Sizce bu söz "sözlenmemek" icin yeterli bir sebep midir?

aviduni

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2014
9
1
3
44
Degerli bayanlar merhaba,
bir derdim var ve sirf bunu paylasmak icin buraya kayit oldum. Malesef derdimi kimseye bu kadar acikca anlatacak durumum da yok, bu yüzden lütfen fikrinizi esirgemeyin.

Yaklasik 15 aydir almanyada Üniversiteden tanistigim birisiyle beraberim. Kendisi yabanci ama müslüman olup ülkesinden buralara sadece okumak icin gelen birisi. Yasida 35, yani evlenmek coluga cocuga karismak isteyen birisi.
Velhasil ikimizde okulumuzu yeni bitirdik ve is arama sürecine basladik. Artik bana ailemle konusmak istedigini, bu isin cok uzadigini evlenmek istedigini söyledi. Bende onayladim ve o izinden dönünce ailemle konusmasi icin gereken seyleri yapacagimi söyledim. Yalniz bir söz söyledi ve ben kac gündür bunu aklimdan atamiyorum, resmen icime isledi. Bu söz de su:

Ailenle konusurum, seni isterim, verirlersede kabulüm vermezlersede kabulüm.

Yani bu demek oluyor ki vermezlerse ayriliriz hersey biter, herkes kendi yoluna gider. Ben onu aileme kabul ettirmek icin türlü zorluklara zaten girecegim, bu zamana kadarda bayagi kahrini cekmis bi insanim. Bunu oda söylüyor. Peki bu laftan ne anlamam lazim arkadaslar?
Bana sanki olursa olur, olmazsada tinnn gibi bi izlenim verdi. Yani benim icin savasacak degil, vermezlerse sineye cekip baskasiyla evlenecek izlenimi aldim. Ne yapmaliyim, Siz ne yapardiniz benim yerimde olsaniz?
Ben sevdigim ve sevildigim birisiyle evlenmek isteyen bir insanim. Aksi takdirde ille evleneyim diye bi derdim de yok. Bu konu benim icin cok önemli, bana yardimci olursaniz cok sevinirim.
Simdiden tesekkürler

Vermezlerse de kabulum ne demek , ben de cozemedim.

Yani sen olmasan da yapacak bir sey yok, yasim geldi mecbur evlenicem iste mi demek ?

Bilemedim.

En sevmediğim erkek tipi.
Arkasında durup ailenize rest asla cekmeyin, çünkü buna asla ama asla değmez.
Gelsin istesin aile yok derse bakalım ne yapacak gerçek yüzünü görmek için güzel bir fırsat.

Ben olayi anlamadim.
Bunu neden ona sormuyorsun ki?
Milletcek ciddi bir iletisim problemimiz var.
15 aydir beraber oldugun, evlenme planlari yaptigin adama ne demek istedigini sormak zor mu geliyor?
Ben o dediginden o anlami cikarmadim sahsen. Bircok anlama gelebilir o soz. Simdi hemen arayin sorun, iciniz rahatlasin.:):):)

Son düzenleme:
ailenin vereceği karara saygı duyacağını mı belirtmek istedi acaba.
işin içinde vazgeçeceği sen olunca tabi olayın tadı kaçıyor.
patavatszılık olarak düşünürdüm ben olsam.
tabi başkaca şüphelendirici harelet ve söylmeleri yok ise.

Ne demek istediğini sorsaydın keşke.Yani evlenmeyi düşündüğün adamla bu kadarcık samimiyetin vardır herhalde ?
Sadece yazdıklarına bakarsak başka anlamlar da olabilir.Adam yabancı olduğu için kız istemenin ne olduğunu bilmeyebilir.
Ailen razı olsa da olmasa da evleniriz demiş olabilir.Veya ailen razı olana kadar evlenmeden bu şekilde devam ederiz...
Herşey olabilir.Tanıyan sen olduğun için bir fikrin vardır mutlaka.

tahminim yaşı fazlasıyla gelmiş fazla ciddi evlilik konusunda ailen vermezse ortalığı bulandıracak adam değilim aşkımı kalbime gömer yoluma bakarım demiş gibi..ne demiş la bu denir mi öyle ? konu sahibi sevgilin nereli bilmiyorumda fazla düz kafa..bunun için ilişkiyi jilet gibi kesmene gerek yok savaşçı bir fıtratı yok gibi.

İyide neden böyle bir cümleyi neden söyledi diyip tüm hayatınız hakkında bu cümle ile karar almaya çalışıyorsunuz.
Soramadınızmı bize söylediklerinizi onada.Sen böyle dedin ama ne demek istedin.Yani ailem hayır derse ayrılcakmıyız.Ne diyorsun.

yani sırf saygısından da söylemiş olabilir
niçin kendisine sormadın ne kasdettiğini
yada şunu mu bekledin
VERİRLERSE KABULUM
VERMEZLERSE KAÇIRIRIM

yani arkadaşım
artniyet arama önce bir konuş altındaki nedeni bir öğren bakalım

senin anladığın gibi bir yorum da
çıkıyor
yalan değil

ayrıca mücadele edebilecek bir yapısı varmı yokmu
sen daha iyi bilirsin

Hmmm sizin anladiginiz gibi evet ama acaba öylemi demek istedi... Öyleyse evet evlenilecek biri degil bu düsüncede birisi... Ama belkide söyle demek istemistir, eger vermezlersede alinmam, kizmam, kararlarina saygi duyarim, sonucta yabanciyim zor olacak gibi isimiz....Tabii bunun arkasini getirmesi gerekirdi, hani zor olacak ama merak etme ikna ederiz zor olsada edemesekte biz mutlu olalim yeter gibi... Bence bukadar ciddi bi iliskide ona sorabilirsiniz ne demek istedigini, eger sizin düsündügünüzse hic ailenize acilmayin, ortalik bosa karismasin derim...

Bence kültürel farklılardan dolayı söylenmiş bir şey.

Biz ısrarcı bir toplumuz. Sen kız erkeği reddetti diye yüzüne kezzap atılan bir toplumda büyüdün, o ise bir o kadar rahat bir toplumun çocuğu, tepkisi normal geldi bana. Bu kültür farklılıklarını hiç yaşamadın mı şimdiye kadar?

Bir tek bana ters gelmedi sanırım bu cümle. Verirlerse kabulüm vermezlerse kaçarız dese daha mı iyiydi?

Kendisi yabanci ama müslüman olup ülkesinden buralara sadece okumak icin gelen birisi. Yasida 35

sorunun cevabı burda zaten..

20 yaşındaki delikanlı gibi sizi zorlayacak ya da tutup kaçıracak hali yok..

artık mantık devrede onun için

Ne demek istediğini ona sorun bence. Çok gereksiz bir açıklama olmuş, kırıldığınızı belirtin. Bu kadar rahat benden vazgeçebildiğini bilmek iyi oldu diyin. İnşallah seni bana verirler, verirler di mi gibi şeyleri anlarım da, vermezlerse de OK demek kadar tuhaf geliyor bu kulağa. Aranız da çok mu yaş farkı var?

Ben bir sorun goremedim bu cümlede.
Herkes, sizin yetistiginiz toplum gibi değil.
Bazı insanlar olmayacak seyler icin cabalamayi da sevmez ki yaşı da cabalayabilecegi bir yaş değil.
Sorunsuz evlenmek istiyor, eğer cok istemeseydi zaten sizi zorlamazdi ki ailenizle tanismak için.
Aileniz istemedikten sonra ne gibi bir çaba bekleyebilirsiniz ki zaten? Kacmaktan baska bir sey gelmiyor aklima.
Peki, siz kacabilir misiniz?
Bence 'vermezlerse de kabulum'e takilmaktan cok, 'verirlerse kabulum'u düşünün ve sevinin.
Neden kendinizi uzmek için sorun ariyorsunuz ki?
Hem zaten bir sorun olarak gorseydiniz de bu soruyu ona sorardiniz, degil mi?

Siz aileniz kabul etmezse onaylamazsa evlenmezsiniz ailenizi çiğnemezsiniz gibi düşünmüş olabilir. Saygısından öyle demiştir bence kaçırırım diyecek hali yok gerçi Almanya'da yabancılar daha rahatlar aileler de rahat pek aile onayı dinlemezler ama Türk geleneklerinin daha katı olduğunu düşünüyor olabilir. Keşke sorsaydınız vermezlerse ayrılacak mıyız diye o da açıklamasını yapardı belki sen ailene karşı gelebileceksen yanımda durabileceksen olur derdi siz de öğrenmiş olurdunuz yani o anda bunu kendisine sormalıydınız. Bence sorun öğrenin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…