Sizce cimri mi? Bir bakar misiniz

Fesatlık yapmak istemem ama park meselesinde benim aklıma öpmek ya da yaklaşmak için fırsat kolladığı geldi.
Sizden yüz bulsaydı yapacaktı sanırım, uygun yer olarak parkı görmüş, eve davet edemeyeceği için.

Cimri gelmedi ama bu açıdan bakarsam. Sadece utangaç ve tecrübesiz olabilir.

Büyük boy pizzanın amacı zaten bölüşmek değilmidir?
Küçük boy söylese anlarım da
Bana cimri gibi gelmedi. Sadece açık havayı seviyor olabilir.
Yani aklina gelmemiş olabilir aciktiginiz siz teklif edebilirdiniz?

Pizzanın boyutu önemli burada.
Tek kişilikse tuhaf ama orta veya büyük boysa 2 tane alınması tuhaf asıl..

Ben hiç kimseden utanmam bir yemeği karşımdakiyle bölüşmeye. Kime ne benim neyi ne kadar yediğimden?
Bekarken arkadaşımla da yapardım şimdi eşimle de yaparım..

Yalnız üşüdüm dediğiniz halde orada oturtması düşüncesizlik olmuş. Oturmak istemiyorum deyip kalksaydınız.
Biz de eşimle sevgiliyken buz gibi havada yürürdük. Simit alıp sahilde takılırdık. İnsanın o zamanlar kanı kaynıyor galiba pek anlamıyor :))

Cimri değil de parası az gibi geldi bana. İşinize gelmiyorsa bir pizzayı bölüşmek kimse kimsenin zamanını çalmasın. Zira beraberlik bölüşmektir.

Cimri ya da degil diyemem.
Ama ortada garip bir durum var.

Dışarda senin üşümene raģmen 1 saat oturmak için ısrar etmesi anormal geldi bana.

Ama pizzayı bölmesi normal. Büyük boysa sorun yok bence.

1 buçuk aydır size hesap ödetmiyor ama hala cimri olabilir mi diyorsunuz bence biraz insaflı olun.

Israr etmek de nedense bizim toplumumuzda bir anlam ifade etmiyor samimiyetinizi göstermek adına kalkıp gizlice ödemeniz lazım yoksa sizin laf olsun diye teklif ettiğinizi düşünüyorlar hatta sonradan da bedavacı diye lafınızı bile yapabilirler. bir şekilde erkeklerin hesap ödeme zorunluluğu olduğu düşüncesini değistirmemiz lazım. Garsonlar bile hesabı ortaya koymak yerine direkt masadaki erkeğe veriyor, kız hesabı alıyorsa imalı imalı bakan garsonlar da var

Ne kadar lüks mekan olursa olsun yemeği bölüşmekte hatta bitiremediğiniz yemeğin paketlenmesini istemekte de utanılacak bir şey yok aksi bana göre komplekstir. Kimseyi de ilgilendirmez.

Siparis verilirken size ne istediğinizi sormadıysa tek sorun bu olabilir. Kendinize daha fazla güvenin başka birsey istiyorsanız çağırın garsonu söyleyin, üşüdüyseniz daha fazla beklemeyin, acıktıysanız benim karnım acıktı birseyler yiyeceğim deyin kalkın. Ya simdi cay icersek o ödeyecek gibi hesaplara girmek çok gereksiz kendi cebinize güvenin siz gerçekten samimiyseniz hesabı da gayet zarif şekilde ödersiniz.

Bence yemek paylaşmak sorun değil de fikrinizi sormadan direkt pizza sipariş etmesi sorun. Cimrilikten çok düşüncesiz mi diye takılırdım ben. Ayrıca üşüyen insanı zorla parkta oturtmak da garipmiş.

Pizza da sıkıntı yok, napalım 2 küçük mü alalım 1 büyük mü dese iyi olurdu ama düşünmemiş olması çok kötü gelmedi bana. 1 kola 2 bardak ta isteyebilirdi
Üşüdüm demenize karşın yok yok otur demesi çok çirkin, cimriliktendir diyemem ama çok kötü bir durum.

Aynı durumu yaşasam hadi yemek yiyelim bu defa benden hem biraz ısınırız derdim. Sürekli karşı tarafın ısmarladığı bir ilişki rahatsız edici değil mi? Bence cimri değil, belki parası yoktur.

Ben olsam böyle bir durumda "bildiğim güzel bir ... cı var. Sana oradan ... ısmarlayayım gibi öneri ile acıktığınızı söyleyebilirdiniz.

Valla daha 1,5 aylık sevgililikte her yemeği her çayı erkeğin ödemesi de saçma. Size ödetmiyorsa, "bir daha böyle olursa yemeğe gelmem. Sırayla ödeme yapalım" diyebilirdiniz.

Biz eşimle hiç cafe çifti olmadık, dağ bayır sahil gezerdik hep ama bütğn gün o insanlaysan örneğin sabah kahvaltıyla duruyorsun ve bu bilinen bir şey bir şeyler yemen gerekir hem senin karnın acıkır hem karşındakinin eşim hep biz dışarıda olsak dahi ne yemek yiyelim diye bem bana sorardı hem mekanlara bakardı bana hesap ödetmezdi ben tatlı ya da kahve öderdim ya da seni şuraya götürcem derdim.

Bence cimri ya da değer vermiyor.

Bunlara bakarak cimri diyemeyiz.
Bence acıktığınızda acıktım demek günah değil.
Hesaptan çekiniyorsanız da ödemeye atılır, ısrarla bu seferlik ben ödesem iyi hissedeceğim dersiniz
olur biter.

Aç durmaya gerek yok :)

Tam cimri bir insan diyemem ama bizde nişanlımla yemeği bölüştüğümüz oluyor sevgiliylen bunu teklif etseydi yanlış anlamazdım.Biraz daha gözlemlemen lazım

Iki farklı yere gittik büyük boy 1 adet pizza istedi ve 2 içecek istedi. Hatta bir tanesinde gittiğimiz yer lüksü ve utandım 1 pizzayı 2 kişi bölüşmeye.

Büyük boy pizzayı tek başına yiyebilir misiniz?
Ben de gidiyorum biz ortaya büyük boy pizza alıyoruz beraber yiyoruz arkadaşlarla
Bunda ayıp utanacak birşey yok
Hırsızlık yapmıyoruz

Hesabı sana ödetmemis Allah'dan ne istiyorsun
Sevgilisi olmayanları düşün

Cimri mi bilmiyorum ama çok kaba. Yemek konusunda fikrinizi sormaması, üşüdüğünüz halde parkta ısrarcı olması çok itici.

Ama büyük boy pizzayı bölüşmek gayet normal. Çoğu yerde menüde yazar zaten "2 kişiliktir" diye. Siz söylemeseniz de iki servis açarlar. Pizzanın yarısını bir çeşit diğer yarısını başka çeşit yapan yerler var.
Ama önce ne yiyeceğinizi sorması, pizzaya karar verirseniz de "bir büyük mü yoksa iki orta/küçük mü söyleyelim" diye sorması gerekirdi.
Nezaketsiz biri belli ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…