Sizce çocuk ne zaman yapılmalı

36 yaşında ancak tek cocuk dusunebilirsiniz. Iki veya daha fazlasını planlayan biri ilk cocugunh 36da dusunmeye baslamaz.

Ayrica yenidoganin nerede 1000 1500 masrafı var? Ben birşey mi kacirdim diye düşünüyorum
Evet ben tek çocuk düşünengillerdenim.. bu devir bana gore ya tek cocuk ya hic cocuk. Haliyle kendi düşünce stilime göre örnek verdim.

Peki sizin için hesaplayayım.
Mulipa yeni doğan mama 171 tl kutu. ×4 aylık = 684.
Bez 30 tl ortalama × 4 120 haftalik. Aylık 120×4 480.
Ilaç 200 desek. Giysi eşya oyuncak vs de 300 desek o kalemler de 500.
Doktor devlet olsa diyelim o 0.
Doktora getir götür araba olmasa taksi desek ayda 2 olsa 100 tl.
Toplayalım
Aylik mama 684
Aylik bez 480
Ilaç 200
Giysi oyuncak esya 300
Ulaşım bebek için 100
Ne etti 684 + 480 +200 +300+100 = 1.764tl.
Hadi uygun yerden al 1500 olsun.
Hadi maması olmasın belki 1764 - 684 = 1080. Tl

Benim hesaplar bu.
En uygun masraf kalemi 1080 tl
Diğer ortalama kalem 1764 tl.
Ki özel doktora gidilse bu kalemler rahat 2500 tlyi bulur.

Benim hesaplar bu.
Ben bir şey kaçırdı isem siz yazın lutfen.
Veya atladı isem.

(Not: Fiyatlar ortalama baz alındı.)

Evet ben tek çocuk düşünengillerdenim.. bu devir bana gore ya tek cocuk ya hic cocuk. Haliyle kendi düşünce stilime göre örnek verdim.

Peki sizin için hesaplayayım.
Mulipa yeni doğan mama 171 tl kutu. ×4 aylık = 684.
Bez 30 tl ortalama × 4 120 haftalik. Aylık 120×4 480.
Ilaç 200 desek. Giysi eşya oyuncak vs de 300 desek o kalemler de 500.
Doktor devlet olsa diyelim o 0.
Doktora getir götür araba olmasa taksi desek ayda 2 olsa 100 tl.
Toplayalım
Aylik mama 684
Aylik bez 480
Ilaç 200
Giysi oyuncak esya 300
Ulaşım bebek için 100
Ne etti 684 + 480 +200 +300+100 = 1.764tl.
Hadi uygun yerden al 1500 olsun.
Hadi maması olmasın belki 1764 - 684 = 1080. Tl

Benim hesaplar bu.
En uygun masraf kalemi 1080 tl
Diğer ortalama kalem 1764 tl.
Ki özel doktora gidilse bu kalemler rahat 2500 tlyi bulur.

Benim hesaplar bu.
Ben bir şey kaçırdı isem siz yazın lutfen.
Veya atladı isem.

(Not: Fiyatlar ortalama baz alındı.)
Bende bir anormallik var herhalde. 3 sene once ozel doktor 40 liraydi ayda 2den fazla gidiliyor yenidoğan icin ama yine kontrol suresi olduğundan 2 muayene ucreti ödendiği doğrudur.
Ben yenidogana d vitamini haric ilac kullandigimi hatırlamıyorum. Onu da saglik ocagi ucretsiz veriyor.
Mama hic vermedim anne sutu alabildi. Ama anne sutu artırıcı cok gida kullandım. Oldukca maliyetliler.
Bez de en pahalisindan basladim memnun kalmaya kalmaya en ucuzuna kadar dustum :D bezi 2 hafta once biraktik ama öncesinde aylik 100 liraydi bez masrafı.
Yenidoganin oyuncak masrafi olmaz.
Kıyafet ve besik vs hazirliklarini 9 aya yaymak mümkün. Bir anda masraf birikmemesi için.
Dogum ücreti bir anda verilecek mecbur tabii hastanesine gore 3 4 bin.
Gelen hediyeler ve altınlar da bebegin bereketi oluyor genelde.
Maddiyat cok şeydir. Kesinlikle kimsenin sefaletin icine bebek dunyaya getirmemesi taraftarıyım. Ama yine de sizin hesabınız bana uymadı

Bende bir anormallik var herhalde. 3 sene once ozel doktor 40 liraydi ayda 2den fazla gidiliyor yenidoğan icin ama yine kontrol suresi olduğundan 2 muayene ucreti ödendiği doğrudur.
Ben yenidogana d vitamini haric ilac kullandigimi hatırlamıyorum. Onu da saglik ocagi ucretsiz veriyor.
Mama hic vermedim anne sutu alabildi. Ama anne sutu artırıcı cok gida kullandım. Oldukca maliyetliler.
Bez de en pahalisindan basladim memnun kalmaya kalmaya en ucuzuna kadar dustum :KK70: bezi 2 hafta once biraktik ama öncesinde aylik 100 liraydi bez masrafı.
Yenidoganin oyuncak masrafi olmaz.
Kıyafet ve besik vs hazirliklarini 9 aya yaymak mümkün. Bir anda masraf birikmemesi için.
Dogum ücreti bir anda verilecek mecbur tabii hastanesine gore 3 4 bin.
Gelen hediyeler ve altınlar da bebegin bereketi oluyor genelde.
Maddiyat cok şeydir. Kesinlikle kimsenin sefaletin icine bebek dunyaya getirmemesi taraftarıyım. Ama yine de sizin hesabınız bana uymadı

Uymayabilir. Olabilir. Çünkü şu anla yıllar önceyi kiyasliyorsunuz. Bu ülkede enflasyon denen bir durum var.sizin çocuğunuz şu an 5 yaşında imis.
5 senede turkiyede çok şey değişti. Cok pahalandi bu ulke. Ben bile cocuk doğurmamış halimle 3 bine özelde doğum olmadığını biliyorum. Seneler önce vardır ama şu an yok. En az 10 bin. O da en azi.
Ben son olarak size iki link bırakıyorum sadece mama ve bez linki. Isteyen oradan baksın.
Fiyatları kontrol edersiniz isterseniz.

Ayrıca sizin sütünüz cok şükür olmuş. Her anne şanslı değil o kadar. Her olasılığı hesaplamak lazım hayatta. Mamasız olmaz. Pirinç lapası ile büyüyen çocuktan sağlıklı olması beklenmez. Ben hep hayata tüm olumsuz durumları hesaplayıp bakarım.. bu benim düşünce stilim. Herkes kendi hesabına göre yaşasın. Sadece fikir paylaştım.

Linkler de bu.
Bebek Bezi Fiyatları ve Markaları | Çocuk Bezleri - ebebek

Milupa | ebebek

Eşinizle aranızda sorun yoksa neden erteliyor sunuz ki canm bence 2 sene yeterli bı süreç tabi ama önce kişilerin kendilerini hazır etmesi gerekiyor

Çocuk "ne zaman" yapılmalı sorusundan ziyade bu rezil ve her geçen gün daha da rezilleşen dünyaya çocuk getirilmeli mi sorusunu sormalıyız bence... Haaa bu soruyu sorup evet getirmeliyiz diyorsak zamanı pek de önemli değil bence...
Farklı ve mantıklı bir bakış açısı dayı

Kızımı 26 yaşımda doğurdum ama şu an bence erken doğurmuşum yani bu yaş geç değil sizin için
İkinciyi de 30da doğururum diyordum ama zor geldi 😂
Ikinci ne zaman yapılır acaba 😬
Siz milleti takmayın hiç o sizle ilgili bir durum

Merhaba evliyim 2 yıl olcak ben 26 eşim 30 yaşında henüz çocuğumuz yok denemedikde dusunmedigimiz için ama bu aralar eşim bizimde çocuğumuz olsa gibi laflar soylemeye başladi ailelerde 2 sene oldu neden dusunmuyosunuz yaşınız geciyo çocuk ne zaman büyüyecek gibi şeyler soylemeye başladı çocukları da çok severim ama kendimizin olursa nasıl bakarım diye tedirginlik var icimde bu normalmi sizce ve sizler kaç yaşında çocuk sahibi oldunuz tecrubelerinizden faydalanmak istedim şimdiden teşekkür ederim :)
Cocugum olana kasar hic endisem yoktu. Her zaman derim anne baba olmak bi cilginlil diye.Insan cocugu kucagina alinca herseyden korkar oluyo.o cilgin ben gitti yerine cocuklarima zarar gelmesin diye endise eden bi korkak geldi.Insan ruzgarrdan korkarmi? Cocuklarin hasta olacaksa kirkar. Ben hemen yaotim pisman olmadim asla onlar benim nese kaynagim sanki dogdum dogali varlar.Yani demem oki cocugu kucagina alana kadar anlamazsin nasil bi duygu oldugunu.Allah hakedene hakettigi zaman nasip etsin InsaAllah

Merhaba evliyim 2 yıl olcak ben 26 eşim 30 yaşında henüz çocuğumuz yok denemedikde dusunmedigimiz için ama bu aralar eşim bizimde çocuğumuz olsa gibi laflar soylemeye başladi ailelerde 2 sene oldu neden dusunmuyosunuz yaşınız geciyo çocuk ne zaman büyüyecek gibi şeyler soylemeye başladı çocukları da çok severim ama kendimizin olursa nasıl bakarım diye tedirginlik var icimde bu normalmi sizce ve sizler kaç yaşında çocuk sahibi oldunuz tecrubelerinizden faydalanmak istedim şimdiden teşekkür ederim :)
24 yasinda evlendim 40 gun sonra hamileydim butun arkadaslarimin cocuklari vardi
Bende cocuklari cok severim hatta cok cocuk sahibi olmak isterim

3 cocuk annesi olarak diyorum; gunumuz dunyasi icin tek bir cocuk bile cok..sen neden yaptin dersen..dunyanin bu kadar kotu oldugunu bilmiyordum diyelim. anne olmak cok guzel bir duygu kabul ediyorum...ama o kadar endiseliyimki gelecekleri icin..yetismelerinden tut baslarina kotu birsey mi gelir..nasil insanlarla karsilasirlar..uzulurler mi? kirilirlar mi/ hadi bunlari gec..cocuk kacakcilari var cok gundemde kalamadi maalesef unutuldu tabii cunku adamlar dunyayi yonetiyor nasil gundemde kalacakti..dusunebiliyor musun? tum dunya aciziz ve elimiz kolumuz bagli kucucuk cocuklara yapilan iskenceleri tecavuzleri cineyetleri organ hirsizliklarini dinleyerek geciriyoruz omrumuzu..o kadar yorgunum bu dusuncelerden..ne anlatsam bos..

Ne zaman haxır olursanız o zaman yapılmalı

Ama böyle Elleri minnak dişsiz kel bir yaratığı kim istemez ki :emir_bebek::anneadayı::anne:
99B75B93-27B1-451A-B33B-0C9FBC30F531.jpeg

Minnak, dişsiz, kel, yaratık

Son düzenleme:
2 3 yıl yeterli birlikte gezip tozmak için biz bunu 4 yıl yaptık 4 sene korunduk sonra dedik artık bir bebek sahibi olalım ilki 6 7 ayda oldu sonuç kalp durması sonucu 9 haftalıkken kürtaj oldum. Sonra 2 ay Dr rahim dinlenmesi için ara verdirdi. Sonra şimdiki kızım da 6 7 ayda oldu 9 ay da hamilelik süresi eklenince biz aldık kucağımıza 7.evlilik yıldönümünde eşim ilk gördüğün an dedi ki ben böyle güzellik için niye bu kadar bekledim keza ben de aynı şekilde ama yine olsa yine tercihim evlendiğim gibi çocuk sahibi olmak olmazdı çünkü çocukla gezmek yani anne olduktan sonra gezmek ile anne olmadan önce gezdiğin hayat aldığın tat aynı olmuyor onu bırakıp eşinle bi yere gitsen aklın evde kalıyor birlikte tatile gittiğimizde hep önceliğimiz o oluyor anne baba olmak böyle birşey önceliğin yavrun oluyor sizin için ideal süre geçmiş bence ben mesela 2 yıl gibi bir süre dolduktan sonra çocuk sahibi olmak isterdim çünkü yaş da geçiyor eşim hemen istemedi mesela benim de oldukça geç çocuk sahibi olduk hemen hamile kalırım sandık ama hayat kurulan planlara uymadı eğer kendinizi manevi olarak hazır hissediyorsanız zamanı ama şunu da ekliyim çocukla gezmek zor olsa da evin neşesi onunla yolculuklarımız daha keyifli hele bir konuştu mu tamam daha lezzetli daha keyifli bişey söylüyor bizi güldürüyor ama onun canı acıdı mı da nasıl canın yanıyor o da ayrı mesele anne olduktan sonra dedim Rabbim isteyen herkese bu duyguyu tattırsın herkesin evladını da tüm kötülüklerden korusun çok uzun yazdım kusura bakma gönlünüzce olsun herşey

Valla ne borçlar bitsin diye bekle,ne hazır olmayı bekle.
Eşinden memnunsan,dayak hakaret vurdumduymazlık gibi kötü yönleri yoksa yap hemen.
Çünkü ne borç bitiyor ne hazır oluyosun..

valla bencede allah nasip ederse zaten olur önemli olan ruh saglıgın yerinde olsun cocugu yaparken paran olsun esim yarcımdı olsun zaten 34 ten önce evlenmek salaklık 5 6 senede gezersin 40 ta baktın evlilik güzel yaparsın 1 cocuk sonra 44 te bi tane daha ohhh misss
Apla ben de o kadar bekleyemem ama ya :KK53:

pkom var benim , biyolojik ve genetik şartları da eklemek lazım:eğlence:

Ben evlenir evlenmez cocuk istedim ama olmadı bir türlü sonra tedavi gördüm oldu ve suanda 2 aylık. Ben kendimi hep hazır hissettim ama şuan cok aşırı perişan bir haldeyim. Allah a çok şükür cocugum sağlıklı ve uysal ama ben kafamdaki endişeleri atamıyorum çocuğun dili pamukcuk olsa veya gözü capaklansa tribe giriyorum hayat benim için çok zorlaştı cok seviyorum onu cocuk uyuyor yat uyu diyorlar dinleyen kim surekli vesvese içindeyim.. yani psikolojiniz iyi ise neden olmasin ama sen benim gibi olma 😁😁😁 cocuk biraz da eşlerin arasındaki ilişkiye bağlı bence evlilik guzel gidiyorsa olmalı biz cok cok mutluyuz ama ben huzursuzum cocugu yıkadıktan sonra bile acaba kulağına su mu kaçtı diye dertleniyorum gece 10 kere yatağına gidip cocuga bakiyorum Allah bizim gibilerin yardımcısı olsun isteyenlere de evlat versin 🤲

6yılı devirdik evlilikte 6 yıldır uğraşıyoruz çok istiyoruz ama olmuyor onlarca tedaviye rağmen:( bu durumu da düğünün derim ya olmazsa :( Allah kimseye yaşatmasın bu durum da çok ama çok zor

Back
X