Ne demek istediğini sorsaydın keşke.Yani evlenmeyi düşündüğün adamla bu kadarcık samimiyetin vardır herhalde ?
Sadece yazdıklarına bakarsak başka anlamlar da olabilir.Adam yabancı olduğu için kız istemenin ne olduğunu bilmeyebilir.
Ailen razı olsa da olmasa da evleniriz demiş olabilir.Veya ailen razı olana kadar evlenmeden bu şekilde devam ederiz...
Herşey olabilir.Tanıyan sen olduğun için bir fikrin vardır mutlaka.
Herkese verdigi cevaplar icin tesekkür ederim. Ben fazla özele girmesin diye tüm detaylari anlatmak istemedim. Sadece beni rahatsiz eden sözü anlatip fikir danismak istemistim. Ama hata etmisim, cünki bu seferde konu tam anlasilamadi malesef. O söz söylendiginde kendisiyle zaten tartistim, dedim ne yani ailem yok derse hemen vazgecer misin savasmaz misin benim icin. Bana söyledigi elimizden ne gelir ki, öyle bir sey olursa. Su kadarini söyleyim kendi adima eminim ki eger bizim isimiz olmazsa büyük ihtimalle kisa zamanda evlenecek cünki cocugu olsun cok istiyor. Burada bu soruyu sorma amacim tecrübesi olan bayanlardan bir fikir edinmek. Benden daha kücük ama dili fazla uzun olan hanimlardan "ayar" yemek degil.
Kesinlikle ailemi ikna edemezse bu is yatar anlaminda konustu.
Eee sonra? Sordun mu bu ne demek diye. Vermezlerse baskasiyla mi evlencen yoksa beraber olmaya devam mi edicez dedin mi? Ben ikincisi olarak algiladim. Iyi bisey demek istemis.
Kesinlikle ailemi ikna edemezse bu is yatar anlaminda konustu.
Aşk , en sağlam engellerle savaşmak demektir.. Sevginle, sabrınla, her şeyinle..
Pes etmek değil ! Tamam diyip , köşeye çekilmek hiç değil !
Sen adama açık açık ne demek istediğini soracağına neden millete burada fal açtırıyorsun ki,
adamı tanımıyoruz nereden bilelim ne demek istedi,
iki anlama da gelebilir söylediği.
O sözün ardından kabulümdür ama senden asla vazgeçmem, tekrar tekrar gelirim , seni Allah'ın emriyle baban , seni bana verene kadar pes etmeden seni beklerim dese hadi eyvallah der insan..Aynen, bende böyle düsünüyorum. O öyle düsünmedigi icin de icim icimi yiyor, tüm problem bu.
Sen kaç yaşındasın peki ve aileni en iyi sen tanırsın yabancı biriyle evlenmene izin verir mi,arkadaşının söylediği söze gelince senle olmazsa başkasıylada olur gibi anladım ben yani 35 yaşındayım artık evlenmem şart gibi algıladım.Degerli bayanlar merhaba,
bir derdim var ve sirf bunu paylasmak icin buraya kayit oldum. Malesef derdimi kimseye bu kadar acikca anlatacak durumum da yok, bu yüzden lütfen fikrinizi esirgemeyin.
Yaklasik 15 aydir almanyada Üniversiteden tanistigim birisiyle beraberim. Kendisi yabanci ama müslüman olup ülkesinden buralara sadece okumak icin gelen birisi. Yasida 35, yani evlenmek coluga cocuga karismak isteyen birisi.
Velhasil ikimizde okulumuzu yeni bitirdik ve is arama sürecine basladik. Artik bana ailemle konusmak istedigini, bu isin cok uzadigini evlenmek istedigini söyledi. Bende onayladim ve o izinden dönünce ailemle konusmasi icin gereken seyleri yapacagimi söyledim. Yalniz bir söz söyledi ve ben kac gündür bunu aklimdan atamiyorum, resmen icime isledi. Bu söz de su:
Ailenle konusurum, seni isterim, verirlersede kabulüm vermezlersede kabulüm.
Yani bu demek oluyor ki vermezlerse ayriliriz hersey biter, herkes kendi yoluna gider. Ben onu aileme kabul ettirmek icin türlü zorluklara zaten girecegim, bu zamana kadarda bayagi kahrini cekmis bi insanim. Bunu oda söylüyor. Peki bu laftan ne anlamam lazim arkadaslar?
Bana sanki olursa olur, olmazsada tinnn gibi bi izlenim verdi. Yani benim icin savasacak degil, vermezlerse sineye cekip baskasiyla evlenecek izlenimi aldim. Ne yapmaliyim, Siz ne yapardiniz benim yerimde olsaniz?
Ben sevdigim ve sevildigim birisiyle evlenmek isteyen bir insanim. Aksi takdirde ille evleneyim diye bi derdim de yok. Bu konu benim icin cok önemli, bana yardimci olursaniz cok sevinirim.
Simdiden tesekkürler
Aynen, bende böyle düsünüyorum. O öyle düsünmedigi icin de icim icimi yiyor, tüm problem bu.
Sen kaç yaşındasın peki ve aileni en iyi sen tanırsın yabancı biriyle evlenmene izin verir mi,arkadaşının söylediği söze gelince senle olmazsa başkasıylada olur gibi anladım ben yani 35 yaşındayım artık evlenmem şart gibi algıladım.
E o halde problem ne? Bunu ona söylemediniz mi de konuşmanın en başında? Niye konu 'Ya beni damat olarak istemezlerse' ye kaydı ki? Durup dururken olamaz, demek ki aranızda muhabbeti geçmiş. :)Ben 28 yasindayim. Birlikte oldugun kisi müslüman oldugu icin ailem bir sorun cikartmaz.
E o halde problem ne? Bunu ona söylemediniz mi de konuşmanın en başında? Niye konu 'Ya beni damat olarak istemezlerse' ye kaydı ki? Durup dururken olamaz, demek ki aranızda muhabbeti geçmiş. :)
Ailenizin vereceği cevaptan emin misiniz siz? Kabul ederler mi yabancı damadı?
Sormadigimi nereden biliyorsun. Sanal da olsa bence uslüp cok önemli. Kimseye zorla "fal" baktirmiyorum ayrica.
Burada anlatilan bütün konulardaki adamLari tanidiginida zannetmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?