın derim.

Öncelikle benimle ilgilenip yorum yazdiginiz icin hepinize tesekkür ederim, cogunuz empati kurarak kendinizi onun yerine koyarak cvp yazmissiniz belki dogrusuda budur ama inanin bende cok zor günler gecirdim ve yalniz basima ne aile ne akraba olmadan yalniz basima bir cocuk büyüttüm ayni zamanda calistim tam evlendim yüküm biraz olsun hafifler diye düsündügümde (belkide tek yalnisim böyle düsünmemdi) üzerime iki kat daha yük bindi, sizler ailenizin yanindan direk esinizle yasamaya basladiginiz icin sizin icin sorun olmamis olabilir ama 5 yil yalniz yasadiktan sonra evleniyorsunuz ve iki farkli insan ayni evde yasamaya basliyor,normal olarak erkek gibi oluyorsunuz ben bu 5 yil süre zarfinda inanin bana evden ise isten eve bir yasam sürdüm kati kurallarim vardi alnim acik evlendim. O ise abisiyle yasamis eve sadece para getirmis, onun disinda hic bir sorumlulugu olmayan laylaylom bir hayat yasamis, kavgalarimiz bir birimize alisma döneminde oldu maalesef, mesela koltugun üstüne mandalina soymasan, ayakkabini disarda cikarsan, kapiyi kapatirken carpmasan v.s

Yardim konusuna gelince ben zaten yardim aliyorum arkadaslar ancak hamilelik süresinde ilacla tedavi olamadigim icin ben dibe battim inanin isteyerek üstüne gitmedim ben onun.
Düsünsenize araba bozuluyor ben garaja götürüyorum, ay sonu geliyor hesap kitap bende ne yapicam ne edicem bunuda nasil kapaticam hepsi bende insan zamanla hasta oluyor inanin bana.

öncelikle benimle ilgilenip yorum yazdiginiz icin hepinize tesekkür ederim, cogunuz empati kurarak kendinizi onun yerine koyarak cvp yazmissiniz belki dogrusuda budur ama inanin bende cok zor günler gecirdim ve yalniz basima ne aile ne akraba olmadan yalniz basima bir cocuk büyüttüm ayni zamanda calistim tam evlendim yüküm biraz olsun hafifler diye düsündügümde (belkide tek yalnisim böyle düsünmemdi) üzerime iki kat daha yük bindi, sizler ailenizin yanindan direk esinizle yasamaya basladiginiz icin sizin icin sorun olmamis olabilir ama 5 yil yalniz yasadiktan sonra evleniyorsunuz ve iki farkli insan ayni evde yasamaya basliyor,normal olarak erkek gibi oluyorsunuz ben bu 5 yil süre zarfinda inanin bana evden ise isten eve bir yasam sürdüm kati kurallarim vardi alnim acik evlendim. O ise abisiyle yasamis eve sadece para getirmis, onun disinda hic bir sorumlulugu olmayan laylaylom bir hayat yasamis, kavgalarimiz bir birimize alisma döneminde oldu maalesef, mesela koltugun üstüne mandalina soymasan, ayakkabini disarda cikarsan, kapiyi kapatirken carpmasan v.s

yardim konusuna gelince ben zaten yardim aliyorum arkadaslar ancak hamilelik süresinde ilacla tedavi olamadigim icin ben dibe battim inanin isteyerek üstüne gitmedim ben onun.
Düsünsenize araba bozuluyor ben garaja götürüyorum, ay sonu geliyor hesap kitap bende ne yapicam ne edicem bunuda nasil kapaticam hepsi bende insan zamanla hasta oluyor inanin bana.

yaşadığın zorlukları anlamamak mümkün değil tabii...eminim yalnız bir bayan olarak kolay şeyler yaşamamışsın....

Tamamda evlendiğin adamın suçu neydi....ozaman ikinci kez evlenmeyecektin...bekar bir erkeğin boşanmış ve cocuklu bir kadınla evlenmeside büyük bir erdemliktir ...ayrıca bunu çoğu erkekte yapmaz...yapsa bile ya ailesi istemez , ya başına kakar biliyorsunuz her nekadar kabul etmesekte bu böyle..

Eşinin düzgün bir işi varmış türkiyede..senin yanına gelince işsiz kalmış..haliyle bir süre hesabın kitabın sende olacağını az çok biliyordun heralde....

Bence eşinin çok üstüne gitmişsin...hakkın yokkenn...

Öncelikle benimle ilgilenip yorum yazdiginiz icin hepinize tesekkür ederim, cogunuz empati kurarak kendinizi onun yerine koyarak cvp yazmissiniz belki dogrusuda budur ama inanin bende cok zor günler gecirdim ve yalniz basima ne aile ne akraba olmadan yalniz basima bir cocuk büyüttüm ayni zamanda calistim tam evlendim yüküm biraz olsun hafifler diye düsündügümde (belkide tek yalnisim böyle düsünmemdi) üzerime iki kat daha yük bindi, sizler ailenizin yanindan direk esinizle yasamaya basladiginiz icin sizin icin sorun olmamis olabilir ama 5 yil yalniz yasadiktan sonra evleniyorsunuz ve iki farkli insan ayni evde yasamaya basliyor,normal olarak erkek gibi oluyorsunuz ben bu 5 yil süre zarfinda inanin bana evden ise isten eve bir yasam sürdüm kati kurallarim vardi alnim acik evlendim. O ise abisiyle yasamis eve sadece para getirmis, onun disinda hic bir sorumlulugu olmayan laylaylom bir hayat yasamis, kavgalarimiz bir birimize alisma döneminde oldu maalesef, mesela koltugun üstüne mandalina soymasan, ayakkabini disarda cikarsan, kapiyi kapatirken carpmasan v.s

Yardim konusuna gelince ben zaten yardim aliyorum arkadaslar ancak hamilelik süresinde ilacla tedavi olamadigim icin ben dibe battim inanin isteyerek üstüne gitmedim ben onun.

Canım seni çok iyi anlıyorum. 2. evlilik daha zor, ben de 2. evliliğimi yaptım..
İnsanın tahammül gücü, ilk evliliğinde olduğundan daha çok azalıyor. Ama sen galiba kendini hazır hissetmeden bu evlliliği yapmışsın. :44: keşke iyice tanıyıp emin olduktan sonra bu kararı verseydin.. neyse kısmet, şimdi bundan sonra yapacakların önemli... Eşin ilk defa evlenmiş, o da kendince haklı, zaman ver biraz bence, yunavı hemen dağıtma.
Oturup sorunlarınızı konuşarak halletmeye çalışın.. Neyini sevmiyorsan, hangi huyu sana batıyorsa açık açık söyle, düzeltmeye çalışın karşılıklı... boşanınca da hayat güllük gülistanlık olmuyor maalesef... :50:

acele karar verdiğini düşünüyorum.her ikinizde sağlıklı bir ruh halinde değilsiniz bunalmışsınız
o boğazını sıkarak hata yapmış ama senin yaptıklarında onu bunaltmış
ben sakinleşip bir kere daha sağlıklı bir şekilde düşünmeni tavsiye ederim:31:

anladığım kadarıyla hem maddi hem manevi sorumluluklar senin üzerine kalmış,bir çocuk ve

yolda bir çocuk daha...bunalman normal...

ama madem eşin işsiz neden bir takım sorumlulukları ona vermedin???mesela faturalardı,hesap

kitaplardı....erkeğin üzerinden herşeyi alırsan tabi ki bunalırsın??

ki anladığım kadarıyla eşinde yapmayacak bir insan değil....

fevri davranmışsın arkadaşım,ayrıca söylediğin söz de bir erkek için yeterince ağır olmuş :45:

kadın halimle bile eşim bana böyle birşey söylese bende çok bozulurdum :63:

Back
X