Sizce cimri mi? Bir bakar misiniz

Sevgilinizin maddi durumu yazılmış mı göremedim. Öğrenci ise hiç cimri değil çok cömert. Mesleği, Maaşı, kaç yaşında, ödediği bir kredi var mı? Bir hasta masrafı karşılıyor mu? Hemen cimri neye kime göre. Bu verilerle buna karar verilmez. Neymiş pizza bölünmüş sormamış? Parası yok diye deli gibi aşık olduğu kadına işim var diyen adamlar var. Biraz empati yapsak hanımlar.

Parkta soğukta oturmaya zorlaması eksi puan bence. Pizza olayında sizin fikrinizi almadan sipariş vermesinin sebebide iki ayrı yemek parası vermemek için. Her şeyi karşı taraftan bekleyen biri değilimdir ama bana cimri gibi geldi.

Siparişi kendi mi verdi?
Size sordu mu? Yada menüden seçme imkanı sağladı mı?
Bunlar önemli detay bence zira kendi sectiyse cimri bence.
Bizim eşimle sürekli gittiğimiz bir yer var ,porsiyonlar cidden çok büyük,kahvaltı tabağını 1 kişi bitiremez mesela,biz oraya kahvaltiya gittiysek 1 kahvaltı tabağı alıyoruz mesela,yanına menemen vb şeyler söylüyoruz. Ikimiz yiyoruz. Büyük boy pizzayı da paylaşabiliriz nerede olursak olalım ama tarz önemli yani. Size sormadan sipariş veriyorsa hoş değil. Belki pizza yemeyeceksiniz.
Parası kısıtlıysa lüks mekanlara gitmeyebilirsiniz,kolundan tutup zorla mı götüruyorsunuz.

O daha çok şöyle oluyor. O insan ödemek için ısrar ettiğinde hesabı ödeyip sonra gönül kırmamak için “Tamam canım sen de şunu ısmarlarsın nolacak.” diyorsun böylece o insan kendini altta kalmış hissetmiyor.

Konu sahibi ortada cimrilikten daha büyük problem var, sizin ne istediğinizi belirtememeniz. Adam bir şey teklif ettiğinde olur ya da olmaz diyerek yürümez bu ilişki. Amaç evlilikten önce birbirini tanımak değil mi, e siz kendi kişiliğinizi ortaya koymazsanız nasıl olacak? Ya siz gerçekten pasif bir insansınız ya da adamın tavrı cimrilik değilse bile çok itici. Yani pizza yiyelim diye emrivaki yapmış da olabilir mesela ama siz sesinizi çıkarmadıysanız pizza yiyelim mi bir taneyi bölüşelim vesaire o an sizden ses çıkmadığı için verdiği kararlar da olabilir. Çok açım iki tane söyleyelim dediniz mi? Pizza yiyelim dediğinde başka bir şey yemek istiyorum dediniz mi ya da? Pizza gayet bölüşülebilecek bir şey bunda problem yok da problem diğer noktalarda.

Aynen öyle benim eşim de ilk sefer böyle yapmıştı bayağı yaygın bir taktik herhalde

Hatta bir tanesinde gittiğimiz yer lüksü ve utandım 1 pizzayı 2 kişi bölüşmeye.
Daha önce pek pizzacı geçmişiniz olmadı mı? Gittiğiniz yer nasıldı, ne kadar lükstü bilemiyorum ama en bilindik pizzacılarda da bu şekilde menüler var, açlık durumumuza göre biz de böyle yiyoruz bazen. İlk defa bunun bir fakirlik alameti olduğunu düşündüm.
Ama bu mevsimde parkta oturmak neyin kafası? Bu cimriliktir evet.

8 dilimlik pizza yı tek basınıza mı yıyeceksınız?
Ben bayada severım ustelık 4 dılım yedıkten sonra kendımı atacak , yuvarlanacak yer arıyorum . 2 kısı yemenız normal bence

cimri erkeklerden hiç hoşlanmam ama anlattıklarınız bana cimrilik gelmedi. büyük boy pizza zaten tek yemek için değil paylaşılmak içindir ben bir sıkıntı görmüyorum. parkta oturmaya gelince erkeklerin vücut ısısı daha yüksek, ona soğuk gelmemiş olabilir, o ortamdan keyif almış olabilir. siz neden açık açık dile getirmiyorsunuz ki acıktım birşeyler yiyelim diye?
genel bir ilişki kuralı: karşımızdakinin bizim ne istediğimizi bilmesini beklemeyin, açık olun, beklentilerinizi söyleyin.

Yorumları okuyunca aşırı üzüldüm. Hiç parasızlık görmemişsiniz gerçekten. Bugün zengin diye, rahat para harcıyor, harcamalarından kısmıyor diye evleneceğiniz adam yarın batabilir biliyorsunuz değil mi? Umarım hayat sizi maddi zorluklarla sınamaz çünkü hayat arkadaşlığı bazen o beğenmediğiniz büyük boy pizzanın değil, bir dilim ekmeğin paylaşılmasıdır. Konu sahibi özelinde değil ama bu düşünceye sahip insanların geneli için söylüyorum, Allah sevgililerinize / eşlerinize yardımcı olsun.

Cimri mi değil mi emin olamadım ama bildiğin düşüncesiz. İlk defa yemeğe çıkmışken hiç sormadan ortaya pizza söylemesi ve park planını kafasına göre yapması düşüncesizlik. Belki ince giyiniyorsunuz nasıl olsa gideceğiniz yer sıcak diye.
Sizin de iki durumda da fikrinizi belirtmeniz gerekirdi. Her zaman en önemli olan şey “iletişim, iletişim, iletişim”

Yalnız yorumları okuyunca içimde bir öküz barındırdığımı fark ettim. Kimse mi yemiyor koca bir pizzayı tek başına?

Cimri mi bilmem ama kibar değil centilmen değil bunlar kesin.
Ya da ilk buluşmanın heyecanı ile bunları akıl edemedi !
Yemek seçme işini sana bırakmaması, ve parka gittiğinizde sadece bankta oturmak eksi.

Fakat burada sana da düşen şeyler var. Bu durumdan rahatsızsan açık açık söyleyeceksin.
Anlamaya çalışarak vakit kaybetme.
Direk sor ya da söyle.

Cimri ve kurnaz ya canım... Bırak gitsin... Ama çok fazla cimri erkek konusu açıldı bizim babalar mo geniş gönüllü bunlar mı it ruhlu bilemedim.\

Yorumlarınız gerçekten çok acımasız, hemen o adamla yaşanmaz evlilik olmaz vs vs nasıl bu kadar emin oldunuz. Erkeklerin çoğu ince düşünemiyor kadının yönetmeyi bilmesi lazım. Annemle babam evlendiğinde ilk zamanlar annem ne istese babam en düşük gramajını alır gelirmiş az alırmış ailesi öyleymiş çünkü bazen de aileden gördüğü gibi oluyor erkek, şimdi babama bi tane şipariş veriyoruz iki tane alıp geliyor. Ha şöyle bi durum var eğer ben baska birsey yemek istiyorum ya da çok üşüdüm kapalı bi yerde bi çay kahve içelim dediğinde mırın kırın yapıyorsa o zaman bi anormallik var demektir. Ama dediginiz gibi cebinin durumunu da bilmen lazım. Gizliden bi kac kere hesabı sen öde tepkisinden anlarsın zaten, fikrini mutlaka söyle sana sormadan karar alamayacagini bilsin.

Ay zaten buradaki insanlara bayılıyorum. Yok cimri, yok kurnaz, yok koşarak uzaklaş. Nasıl sığ bakış açıları bunlar, hayretler içindeyim. Bu kadar az bilgiyle bu kadar iddialı çıkarımlar yapabilmek biraz fazla değil mi tatlı kıslar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…