Sizce cimri mi? Bir bakar misiniz

Acikcasi ben cimrilikten ziyade okurken itildim. Siz bu insanla uzun zamandir birlikte degilsiniz. 1 bucuk aydir gorusuyorsunuz. Adi ustunde "gorusmek" . Mekana oturdugunuzda sise sormadan pizzayi soylediyse hem kabalik hem iticilik. Belki siz ayni pizzadan paylasmak istemiyorsunuz. Ya da belki pizza yemek istemiyorsunuz. En nefret ettigim sey karsidakinin benim adima ne yiyecegime karar vermesidir. Bu arada ben de esimle sevgilimle pizzayi paylasirim ne var bunda diyenler olmus ama siz daha tanisma asamasindasiniz. Sanmiyorum ki aranizda henuz tam bir samimiyet olsun. Ayrica hesabi hic bana odetmedi demissiniz, kac kere gorustunuz biyerlerde yemek yediniz ve tavri nasildi? Park olayina gelince de tanidigim birini hatirlatti. Bir arkadasim da boyle yeni tanimaya basladigi bir adamla surekli ayni parkta bulusup ac susuz saatlerce oturuyordu. 35 yas ustu calisan bir adamdan soz ediyorum. Adam buluscaklari zaman surekli parka cagiriyomus, sebebi de o parki cok seviyomus huzur buluyomus. Park dedigin uc bes bankin oldugu yesillik:))) sonucta arkadasim iki uc aylik bosa gecen bi zamandan sonra gorusmeyi birakmisti.

Hayır sormadı pizza yiyelim çok güzele benziyor dedi
En nefret ettigim insan tipi.. ha ama bak bunu kac yillik sevgilin, esin vs soyler tamam. Ama sen bir bucuk aydir gorusuyosun ve muhtemelen cok az disari ciktiniz, kalkip pizza yiyelim cok guzele benziyor deyip karsidakine sorma geregi bile duymadan ustelik de bir pizzayi ortadan birlikte yemek samimiyet degil kabaliktir, asiri iticiliktir. Burda olmasi gereken diyalog suydu:

-pizza cok guzele benziyor, sever misin, denemek ister misin?
-bilmem, olur deneyelim.
-ya da ne yemek istersen onu soyleyelim
-pizza olur, farketmez
- iki buyuk boy fazla mi gelir yoksa bir taneyi mi paylasalim ne dersin?
Vs vs.
Burda onemli olan soylenen yiyecek degil, karsidakinin dusuncesine deger vermek. Cok minik bir detay ama o adamin kisiligiyle ilgili onemli bir gosterge. Ayrica bu adam kesin 30 yas ustudur diye dusunuyorum

Bu konuda size katiliyorum. Hem kendi istegiyle karsi tarafa bisey ismarlayip ardindan da bi dahakine de sen ismarlarsin ya da kahveyi de sen ismarlarsin diyen insan tipi hem nezaketsiz hem itici. Boyle bir kiz arkadasim vardi. Bulustugumuzda sunu yiyelim ama ben odiycem kesinlikle diye diretip yedikten sonra da hadi simdi suraya gidelim, kahveleri de sen ismarlarsin diyen. Ben kahve icmek istemiyosam da yanlis anlasilmasin diye iciyodum. Bir oldu iki oldu en sonunda dedim artik, filancigim herkes kendi yedigini odesin artik, zaten yabanci degiliz diye. O gunden sonra resmen bi rahatlama geldi. O yuzden arkadas bulusmalarinda ben hep kendi hesabimi kendim oderim. Yani oderdim. Cunku simdi evlendim ve hic arkadasim yok:)))

Böyle durumlarda insiyatifi karşı tarafa bırakmak gerekir, her konuda kimseden birşey talep etmem, düşünür yaparsa yapar hem öylesi daha anlamlı ve kıymetlidir. Konuyla alakası yok ama mesela bazen kadınlar eşlerine yıldönümünü hatırlatır, şunu istiyorum bunu al derler ya bana çok mantıksızca geliyor, ben dedikten sonra kıymeti kalmıyor.

Cimri degılse de inanılmaz kaba. Kac yıllık esim bile once bana sorar ne istersin ne yıyeceksın diye kendi benim adıma karar vermez. Ayni pızzadan tercih edersek buyuk boy soyler. Ayrıca bu sogukta saatlerce parkta oturmak da bayaa cimrilik. En son ıssızken bu sekılde takıldık...cok asık degılsenız biraz daha dusunun

Ben cimrilik goremedim. Büyük boy pizzayi kimse tek başına yiyemez . 1 pizzayi 2 kişi yemek olmuyor o. Verdiğiniz ornekler yeterli değil. Bu kadarsa yaptığı siz cok fazla sey bekliyorsunuz demekki

hem hesap ödetmezler hem mahkum ederler! baya cimriymiş evet.

keşke ya ben üşüdüm diyip kalkıp kendin paranla çay söyleseydin.

ya da bi dahaki sefere pahalı bir şey söyle menüden ve kendin öde.

bu ne ya kendi egosu zedelenmeyecek diye kızı soğuğa ve açlığa mahkum bırakıyor. adamın istediği gibi yemek oturmak zorunda değil bu kız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…