Sizce çocuk ne zaman yapılmalı

30 ve 35 yaşlarımda çocuk sahibi oldum. Aradaki beş yaş bile enerjimi düşürdü. 30la 35 bile fark etti valla aynı ben değilim. Keşke diyorum 20lerimde evlenseydim de 31 yaşında defteri kapatsaydım. Çok yoruluyorum yahu...
Valla ben şu an da çok yoruluyorum :D
40 yaşında anne olan arkadaşım da çok yoruluyorum diyor
Erkenden çocuk yapmadığım için yatıp kalkıp şükrediyorum evliliğimden bişey anladım en azından :) ahir ömrümde aşk yaşadım bari :D

bence anneliğe hazır olmak diye bir şey yok. yaş geçiyor diye bir şey de yok. bilim, teknoloji her şey ilerliyor gayet 40 yaşında da anne olan var. çiftlerin istemesiyle alakalı. 27 yaşımda evlendim, 29 yaşımda anne oldum kızım bu dünyada başıma gelen en iyi şey ama aynı zamanda baştan aşağı sorumluluk demek. özellikle ilk üç yıl müthiş derecede anneye babaya bağlı çocuk dediğin.
sabır, özen, sevgi, şefkat daha sayamadığım bir sürü özellik gerekiyor gerçekten çocuk yetiştiriyorum demek için.
bütün bunların da önünde maddiyat konusu var birde, çok çok çok önemli.
gereken sabır, şefkat var ama maddiyat yok diyorsanız şartların olgunlaşmasını beklemekte fayda var.

28 yaşında anne oldum, 3 yıllık evlilik,8 yıllık sevgililik dönemim oldu. Benim için tam o yaşmış, daha önce iyi ki olmamış çünkü gerçekten zor. Kolay diyen yalan söyler ya da bir sürü yardımcısı vardır.

Yaşlarınız tek çocuk düşünüyorsanız asla geç değil. Ama birden fazla düşünüyorsanız biyerden başlamak lazım. çünkü 35 yaşından sonra hem hamilelik daha riskli geçiyor hem de çocukla ilgilenmek daha yorucu geliyor. Hiçbir zaman çocuk fikrine alışamıcam galiba diyodum. Sürpriz oldu. Sadece öğrendiğim ilk gün yadırgadım 2. Gün sanki hep bunu istemişim gibi mutluydum. Ki ben son derece rahatına düşkün Bi insanımdır. Bazen biraz daha bekleseydim keşke diye düşünmüyo değilim yalan yok 🤣 çok çok yorucu çünkü. Ama Aynı zamanda yaşayabileceğiniz en güzel duygu

Gece dolunay zamanı ışıklar yakamoz a dönerken dermişim.... Evliliğiniz yolunda ise maddi manevi hazırsanız ne zaman isterseniz başkada cevabı yok bence.... Ayrıca laf aramızda hiçbirimiz öğrenmedik anne olmayı.... Bi baktık gayette iyi olmuşuz..... Eminim sizde öyle olacaksınız... Hiç merak etmeyin içinize güvenin.... Ha ara sıra kızıma sorarım istediğin gibi bir anne ılabildimmi diye.... Daha iyisi olamazdı der. . Her Anne evladı için dünyadır..... Hep kalbinizi dinleyin.... Dilerim en güzeli olsun 🙏🙏

2 3 yıl yeterli birlikte gezip tozmak için biz bunu 4 yıl yaptık 4 sene korunduk sonra dedik artık bir bebek sahibi olalım ilki 6 7 ayda oldu sonuç kalp durması sonucu 9 haftalıkken kürtaj oldum. Sonra 2 ay Dr rahim dinlenmesi için ara verdirdi. Sonra şimdiki kızım da 6 7 ayda oldu 9 ay da hamilelik süresi eklenince biz aldık kucağımıza 7.evlilik yıldönümünde eşim ilk gördüğün an dedi ki ben böyle güzellik için niye bu kadar bekledim keza ben de aynı şekilde ama yine olsa yine tercihim evlendiğim gibi çocuk sahibi olmak olmazdı çünkü çocukla gezmek yani anne olduktan sonra gezmek ile anne olmadan önce gezdiğin hayat aldığın tat aynı olmuyor onu bırakıp eşinle bi yere gitsen aklın evde kalıyor birlikte tatile gittiğimizde hep önceliğimiz o oluyor anne baba olmak böyle birşey önceliğin yavrun oluyor sizin için ideal süre geçmiş bence ben mesela 2 yıl gibi bir süre dolduktan sonra çocuk sahibi olmak isterdim çünkü yaş da geçiyor eşim hemen istemedi mesela benim de oldukça geç çocuk sahibi olduk hemen hamile kalırım sandık ama hayat kurulan planlara uymadı eğer kendinizi manevi olarak hazır hissediyorsanız zamanı ama şunu da ekliyim çocukla gezmek zor olsa da evin neşesi onunla yolculuklarımız daha keyifli hele bir konuştu mu tamam daha lezzetli daha keyifli bişey söylüyor bizi güldürüyor ama onun canı acıdı mı da nasıl canın yanıyor o da ayrı mesele anne olduktan sonra dedim Rabbim isteyen herkese bu duyguyu tattırsın herkesin evladını da tüm kötülüklerden korusun çok uzun yazdım kusura bakma gönlünüzce olsun herşey
Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için

Ben evlenir evlenmez cocuk istedim ama olmadı bir türlü sonra tedavi gördüm oldu ve suanda 2 aylık. Ben kendimi hep hazır hissettim ama şuan cok aşırı perişan bir haldeyim. Allah a çok şükür cocugum sağlıklı ve uysal ama ben kafamdaki endişeleri atamıyorum çocuğun dili pamukcuk olsa veya gözü capaklansa tribe giriyorum hayat benim için çok zorlaştı cok seviyorum onu cocuk uyuyor yat uyu diyorlar dinleyen kim surekli vesvese içindeyim.. yani psikolojiniz iyi ise neden olmasin ama sen benim gibi olma 😁😁😁 cocuk biraz da eşlerin arasındaki ilişkiye bağlı bence evlilik guzel gidiyorsa olmalı biz cok cok mutluyuz ama ben huzursuzum cocugu yıkadıktan sonra bile acaba kulağına su mu kaçtı diye dertleniyorum gece 10 kere yatağına gidip cocuga bakiyorum Allah bizim gibilerin yardımcısı olsun isteyenlere de evlat versin 🤲
Sizinki de pek normal değil gibi ya 😂

Ne zaman nasipse o zaman. Çok kaderci bi yaklaşım oldu ama öyle bence.

Back
X